Aldatmak kader mi?

H

hisarlı

Kayıtsız
Misafir
Aldatmak kader mi? İhanet kader mi?
Selamlar Hocam. Uzun zamandır düşünüyorum insan bu hayatta büyük konuşmamalı. Ben ihanetten çok korkardım ya eşim beni bir gün aldatırsa diye. Hep şüphe vardı hala da var ama aldatırsa korkum yok. Çünkü ben ondan önce davrandım bazen rüyamda görürdüm ona ihanet ettiğimi öyle korkardım ki tövbeler çekerdim gerçek olmasın diye kimseye anlatmazdım. Art arda çocuk yoğun işleri derken benden çok uzaklaştı ve kavgalarımıza şiddet de karıştı. Hatta ilk tokatı daha evliliğin ilk ayında olmuştu. İçimden geçeni neler hissettiğimi hiç anlamadı anlamaya çalışmadı. Ben bu yanlışa düştüm hem de onun tanıdığı biriyle. O kadar acı ki. O kişi de zamanında benimle evlenmek istiyormuş ama eşim önce davranınca geç kaldı ve başkasıyla devam etti yoluna fakat umduğunu bulamadı. Artık evlilikler çocuklar tek çatı altında büyüsün diye devam ediyor. Bunların hepsi kader mi? Düşüncelerime yön veremez oldum. Bazen kendimi o kadar umarsız o kadar haklı görüyorum ki bazen de ben ne yapıyorum böyle ha bire kendimi yakacak odun sırtlanıyorum diyorum. Cehennemi garantiledim diyorum. Onca hesabı nasıl vereceğim bilmiyorum. Bura küçük yer psikoloğa gidip de çare umamayız. Ne arkadaşına ne kardeşine kimseye anlatamazsın, burda milyonlar görecek ama kim bilir kim? Onunla konuşunca görüşünce kendimi iyi hissediyorum ama o da uzaklaştı. Özgürlük onun olmazsa olmazı. Eşimi uyardım birdaha şiddet olursa biter diye bir yanım diyor ki sen bunu zaten hakettin. İnşallah tavsiyeniz beni etkisi altına alır ve doğru bir yön çizmeme vesile olur. Tek umudum burası artık.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Aldatmak aldanmaktır
Şeytan da sizi nefsiniz,bahaneler ile aldatıyor..
Aldatılmak kader mi? olacak şeymi?
Kader” inanılacak bir şeydir, yoksa bahane edilecek, günahlara gerekçe olarak kullanılacak bir kavram değildir.
bir insan aldatıyorsa, bunu bile bile yapıyordur. ister şeytana uydu deyin, ister nefsine, isterse kadına,adama uydu... bunun baka bir adı yoktur "aldatma"dır!

insan ne ekerse onu biçer ...aldatma,rezilik, zina, fuhuş,eken Cehennemde de ateşini bicecektir...Allahın huzuruna böyle iğrenç bir vaziyette çıkmak ,bir kaç saniye zevk için değer mi oysa sabr edebilse idiniz eşiniz ile cenneti kazanabilir evliya bile olabilirdiniz...
Kazanma Kuşağında Kaybedenlerden olmak..ne kadar acı..

zina yapmak arzusu ile birbirine yakınlaşıp o çirkin fiile girişen acaba şunu düşünüyormu..
ben zina yaparken her an başucumda bekleyen ecel arslanı azrail tam zina halindeyken canımı alsa ya da benimle beraber zina yaptığım erkeğin canını alsa ...

hem dünyada hem ahirette resil rüsvay olacağım,beş dakikalik gayrimeşru bir lezzet için dinsizlğe girmeye ebedi helakete düşmeye değer mi?
Hak ile meşgul olun yoksa batıl gelip sizi işgal ediyor.hergün günlük olarak istiaze tespih tazim ile meşgul olun..

Aldatmak elbetteki, öncelikle vicdanlarda açar yarayı, eşini aldatıp da vicdanen rahat olabilecek bir İNSAN Olamaz diye düşünüyorum...
Er veya geç pişmanlığı derinden hissedecektir...Olmuşla ölmüşün çaresi yok derler, öncelik hata yapmaktan kaçınmaktır...Fakat olduktan sonra ise tek yapılabilecek, tövbe istiğfar etmek, birdaha aynı hataya düşmemektir...Rabbim inşaAllah affeder size yoksa.............

’Herkes yaptığının karşılığını görecektir. Rabbin yaptıklarından habersiz değildir.’’ En’am–132

Eğer eşinizi aldattıysanız ve tekrar yapmayacak ama pişman iseniz bunu eşinize anlatmayın.
Sadece kendinizi sorgulayın. Sizi aldatan aslında diğer kişiyle evli olsa, onu da aldatır.
Ayrıca burada sorun kişinin aradığı özel bir şey olmadığıdır.
Devamlı olarak aldatıyorsanız siz ve eşiniz için en sağlıklısı ayrılmaktır.
yoksa Zaman ilerledikçe her iki tarafında ruh sağlığını bozulabilir. Eşiniz sizi aldatmış olsa bile bunu çocuklarınız ile asla paylaşmayın. Aldatılmış olsanız bile intikam için aldatmayın. Bu sizin için ileride büyük değersizlik duygusu oluşturur. Eğer eşinizi aldatıyor ve kendinizi mutlu hissediyorsanız, sizde değersizlik temelli duygular mevcuttur.

Temelde kendini değersiz hissedenler belli aralıklarla geçici değer görmeler ile bunu kapatmaya çalışırlar. Aldatma resmi olarak boşanma nedenidir. Cezai olarak ise hem aldatan hem de buna neden olan kadına (3.kişiye) geçen haftaki bir kararla ceza verilmektedir.

Aldatmak, bir düşünce ve yaşayış şeklinin göstergesidir. Yani ya istediğiniz gibi yaşamıyor yada yaşadığınız gibi düşünmüyorsunuz . ..aldatmak insan, kişiliğine karakterine yakışmaz..aldatmak sadece karşındakine yaptığın aşağılık bir davranış değil kendi kişiliğine yaptığın büyük bir ihanettir ..
kendinize gelin kendinize..yoksa panic atak ve ruhsal sorunlar yaşabilirsiniz.......

Mesele; sadece seni seven birisini bulup, kollarına,yatağina atılmak değil.
Senin dünya ahiret mutluluğun ,ruh sağliğin,geleceğin söz konusu...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Kader, Allah'ın ezeli bilgisiyle bilmesi demektir.
Burada "ezeli"den maksat başlangıcı olmayan anlamında. Allah, dünyaya inecek olan bütün insanların ne yapacaklarını ezeli bilgisiyle önceden bilir. İşte biz buna "kader" diyoruz.

Lakin, Allahü Teala insan'ı imtahan ettiğinden, sınadığından dolayı, insanın, akli ve iradi meyline, doğrusuna ya da yanlışına, iyiliğine ve kötülüğüne, seçimine ya da seçmemesine, kiminle evleneceğine ya da kiminle evlenmeyeceğine karışmıyor.

Çünkü Allah insana, akıl vermiş, irade vermiş bununla da yetinmemiş, Peygamber göndermiş, Kitap göndermiş, iyiyi, kötüyü, doğruyu, yanlışı O'nda beyan etmiş, ve akıllı olan insanlara da, şunları yapınız ve şunları yapmayınız diye emirleri, tavsiyelerini göndermiştir.

Mesela evliliği misal verelim:

Bir kadın hangi erkekle evlenmelidir?
Bir kadın nasıl evlenmelidir?
Kadın evlendiğinde, evlendiği beyinin kendisine karşı sorumlulukları nelerdir?
Kadın evlendiğinde, kadının aile içindeki fonksiyonu nedir?

Gibi bir sürü soruları yan yana dizebilirsiniz.

İşte bu soruların cevaplarını, bir müslüman hanım olarak, Kur'an'da, Peygamberimiz'de bulabilirsiniz.

İşte bu bilgilerden dolayı Allah sizleri yönlendirmez. Sizler bu bilgiler ışığında, aklınızı, iradenizi, anne ve babanız ve şahitlerinizin desteğiyle kullanır, Kur'an'ın sizler için belirlediği beyefendiyi de seçersiniz.

Kader, bunun neresindedir?

Allah'ın bilmesindedir!

Yani, Allahü Teala, ta ezelden, evlilik eksenli, aklını ve iradeni nasıl çalıştıracağını, nasıl bir eş seçimi yapacağını önceden bilmesidir.

Seçim sana aittir, bilgi Allah'a aittir.

İnşallah anlatabilmişimdir.

NOT

İmtahan oluyoruz! Sizler de aklınızın ve iradenizin meyline sebat ediniz, sabrediniz, beyinizle ve aile efradınızla beraberliğinizi İSLAM eksenli kuşanmaya gayret ediniz.

Göreceksiniz, mutlu ve huzurlu olacaksınız.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Soru aldatmaktı?

Yukarda ifade ettiklerimi bu soru için de ifade etmiş oldum.

Aldatmak, sizlerin, yani aklınızın ve hür iradenizin bir seçimidir.

Kader ise, size ait olan aldatmak eyleminin önceden bilinmesidir.

İnşallah anladınız!

tozduman

Moderatör
Moderatör
Ahhh ! Diyorum
Cünkü hep kalbim ve duygularimla hareket ettim hiç aklımı kullanmadım ki elim ayağım, gönlüm hep kırgın hep yasta Hirslarim ve bencilliklerim ahiretimi Dünyamı düşünmemë bile fırsat vermedi Keşke birazda aklımı kullansaydim bu kadar mahçup olmasaydim Rabbime. Selam ve Dua ile

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Kardeşim kendinizi kandırmayın. Aldatmak seçimdir, aldatılmak kaderdir. Fazla söze gerek yok yapılan yanlış için içinizi ferahlatmak adına bence çareler aramak yerine yaptığınız hatanın günahın tövbesine yönelin. Selametle;

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Değil mi Tozduman!?
Allah buyurdu:
"Halan akletmeyecek misiniz..!?"
"Halan aklınızı kullanmayacak mısınız..!?" şeklinde.

İnsanız, öyle ani kırılma an'larımız oluyor ki, bir anda, duygular, hisler ne bileyim nefsin arzu ve istekleri "akl"ın önüne geçebiliyor.

Şunu da söyliyeyim, içinde yaşadığınız tünelin de çekim etkisi yok değil bunların ikame edilmesinde. Hepimiz bu çarkın içersindeyiz.

Temiz olanlara, rücu edip tövbe edenlere selam olsun.

Dua ile.

Üst Alt