Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Bademli Patlıcan Dolması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="vaveyla" data-source="post: 58901" data-attributes="member: 12"><p>Bademli Patlıcan Dolması nasıl yapılır? Bademli Patlıcan Dolması tarifi</p><p></p><p><strong>Malzemeler :</strong></p><p></p><p> 2 adet orta boy patlıcan</p><p> 12 dilim dana jambon veya salam</p><p> 1 su bardağı soyulmuş badem</p><p> 1 adet soğan</p><p> 2 çorba kaşığı zeytinyağı</p><p> 1 su bardağı galeta unu</p><p> 1 tutam taze nane</p><p> Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ</p><p></p><p><strong>Yapılışı :</strong></p><p></p><p> Patlıcanları uzunlamasına dilimleyiniz.</p><p> Süzgece alıp, üzerlerine tuz serpin ve 20 dk. bekleterek acısını çıkarınız.</p><p> Tavada yağı ısıtıp, doğranmış soğanı pembeleştiriniz.</p><p> 1 Çorba kaşığı su ekleyip, suyunu çekince soyulmuş bademleri ilave ederek kavurunuz.</p><p> Taze nanenin yarısını ince ince kıyıp, soğanlı karışıma ekleyiniz ve tavayı ateşten alınız.</p><p> Patlıcanları kurulayıp, hafif yağlanmış teflon tavada iki taraflı olarak kızartınız.</p><p> Kızarmış her patlıcan diliminin üzrine 1 dilim salam ve 1 kaşık bademli karışımdan koyarak rulo yapıp, kürdanla tutturunuz.</p><p> Kalan naneyi galeta unuyla karıştırınız.</p><p> Patlıcan rulolarını bu karışıma bulayıp, kızgın yağda 5-6 dk. kızartınız.</p><p> Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="vaveyla, post: 58901, member: 12"] Bademli Patlıcan Dolması nasıl yapılır? Bademli Patlıcan Dolması tarifi [B]Malzemeler :[/B] 2 adet orta boy patlıcan 12 dilim dana jambon veya salam 1 su bardağı soyulmuş badem 1 adet soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı galeta unu 1 tutam taze nane Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ [B]Yapılışı :[/B] Patlıcanları uzunlamasına dilimleyiniz. Süzgece alıp, üzerlerine tuz serpin ve 20 dk. bekleterek acısını çıkarınız. Tavada yağı ısıtıp, doğranmış soğanı pembeleştiriniz. 1 Çorba kaşığı su ekleyip, suyunu çekince soyulmuş bademleri ilave ederek kavurunuz. Taze nanenin yarısını ince ince kıyıp, soğanlı karışıma ekleyiniz ve tavayı ateşten alınız. Patlıcanları kurulayıp, hafif yağlanmış teflon tavada iki taraflı olarak kızartınız. Kızarmış her patlıcan diliminin üzrine 1 dilim salam ve 1 kaşık bademli karışımdan koyarak rulo yapıp, kürdanla tutturunuz. Kalan naneyi galeta unuyla karıştırınız. Patlıcan rulolarını bu karışıma bulayıp, kızgın yağda 5-6 dk. kızartınız. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Bademli Patlıcan Dolması
Üst
Alt