Allah'tan (c.c) Ümit Kesmemek

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
21 Haziran 2014
Mesajlar
587
Tepkime puanı
3
Allah'tan ümit kesmemek.
Günahkar bir insanın pişman olup tevbekar olduğu zaman, onu ümitsizliğe düşürmek için şeytan ona. '' Seni bu kadar günahınla Allah(c.c) seni nasıl affeder?'' diye aldatmaya çalışır. İşte o zaman; Allahu Tealanın (c.c) tevbeleri kabul eden günahları affeden kerem sahibi olduğunu, tevbeninde günahlra kefaret bulunduğunu bilerek Allah'tan(c.c) günahlarının bağışlanacağını ümit etmendir.

Nitekim Allahu Teala(c.c); '' Ey Muhammed, benim adıma de ki: Ey nefislerine karşı tutumsuz davranan kullarım, Allah'ın(c.c) rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Doğrusu Allah(c.c) günahların hepsini bağışlar. Çünkü O; bağışlayandır, merhametlidir. Rabbinize teveccüh edin. Azap size gelmeden önce O'na teslim olun.''(Zümer 53-54) Buyurdu ve günahlarından dönmekle onlara emretti.

Yine Allahu Teala(c.c) : '' Doğrusu ben tevbe edeni, inanıp yararlı işler işleyerek doğru yola gideni bağışlarım'' (Ta-ha 82) buyurmuştur.
 

tozduman

Moderatör
Moderatör
Katılım
2 Şubat 2015
Mesajlar
1,133
Tepkime puanı
8
Bağışlayan ve Esirgeyen Ancak Allah dir.. Hayatta herşey olur. Insan herşeye bi şekilde katlanır tahammül eder . Allah merhamet ve sevgi cennetinden ayirmasin beni ve herkesi.Allah ile muhabbet herşey den güzel dir eksikliğini yaşatmasın. Dünya sana sırtını dönse musibetler sırtına binse ne olur? Sen gönlünde Rabbini taşı.
 

simge1989

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Aralık 2014
Mesajlar
74
Tepkime puanı
1
Kur'anı kerim okuduğumuz zaman birçok suredeki ayetin sonunda ALLAH bağışlayıcıdır, merhametlidir, affeder , tövbe edin , kelimeleriyle sıklıkla karşılaşırız. Bu yüzden ALLAH'a inancımız her geçen gün , dakika, saniye daha fazla kuvvetlendirelim ve tövbe ederken İŞLEDİĞİM VE İŞLEMEDİĞİM tüm günahlarımdan affına sığınırım diyelim . Unutmayalım mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler, ağaç dallarını filizlendirip çiçek açtıran, geceyi gündüze çeviren, geceleri karanlıkta giderken gökyüzündeki yıldızların ışığıyla bize yol gösteren, her birimizin rengini, saçını , gözlerini ayrı ayrı yaratan , bizi bizden daha çok seven RABBİMize Allah rızası için el açıp dua edelim .
 

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Katılım
3 Haziran 2014
Mesajlar
1,608
Tepkime puanı
47
Bizim rabbimiz merhamet edenlerin en merhametlisidir.. öyle ki; arşın kubbesine RAHMETİM GAZABIMI GEÇMİŞTİR yazmıştır... onun gazabı ona karşı olanlara, inkar edenlere, günahında ısrar edenlere dir..
Allah'ım rahmet'ini umuyoruz, sana hüsn-ü zan da bulunuyoruz sen de bizleri huzur-u mahşerde hüsn-ü zan'nın la karşıla AMİN...
 
Üst Alt