Ben artık anlamıyorum!..

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşlerim ve büyüklerim özellikle de Gönül Sızım ablacım. Biliyorum bu yazdıklarıma belki kızacaksınız belki kendine eziyet ediyorsun diyeceksiniz nitekim haksızda değilsiniz ama bende anlayamıyorum. Rahatsızım huzursuzum ama elimden hiç bir şey gelmiyor çünkü ne yapsamda olmuyor.

Konuyu az çok anlamışsınızdır, ben hanımefendinin hesabını takip ediyorum peki neden? Ben sadece kendi açımdan yalan söylememek için inkar ederse kızıma ispatlı bir şekilde gösterebilmek için bütün resimlerini topluyorum. İlk gidişinden bu yana bu açtığı 5.ci hesap ve ben kapatmadan bir başkasına geçtiği için ilk 2 hesabı ve 4. cü hesabını kapattırdım.

Yalnız bu resimleri toplarken koyduğu resimleri görürken dayımın kızının resimlerini koyduğunu gördüm sesimi çıkarmadım bu kez kendiliğinden kaldırdı veya gizledi. Babalarının arkadaşının oğlunun resmini koydu ve bu çocuk abi dediği biri olduğu gibi ve hiç bir şeyden haberi de yok. Bunlar beni artık ilgilendirmiyor veya ilgilendirmemesi lazım ama nedenini bilemediğim halde görünce çok öfkeleniyorum.

Hadi bunu bir kenara koydum bugün kapanan 4.cü hesapta ise benim 20 yıldır görmediğim bir amcam var haberim var ama gelme gitme gibi birşey yok eşiyle ayrıldılar. Onun eşinin hesabının takip listesine girmiş bunu görünce yine öfkelendim.

Ablacım belki çok takılıyorum belki kendime eziyet ediyorum belki de yok yere canımı sıkıyorum. Ama ablacım neden ya ne yapmak istiyor ne yapmaya çalışıyor bu nasıl bir psikolojidir nasıl karmaşık bir durumdur. Bugün açtığı 5.ci hesapta da artık direk kendi adını soyadını kullanmış hatta onun değil benim soyadımı kullanmış bu beni daha çok öfkelendiriyor.

Ben içinde olduğum durumdan zaten çok utanıyorum çok rahatsızım kızım bunları ben anlatana kadar görmesin duymasın benden duysun benden görsün diye çabaladıkça dualar ettikçe o herkes görsün der gibi sürekli başka hesap açıp türbanlı halinden çıkıp açık saçık resimlerini koyuyor. Başka adamın resimini koyuyor alakası bile olmayan.

Buda yetmezmiş gibi sürekli orda ofisi olduğu için Antalya'ya giden dayım durduk yere bize geldi sözüm ona yolda meyve almış kızıma o yüzden gelmiş ki bize geldiği çok azdır ondan hayır gelmez dedi. Sonra mahkeme bitmemişti dedi ki kızın resmini gönderin konuşturun ki mahkeme de ben çocuğu istiyorum demesin hemde onun bana dayıma gidip konuşacaktım dediği zamandan kısa bir süre sonra. Bende dayıma dedim ki gitte ağzının payını versin dedim başını öne eğdi bir şey diyemedi.

Sonra diğer dayıma gittim küçük kızları var kızıma değişiklik olsun diye hep duyup görüyoruz internette hesabı olmasın dedi. Öyle bir şey yok ben karşılaşmadım dedim. Sonra kalktı dedi ki sen kurtulduğuna bak kurban kesilecek haldesin dedi. Sonra anneannem demiş ki anneme internette bir şeyleri var mıydı bilgisayarı niye odalarına koydurttun demiş.

Bunların hepsini birleştirince kafamda bir çok soru işareti oldu, gözünüzü seviyim kızmayın bana çocukluğumdan beri değiştiremediğim ve en sinir olduğum huyum bu benim.

Ya dayımlar birşey bilip benim bilmediğimi düşünüp susuyorlar, yada bildiğimi ama rahatsız olduğum için kimseye anlatamadığımı düşünüyorlar bu sorun değil neyse ne.

Ama benim anlamadığım ben neden hala öfkelenebiliyorum, sanki gelse kabul mü edeceğim kesinlikle hayır seviyormuyum hayır ne sevgisi herşeyi öldürdü o insan.

Şimdi anlamadığım neden dayımın kızı neden 20 yıldır görmediğim amcamın ayrıldığı eşi ve neden hala benim soyadım ve neden boşanma davasından sonra beni o kadar numara aradı hepte müsait olmadığım için cevap veremediğim için o mu bilmiyorum. Çünkü bende en az 15 numarası kayıtlı o numara yok eğer arayanlar o değilse neden boaşnma davası bittikten 2 gün sonra aradı ve sonra ses kesildi. Bunlar benim kafamı karıştırdığı gibi sinirimide bozuyor bu insan nasıl bir psikoloji yaşıyorda hala benim yakınlarıma bulaşıyor.

Mesela illa ki bir hayır vardır ama neden mahkeme de boşandığımız halde karar evrakı eline gitmedi diye adresi bilinmiyor diye hala resmi olarak evli kalabiliyoruz. Bunda nasıl bir hayır olabilir kızımdan uzak durması ve soğuyup uzaklaşması gibi mi yoksa dönmesi söz konusu olacak ve kabul etmek zorunda mı kalacağım.

Ki kabul etmek zorunda kalırsam bu insanla nasıl bir ömür geçirebilirim güvensiz tedirgin olmadan huzursuz olmadan kendime hayatı zulüm haline getirmeden büyük konuşmak istemiyorum. Çünkü Rabbim bunu isterse ben hiç bir şey yapamam. Bunda ki hayrı da şerri de Rabbim bilir ama bende huzursuzum demek ki bu insanlarla imtihanım ömrümün sonuna kadar böyle sürecek. Hakkımızda hayırlısı;

Çok uzun yazdığımı biliyorum, sürekli bu halde değilim ama anlık psikolojimin patlaması sanırım bunlar. Ama herşey geçti kurtuldum Rabbimin izniyle oda artık bizden uzaklaşsın oda hidayete erenlerden olsun diye dua ediyorum kötü yola düşmesin diye ama ondan nefret bile etmiyorum artık soğudum koptum ve herşey bitti. Ama neden içimde ki durum bu. Annem bile niye kızdığını anlamıyorum bitti bırak ne yaparsa yapsın sen böyle yapınca içinde hala ona karşı birşey mi var diyorum dedi.

Ne alakası var anne bitti zerre umrumda değil sevmiyorum siz bunu söyledikçe daha çok sinir oluyorum böyle bir insanı nasıl kabul ederim gibi düşünüyorsunuz dedim. Velhasıl ablacım nolur bana birşey söyle bu insanın içinde olduğu psikoloji ne benim bu öfkelerimin sebebi ne ablacım.

Her zaman ki gibi kafanızı şişirdim, ama içimde tuttukça içinden çıkamıyorum ve yoruluyorum artık. Nolur bana kızmayın hepinizden özür dilerim ve hakkınızı helal edin. Allah (c.c) hepinizden binlerce kez razı olsun.

Gönül sızım...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim affına sığınarak söylüyorum, ayrıldığın insanı düşünüp durma! kendine eziyet ediyorsun! biliyorum karşıdan söylemesi basit ama kendine yazık!

Sen onun psikolojisini araştırma! bence kızın için kendi psikolojinle ilgilen, olumlu olmaya çalış, kendi eksiklerinle yüzleş, o zaman anlarsın nerede yanlış düşündüğünü, bana kalırsa artık bu düşünceler sende saplantı halini gelmeye başlıyor, fazla düşünme kafayı yiyeceksin Allah muhafaza...Bırak artık onu, sen onu takip ettikçe anca kendine zulm edersin! unutma senin kendi hayatın için, çocuğun için psikolojinin iyi olması gerekiyor, dirayetli olman lazım...

Selametle, Allah'a emanet olasın..

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Sanırım en doğrusu bütün hesapları kapatıp geçip gitmek, görmemek aslında onu düşünmüyorum kardeşim sadece kızıma zamanı geldiğinde bu yüzden böyle bir hayat yaşamak için seni de terkedip gitti demek için koyduğu resimleri topluyordum. İşin içine benden yana yalan girmesin onun inkar etmesininde yersiz kalması içindi.

Kendime eziyet ettiğimi düşündükçe kendimi beynimi yorduğumu hatta kafayı yeme noktasına kadar geldiğimin farkındayım. Ama ne yaparsam yapıyım buraya yazıp sorduğum şeylerin cevaplarını bulamadan da bunlardan kurtulamayacağım.

Çünkü neyle ve nelerle karşılaşacağımı az çok kestiremeden tedirgin ve huzursuzluk içinde bugün mü yarın mı diye beklemek beni rahatsız ediyor. Benim bunları düşünmem zaten evladım için çünkü bu insanların ne yapacakları ne kadar ileri gideceklerinin sınırı yok artık. Ki kızımın psikolojisi zerre umurlarında değil olsa zaten çocuğa bunları gözünün önünde yapmazlardı.

Hesabı kapatıp tamamen uzaklaşacağım, bu tamam zaten onu da düşünmüyorum benim düşündüğüm nasıl bir psikoloji ile ve neden benim yakınlarıma yönelik davranışlar sergiliyor. Bu şekilde uzaklaşacağım.

Benim tek korkum kızımın psikolojisi, kızımı babasız bırakmak ve nefsime yenilmek. Benim için kolay olmasa da Allah'a havale ettim, nefsimin istediğini yapmadım. Ama benim karşıma bir anda çıktıklarında kendime engel olamam korkusu benim buraya yazdıklarım sorduklarımda yine bununla bağlantılı.

Yazdıklarınıza söylediklerinize dikkat ederim, takibi toplamayı bırakırım. Gerisi de Allah Kerim, ben neden böyle bir konu açtım neden böyle yaptım sanırım anlamaya başladım. Nasıl olacak bilmiyorum ama gerekeni yaparım. Allah razı olsun tekrar kusura bakmayın vaktinizi aldım hakkınızı helal edin. Allah'a emanet olun...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm sevgili Tolunay kardeşim;yazdıkların hala yol katedemediğini gösterdi bana nereden anladın abla diyeceksin?Bu gün tam ayrılığımın birinci senesi doldu konuyu açman tevafuk olmuş:)
Başlarda hiç zaman kaybetmeden psikologa gittim ve bana hala o insanla görüşüp görüşmediğimi sordu ve herhangi bir yolla onun size ulaşmasına müsade ediyormusunuz? dedi.Eğer iletişime herhangi bir şekilde geçmeye devam ettiğinizde psikolojiniz daha yıpranacak kendinizi koparamayacaksınız,o insan sizi esiri etmeye devam edecek, bir resim dahi olsa uzak tutun size onu hatırlatacak dediğinde fark ettim ki kendimi onunla ilgili düşüncelerden uzaklaştırmak yerine hala farkında olmadan yaşadığım tüm olumsuzluklara rağmen hayatımın bir yerinde onu tuttuğumu ve beni onun düşüncelerinin sömürmeye devam ettiğini anladım artık bitmişti bitmesini isteyen kendisi idi ve beni istemeyen bir insanın beni bu şekilde hala meşgul edip duygularımı yiyip bitirmesine müsade etmeyecektim ben doktora kendime ağır gelen bu dramı bitirmenin yollarını bulmamda yardımcı olsun diye gitmiştim ve artık bitmiş bir şey için kendime bu zulümü yapmayacaktım .Face ,tlf,vs ne varsa kapattım ve uzun süre kendimi kaybettiklerimi kabullenmek ile geçirdim ve anladım ki mutlaka bir hikmeti var yaşadıklarımın ve etkilerini artık üzerimde taşımak istemiyordum yeni hayatıma asıl amacıma dönmeliydim ve öyle yapıyorum elhamdülillah...Bu sömürünün bir şeytan vesvesesi olduğunu da fark ettim hiç fırsat kaçırmıyordu iblis nerede kararsız olumsuz bir şeyler var daha da karıştırmak için tüm gücüyle vesvese veriyor bende başta ne olduğunu anlayacağım, sorularım cevapsız kalıyor diye ne yapacağımı şaşırmıştım ama zamanla yeri zamanı gelince hem için soğuyor hem sorularının cevabını veriyor Rabbim ,için kaynarken sorularının cevabını alsan bile anlayamayabiliyor insan çünkü vesvese ateşi öyle hafif bir ateş değil ....Rabbim kurtarsın kardeşim içinin soğumasına müsade et salıver onun planları varsa bil ki onun planlarından önce Allah cc planları var ilahi adalet var ,kimsenin hakkı kimsede kalmaz o yüzden sen düşünme bırak takibi Allah cc ilgilenecektir hak ettiği şekilde sen kulluğuna daha sıkı sarıl inşallah...Selametle kal Allah cc emanet ol küçük ballı böreğini de çok çok öp benim için babası....

tozduman

Moderatör
Moderatör
Tolunay kardeşim selâmün Aleyküm. Allah yardimcin olsun inşallah.
Kendine yeni bir hayat kur kızımizla.
Bütün sosyal hesaplarını sende kapat dilersen.
Hatta ortak çevreniz varsa onlarla görüşmeyi kes çok iyi gelecek.
Vakti geldiğinde kızın öğrenecek hiç resim belge olsun diye uğraşma kalbini yorma.
Zaten bir evlat annesine babasına sırtını kolay kolay dönmez sen ne yaparsan yap .
ne kadar kötü olsada anne annedir baba baba dir.
Kendin ve evladın ile ilgilen sadece.
Düşündükçe düşünürsun zaafin olur sonra .
Şeytan sadece zaaf tan vurur.
Selametle kardeşim zaafini değil şeytan sen bile bilme
Allah sana Ahirette ve dünyada iyi hal nasip etsin kardeşim Hayırlı cumalar inşallah

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam abla benim içimde o insana sevginin zerresi yok kalmadı. Bende nefret var öfke var o insana karşı çünkü hiç bir zaman bir insan evladına böyle bir hayatı nasıl değişir anlamayacağım. Hangi sebephangi açıklama olursa olsun buna benim kafam basmaz anlamam hiç bir sebep evlattan önemli olamaz.

Ablacım benim hesabımı bilmiyor öğrenmek için çok çabaladı istedi ama vermedim, telefonu kapatamıyorum. Çünkü bana ulaşamasa bırak ailemi arkadaşlarıma kadar herkesi rahatsız edecek ki ben şu anda yaptığı yanlışları ve kapalıyken bu kadar aşırı bir halde açıldığını görmelerini istemiyorum.

Netice de bu kadından evlat sahibiyim kimsenin kalkıpta kötü bir sözün içinde evladımın adını geçirsin istemiyorum. Ha ben cevabını veremez miyim veririm ama evladım duyduktan sonra ne anlamı var ablacım? Telefonu bu yüzden kapatamıyorum? Ve bundan bende pek hoşnut değilim, her telefon çalınca acaba hangisi yine ne pislik çıkacak diye düşünmek benim de hoşuma gitmiyor. Ama uzak kalması için bu yüzden telefonumun açık kalması gerekiyor.

Ablacım aslında neden takip ediyorum biliyor musun? Sadece kızıma böyle bir hayat için seni terketti demek için değil, bende her gün her zaman koyduğu resimleri yazıları görüyüm okuyum ki bir gün pişmanım deyip karşıma çıkınca nefretim vicdanıma merhametime engel olsun sokakta kalacak olsa bile bunu sen yaptın diyebilmek için. Ama en son çarşamba akşamı baktım sonra bakmadım bakmıyacağım artık.

Abla aslında kendimde dahilim yalan söyleyecek değilim bende seviyordum hemde öyle sevmişim ki dile kolay 4 yıl aynı evde yaşadık sanki ailemden birini kaybettim kolum kanadım kırıldı hoş bize göre aileden biri ona göre değilmiş herşey bitti benden yanada, ama beni en çok üzen yıpratan kızımın o halleri kızım bile unuttu belki ama ben her gece o günleri kızımın o feryatlarını görüyorum. Kolay olmuyor be ablacım öyle çok yorgunum ki çok büyük bir savaştan çıktım sanki, bende alışırım kızımın böyle büyümesine değil mi bir gün tamamen geçecek nasılsa değil mi ablacım?

Allah razı olsun ablacım tavsiyelerine uyarım, ballı böreğimi bu söz güzelmiş senin için çok çok öperim ablacım sende Allah'a (c.c) emanet ol...

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Tolunay kardeşim selâmün Aleyküm. Allah yardimcin olsun inşallah.
Kendine yeni bir hayat kur kızımizla.
Bütün sosyal hesaplarını sende kapat dilersen.
Hatta ortak çevreniz varsa onlarla görüşmeyi kes çok iyi gelecek.
Vakti geldiğinde kızın öğrenecek hiç resim belge olsun diye uğraşma kalbini yorma.
Zaten bir evlat annesine babasına sırtını kolay kolay dönmez sen ne yaparsan yap .
ne kadar kötü olsada anne annedir baba baba dir.
Kendin ve evladın ile ilgilen sadece.
Düşündükçe düşünürsun zaafin olur sonra .
Şeytan sadece zaaf tan vurur.
Selametle kardeşim zaafini değil şeytan sen bile bilme
Allah sana Ahirette ve dünyada iyi hal nasip etsin kardeşim Hayırlı cumalar inşallah

Aleyküm selam kardeşim, Allah (c.c) cümlemizin yardımcısı olsun kardeşim. Bazen doluyorum heralde sonrada bir anda patlayınca böyle oluyor. Ramazan ayını hayırlısıyla bir atlatalım da Allah'tan bir mani gelmezse belki köye belki başka bir yere gitmeyi kafa dinlemeyi düşünüyorum. Hatta kim bilir belki de köyden bir ev ayarlarım kızımın okula başlayacağı zamana kadar orada kalırız.

Allah razı olsun kardeşim hepiniz haklısınız bende bundan sonra üzerime düşeni yaparım. Sanki şu koca dünya'da bir ben mi boşandım bir ben mi annesiz çocuk büyütüyorum. Bizimde kaderimiz böyleymiş elden ne gelir hakkımızda hayırlısı.

Rabbim sanada cümlemize de ahirette ve dünyada iyi hal nasip eylesin kardeşim, hakkımızda her daim hayırlısını nasip eylesin. Hayırlı cumalar kardeşim Allah'a emanet ol...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
İnşallah kardeşim ama senin kaybetmek istememekte ısrarın var farkında değilsin.Her şeyi Allah'a havale edip bıraktığında hayatına döndüğünde kaybeden değil kazanan olacaksın.Sevgide bitiyor hatta yaptıklarının acısı da geçiyor ama senin onu bırakman lazım sen bırakmıyorsun ısrarla bağlarını koparmamak için kendine bahaneler buluyorsun böyle yapınca sana senden başkası yardım edemez kardeşim .Buraya yazacak çok şey var ama sen sanırım kendin yaşamayınca anlayamayacaksın çünkü için böyle yanarken ,kurtulmak yerine bu kadar kapılıp giderken biz ne desek boş kalacak çünkü farkında isen yaşanılanlarla inatlaşıyorsun ,unuttum diyorsun ama ardından onunla ilgili seni meşgul edecek ne varsa onlarla yaşadığını anlatıyorsun bizim söylemeye çalıştığımız kısaca artık ne kadar sana türlü yollarla bulaşmak istese de sen onu yüreğinden aklından uzaklaştırmadıkça kendine gelecek günlerine hatta ondan gelmesinden korktuğun müsibetlerin sebebi sen bile olabilirsin onu ve onunla yaşadıklarını yaşatmasından korktuklarını bir kutuya koy ve kaldır onsuz yeni dünyanı kurmaya başla bir yerlerden kendine çok zarar veriyorsun bak gönül dostum depresyon sebebidir diye yazmış gerçi bizim yaşadıklarımız depresyonun ötesinde travma ama kurtulmak için çaban gerekiyor zor olduğunu biliyorum ama kendin ve kızın için yapman gerekiyor kardeşim selametle kal.

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Abla bence ben anlatmak istediğimi doğru anlatamıyorum. Çünkü sadece burada sizler değil etrafımda da sizin gibi kaybetmemekte ısrar ettiğimi hala sevdiğimi dönse kabul edeceğime dair vs. bir şeyler söyleniyor. Ben kaybettim ablacım kaybettiğimide kabul ettim ben kolumu kestim attım, öldü kabul ettim. Bu insanı sevmiyorum benim sevdiğim insan öldü.

Ben kapılmıyorum abla hangi insan ne için kim için kapılacağım nasıl hala böyle bir şeyde herkes sevebileceğimi zannediyor anlamıyorum. Bana yaptığı evladıma yaptığı yanlış ne affedilecek bir şey mi? Benim bu insana sevgimin olmadığını anlatmak için illa öldürmem mi lazım ablacım anlamadım ki yanlış anlama ablacım sitemim sana değil her gün aynı şeyleri dinlemekten yoruldum. Ki dışarda bunları konuşanlar neden boşanma davası açtığımı neden boşandığımı bilmezken hala bunları söylüyorlar.

Yazdıklarım konuştuklarım ne anlatıyor bilmiyorum ama bitti öldü abla sandığınız gibi şeyler düşünmüyorum hissetmiyorum. Ben Allah'a havale ettim çekildim artık aradan gerisi Rabbimin takdiri. Hayırlısı ablacım ben sorumun cevabını alamadım ama anlattıklarınızı gayet iyi anladım. Gayet iyi ve rahatım şu anda sorun yok Allah razı olsun. Hayırlı akşamlar hayırlı iftarlar :)

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm kardeşim, öncelikle şunu söyliyim; şimdi yazacaklarımdan ötürü bana kızma! çünkü, dost acı söylermiş, biz senin iyiliğin için söylüyoruz....
Bak ben kendimden örnek veriyim sana; evlenmeden önce sevdiğim insanlarda benim tarafımdan olan, bende gelişen his şuydu...
Çok SEVMEK = Çok BAĞLANMAK = Çok NEFRET ETMEK

Önce sevdiğim kişiyi çok severdim ve hemen bağlanırdım Allah tarafından mutlu olamazdım ama sonradan bana karşı bir yanlışı olunca onu kalbimden atarken de, elimde olmadan çok nefret ederdim ama bir şeyi fark ederdim; o nefret bile benim hala sevdiğimden kaynaklanıyordu! yani üstüne sünger çekilmiş bir sevdanın sonucudur nefret!

Ve bana diyorlardı ki; senin hala gönlün onda unutamadın, diye ben içten içe biliyordum bunu ama kabullenmek istemiyordum ve yok ben sadece bana yaptığı yanlıştan sinir olduğum için anıyorum onu derdim, yani deşarj olmak için...

Benim de anlayamadığım; hani demişsin ya ayrıldığın insanın fotoğraflarını topluyorum, hesabını takip ediyorum vs. yarın ileride kızıma ispatlamak için diye...Sana bir şey söyliyim mi? hani sana mahkemede iftira filan atmaya kalktılar, yalancı şahitleri vardı, ne oldu sonuçta? kim kazandı? "sen" yani doğru taraf kazandı...

Onun için bence, bu benim şahsi fikrim yanlış anlama! bence onun hesabını takip ederek kendine daha fazla zulmetme!
ileride kızına anlattığın zaman Allah yanında olacaktır, Allah doğruların her daim yanındadır kardeşim, yeterince açık konuştuğumu tahmin ediyorum...

Selametle, lütfen kırılma olur mu? ben içimden geçenleri yazdım sadece, Allah'a emanet olasın... :)

tozduman

Moderatör
Moderatör
Belkide adalet istiyorsun yaptıklarının cezasini çeksin istiyorsun bu sebeple de onunla ilgili hiçbirşeye tahammül edemiyorsun.
Kardeşim bencede sen hiç yorma kendini dinlen biraz insanlar da senin geçmişini bildiği için haklı olarak her hareketleri seni rahatsız eder. En iyisi dediğin gibi uzaklaşman bi süre inşallah iyi gelir kardeşim. Allah yardimcin olsun

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm kardeşim, öncelikle şunu söyliyim; şimdi yazacaklarımdan ötürü bana kızma! çünkü, dost acı söylermiş, biz senin iyiliğin için söylüyoruz....
Bak ben kendimden örnek veriyim sana; evlenmeden önce sevdiğim insanlarda benim tarafımdan olan, bende gelişen his şuydu...
Çok SEVMEK = Çok BAĞLANMAK = Çok NEFRET ETMEK

Önce sevdiğim kişiyi çok severdim ve hemen bağlanırdım Allah tarafından mutlu olamazdım ama sonradan bana karşı bir yanlışı olunca onu kalbimden atarken de, elimde olmadan çok nefret ederdim ama bir şeyi fark ederdim; o nefret bile benim hala sevdiğimden kaynaklanıyordu! yani üstüne sünger çekilmiş bir sevdanın sonucudur nefret!

Ve bana diyorlardı ki; senin hala gönlün onda unutamadın, diye ben içten içe biliyordum bunu ama kabullenmek istemiyordum ve yok ben sadece bana yaptığı yanlıştan sinir olduğum için anıyorum onu derdim, yani deşarj olmak için...

Benim de anlayamadığım; hani demişsin ya ayrıldığın insanın fotoğraflarını topluyorum, hesabını takip ediyorum vs. yarın ileride kızıma ispatlamak için diye...Sana bir şey söyliyim mi? hani sana mahkemede iftira filan atmaya kalktılar, yalancı şahitleri vardı, ne oldu sonuçta? kim kazandı? "sen" yani doğru taraf kazandı...

Onun için bence, bu benim şahsi fikrim yanlış anlama! bence onun hesabını takip ederek kendine daha fazla zulmetme!
ileride kızına anlattığın zaman Allah yanında olacaktır, Allah doğruların her daim yanındadır kardeşim, yeterince açık konuştuğumu tahmin ediyorum...

Selametle, lütfen kırılma olur mu? ben içimden geçenleri yazdım sadece, Allah'a emanet olasın... :)

Aleyküm selam kardeşim Allah razı olsun ben burada sizlere kırılmam gücenmem. Belki yazdıklarım yada davranışlarım söylediğiniz yönde olabilir veya öyle gözükebilir, ama gerçekten benim içimde o insana karşı sevgi bağlılık gibi bir his yok.

Çünkü daha önce de yazdığım gibi ben sadece bir annenin bunu yapmasına anlam veremediğim içimde öfke ve nefret var sebebi de bunu baba yapsada aynı ama anneler yapınca daha bir kötü oluyor.

Söylediklerinizde haklısınız, ben kendime zulmettim nitekim ben yalansız dolansız neleri atlattım. Allah'ın izniyle bu söylediklerime de gerek kalmayacak ama ya aksi olursa korkusu ya kızım bana değil de ona inanırsa bana sırtını dönüp giderse korkusu belkide.

Başka bir konu da belki de bile bile canımı acıtıyorum kendime zulmediyorum, öfkemi sıcak tutmaya çalışıyorum. Çünkü ben hayatımda hiç kimseye bana kötülük edenlere bile vicdansızlık yapamadım, bazen oldu çok istedim ama yapamadım. Ben daha önce de söyledim, kimse ihtimal vermiyor inanmıyor ama ben hissediyorum ve hissin de ötesinde olacakları kestirebiliyorum.

Uzun uzun anlatmıyacağım ama sonunda ne olacak şöyle söyleyim.
1. Ailesinin yanına dönecek ve istemediği halde babası yaşında yada kendileri gibi alkolik, esrarkeş biri ile evlendirecekler ki bunun bile sonu meçhul.
2. Ki bu olmasın diye çok dua ediyorum, neticede evladımızda var ama evladım olmasada hiç bir bayan için bunu istemem. Ama kötü yola düşecek gazino vs.
3. Bütün yüzsüzlüğünü eline alıp ben pişmanım diye karşımıza çıkacak bunları da ailesinin vurdum duymaz tavrı ve ne yaparsa yapsın bize ne diyecekleri için namus umurlarında olmadığı için yanlarında bakmayı istemeyecekler.

3. seçenek olursa diye öfkemi sıcak tutmak istiyorum ki banane sen istedin sen yaptın deyip gönderebilmek için, vicdanıma yenilmemek için sevdiğim yada kıyamadığım için değil acıdığım için bile olmaması için ömrümün sonuna kadar böyle endişe huzursuz bir hayat yaşamamak için.

Ama sizleri dinleyip bakmayı bıraktım ve çarşambadan bu yana hiç bakmadım bakmıyorumda sebebi sadece bunlardı. Bundan sonra sizi dinleyip bırakıp hayatıma devam edeceğim sizler benim kötülüğümü istemiyorsunuz ve yardımcı olmaya çalışıyorsunuz bunda kırılmama sebep yok kardeşim Allah hepinizden razı olsun. Sende Allah'a emanet ol kardeşim...

Belkide adalet istiyorsun yaptıklarının cezasini çeksin istiyorsun bu sebeple de onunla ilgili hiçbirşeye tahammül edemiyorsun.
Kardeşim bencede sen hiç yorma kendini dinlen biraz insanlar da senin geçmişini bildiği için haklı olarak her hareketleri seni rahatsız eder. En iyisi dediğin gibi uzaklaşman bi süre inşallah iyi gelir kardeşim. Allah yardimcin olsun

Allah razı olsun kardeşim Allah inşallah cümlemizin yardımcısı olsun. Haklısın kardeşim belkide istediğim adalettir ki mantıklı çünkü bu kadar rahat ve huzurlu olması beni rahatsız ediyor bu yüzden de acele edip tahammül edemiyorum. Sanırım en güzeli bu kardeşim ramazan bitimi en doğrusu telefon internet olmayan sadece huzur verecek bir yere gitmek en iyisi olacak. Sağol kardeşim Allah'a emanet ol...

Üst Alt