Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Allah c.c. sevdigi kullarini sinar - Bekleyis
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="EmeliNur" data-source="post: 82527" data-attributes="member: 7376"><p><strong>Allah c.c. sevdigi kullarini sinar, bekleyis</strong></p><p>Selamunaleykum, ben aranizda yeniyim, kendimi kisaca tanitmak istiyorum, yurt disinda yasiyorum, birkaç gun sonra 33 yasina giriyorum InsaAllah, bekarim, burada isçiyim çalisiyorum, ailemle yasiyorum. </p><p></p><p><strong>Allah c.c. sevdigi kullarini sinar</strong>, onlarin sabrini, imanini, inancini ve ona olan Ask'ini ölçer. Bir o kadar zor olan bu imtihan ne kadar zor ve dayanilmaz olsada aslinda insani kurtulusa erdiren en mucizevi hazinedir. Evet, sen bunu belki bilemezssin, belki hemen anlayamazssin belki çok zaman alabilir, belkide hiç bilemezssin.. Her kula nasip olmaz o derece sevilmek ve imtihan edilmek.. Rabbine yaklasip ondan yardim isteyenleri, ona inanip ona siginanlari Rabbi kendine yaklastirir ve ona bu sahte ve acimasiz dünyanin ve insanlarin gerçek yuzlerini gösterir ve seni korumak için, seni kendine yaklastirmak için ve seni kurtulusa erdirmek için bir takim zor sinavlardan geçirir. Bu bazen çok zaman, çok yillar alabilir. Bazende çok agir, çok dayanilmaz bir <strong>bekleyise</strong> birakilirsin.. O <strong>bekleyis</strong> sana oyle uzun ve dayanilmaz gelir.. Cok çok kötü, acimasiz aylar, yillar geçirirsin. Insanoglu kör olur bazen göremez gerçekleri, anlayamaz.. Kendi kendine isyanlar edebilir, Allah'a isyan edebilir, oysa iman'i kuvvetli olsa, Rabbini bilse anlar.. belkide görebilir o zaman.. Belkide yasaminda yapmis oldugu hatalari, günahlari bilir. Hani o anlar var ki kul Rabbini unutur dunyalik zevklere düser, yillarini bos seyler ve gunah içinde geçirir.. Aldatici dünyanin aldatici insanlarina, aldatici seytana, aldatici zevklerine kapilip gidersin.. Rabbine inanir, ona güvenir, ona dayanir, gunahlarini hatalarini kabul eder ve Rabbine yönelip, tövbe eder.. Ondan yardim ister, birtek ondan diler ve bilir ki her ne kotuluk görsede, sabirla, namazla, dua ile iyilik ve dogrulukla ilerleyerek Rabbine siginir ve bekler.. sadece bekler.. </p><p></p><p>Ah o <strong>bekleyis</strong>.. Iste o <strong>bekleyis</strong>.. bazen seni öyle bir hale getirirki, o yasananlar, o acilar.. Hayatin zaten inisleriyle yokuslariyla yorulmus, bitkinsin.. Ve bir an gelir ki hayatin kabusa dönmüs, hiçbirsey eskisi gibi olamaz.. Hani en guvendiklerin, en sevdiklerin seni yerden yere vurmustur belki.. Hani hiç beklemediklerinden darbe almis seni ezmis geçmislerdir.. Hani bir bakmissin çevrende herkes dusman olmus sen tek kalmisin.. Hepsine karsi tek sen. Ve En sevdigin.. bir bakmisin en sevdigin, en degerlin onlardan olmus onu taniyamaz olmusun.. Inanilir gibi degil.. Hayat seni bazen nerelerden nerelere getiriyor.. Koca bir okyanusta kaybolmus gibi, dalgalar arasinda bogusuyor, bir o yana bir bu yana savrulmussun.. Iste o <strong>bekleyisler</strong>. Kalbini yavas yavas öldürür gibi .. ah ne acimasizdir.. Uykudan gözlerini açinca kalbinin sikintilarla boguldugunu hissedersin, sadece aglamak istersin, hep aglamak .. Rabbini unutma, onu hiç unutma. Cünkü O seni bunlara ragmen en çok seven, seni kendine çagiran en büyük SEVGILI, hayatta TEK GERCEGINDIR. Ona yönel.. Ne olursa olsun kiyamette kopsa, ondan umidini kesme, kalbini Onsuz dilini duasiz birakma.. Sakin ha sakin Namazsiz ve Kur'ansiz kalma, onlar seni kotuluklerden kurtaran, seni ayakta tutan hayat kilavuzu, kurtulusa götüren yardimcidir. Sakin sükürsüz kalma, Elhamdülillah Elhamdulillah Elhamdulillah. Kalbini öldürenlerden olma, Allah'i ananlardan ol.. Zor da olsa sakin birakma kendini.. Iste dostlar benim su an yasadiklarim, hiç kimseye açmadim derdimi Rabbimden baska. Hergun boguldugumu hissederek bekliyorum. Rabbime sigindim ve hergun gözyaslarimla dualar ediyorum. Hepinize tesekkur ediyorum ve hepinizi En Sevgiliye ALlah'a emanet ediyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="EmeliNur, post: 82527, member: 7376"] [B]Allah c.c. sevdigi kullarini sinar, bekleyis[/B] Selamunaleykum, ben aranizda yeniyim, kendimi kisaca tanitmak istiyorum, yurt disinda yasiyorum, birkaç gun sonra 33 yasina giriyorum InsaAllah, bekarim, burada isçiyim çalisiyorum, ailemle yasiyorum. [B]Allah c.c. sevdigi kullarini sinar[/B], onlarin sabrini, imanini, inancini ve ona olan Ask'ini ölçer. Bir o kadar zor olan bu imtihan ne kadar zor ve dayanilmaz olsada aslinda insani kurtulusa erdiren en mucizevi hazinedir. Evet, sen bunu belki bilemezssin, belki hemen anlayamazssin belki çok zaman alabilir, belkide hiç bilemezssin.. Her kula nasip olmaz o derece sevilmek ve imtihan edilmek.. Rabbine yaklasip ondan yardim isteyenleri, ona inanip ona siginanlari Rabbi kendine yaklastirir ve ona bu sahte ve acimasiz dünyanin ve insanlarin gerçek yuzlerini gösterir ve seni korumak için, seni kendine yaklastirmak için ve seni kurtulusa erdirmek için bir takim zor sinavlardan geçirir. Bu bazen çok zaman, çok yillar alabilir. Bazende çok agir, çok dayanilmaz bir [B]bekleyise[/B] birakilirsin.. O [B]bekleyis[/B] sana oyle uzun ve dayanilmaz gelir.. Cok çok kötü, acimasiz aylar, yillar geçirirsin. Insanoglu kör olur bazen göremez gerçekleri, anlayamaz.. Kendi kendine isyanlar edebilir, Allah'a isyan edebilir, oysa iman'i kuvvetli olsa, Rabbini bilse anlar.. belkide görebilir o zaman.. Belkide yasaminda yapmis oldugu hatalari, günahlari bilir. Hani o anlar var ki kul Rabbini unutur dunyalik zevklere düser, yillarini bos seyler ve gunah içinde geçirir.. Aldatici dünyanin aldatici insanlarina, aldatici seytana, aldatici zevklerine kapilip gidersin.. Rabbine inanir, ona güvenir, ona dayanir, gunahlarini hatalarini kabul eder ve Rabbine yönelip, tövbe eder.. Ondan yardim ister, birtek ondan diler ve bilir ki her ne kotuluk görsede, sabirla, namazla, dua ile iyilik ve dogrulukla ilerleyerek Rabbine siginir ve bekler.. sadece bekler.. Ah o [B]bekleyis[/B].. Iste o [B]bekleyis[/B].. bazen seni öyle bir hale getirirki, o yasananlar, o acilar.. Hayatin zaten inisleriyle yokuslariyla yorulmus, bitkinsin.. Ve bir an gelir ki hayatin kabusa dönmüs, hiçbirsey eskisi gibi olamaz.. Hani en guvendiklerin, en sevdiklerin seni yerden yere vurmustur belki.. Hani hiç beklemediklerinden darbe almis seni ezmis geçmislerdir.. Hani bir bakmissin çevrende herkes dusman olmus sen tek kalmisin.. Hepsine karsi tek sen. Ve En sevdigin.. bir bakmisin en sevdigin, en degerlin onlardan olmus onu taniyamaz olmusun.. Inanilir gibi degil.. Hayat seni bazen nerelerden nerelere getiriyor.. Koca bir okyanusta kaybolmus gibi, dalgalar arasinda bogusuyor, bir o yana bir bu yana savrulmussun.. Iste o [B]bekleyisler[/B]. Kalbini yavas yavas öldürür gibi .. ah ne acimasizdir.. Uykudan gözlerini açinca kalbinin sikintilarla boguldugunu hissedersin, sadece aglamak istersin, hep aglamak .. Rabbini unutma, onu hiç unutma. Cünkü O seni bunlara ragmen en çok seven, seni kendine çagiran en büyük SEVGILI, hayatta TEK GERCEGINDIR. Ona yönel.. Ne olursa olsun kiyamette kopsa, ondan umidini kesme, kalbini Onsuz dilini duasiz birakma.. Sakin ha sakin Namazsiz ve Kur'ansiz kalma, onlar seni kotuluklerden kurtaran, seni ayakta tutan hayat kilavuzu, kurtulusa götüren yardimcidir. Sakin sükürsüz kalma, Elhamdülillah Elhamdulillah Elhamdulillah. Kalbini öldürenlerden olma, Allah'i ananlardan ol.. Zor da olsa sakin birakma kendini.. Iste dostlar benim su an yasadiklarim, hiç kimseye açmadim derdimi Rabbimden baska. Hergun boguldugumu hissederek bekliyorum. Rabbime sigindim ve hergun gözyaslarimla dualar ediyorum. Hepinize tesekkur ediyorum ve hepinizi En Sevgiliye ALlah'a emanet ediyorum. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Allah c.c. sevdigi kullarini sinar - Bekleyis
Alt