Allah c.c. sevdigi kullarini sinar - Bekleyis

EmeliNur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah c.c. sevdigi kullarini sinar, bekleyis
Selamunaleykum, ben aranizda yeniyim, kendimi kisaca tanitmak istiyorum, yurt disinda yasiyorum, birkaç gun sonra 33 yasina giriyorum InsaAllah, bekarim, burada isçiyim çalisiyorum, ailemle yasiyorum.

Allah c.c. sevdigi kullarini sinar, onlarin sabrini, imanini, inancini ve ona olan Ask'ini ölçer. Bir o kadar zor olan bu imtihan ne kadar zor ve dayanilmaz olsada aslinda insani kurtulusa erdiren en mucizevi hazinedir. Evet, sen bunu belki bilemezssin, belki hemen anlayamazssin belki çok zaman alabilir, belkide hiç bilemezssin.. Her kula nasip olmaz o derece sevilmek ve imtihan edilmek.. Rabbine yaklasip ondan yardim isteyenleri, ona inanip ona siginanlari Rabbi kendine yaklastirir ve ona bu sahte ve acimasiz dünyanin ve insanlarin gerçek yuzlerini gösterir ve seni korumak için, seni kendine yaklastirmak için ve seni kurtulusa erdirmek için bir takim zor sinavlardan geçirir. Bu bazen çok zaman, çok yillar alabilir. Bazende çok agir, çok dayanilmaz bir bekleyise birakilirsin.. O bekleyis sana oyle uzun ve dayanilmaz gelir.. Cok çok kötü, acimasiz aylar, yillar geçirirsin. Insanoglu kör olur bazen göremez gerçekleri, anlayamaz.. Kendi kendine isyanlar edebilir, Allah'a isyan edebilir, oysa iman'i kuvvetli olsa, Rabbini bilse anlar.. belkide görebilir o zaman.. Belkide yasaminda yapmis oldugu hatalari, günahlari bilir. Hani o anlar var ki kul Rabbini unutur dunyalik zevklere düser, yillarini bos seyler ve gunah içinde geçirir.. Aldatici dünyanin aldatici insanlarina, aldatici seytana, aldatici zevklerine kapilip gidersin.. Rabbine inanir, ona güvenir, ona dayanir, gunahlarini hatalarini kabul eder ve Rabbine yönelip, tövbe eder.. Ondan yardim ister, birtek ondan diler ve bilir ki her ne kotuluk görsede, sabirla, namazla, dua ile iyilik ve dogrulukla ilerleyerek Rabbine siginir ve bekler.. sadece bekler..

Ah o bekleyis.. Iste o bekleyis.. bazen seni öyle bir hale getirirki, o yasananlar, o acilar.. Hayatin zaten inisleriyle yokuslariyla yorulmus, bitkinsin.. Ve bir an gelir ki hayatin kabusa dönmüs, hiçbirsey eskisi gibi olamaz.. Hani en guvendiklerin, en sevdiklerin seni yerden yere vurmustur belki.. Hani hiç beklemediklerinden darbe almis seni ezmis geçmislerdir.. Hani bir bakmissin çevrende herkes dusman olmus sen tek kalmisin.. Hepsine karsi tek sen. Ve En sevdigin.. bir bakmisin en sevdigin, en degerlin onlardan olmus onu taniyamaz olmusun.. Inanilir gibi degil.. Hayat seni bazen nerelerden nerelere getiriyor.. Koca bir okyanusta kaybolmus gibi, dalgalar arasinda bogusuyor, bir o yana bir bu yana savrulmussun.. Iste o bekleyisler. Kalbini yavas yavas öldürür gibi .. ah ne acimasizdir.. Uykudan gözlerini açinca kalbinin sikintilarla boguldugunu hissedersin, sadece aglamak istersin, hep aglamak .. Rabbini unutma, onu hiç unutma. Cünkü O seni bunlara ragmen en çok seven, seni kendine çagiran en büyük SEVGILI, hayatta TEK GERCEGINDIR. Ona yönel.. Ne olursa olsun kiyamette kopsa, ondan umidini kesme, kalbini Onsuz dilini duasiz birakma.. Sakin ha sakin Namazsiz ve Kur'ansiz kalma, onlar seni kotuluklerden kurtaran, seni ayakta tutan hayat kilavuzu, kurtulusa götüren yardimcidir. Sakin sükürsüz kalma, Elhamdülillah Elhamdulillah Elhamdulillah. Kalbini öldürenlerden olma, Allah'i ananlardan ol.. Zor da olsa sakin birakma kendini.. Iste dostlar benim su an yasadiklarim, hiç kimseye açmadim derdimi Rabbimden baska. Hergun boguldugumu hissederek bekliyorum. Rabbime sigindim ve hergun gözyaslarimla dualar ediyorum. Hepinize tesekkur ediyorum ve hepinizi En Sevgiliye ALlah'a emanet ediyorum.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm;aramıza hoşgeldin emelinur kardeşim güzel özetlemişsin, inanaçlı müslümanın acılarıyla ve sonunda yaşayacaklarını, emeğine sağlık selametle Allah cc emanet olun selamün aleyküm verahmetüllahi veberekatüh.

EmeliNur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hosbulduk Allah razi olsun hümeyra kardesim, evet bende dahil, bir çok kardesimizin bulundugu durum bu, herkes yasiyor bunlari ve ne kadar zor, dayanilmaz mucadeleler içinde savasiyoruz kendimizle ve seytanla.. O yuzden içimden geçenleri yazdim buraya, hem kendim için hem kardeslerim için, Rabbim hepinizin yar ve yardimcisi olsun, hepimiz zor imtihanlardan geçiyoruz.

birsen

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Çok güzel bir yazi Allah razi olsun .cidden cok begendim

EmeliNur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah senden razi olsun Birsen kardes, tesekkür ederim, begendiginize sevindim .. sevgilerle

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
yazın çok güzel emeğine, yüreğine sağlık....rabbim beklentilerimize hayırlı karşılıklar versin inşallah kardeşim....

safir

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleykum emelinur kardesim, hosgeldin. Bende sana katiliyorum, seninde dedigin gibi rabbimi unutmamali tum devalar şifalar edalar o'ndan gelir. O kadar guzel yazmissin ki sanki beni anlatmissin. Daraldikca tevekkeltu alallah diyorum. Rabbim gönlünden geçen herşeyi en hayırli şekilde karsina cikarsin insaallah rabbime emanetsin ...

canperdesi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Düşünmeden, başıboş, yaşadığımı zannedip, ölüden farksızken tüm ışıklar söndü. O gün bu gündür kendimde değilim. Düşündüm düşündüm düşündüm... Düşünmekle olmuyordu, hemen kapıya vardım. Gönlüm sırılsıklam oldu. Duygularım evrim geçirdi. Sözlere sığdırmak zor.
Hiçbir şey eskisi gibi değil, olmasını da istemem. Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür işte o yüzden bu günlerim unutturulmasın dileğindeyim. Durduğum yerde duruyorken, ne uçurumlara yanaştım, ne güller kokladım. Ne zaman ki tükendim, bekle diyordu içimden... Bekle... Kalem durmaksızın yazsa ne yazar, hepsi laf-ı güzaf...
"Ben Allah'ı isteklerimin olmayışında buldum" diyen Hz.Ali (r.a) bir cümleye ne sırlar yüklemiş. Evet; ilim şehrinin kapısı, bu sözü söyleyen olmalı...

Üst Alt