Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Karadeniz Bölgesi
Artvin
Artvin’in kuş gözlem alanları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 29043" data-attributes="member: 1208"><p style="text-align: center"><p style="text-align: center"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Arial'">ARTVİN’İN KUŞ GÖZLEM ALANLARI</span></span></strong></span></span></p> </p><p></p><p><span style="color: #003366"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Arial'">Doğu Karadeniz Dağları</span></span></span></span></p><p style="text-align: center"><p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Arial'">ARTVİN’İN YÖRESEL YEMEKLERİ, NELER YENİR?</span></span></strong></span></span></p> </p><p></p><p><span style="color: #003366"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Arial'">Yöresel yemek çeşitleri bakımından oldukça zengin olan Artvin mutfağında Ağartı denilen süt ve süt mamüllerinden yapılan yemekler arasında “kuymak” mahalli yemek olarak yaylacılar tarafından yapılır. Yörede yetişen sebze ve kır otlarından değişik türlerde yemekler de yapılmaktadır. </span></span></span></span></p><p></p><p><span style="color: #003366"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Arial'">Hamur işlerinde; hinkel, cergebas, bişi, katmer, erişte, lokum (lokma) ve börekler yer almaktadır. Hinlek ve cergebas denilen hamur yiyecekler çevreye özgüdür. </span></span></span></span></p><p></p><p><span style="color: #003366"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Arial'">Topluca yapılan “harfana”larda ve ziyaretlerde taze etlerle ve ağaç şişlerle hazırlanılan kebaplar yörede önem arz etmektedir. Ayrıca köylerde kışlık kavurma yapıp saklanır. </span></span></span></span></p><p></p><p><span style="color: #003366"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Arial'">Dibek veya dinklerde döğülerek hazırlanan ve adı halk arasında “gendirme” ve “keşkek” olarak bilinen yemekler çok bilinen yöresel yemeklerdir. </span></span></span></span></p><p></p><p><span style="color: #003366"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Arial'">Çorbalardan “püşürük” adlı çorba, en çok bilinenlerdendir. Bunlardan başka, “çılbır”; “Kaygana (Omlet)”; yağlı, lorlu veya sadece etle yapılan soğanlı yahni de yerli yemekler arasındadır. Ayrıca sahil kesiminde yer alan halkın mahalli yemekleri arasında, hamsi balığından hazırlanan; hamsili pilav, hamsili buğulama, hamsili mısır ekmeği (cadı), hamsi salamura yer almaktadır. </span></span></span></span></p><p></p><p><span style="color: #003366"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Arial'">Başlıca tatlılar, hasuta, kaysefe, zurbiyet, ballı lokumdur. </span></span></span></span></p><p style="text-align: center"><p style="text-align: center"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Arial'">ARTVİN’E GİDİNCE NELER ALALIM?</span></span></strong></span></span></p> </p><p></p><p><span style="color: #003366"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Arial'">Ağaç oyma ve filiz, dal kabuğundan örülen eşyalar, toprak çanak, çömlek, bakır mamulleri ve kilim yöreden alınabilecek hediyelik eşyalardır. </span></span></span></span></p><p style="text-align: center"><p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Arial'">ARTVİN’E </span></span></strong><strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Arial'">GİDİNCE NELER YAPILIR? YAPMADAN DÖNMEYİN!</span></span></strong></span></span></p> </p><p></p><p><span style="color: #003366"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Arial'">Borçka Karagöller ve Camili Havzasını gezmeden</span></span></span></span></p><p></p><p><span style="color: #003366"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Arial'">Çoruhta rafting, Kaçkarlarda trekking yapmadan, </span></span></span></span></p><p></p><p><span style="color: #003366"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Arial'">Kafkasör Yaylasında Boğa Güreşlerini İzlemeden, </span></span></span></span></p><p></p><p><span style="color: #003366"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Arial'">Puçuko yemeden, </span></span></span></span></p><p></p><p><span style="color: #003366"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Arial'">… Dönmeyin.</span></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 29043, member: 1208"] [CENTER][CENTER][COLOR=#000080][FONT=Arial][B][COLOR=red][FONT=Arial]ARTVİN’İN KUŞ GÖZLEM ALANLARI[/FONT][/COLOR][/B][/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]Doğu Karadeniz Dağları[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [CENTER][CENTER][COLOR=#000080][FONT=Arial][B][COLOR=red][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/B][/FONT][/COLOR][/CENTER] [CENTER][COLOR=#000080][FONT=Arial][B][COLOR=red][FONT=Arial]ARTVİN’İN YÖRESEL YEMEKLERİ, NELER YENİR?[/FONT][/COLOR][/B][/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]Yöresel yemek çeşitleri bakımından oldukça zengin olan Artvin mutfağında Ağartı denilen süt ve süt mamüllerinden yapılan yemekler arasında “kuymak” mahalli yemek olarak yaylacılar tarafından yapılır. Yörede yetişen sebze ve kır otlarından değişik türlerde yemekler de yapılmaktadır. [/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]Hamur işlerinde; hinkel, cergebas, bişi, katmer, erişte, lokum (lokma) ve börekler yer almaktadır. Hinlek ve cergebas denilen hamur yiyecekler çevreye özgüdür. [/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]Topluca yapılan “harfana”larda ve ziyaretlerde taze etlerle ve ağaç şişlerle hazırlanılan kebaplar yörede önem arz etmektedir. Ayrıca köylerde kışlık kavurma yapıp saklanır. [/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]Dibek veya dinklerde döğülerek hazırlanan ve adı halk arasında “gendirme” ve “keşkek” olarak bilinen yemekler çok bilinen yöresel yemeklerdir. [/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]Çorbalardan “püşürük” adlı çorba, en çok bilinenlerdendir. Bunlardan başka, “çılbır”; “Kaygana (Omlet)”; yağlı, lorlu veya sadece etle yapılan soğanlı yahni de yerli yemekler arasındadır. Ayrıca sahil kesiminde yer alan halkın mahalli yemekleri arasında, hamsi balığından hazırlanan; hamsili pilav, hamsili buğulama, hamsili mısır ekmeği (cadı), hamsi salamura yer almaktadır. [/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]Başlıca tatlılar, hasuta, kaysefe, zurbiyet, ballı lokumdur. [/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [CENTER][CENTER][COLOR=#000080][FONT=Arial][B][COLOR=red][FONT=Arial]ARTVİN’E GİDİNCE NELER ALALIM?[/FONT][/COLOR][/B][/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]Ağaç oyma ve filiz, dal kabuğundan örülen eşyalar, toprak çanak, çömlek, bakır mamulleri ve kilim yöreden alınabilecek hediyelik eşyalardır. [/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [CENTER][CENTER][COLOR=#000080][FONT=Arial][B][COLOR=red][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/B][/FONT][/COLOR][/CENTER] [CENTER][COLOR=#000080][FONT=Arial][B][COLOR=red][FONT=Arial]ARTVİN’E [/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=red][FONT=Arial]GİDİNCE NELER YAPILIR? YAPMADAN DÖNMEYİN![/FONT][/COLOR][/B][/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]Borçka Karagöller ve Camili Havzasını gezmeden[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]Çoruhta rafting, Kaçkarlarda trekking yapmadan, [/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]Kafkasör Yaylasında Boğa Güreşlerini İzlemeden, [/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]Puçuko yemeden, [/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#003366][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]… Dönmeyin.[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Karadeniz Bölgesi
Artvin
Artvin’in kuş gözlem alanları
Üst
Alt