Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Allah (c.c)
ALLAH C.C'nün ZATİ SIFATLARI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="omer_ömer" data-source="post: 111533" data-attributes="member: 15295"><p>Cüz’i irademizi kullanmak, her şeyin güzelini, iyisini, zamana göre uygun olanını almak, tertibi tanzim-i ilahiyedir.!</p><p> </p><p>Bu güzelliği bulması için kulunu salahiyetli ve vazifeli kılmış Hz. <strong>Allah</strong> ve kuluna hitaben:</p><p></p><p><strong>“Bu alemi ben yarattım. Ey insan, sen tanzim edeceksin”.<em>.</em></strong> buyuruyor<strong>.<em></em></strong></p><p><strong><em></em></strong></p><p>Hatırla ki, Rabbin meleklere: "<strong>Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım</strong>" dedi. Onlar : Bizler hamdinle seni tesbih ve takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek birini mi yaratacaksın.? Dediler.. Allah da onlara; Sizin bilmediğiniz şeyleri, elbette ben bilirim dedi. </p><p>(<strong>Bakara suresi 30</strong>)</p><p></p><p><strong>''Hazret-i insana secde edin'' </strong>buyruğunun anlamı, İblis ve o türlü yaratıkların idrakinin dışında oldu nedense.</p><p></p><p>Bir zamanlar biz meleklere, ''<strong><span style="color: rgb(226, 80, 65)">Adem 'e secde edin</span></strong>'' demiştik. İblis hariç hepsi secde ettiler. O yüz çevirdi ve büyüklük tasladı, böylece kafirlerden oldu.</p><p>(<strong>Bakara suresi 34</strong>)</p><p></p><p><strong>Allah</strong>’u alem yeteri kadar kendini bilmeden <strong>Allah</strong>’ı ve <strong>“men araf” </strong>sırrının nedenini <strong><span style="color: rgb(41, 105, 176)">bildiklerini zannedenlerin</span></strong> varlık iddiaları ortada.! Halbuki, <strong>“Men arefe nefsehu fekad arefe rabbehu” </strong>(<strong><span style="color: rgb(226, 80, 65)">nefsini bilen</span> Allah’ı bilir</strong>) buyuruldu.</p><p> </p><p>Yaratanını bilmek, yaratılanı bilmekle ve nefsini bilmekle başlar. Öğrenim yeri ise, dün dünya idi, bugün de dünyadır.! Yarın da bu tertip değişmeyecek.. Dünya yalan olduğu kadar da gerçektir. Çünkü, dünyada iken kurtuluşu elde edemeyene, ne kabirde, ne de ahirette hiç bir kazanç kapısı yoktur. </p><p></p><p>Güç ve varlık her şeylere kadir olan Hz. <strong>Allah</strong>’a mahsustur.!</p><p></p><p> Nefsini bilmeyen, <strong>Allah</strong>’ı da yeteri kadar bilmiyor demektir. Böylesi bir durumda zafiyetten başka, gurur, kibir, ucub, varlık, benlik meyvesinden başka ne beklenir.?</p><p></p><p>Kişi ne ekerse, onu biçer. Rahmet ararsa, rahmet bulur. Nefsinin esiri olursa da, zarar görür..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="omer_ömer, post: 111533, member: 15295"] Cüz’i irademizi kullanmak, her şeyin güzelini, iyisini, zamana göre uygun olanını almak, tertibi tanzim-i ilahiyedir.! Bu güzelliği bulması için kulunu salahiyetli ve vazifeli kılmış Hz. [B]Allah[/B] ve kuluna hitaben: [B]“Bu alemi ben yarattım. Ey insan, sen tanzim edeceksin”.[I].[/I][/B][I] [/I]buyuruyor[B].[I] [/I][/B] Hatırla ki, Rabbin meleklere: "[B]Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım[/B]" dedi. Onlar : Bizler hamdinle seni tesbih ve takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek birini mi yaratacaksın.? Dediler.. Allah da onlara; Sizin bilmediğiniz şeyleri, elbette ben bilirim dedi. ([B]Bakara suresi 30[/B]) [B]''Hazret-i insana secde edin'' [/B]buyruğunun anlamı, İblis ve o türlü yaratıkların idrakinin dışında oldu nedense. Bir zamanlar biz meleklere, ''[B][COLOR=rgb(226, 80, 65)]Adem 'e secde edin[/COLOR][/B]'' demiştik. İblis hariç hepsi secde ettiler. O yüz çevirdi ve büyüklük tasladı, böylece kafirlerden oldu. ([B]Bakara suresi 34[/B]) [B]Allah[/B]’u alem yeteri kadar kendini bilmeden [B]Allah[/B]’ı ve [B]“men araf” [/B]sırrının nedenini [B][COLOR=rgb(41, 105, 176)]bildiklerini zannedenlerin[/COLOR][/B] varlık iddiaları ortada.! Halbuki, [B]“Men arefe nefsehu fekad arefe rabbehu” [/B]([B][COLOR=rgb(226, 80, 65)]nefsini bilen[/COLOR] Allah’ı bilir[/B]) buyuruldu. Yaratanını bilmek, yaratılanı bilmekle ve nefsini bilmekle başlar. Öğrenim yeri ise, dün dünya idi, bugün de dünyadır.! Yarın da bu tertip değişmeyecek.. Dünya yalan olduğu kadar da gerçektir. Çünkü, dünyada iken kurtuluşu elde edemeyene, ne kabirde, ne de ahirette hiç bir kazanç kapısı yoktur. Güç ve varlık her şeylere kadir olan Hz. [B]Allah[/B]’a mahsustur.! Nefsini bilmeyen, [B]Allah[/B]’ı da yeteri kadar bilmiyor demektir. Böylesi bir durumda zafiyetten başka, gurur, kibir, ucub, varlık, benlik meyvesinden başka ne beklenir.? Kişi ne ekerse, onu biçer. Rahmet ararsa, rahmet bulur. Nefsinin esiri olursa da, zarar görür.. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Allah (c.c)
ALLAH C.C'nün ZATİ SIFATLARI
Alt