Allah’ın Sesini Nasıl Duyarsınız

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
yesilallahyazisi.jpg

Adamın birisi, ellerini semaya açmış ve yalvarıyor.
- Yarabbi! Ne olur konuş benimle.
O sırada küçük bir çayırkuşu bahçede şarkı söylüyordu. Fakat adam bu sese pek kulak asmıyor ve yalvarmaya devam ediyordu.

- Yarabbi ! Ne olur konuş benimle.
Biraz sonra gökyüzü karardı ve müthiş bir şimşek çaktı. Şiddetli bir yağmur yağmaya başladı. Adam yine bu sese pek kulak vermiyor ve yalvarmaya devam ediyordu.

- Yarabbi! Ne olur seni görmeme müsaade et.
Adamcağız böyle yalvarıp dururken yağmur şiddetini azaltıyor ve duruyordu. Biraz sonra da güneş bütün ışıklarıyla kendini gösteriyor ve adamın bulunduğu odayı aydınlatmaya başlıyordu. Bu manzara her zaman karşılaştığı bir durum olduğu için yine aldırış etmeden yalvarmaya devam ediyordu.

- Allahım! Bana bir mucize göster ne olur?
O böyle yalvarırken yan taraftaki evden yeni doğan bir bebeğin ağlamaları duyuluyordu. Adamcağız bunu da işitiyor ama aldırış etmiyordu.
Yine iki gözü iki çeşme yalvarmaya devam ediyordu.

- Yarabbi! Ne olur bana bir cevap ver. Senin burada olduğunu bilmemi sağla bana.

O sırada küçük bir kelebek yavaşça adamın koluna kondu. Fakat adam kelebeği diğer koluyla kovaladı. Yine ağlamaya devam ediyor ve
“Yarabbi! Niçin bana cevap vermiyorsun?

Evet hikaye böyle sürüp gider. Her yeni doğan için bu hikaye yeniden başlar. Bazıları için asla bitmez.
Yalvarmalar devam eder. Fakat cevap alamaz. İşte insanoğlunun bu yüzden bir rehbere ihtiyacı vardır.
Duyduğu her sesin ona ait olduğunu, gördüğü her şeyin onun vechi olduğunu, aldığı her kokunun onun olduğunu anlatacak bir rehbere…
ve bu rehber tüm insanları hidayete götürecek yegane rehber Kur'an-ı Kerim'dir.

Her yeni doğan gun ile Allah cc. bizim ile konuşur.. ama biz anliyamayiz halen Allah cc. uzaklarda arariz..

Üst Alt