Arafda kalmanin verdigi umit ve umitsizlik.

Ahbirbilsem

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleykum kardeslerim. Bu sayfa ile ruya merakim vesilesi ile bugun tevafuken karsilastim. Oncelikle rabbim hepinizden, hepimizden razi olsun. Ben 28 yasinda yalnz basina yasayan bir devlet memuruyum. Benim gonulden gonule dertlesme konum ise. Sevda ve sonu gorunen ayrilik. Taa lise yillarindan beri hayirli bir yuvanin hayalini kurdum surekli. Bazi insanlar cikti karsima nasip olmadi. Hep sonrdan iyiki olmamis dedim. Cunku suan gonlumde olan nisa yi tanidim. Namazli, abdestli agzi duali. Edep haya bilen. Hayalini kurdgum evlendigimde gozumu disarida bırakmaycak biri. Konustuk bir sure arkdasca. Tam hislerimiz degiscekken. Hayatmda uzun yillardir biri var dedi. Eyvallah dedim. 3 gun sonra cok alistim sana. Ben senin gibi birini daha tanimadm.

Ben her erkegi ayni sanirdim. Sen filmlerde romanlerda gordugum gercek olmayacak kadar guzel birisin dedi (bunlari yazma amacim gercektn sevgisinden suphem yok). Gel zaman git zaman. Ama o var. Gozumu onla actim ben diyip durdu. Ne zaman bunu dese tamam dedim. Ama yine basi sıkıstı geldi yarasni sardim. Bildigim kadari ile hayati ogrettim. Dustu elinden tuttum. Sen hangi duamin cevebasin diye sorar oldu surekli. Sonuc olarak sen cok degerlsin, cok farklisin. Hayatm boyunca kimse ile bu kadar rahat olmadim. Bu kadar huzurlu olmadim. Evlensek seninle zerre tereddutum yok mutlu olurum. Ama diger tarafi unutamamaktan korkuyorum. Senin kadar olmasada o da elinden geleni yapmaya calisiyor beni mutlu etmek icin. Artik gorusmyelim dogru olmuyor dedi. Akisina birakalim hersyi dedi. Son sozlerimz ise. Ben: asla arayip bir daha kafani karistirmiycam ama birseye ihtiyacin olursa, derdin tasan olursa ara. Onun ise son sozu her ozledigimde ihtiyac duydugmda seni ararsam isimiz var kopamayiz. Dayanmaya calisicagm bende dedi. Gorusemezsek. Bir daha rabbime emanet ol guzel yurekli insan dedi. Ve gitti. Simdi sualim su a dostlar. Ne yapmali. Umit mi etmeli. Bitirmelimi. Arafda kalmak can yakiyor. Vazgecmek bu kadar uyumlu bir insandan vazgecmekde can yakiyor. Ne yapmali?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleyküm selam kardeşim bu insan Iyi,hoş güzel olabilir ama o ruhen hasta İki Dünya arasında;Duygu ve düşünceleri arasında sıkışıp kalmış dengesiz bir insan...
mantıken,duygusal olarak,ruhen ve fiziksel olarak başka bir insane kalbini açmaya Hazır değil ise sevda mekanında ne arıyor....
Bütün mesele hazır olmakta!!kalp bile sevmek için hazır olmalı yoksa O insan hep iki insan, iki kalp, iki Dünya arasında gel ile gitlerde melankolik bir hayatta sahip olur...

"Bir insan bilmiyorsa ne istediğini, hem seni ziyan eder hem kendini."

Bazen kazanmak için tamamen kaybetmek ,kaybolmak gerekir ki onu bulabilesin diye...
bu insanı, kendisi ile yanlız bırakın ki ne istediğini ve kendini bulabilsin...
Siz ona iyilik değil Onun kendisi ile vicdani ile arasında tesseli ,bahane,makamında nefsine kılıf olarak duruyorsunuz..
madem ki ,öteki insani seviyor sizin ile ne işi var bu insan bana pek samimi ve dürüst gelmiyor....
yada bir şey saklıyor....

Burda açık olan bir şey var. kadın yada erkek fark etmez ,eş,sözlü,nişanlı ,sevgili farketmez ayrılık noktasına geldiğiniz kişilerle duygusal bağlarınızı bitirmeden başka ilişkilere asla kalbinizi açmayın eğer açarsanız yalan ve riyanın üzerine kurulan aşk yada hayellerinizde şeytan bir gün sizi rezil etmek için peşinizde olur...

sabır umut ve ümitlerin bittikten sonrasıdır!Allah cc. adildir hiç şüpheniz olmasın .o insandan uzak durun...ta ki kendini bulana kadar yoksa hem kendisini hem de sizi çıkmaz bir yolla sürükliyecek..

standby nedir bilirmisiniz..?
bekleme,bekletme, yedekde tutmak sadece lazım olursa ,ihtiyaci olursa, sıkılırsa aramak, kullanmak Ali olmaza veli yedekte dursun misali ,SEN bir standby sın.....
suç yedekte bekletende değil, yedekte bekleyende ısrar edendedir...
haa yedekte beklediğinin farkıda değildir, o ayrı konu....
...

Ahbirbilsem

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razi olsun cok guzel aciklamsiniz kardesim. Evet belkide yedekdeyim. Sizin deyiminiz ile stand by. Kararimi verdim zaten. Niyetim Allah rizasi icin hayirli bir yuva kurmak. Rabbim sahid buna. Gonlumude bu sahsa isindirdi. Nihai kararim tamamen baglantiyi kesmek zaten. Kendisinede arayip sormyacagimi soyledim kaldiki eminm aramam. Dedigniz gbi yalniz kalip egriyi dogruyu ayirt etsin. Gelirse ne ala. (hala gelirse diyorum bunuda yenmem lazim). Gelmezsede rabbim daha hayirlisni cikarsin ve bu isin aslini astarini bana ruyamda bildirsin insallah. Azgin nefsim dogruyi ayirt ettirmyor. Acizim vesselam. Allah okuyandan da yorum yapandan da razi olsun. Agiz tadiniz eksik olmasin. Selam ve dua ile.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selamun Aleyküm kardeşim.
Ne gerek var ki böyle zorluklara çelişkilere yorulmadiniz mi hiç bu iliskiden arkadaşliktan. Size üzüldüm hanimefendiye degil, Allah affetsin. Siz temiz kalin karşınıza çıkan kişi de sizin kadar temiz olacaktır.
Orada biri daha var habersiz hanımefendi nin diger arkadaşı onada çok üzüldüm.
Kendine yapma kardesim böyle birşeyi emin ol sana da yaparlar.
Temiz kalirsan temiz biri gelir hayatına.
Allah yardimcin olsun Allah ahirette ve dünyada size iyi hal nasip etsin. Allah hakkinda hayırlısı ni nasip etsin. Selam ve dua ile.

Ahbirbilsem

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ah kardesim. İsde niyetimiz hayir ama amelimiz oyle olmuyo nefs isde. Hayir sandik. Niyetimde hayir di ama. Hata ettik. Dersimi aldim. Uslandim. Benden yana arama sorma soz konusu olmaz zaten daha. Ne deseniz haklisinz. Vicdanim zaten rahat degildi. Gorelim mevlam neyler neylerse guzel eyler. 3 umuzude yazik aslinda. Rabbim hayri gostersin kalbimize sindirsin yolumuzu aydinlatsin insallah. Temiz kalmak niyetimiz zaten. Bu sayfa cok hosuma gtti.hicbrsey tesaduf degil. Derdimin dermanini bu sitede siz degerli kardeslerimle bulacagimi hissediyorum. Bu yazdiklriniz olmasa gonlum teskin olmazdi. Allah razi olsun hepimizden insallah

tozduman

Moderatör
Moderatör
Ah kardesim. İsde niyetimiz hayir ama amelimiz oyle olmuyo nefs isde. Hayir sandik. Niyetimde hayir di ama. Hata ettik. Dersimi aldim. Uslandim. Benden yana arama sorma soz konusu olmaz zaten daha. Ne deseniz haklisinz. Vicdanim zaten rahat degildi. Gorelim mevlam neyler neylerse guzel eyler. 3 umuzude yazik aslinda. Rabbim hayri gostersin kalbimize sindirsin yolumuzu aydinlatsin insallah. Temiz kalmak niyetimiz zaten. Bu sayfa cok hosuma gtti.hicbrsey tesaduf degil. Derdimin dermanini bu sitede siz degerli kardeslerimle bulacagimi hissediyorum. Bu yazdiklriniz olmasa gonlum teskin olmazdi. Allah razi olsun hepimizden insallah
Amin ecmain kardeşim. Kapımıza değil kalbimize vuran buyursun . Şemsi Tebrizi Hoşgeldin kardeşim vardır bu yaşadıkların da bir hayır. Ne zaman zor durumda kalırsan yaz kardeşim Gönlümüz den geleni yaparız inşallah. Allah senden de razı olsun . Selam ve Dua ile :)

gülcem

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
öncelikle selamün aleyküm.ya güzel kardeşim demişin ya üçümüze de yazık die alınma ama bayana hiçte yazık olan bişey yok o yönlendirmiş 2 ilişkiyide ama siz ve diğer arkadaş tamamen onun bu yanlış tutumunun kurbanı olmuşunuz.daha önce sizde bilmiyordunuz ve bilmeden ona bağlandınız başta size dürüst davransa belki siz bukadar alışıp bağlanmazdınız ona.hele diğer arkadaş hala herşeyden bi haber yazık vallahi de yazık.yani bu başta kendini sonra da hayatına kattığı 2 insanı aldatmaktır.ben gönül hocama katılıyorum ruhen hastalıklı biri alınmayın ama bence ne sizi nede diğer kişiyi seviyor bu bayan.iki tarafla da bazı duygularını tatmin etme peşine düşmüş nefsine yenilmiş. Allah ıslah etsin hidayete erdirsin işallah.bence siz hala gelirse die beklemeyin emin olun gelse bile o kişiyle bu saatten sonra evlenseniz de mutlu sağlıklı bir ilişkiniz olmaz hep aklınızda bi acaba olacak diğer kişi aklında mı onu hiç düşünüyor mu beni sevdi de mi geldi yoksa ''Ben her erkegi ayni sanirdim. Sen filmlerde romanlerda gordugum gercek olmayacak kadar guzel birisin dedi .''deyip kenidini mi düşündüde mi geldi die sorular sorular yıpranır durursunuz.Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin işallah doğru biriyle doğru zamanda hayırlısıyla hayırlı bir yuva kurarsınız.hayırlı geceler...

Ahbirbilsem

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Aklin yolu bir gulcem kardesim. Allah razi olsun hepinizden. Baska biri yazsa bu iletiyi bende aynen sizin gbi yorumlar yapardim. İnsan olayin icinde olunca goremiyor maalsef. Gecede olsa farkina vardik. Gorelim mevlam neyler neylerse guzel eyler. Sadece dilimde bu var bu donem. Sadece zamana ihtiyac var. Allah razi olsun.

Ahbirbilsem

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Simdi cayimla sigaramla dusundumde. Nefis ve seytan. Rabbim korusun. Mutmain nefs nasip etsin. Bu yolda amel nasip etsin. Bu kadar arada birakan nefs seytan galiba. Yada bilmiyormm. Yanlis zaman yanlis insan. Yada dogru insan yanlis zaman. Bunlarin hepsi muamma!!

Ahbirbilsem

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Bir insan nasil bu kadar ne istedigini bilemez hale gelir ki. Herkesin evlililkten bekelentisi hemen hemen bellidir. Ona gore secim yapar. Hadi yillardir baskasi var hayatinda bana nasil bakabildin. Demekki senin aradigin kisi tam olarak diger taraf degil. Madem oyle bana kusursuzsun, benim icin diyorsun o halde bu ikilem niye. Donmek istesemde donemem buna yuzum yok, cok yordum seni diyorsun. Sonra belki birgun dayanamzsam seni ozlemeye hayatinda baskasi bile olabilir. Eee hayatimda baskasi olursa ne hissedeceksin peki? Mutlu olman beni mutlu eder yemin ederim ben mutsuz olsamda senin mutlu oldugunu bileyim yeter bana. Ama bu guzelligi baska bir kiz yasayacak diyede uzulurum. Benim tek hatam seni bensiz birakmamak oldu. Kiyamadim sana. Belki sensiz kalsaydim ilk zamanlar sana kosardim. Sensiz yapamiyordum. Ama suan ne hissediyorum bilmiyorum. Biz gorusmeyelim. Hersyi zamana biraktim. Rabbim vekilimdir. İnsallah herkes razi olacagi hayat yasar. Gorusemzsek birdaha hakkim helal olsun dedi. ( buraya yazarak onunla konusuyorum. Kafayi yedim)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir insan nasil bu kadar ne istedigini bilemez hale gelir ki. Herkesin evlililkten bekelentisi hemen hemen bellidir. Ona gore secim yapar. Hadi yillardir baskasi var hayatinda bana nasil bakabildin. Demekki senin aradigin kisi tam olarak diger taraf degil. Madem oyle bana kusursuzsun, benim icin diyorsun o halde bu ikilem niye. Donmek istesemde donemem buna yuzum yok, cok yordum seni diyorsun. Sonra belki birgun dayanamzsam seni ozlemeye hayatinda baskasi bile olabilir. Eee hayatimda baskasi olursa ne hissedeceksin peki? Mutlu olman beni mutlu eder yemin ederim ben mutsuz olsamda senin mutlu oldugunu bileyim yeter bana. Ama bu guzelligi baska bir kiz yasayacak diyede uzulurum. Benim tek hatam seni bensiz birakmamak oldu. Kiyamadim sana. Belki sensiz kalsaydim ilk zamanlar sana kosardim. Sensiz yapamiyordum. Ama suan ne hissediyorum bilmiyorum. Biz gorusmeyelim. Hersyi zamana biraktim. Rabbim vekilimdir. İnsallah herkes razi olacagi hayat yasar. Gorusemzsek birdaha hakkim helal olsun dedi. ( buraya yazarak onunla konusuyorum. Kafayi yedim)

Merhaba mesleğim, Ruh bilimi, insan ve psikoloji...bu insan ruhen hasta ve dengesiz biri...bunun sebepleri ,etkenleri de vardır..mesela Geçmişte yaşadıkları, yada içinde yetiştiği ortam bazen de ruhsal hastaliklar neden olabiliyor.. yani sizin karşınızda normal bir insan yok ona göre olaya bakın..

Duygu Sömürüsü ile hayatta tutunmak...
Hâlbuki ortada çözülmesi gereken bir sorun, yapılması gereken bir şey ,bir hastalik var..
konuşulmalı, ve çözüm aramalı...Kendini acınacak bir pozisyona sokmak, çözüm değildir.

Borderline nedir bilirmisiniz ?
kişilikteki dengesizlik,melankolik hali kişi kendisini güzel, başarılı hissederken birden değişkenlik göstererek kendisini çok önemsiz biri olarak algılayabilir.
akıl yerine daha çok duygularını kullanabilirler..onlarda hep bir boşluk eksiklik vardır onu hep doldurmaya, tamamlamaya çalışırlar...
duygulanmada tutarsızlıklar ve ani dürtüsel davranışlarla başka insanlar onlari kolayca anlıyamazlar..

Duygu durumunda aşırı tepkililiğe bağlı olarak sürekli duygusal değişkenlik hali (saatler içinde değişen sürelerde birbirini izleyen öfkelilik, üzüntü, kaygı, sevinç dönemleri,Kişinin kendisini sürekli olarak boşlukta ,yoğun bir ruh ve duygu hali, seli ,akımı, hisleri hissetmesi.onu hiç kimse mutlu edemez çünkü kendisi ile mutsuzdur.....

Ahbirbilsem

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Gonul sizim ablam. Vallahi dediginiz gibi idi. Saat başı duygulari degişebiliyordu. Ancak bu kadar duzgun yorum yapilabilirdi. Peki nasil yardimci olmak lazim. Ne yapilabilir yani uzak ihtimal ama beni arayabilir sirf merak ettigi icin bile. Gerci zor aramasi ama. Nasil karsilik vermek lazim. Arama sorma mi demek lazim?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gonul sizim ablam. Vallahi dediginiz gibi idi. Saat başı duygulari degişebiliyordu. Ancak bu kadar duzgun yorum yapilabilirdi. Peki nasil yardimci olmak lazim. Ne yapilabilir yani uzak ihtimal ama beni arayabilir sirf merak ettigi icin bile. Gerci zor aramasi ama. Nasil karsilik vermek lazim. Arama sorma mi demek lazim?
Çağımızda insanın ruhsal yapısıyla ilgili sorunları, diğer bedensel rahatsızlıkları gibi somut bir şekilde açık, bilimsel bir temele oturmuştur.
ruhsal sorunlarımız da tıpkı şeker hastalığı gibi tanımı, nedenleri, gidişi, tedavisi ve sonuçları vardir.. maddi, manevi ruhsal, olarak tedavi edilebiliyorlar..

ama siz ona bu konuda yardımcı olma kapasiteniz var mı; bilemiyorum...
Maneviyatınız, kişiliğiniz ne kadar güclü onu da bilemiyorum.. sadece kahve, sigaraya sarılan azgın nefsi ile ruh aklı ile duyguları arasında kalan,İçinizdeki sesi vicdaninizi dinleyin insanmısınız onu da
bilmiyorum bu durumda ..
"Bir insan bilmiyorsa ne istediğini, hem seni ziyan eder hem kendini."

bu insan size ararsa burada okuduklarınızı vicdanın ile Kabul ettiklerini ,anlam verdiklerini ,kalben mutmain olduklarını ona anlatın ve bu insana Onu, kendisi ile yanlız bırakmak gerektiğini ki kendini bulabilsin...ne istediğine karar verebilsin diye kendi kendisi ile yanlız kalmalı...diye düşündüğünüzü söyleyip ona veda edin...

Bazen kazanmak için tamamen kaybetmek ,kaybolmak gerekir ki kendini ve ne istediğini bulabilesin diye....

acilangul1

Ahbirbilsem

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah sizden razi olsun. Bunların üstüne ne denilebilirki. Haklisin bazen kazanmak icin tamamen kaybolmak gerekir. Kayboldum o zaman ben :). Bakalim zaman ne gosterecek. Bu arada Alemlerin Rabbine hamd olsun güclüyümdür. Yani yaninda durup destek olabilirim. Bu zamana kadar yaptigimda buydu zaten. Hatta ve hatta ben ve o, ikimizde kabul ediyoruz ki. "beni bambaşka bir insan yaptin Hayat bu kadar basitmis aslinda. Seni tanidiğimda hicbirseyim yoktu. Simdi insanlari tanimaya calişiyorum. Bir işim var, olaylara çok yönlü bakabiliyorum. Sen olsan ne yapardin düşünüyorum. Öyle adım atıyorum". Diyen bir insan bu benim icim. Neyse ablam uzun lafin kisasi. Başini cok ağrittim yazarken inanin utaniyorum. Vekilim Rabb"im. O benim yerime plan yapar da hayra yönlendirir insallah. Selam ve dua ile.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Cümlemizden ,insan psikolojisini, insanıN ruh alemini bilmek...
Seni yerlerde göklerde bulamazken ben Seni kendimde buldum, ama ben bendeki kendimi Hâl-Ene bulamadım..

Üstadım! dolmamış çilemiz var ise;Allahu alem,Hâl-Ene imtihan ve eksiğimiz var demektir...
Cebrail as akıl ile bedenin kucaklaşıp ilahi azama yükselişi insanın miracıdır

Üst Alt