Ben deist miyim?

• Konuyu başlatan Misafir Üyeee
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir Üyeee

Kayıtsız
Misafir
Merhabalar benim sorum vardı, ben deist miyim acaba? lütfen kimse terslemesin, kendi görüşüm ve yardımcı olun bana yol gösterin. Ben incil, kuranı kerim, tevrat okudum, fakat hepsinde de sacmalıklar buldum çelişkiler buldum. Tanrıya inanıyorum ve peygamberlerin geldiğine de fakat kutsal kitaplara inanmıyorum. deist olmus mu oluyorum, fakat deisti arastırdım peygamberleri de red ediyor diyor. ben peygamberlere inanıyorum ama kitapları okuduktan sonra hepsinde sacmalık buldum yardımcı olursanız sevinirim.

minayildiz

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Kardeşim, bildiğime göre Deizm'de sadece Allah'ın varlığına inanma var, Deistler Peygamberlere ve Kutsal Kitaplara inanmazlar. Bu konular hakkında araştırma yapmıştım. Din Felsefesi'nde geçen bir konu olduğu için , okul derslerinden dolayı da bilgi sahibiyim.

Seninki tam Deist'lik olmuyor, İlahi Dinler'e de inanmıyorum diyorsun. İki arada bi deredesin halk deyimi ile...

İlahi Dinler'den birine inanmaya daha yakınsın ama... (Hristiyanlık,Musevilik,İslam)

Kur'an'ı , İncil'i, Tevrat'ı okumuş isen bu dinler hakkında da bayağı bilgiler edinmişsindir sanıyorum.

Fakat İncil ve Tevrat'tan elde ettiğin bilgilerde çelişkilerin bulunması gayet doğal,çünkü Müslümanların inanışına ve Kur'an'ın bildirdiğine göre İncil ve Tevrat,daha sonraları kötü amaçlar uğruna, kötü emelleri olan kişiler tarafından değiştirilmiştir. Çelişkiler olması kaçınılmazdır cünkü insan eli değmiş hicbir şey mükemmel olamaz. Mükemmel olan sadece ve sadece Allah'ın çarpıtılmamış kelamıdır...

Kur'an-ı Kerim'de nasıl bir çelişkiler buldunuz? Bunu kesinlikle aşağılamak için söylemiyorum yanlış anlamayın, sadece bilmek, ve bildiğimi aktarmak için bir vesile olarak soruyorum bu soruyu.

Bu sitede tersleneceğinizi düşünmüyorum. İslam dini diğer tüm dinlere karşı hoşgörü içindedir.

Yardım dileyene yardım edilir, :) cevaplarınızı bekliyorum,selametle ...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Allah’ın kelamında tenakuz [çelişki] olmaz. Cenab-ı Allah buyuruyor ki:
(Eğer O Kur’an-ı kerim Allah’tan başkası tarafından gelmiş olsaydı, elbette onda tutarsız uyumsuz çok şey bulunurdu.) [Nisa 82]

Eshab-ı kiramdan birkaç zat, bir âyet-i kerime üzerinde farklı yorumlar yaparken, Resulullah efendimiz çıkageldi ve buyurdu ki:
(Sizden önceki ümmetler, Allah’ın gönderdiği kitabı yanlış yorumladıkları için helak olmuştur.
Bu Kur’anın bir kısmı, diğer bir kısmına zıt değildir. Anlayamadığınız yerleri bilenlerden,Ehline sorun!

Kur’an-ı kerimde çelişki yoktur ve olamaz. Kur’an-ı kerim, her cahilin kolayca anlayacağı basit bir kitap değildir. Kur’an-ı kerimin tercümesini okuyup da, hüküm çıkarmaya çalışmak çok yanlış olur...
Allah yardımcıniz olsun,Size hidayet nasip etsin inşAllah..

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
öncelikle arapçayı çok iyi bilmek gerekir. Bu yeter mi? Yetmez... Ayetlerin aslını ve bağlantısını bilmek gerekir. Salat kelimesini (Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi Vesellemden önce) tek bir Arap şair bile lügattaki anlama dayanarak namaz olarak açıklayamazdı. Yani bildiğimiz namazı salat kelimesinden yola çıkarak Hz. Ebubekir bile tarif edemezdi ki Hz. Ebubekir dönemin Arap edebiyatına en hakim kişilerdendi.

Birkaç eksik çevrilmiş veya yanlış mana verilmiş meallerle aslını yargılamanız sizi sıkıntıya sokar. Siz çoktan hüküm vermişsiniz. Ben deistim mi diye sormayın artık... Gönül Sızım Hocamınızın naklettiği Ayeti inkardan küfre girip imandan çıkmışsınız maalesef. Acı ama gerçek :(

Üst Alt