Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tavuk yemekleri
Arpa Şehriyeli Tavuk yemeği
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 42502" data-attributes="member: 1043"><p><strong>Arpa Şehriyeli Tavuk tarifi </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">Malzemeler</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">4 adet tavuk budu</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">400 gr arpa şehriye</span></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">1 demet maydanoz</span></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">3 diş sarımsak</span></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">2 çay kaşığı kekik</span></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">2 adet küp doğranmış domates (konserve de olabilir)</span></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">1/2 su bardağı sıvı yağ (125 ml)</span></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">2 adet kırmızı biber</span></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">3 adet kuru soğan</span></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">1/2 su bardağından biraz fazla tereyağı (150 gr)</span></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">Tuz, karabiber</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">Terbiye için:</span></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">2 çorba kaşığı yoğurt</span></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">4 çorba kaşığı sıvı yağ</span></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">1 adet kuru soğan</span></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">2 çay kaşığı kuru biberiye</span></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">4 çorba kaşığı sirke</span></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">Yapılışı</span></span><span style="font-size: 12px"> </span><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">Tavuk butlarını, pişirmeden 1-2 saat önce terbiyeye bulayın vr buzdolabında bekletin.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">Soğan ve sarımsakları kıyın ve sıvı yağda kavurun. </span></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">Dinlendirdiğiniz tavuk butlarım edin ve 7-8 dk, tavuklar kızarıncaya kadar, kavurmaya devam edin.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">Tavuklara 2 su bardağı sıcak su ilave edin ve çok kısık ateşte 30 dk pişirin.</span></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">Kırmızı biberleri, ince uzun şeritler halinde doğrayıp, pişmekte olan tavuklara ilave edin ve 10 dk daha pişirin.</span></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">Ayrı bir tencerede 150 gr tereyağını eritin ve şehriyelerin renkleri değişene kadar kavurun. </span></span> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">Küp doğranmış domates ve 2,5 bardak sıcak suyu ekleyin, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">Ateşten almadan önce şehriyelerin üzerine 1 demet kıyılmış maydanoz serpin. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">En az 15 dk pilav gibi dinlendirin.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">Şehriye pilavınızı servis tabağına koyun ve üzerine tavuk butlarını yerleştirerek, kekik serpip servis yapın.</span></span> </strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 42502, member: 1043"] [B]Arpa Şehriyeli Tavuk tarifi [SIZE=3][COLOR=Teal]Malzemeler 4 adet tavuk budu 400 gr arpa şehriye[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] 1 demet maydanoz[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] 3 diş sarımsak[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] 2 çay kaşığı kekik[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] 2 adet küp doğranmış domates (konserve de olabilir)[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] 1/2 su bardağı sıvı yağ (125 ml)[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] 2 adet kırmızı biber[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] 3 adet kuru soğan[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] 1/2 su bardağından biraz fazla tereyağı (150 gr)[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] Tuz, karabiber Terbiye için:[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] 2 çorba kaşığı yoğurt[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] 4 çorba kaşığı sıvı yağ[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] 1 adet kuru soğan[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] 2 çay kaşığı kuru biberiye[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] 4 çorba kaşığı sirke[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] Yapılışı[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] Tavuk butlarını, pişirmeden 1-2 saat önce terbiyeye bulayın vr buzdolabında bekletin. Soğan ve sarımsakları kıyın ve sıvı yağda kavurun. [/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] Dinlendirdiğiniz tavuk butlarım edin ve 7-8 dk, tavuklar kızarıncaya kadar, kavurmaya devam edin. Tavuklara 2 su bardağı sıcak su ilave edin ve çok kısık ateşte 30 dk pişirin.[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] Kırmızı biberleri, ince uzun şeritler halinde doğrayıp, pişmekte olan tavuklara ilave edin ve 10 dk daha pişirin.[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] Ayrı bir tencerede 150 gr tereyağını eritin ve şehriyelerin renkleri değişene kadar kavurun. [/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Teal] Küp doğranmış domates ve 2,5 bardak sıcak suyu ekleyin, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten almadan önce şehriyelerin üzerine 1 demet kıyılmış maydanoz serpin. En az 15 dk pilav gibi dinlendirin. Şehriye pilavınızı servis tabağına koyun ve üzerine tavuk butlarını yerleştirerek, kekik serpip servis yapın.[/COLOR][/SIZE] [/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tavuk yemekleri
Arpa Şehriyeli Tavuk yemeği
Üst
Alt