Allah beni bir şekilde uyarıyor

elgay

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
İyi günler, ben sizinle güzel bişey paylaşmak istedim ne zaman yapmamam gereken birşey yapsam yada davranışlarımda yanlışlık olsa bir şekilde hissediyorum. Sanki yüce Allahım beni her seferinde bir şekilde uyarıyor. Bu ne kadar güzel bişeydir ki doğru olana dönüyorum sonra ve bu o kadar güzel ki artık davranış biçimimi sorgulamaya başladım, eskisi kadar hata yapmıyorum.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Ne güzel Rabbim bizede nasip etsin inşallah kardeşim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
İyi günler, Olaylara hikmet gözü ile bakıp, her hadiseden ibret almayı bilmeniz ne güzel...
iki gün önce iş yerinde bir müslüman kardeşimiz, başka bir arkadaş için Genel Müdürümüze telefonda O insan sorumsuz, çok hata yapıyor,
uyuşturucu kullandığını biliyormusun diyerek! ispiyonculuk yapıyordu...

neyse telefoni kapatıktan sonra ben O insana uyarı şeklinde kızdım ! O ispiyonladığın insanın 3 tane çocuğu var!
O çocukların ekmek parası ile oynuyorsun kendine gel kendine diye..
-O da amann sen burdaki maymunlarin da başlarına bekçi kesildin hem de O insan uyuşturucu kullanıyor yalan mi..?
-uyuşturucu kullanmıyor kendisi rahatsızlık ama çalışmak zorunda o yüzden ağrı kesici kullanıyor ..
-aman! amann Maymunlara da sahip Çık!!
-O Maymun değil ! bir insan Sahip Çıkmam da gerekmiyor O insaninda ,Senin de Sahibi var dedim..

neyse müslüman kardeşimiz dün işe yorgun , bitkin ve halsizlik geldi "Hayırdır ?" dedim
-Ya Sorma dün gece acaip rüyalar gördüm..
bütün gece sanki yasak bir şey yapmışım gibi beni bir şeyler kovalıyordu!onlar kovalıyor ben kaçıyorum onlar kovalıyor ben kaçıyorum.
bir yerlere saklanmaya çalışıyorum ..kaçarken tükürüğümü Yutkunuyorum..Ya ne bicim Rüya bu...

-Ahh kardeşim Seni kovalıyan Günahın,vicdanın,yaptığın ispiyonculuk olmasin...
Allah(cc), bizi rüyalarlarimizda bile bizi uyarıyor ,kendimizi tekrar gözden geçirmeye yönlendiriyor..
Sen Allah'ın sevdiği bir kulsun ki Rabbim Seni Rüyalar ile uyariyor..Kıssadan Hisse

elgay

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Bu da bir örnek işte Rabbim bizi her seferinde uyarıyor anlamak düşünmek lazım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Eğer iman etmiş biri iseniz hayatınızın farklı dönemlerinde, farklı şekillerde ama illaki imtihan edildiğimizi görürüz.
Bu imtihanları biraz da olsa düşünebilen, yaratılış gayesini idrak edebilenler için belirgin şeylerdir.

Yani imtihan içinde olduğumuzu imtihan sırasında iken fark edersiniz..Ona göre artık şükür mi edersiniz derdinize dert ekler isyan mı eder,
deprasyona girer sevdiklerinizi de mi kaybedersiniz Seçim sizin!! ben bunu bilemem..
ama bildiğim bir şey varsa o da İnsan ne yaparsa kendine yapar...

elgay

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Çok doğru söylediniz yaptığımız şeyler yine gelip bize dokunuyor.

zeyno

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah (CC) bazen kullarına hata yaptırır. Kendisini hatırlayıp dua etmemize, ona yaklaşmamıza vesile olur böyle şeyler. Anlayabilirsek tabi :) Ben ne yaptım da bu benim başıma geldi diye şikayetçi olmamak lazım. Zira başımıza gelenler yapmadıklarımızdan kaynaklanıyor bence. Layıkıyla anıp şükredemiyoruz. Ben kendi adıma böyleyim. Aciz bir kulum işte...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
''Ben ne yaptım da bu benim başıma geldi diye şikayetçi olmamak lazım''sevgili zeynocum ben ne yaptım diye düşünmeli yaptığından ders almalı insan ama söylediğin gibi şikayet etmemeli, yaşadıkları ile öğrendiklerinin hikmetini düşünerek şükretmeli insan aradaki farkı anlatabilmişimdir inşallah çünkü söylediğin gibi insanın başına gelen kendindendir kendi ektiğimizi biçerken nerdeki hatamızdan olduğunu anlamak için ne yaptığını düşünmeli insan ...Selametle kal güzel kardeşim.

Üst Alt