Kardeşim, bildiğime göre Deizm'de sadece Allah'ın varlığına inanma var, Deistler Peygamberlere ve Kutsal Kitaplara inanmazlar. Bu konular hakkında araştırma yapmıştım. Din Felsefesi'nde geçen bir konu olduğu için , okul derslerinden dolayı da bilgi sahibiyim.
Seninki tam Deist'lik olmuyor, İlahi Dinler'e de inanmıyorum diyorsun. İki arada bi deredesin halk deyimi ile...
İlahi Dinler'den birine inanmaya daha yakınsın ama... (Hristiyanlık,Musevilik,İslam)
Kur'an'ı , İncil'i, Tevrat'ı okumuş isen bu dinler hakkında da bayağı bilgiler edinmişsindir sanıyorum.
Fakat İncil ve Tevrat'tan elde ettiğin bilgilerde çelişkilerin bulunması gayet doğal,çünkü Müslümanların inanışına ve Kur'an'ın bildirdiğine göre İncil ve Tevrat,daha sonraları kötü amaçlar uğruna, kötü emelleri olan kişiler tarafından değiştirilmiştir. Çelişkiler olması kaçınılmazdır cünkü insan eli değmiş hicbir şey mükemmel olamaz. Mükemmel olan sadece ve sadece Allah'ın çarpıtılmamış kelamıdır...
Kur'an-ı Kerim'de nasıl bir çelişkiler buldunuz? Bunu kesinlikle aşağılamak için söylemiyorum yanlış anlamayın, sadece bilmek, ve bildiğimi aktarmak için bir vesile olarak soruyorum bu soruyu.
Bu sitede tersleneceğinizi düşünmüyorum. İslam dini diğer tüm dinlere karşı hoşgörü içindedir.
Yardım dileyene yardım edilir,

cevaplarınızı bekliyorum,selametle ...