Alay etmek kalbe kibir tohumu eker.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm dostlar;arkadaşlarının düğünü ardından yaptıkları yorumla dikkatimi çekti bir takım insanlar. Biraz topluca bir hanım imiş gelin hanım ,damat bey ise yıllarca arkadaşlık edilen bir bey,lakin düğünüde beğenmemişler gelinide ,gelinin ailesinide bu arkadaşlar bir hayli alaylı tavırlar aşağılamalardan sonra gülerek dağılıyorlar.Bu hareket ile düğününe çağırılacak kadar yakın arkadaşa dünya ahiret nikahı hayırlı olsun daim olsun duası yakışmaz mıydı?Ya alay edenlerin aynı şekilde başkalarının da kendi eşleri ile alay edildiğini duysalar ne hissederlerdi?Bu nikahla yapılan helal birlikteliği Allah cc yazmamış mıydı ki kul üstelikte muhatabı değil ken alay ediyor beğenmiyor yakıştırmıyor aşağılıyor?Bunu yaparken kalbinde filizlenen kibirden bihaber sözde arkadaşlar ;alay ettiğiniz şeyler sizi kibire sürükler ve kalbinde zerre kibir olan cennete giremez diyor Allah cc kalp hastalıklarımızı belirleyip onlardan kurtulmak için nefsmizle savaşalım inşallah kendini bilen Rabbini bilir unutmayalım...Selametle Allah cc emanet olun.

nesrin

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın aleyküm
Bence bu tatz insanları ilk önce uyarmalı.daha sonra aynı hatayı tekrarlıyorlarsa araya mesafe koyulmalı.
Dedi kodu yapıp alay eden bir arkadaşınız varsa bence onu hic dinlemeyin ve uyarın. Çünkü bugün başkasının dedi kodusunu yapan insan yarın sizin dedikodunuzuda yapar. Haa bu çok mu önemli değil, siz bişey kaybetmezsiniz ama yapılan yanlışıda dile getirmelisiniz bence.

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam sevgili humeyra kardeşim, bu insanlar hümeze lümeze ederek mumin kardeslerlerini ayıplar iken Allah katında düştükleri durumun keşke farkında olabilselerdi..

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Yapıyorlar zaten kardeşim:( dua ediyorum bir an evvel salih insanlarla hemhal olabilmek için çünkü bu insanları artık psikolojim kaldırmıyor doğru hiç bir şey yok etrafım yalan, haksızlık ,riya,üç kağıt ,cebim dolsun diye uğraşanlarla dolu yüreğim dayanmıyor.Bu insanlar nasihatten falan anlamıyor kendilerini haklı çıkarmak için her türlü nefis oyununu mübah görüyorlar hatalarını kabullenip çare aramak yerine, o yüzden ben karışınca söyleyince kötü insan oluyorum.Uzleti özledim!!!

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Hakkı iyiyi doğruyu hilm ve guzel tavırla tavsiye etmissiniz. Hidayet Allah c.c den..

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Güzellikle de uyarıyorum, bazen gerçekten sabrım taşıyor burada yaşça büyükleri olduğumdan azarlıyorum da yakışmıyor size diye ama bazı kardeşlerimin durumu gerçekten vahim şeytanları çok kuvvetli nefislerini ele geçirmiş halde ve artık baş edemiyor dinliyor nasihatimi haklısın ama diyor ardından şerre devam ediyor, fark edemiyor bende güç yetiremeyince namazlarımda yada aklıma her geldiğinde dua ediyorum hidayetleri için yaradılışlarındaki Rabbimin güzelliğinden, şeytanın fitneleri hemen sırıtıyor ümidim var inşallah Rabbim şu güzel vakitlerin yüzü suyu hürmetine tüm din kardeşlerime hidayet versin inşallah uyanıklık nasip etsin, uyanış nasip etsin artık cehenneme doğru değil cennete doğru giden ümmet olalım inşallah....

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Yapıyorlar zaten kardeşim:( dua ediyorum bir an evvel salih insanlarla hemhal olabilmek için çünkü bu insanları artık psikolojim kaldırmıyor doğru hiç bir şey yok etrafım yalan, haksızlık ,riya,üç kağıt ,cebim dolsun diye uğraşanlarla dolu yüreğim dayanmıyor.Bu insanlar nasihatten falan anlamıyor kendilerini haklı çıkarmak için her türlü nefis oyununu mübah görüyorlar hatalarını kabullenip çare aramak yerine, o yüzden ben karışınca söyleyince kötü insan oluyorum.Uzleti özledim!!!

Selamun aleyküm abla, haklısın ben de çalışırken senin gibi sakin bir yer olsa da nadasa çekilsem derdim.. Etrafında senin dilinden konuşan olmayınca çok zor oluyor!

Dünya hayatı müminin zindanıdır, hele bir de ahir zamanda müminin durumu çok zordur!

Allah hepimize bu güzel yolda muvaffak olabilmeyi, karşımıza çıkan şeytanın ele geçirdiği kullara karşı dirayetli olmayı, onlara da hidayet nasip etsin inşallah. duaa..

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam ablacım, Allah böyle insanlara hidayet nasip eylesin. Bu insanlara doğruyu anlatmak şart ama böyle insanların nefisleri kibirleri kendini beğenmişlikleri gözlerini öyle bir köreltmiş ki doğruyu göremiyorlar.

Şems-i Tebrizi Hazretleri ne güzel söylemiş;

Yıkanmakla çıkmayan tek pislik, kalplerde yağ bağlamış haset ve artniyettir.

Böyle insanlara karşı işimiz çok zor Rabbim gözlerinde ki perdeyi kaldırıp kalplerine hidayet nasip eylesin inşallah...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Amin dostlarım dualarınıza kocaman amin peygamber efendimiz nasıl üzülüyordu ise o kardeşlerimi görünce öyle üzülüyorum Rabbimin merhameti azabını geçmiştir inşallah bizleri affeder ,Affet Rabbim diye duadayım ,hidayet için duadayım,bir şey olsunda Rabbim yüreklerimize çokça dokunsun diye duadayım hele ki o kardeşlerime aileme dostlarıma ,arkadaşlarıma, akrabalarıma ,komşularıma,ümmeti Muhammed'e duadayım...
Bu yazdıklarım da bir detay var ki ben onunla feraha Hakka çıkacaklarına inanıyorum namaz kılanlar var ne kadar yanlış yapsalar da o namazları zamanla onları bu çirkinliklerinden de alıkoyacak inşallah...

Üst Alt