Ailem borç batağında

A

Ahmet21

Kayıtsız
Misafir
Selamun aleyküm, dostlar annem ve babam banka borçlarına batmış durumdalar, zamanında babam birine borçlanıyor ve kredi çekiyor, ve krediyi ödemekte zorlanıyor ve başka kredi, başka kredi ve kredi kartı derken iş büyüyor ve 10 sene gibi bir zaman geçiyor ve bu güne borçlar oradan çek buraya yatır derken çekecek yer alacak para kalmayınca iflas ediyorlar, ben 8 sene civarı babaannemin yanında yaşadım ailemin işlerinden dolayı, askere gittim geldim ve ailemin işleri bu hale gelince yanlarına döndüm, perişanlar, evlerinde tabiri caizse köpek bağlasan durmaz, buzdolapları bile yok, bu faiz yemiş bitirmiş onları, ve borçta ödenecek gibi değil maalesef, benim üzüldüğüm nokta bu değil, ahirette bu borçlar yüzünden sıkıntı çekebilecekleri için, bu bankaları diyecek söz bulamıyorum, ev kadını olan annem, üzerine hiç birşey yok ve binlerce liralık kaç tane kredi ve kredi kartı vermişler.

Size danışmak istediğim şey dostlar ailemi bu duruma getiren faizci bankaların borçları ahirette ne olarak çıkacak ailemin karşısına? Kul hakkı mı? Faizleri ile borçlarını kapatmaya imkan vermeyen, hiç bir mülkü maaşı olmadan binlerce liralık kredi veren bu kan emici bankalara olan borçlarından dolayı ne bekliyor ahirette onları?

Onları bu duruma düşüren kişide babam, babamın sorumsuzluğu, borcu borç ile kapama düşüncesi faize bulaşması anneciğimin dünyasını mahvetti kadının psikolojisi bozuldu, kadın yıllarca kadın hali ile sabah akşam çalıştı. Şimdi annemin üzerine olan borçlar annemden mi sorulacak ahirette babamdan mı?

Dostlar düşündükçe bende bunalıyorum kafayı yiyecek gibi oluyorum, sizler bi yardımcı olun, kul hakkınamı girdiler? Bu borçlar annemden mi sorulacak babamdan mı? Allah razı olsun sizlerden.

Nurcu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Aleykumselam kardesim malesef ahirzamanda faiz belasina hepimiz bulasiyoruz en bulasmadim diyene bile faiz tozu bulasiyo. Bu zaten kiyamet alameti. Ama malesef hepimiz yapsakta bu faizin buyuk gunah oldugu gercegini degistirmiyo. Ahirette herkes iradesiyle yaptigindan sorumlu tutulur. Annen baski altinda mi faize bulasti cevabi burda gizli. Her ne sebeble olursa olsun tovbe sart hepimiz icin.

Üst Alt