Allah'ın emrettiklerini yapmayıp, yasaklarından kaçınmamak ne anlama geliyor? Allah'ın emrettiklerini yapmayıp,yasakladıklarından kaçınmayanlar,Allah'a, ben senden daha iyi biliyorum demiş olur. Bu sebeple cehennemlik amel işlemiş olur. İblis,Adem'e,beni ateşten yarattın,onu çamurdan,ben ondan üstünüm,ona secde etmem dedi ve bu şekilde huzurdan kovulup lanetlendi ve bunun neticesinde cehennemlik oldu.Yani İblis, Allah'a,ben daha iyi bilirim demiş sayılıp huzurdan kavuldu,lanetlendi ve cehennemlik oldu. Daha sonra İblis'de,hz.Adem,i ve Havva'yı yasak ağacın meyvesinden yedirerek kandırdı ve cehennemlik oldu ikiside. Fakat Adem ve Havva tövbe etti bu sebeple, cennetten çıkarılarak dünyaya sürdürüldü. Adem ve Havva dünyada imtihan oldular ve öldükten sonra kabir hayatı başladı. Daha sonra kıyamet kopacak ve yeniden diriltilip mahşerde olacaklar ve sonra tekrar cennete girecekler. Adem ve Havva neslinden gelen insanlarda dünyada onlar gibi imtihan olacaklar ve en son ya cennete yada cehenneme girecekler. Tüm bu sebeplerle görüldüğü gibi,Allah'ın emir ve yasakları önemlidir ve hata yapılırsa bu konularda tövbe edilmelidir ve pişman olunmalıdır. Aksi takdirde cehenneme düşülebilir.