Benim katillerim en sevdiklerim annem ve esim

Seher yeli

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Oncelikle selamun aleykum Yirmi dort yasindayim size herseyi en bastan anlaticam insallah. Ilkokul dörduncu sinifta okulumuza biri gelmisti baska bir sehirden ama bizim kasabadan biri, ismi muhammet fatih.. Okul muduru daha tanistirirken gicik olmustum nedense ve o cocuk daha on yasinda sevmek ne sevilmek ne bilmeyecek bir yasta bana beni sevdigini soyledi..

Orda bitmedi ben sekizinci siniftan mezun olana kadar kostu pesimden, mezun oldum yine birakmadi pesimi lisede de ulasmaya calisti, araya baskalarini soktu ve sene 2009, 6 aralikta beni facebooktan ekledi, sildim. Sonra attigi mesaja cok uzuldugum icin belki beni unutmustur umuduyla kabul ettim.. ve konusmaya basladik, her gecen gün her yaptigi seyle biraz daha giriyordu kalbime, ilkokul da tanidigim simarik zengin cocuklari gibi davranan o insan gitmis olgun, dilinden Allahi dusurmeyen dinine bagli en onemlisi de edepli bir insan olmustu. Benim de bir erkekte aradigim tek sey haya ve kalbinde Allah sevgisi olmasiydi ona gun gectikce baglandim asik oldum ama bu en korktugum seydi cunku benim hicbirseyim ölçülü degildi, ölcülü sevemezdim onu, cok sevip cok uzulmekten korktum, ona soylemeden konusmayalim artik dedim, agladi kendimi oldurecem dedi dayanamadm sana bisey soyluyecem ama bunu hicbir zaman kotuye kullanma tamam mi dedim, tamam dedi.

Ben asik oldum dedim kime dedi, kör dedim ve kapattim msni.. Baslamisti sevgimiz, oyle guzel bir sevgiydiki bu birbirimizin elini tutmadik, gözlerinin içine bakamazdim utancimdan, hayatima ilk defa bir erkek girmisti ve onu cok seviyordum, gorusmek yerine mektuplasiyorduk, hersey cok guzel gidiyordu taki 30 mayisa kadar..

Unutamadigim o gune kadar, hayatimi, gecmisimi gelecegimi mahveden o gune kadar. Evde kardesimle film izliyorduk, babam calisiyordu, annem hasta oldugu icin babamdan ayri yatiyordu, icimde kotu bir his vardi ve o his aynen cikti.
Film izlerken birden balkona cikmak istedim, orda halamin kocasi vardi annem babami halamin kocasiyla aldatiyordu, yikildim ne yapacagimi bilemedim, hani hep derler ya oyle birsey basima gelse o an oldururum o adami, hicbirsey diyemedim sanki o ahlaksizligi yapan benmisim gibi kafami yere egdim ve gittim. Bacaklarim tutmuyordu, aglamaya basladim kardesimi uyandirdim ona anlattim her neyse ..
O gunden sonra muhammede cok kotu davranmaya basladim, hakaret ediyordum, kiziyordum cunku o benm hayatimda luks gibi geliyordu, seni seviyorum dediginde bile ben ne derdindeyim o ne derdinde diyordum. O da bu duruma cok uzuluyordu cok aglattm, benim yuzmden cok acilar cekti ama benimde cok psikolojim bozulmustu.

Birgun annemi yine o adamla telefonda konusurken yakaladim, bilegimi kestim anne yazdim koluma anne.. Anneme gösterdim birdaha o adamla konusursan daha beterini yaparim dedim, annem sinir krizi gecirdi, saclarini yoldu beni bu kadar seviyorsa neden o adami secti anlamiyorum ah annem. Yaktin kizini ..

Bir gun muhammdde kotu birsey yasadigimi bu yuzden oyle davrandigimi soyledim israr etti ne oldu diye anlatmadim, gunlugumu yazdim ve dedim ki ona bu olay benim cok sevdigim insanla ilgili ondan sogumandan korkuyorum, sogumam yuzüne vurmam dedi, bende verdim gunlugumu herseyi ogrendi, zaten dogum gununde annemle de tanistirmistim, hicbirsey olmamis gibi davraniyordu gercekten.

Aradan yillar gecti, biz muhammedle nisanlandik.. sonra hersey kotuye gitti, dinimize uygun olmayan, hos olmayan seyer yaptik ben elini bile tutmak istemezken o istiyordu artik, karsi ciktigimda kavga ediyorduk.. Nisanlanmadan oncede bu sorunlar zaten baslamisti, niasnlandiktan sonra devam etti. Surekli kavgalar, tartismalar babasinin beni istememesi vs. mutlu bir nisanlilik donemi yasamadim.. Nisanlimin yillar once taniyip asik oldugum muhammd'le alakasi yoktu, bana kufur ediyor carsida yol ortasinda kiziyor, onlara gittigimde yalniz odaya gecmek istemedigimde tartakliyordu beni. Cevremdeki herkes evlenmememi soluyordu, benimde onla mutlu olacagima inancim yoktu ama beni ona baglayan seyler vardi, onunla beraber olmasam da yani kari koca gibi birlike olmasam da elini tutmus olmam, ondan sonra baskasinin yuzune bakamamam icin yeterliydi. Onu seviyordum, cok sevdim emek verdim ilkimdi sonum olsun istedim.

Son olarak cocuklugumda gecirdigim bisiklet kazasi sonucu bakireligimi kaybettigimi dusunmem, bunu kalkip ailemeye soyleyemedim, ayni gün kardesim de dusmustu, benden bir yas kucuk kardesim ikimizde nisanlilarimiza anlattik bize guvendiler ama ben muhammed'den ayrilirsam oyle birsey olmussa ben evlendigim insana ne diyecektim. Basimdan bi nisanlilik donemide gecmisti bana inanmazdi, bu yuzden sene 2015 29 temmuz dort ay once muhammedin dogum gununde evlendik.. Nikah masasinda evet derken hic dusunmedim cunku bir an dusumsen vazgecebilirdim, onla yasadigim sikintilar, babasiyla sorunlarim, annemin durumunu biliyor olmasi, ha bide soylemeyi unuttum benim intihara kalkistigimi babasinin ifademi alan komutandan duymus olmasi, yani kisacasi bu evlilik hic olmamaliydi ama oldu ve simdi cok ama cok mutsuzum, geçmişte yasadiklarim pesimi birakmiyor esim alti yil emek verdigim insan, annemi takmiyor ona saygisizlik yapiyor ve bu beni kahrediyor.
Belki sizde bana kiziyor olabilirsinz ama o benim annem belki allaha karsi bir gunah isledi, anneligini de cok guzel yapti, yapmasa bile o benim annem, ona sirtimi donemem..
Simdi tartistigimizda hep anneni herkese anlaticam diye tehdit ediyor, ilerde ortaya cikarsa kaynanan bosan derlerse ben ne yapicam diyor ve butun bunlar beni kahrediyor. Su an beni ondort yildir seven insan gitmis yerine beni hic sevmeyen insan gelmis gibi, ilgi yok, sevgi yok, aramak sormak yok, dogum gunumu bile mesajla kutluyor, tartistigimizda hep o hakli, kufur ediyor, hakaret ediyor ama hic ozur dilemiyor. Bir kere ozur dilese canim dese hersey degisecek ama demiyor ve bu yil benim icin cok onemli, kpss var ve ben hic calisamiyorum beynim durmus gibi, okudugum yeri kirk kere okuyorum, arkadaslarim cok uzuluyor bu durumuma, her gun agliyorum sinir krizi gecirdim defalarca, bu anlattiklarim hep yuzeysel burda anlattikca bile kahroluyorum. Tabi kolumdaki iz de hayatimda her zaman karsima cikiyor agzimdan kan geldi doktora gitmem gerekiyor ama gidemiyorum, insanlar bana psikopat muamelesi yapiyor ama ben bunu psikopatlik olsun diye yapmadim, annem yaptigindan vazgeecsin diye yaptim vazgecmedi..Ben anne oldugumda ki bu hayatta en cok isedigim sey, beni hayata baglarsa bi tek annelik baglar su an ha yasiyorum ha oluyum, yavrum bana anne kolun niye boyle oldu derse ben ne diyecem, butun bunlari dusunmeken oluyorum. Su an din kulturu ogretmenligi son sinif ogrencisiyim, esimin anne babasi ayri ve babannesi buyuttugu ici o gorsun diye okulum bitmeden evlendik.. Ben simdi abdest alirken bile cekiniyorm biri gorurse diye, hele de goren insanlarin yuzundeki ifade yokmu beni olduruyor, Bu yuzden esjmden para istedim estetik ameliyat olmak icin, vermem dedi internette seni kandiriyorlar dedi, onu dedi bunu dedi tartistik. Simdi size bunlari niye yazdim, bir kac saat once kaldigim yurdun camasirhanesinde esimle konsuyordum niye boylesin dememe kalmadi basladi yine bagirmaya, kendini hakli cikartmak icin ugrasmaya, ben senin dusmanin degilim, bu kolum meselesi beni cok uzuyor diyorum ama nafile, ben aglamaya basladim o da ben ne zaman aglasam sinir krizi geciriyor, bagirdin aglama diyorum sana diye, sanki ben bilerek agliyorum aglatanda o aglama diyende ama nasil kendimden gecmissem butun yurt camasirhaneye toplandi, arkadaslarim beni odaya goturdu sakinlestirdiler allah razi olsun yattim uyuyamadim, bu yasadiklarimi birine anlatip rahatlamak istiyordum nefes alamiyordum en sonunda bu siteyi buldum. Zaman zaman seccademde allahimla dertlesiyorum, cok iyi geliyor ama bu zaman zaman oluyor cunku ucyuz kisinin oldugu bir yerde kaliyorum ve kimsenin agladimi gormesini istemiyorum icim sıkılıyor, bunaliyorum butun bunlari arkadaslarima da anlatamam cunku annemi kotulemek istemiyorum, beni tanimayan insanlara anlatmayi tercih ettim bu yuzden ve su an cok rahatladim, evliligimde yasadigim sorunlar, hersey dort duvar arasinda kalmali diye. Susuyordum hep ama artik dayanamiyorum daha bugun dini nikahimizin dusup dusmemesinden suphelenip arastirdim, esim her firsatta bosanmakla tehdit ediyor beni bende cok dedim bosanalim diye cunku mucadele etmeye gucum kalmadi, esimden sogudum cok sogudum ama her yuva kutsaldir, her musluman yuvasi kutsaldir bu yuzden sonuna kadar dayanicam, mucadele edicem yuvam icin. Dokuz yil hayir dedigim insan dorduncu siniftan beri on dort yil pesimde kosan bir insan, defalarca ayrilmak istedim ayrilamadim rEsmen kaderim oldu kacamadim, eger simdi Allahİm evliligi nasip ettiyse vardir bunda da bir hikmet diyorum sabrediyorum sizden ricam lutfen bir musluman kardesini kiziniz olarak bana dua edin, cok ihtiyacim var benim icin ne hayirliysa o olsun lutfen dua edin, annem pisman olsun oyle bir pisman olsun ki hz omer gibi, hz vahsi gibi. Lutfen dua edin, allah onu affetsin, lutfen dua edin bana... lutfen. Allah hepinizden razi olsun anlatmak bile yetti rahatlamama.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm Selam kardeşim;
Senin yazıyı tane tane iyice anlamaya çalışarak okudum!
Karşımda; vicdanlı, temiz niyetli bir insan görüyorum...
Başkaları üzülmesin diye kendinden, kendi isteklerinden ödün vermiş karşılığında; vurdumduymazlık, küfür, hakaret yemiş, kendini zayıf hisseden, özündeki gücün farkında olmayan bir insan olarak fark ettim seni...

Güzel kardeşim, hepimiz imtihan dünyasındayız, yazacaklarımı kesinlikle yanlış anlama sana bir nebze de olsa yardım etmek için yazıyorum, gerçekten durumuna çok üzüldüm!..

Sen dua istemişsin tamam dua da ederim, lakin senin bu üzüntü anında fark edemediklerini söylemek istedim..

Öncelikle şunu bilmeni isterim; çok değil daha bir sene öncesine kadar eşim bana hakaret ediyordu, ben de senin gibi sürekli suç ben de mi? neden benim üzerime çok geliyor diyordum! sürekli ağla ağla nereye kadar? anca hastalık sahibi olursun dedim kendi kendime..
Eşime bakıyordum; başkalarıyla güzel geçiniyor, bana gelince sürekli zaaflarımı, zayıf yönlerimi araştırıyor, azarlıyor hakaret ediyor, bağırıyor çağırıyor!
Bir gün yine ağlarken buldum kendimi, sonra bir düşündüm dedim, ben o kadar uğraşıyorum bu evliliğe, mutsuzluğum pahasına da olsa ama eşim ne yapıyor? aklına eseni! dilediği gibi davranıyor, dilediği gibi konuşuyor vs...

Kardeşim, ilk olarak senin dönüp kendine bakman lazım! güçlü, ne istediğini bilen bir insan olarak eşinin karşısında o ne derse desin dimdik, korkusuzca durman şart.! Aksi halde o aynen böyle seni ezmeye, küfür etmeye devam edecek!

Sen namazında onun ıslah olması için dua et, kendin için de her şeyin hayırlısını iste! unutma bunlar senin imtihanın sabredip, aklını kullanırsan! üzülerek boş yere vakit harcamayıp, ne yapmalıyım? diye düşünerek Allaha yalvar!

İnşallah, ben de senin duacın olacağım..
Selam ve dua ile Allaha emanet olasın...

Şu alttaki linkte olan yazımı dikkatle okumanı tavsiye ediyorum ne demek istediğimi o zaman daha net anlarsın...

Seher yeli

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Oncelikle erinmeyip bu kadar yazdigim seye cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim allah razi olsun... ben esim icin cok dua ediyorum annem icin de ama benim esim cok farkli davraniyor, ben cok hassas bir insanim ama o bunun farkinda, nerdeyse her gun agliyorum su an uzakta okuyorum ondan oniki saatlik uzakta, istiyorum ki beni merak etsin arasin ne bileyim en azindan dogum gunumu mesajla kutlamasin. Bu insan beni ondort yildir sevdigini soyleyen insan cok zoruma gidiyor iki aylik evliyken okudugum sehire geldim ve hic tanimadigim insanlar yolunu kesip hastamisin diye soruyorlardi cunku cok zatiflamistim arkadaslarim sana evlilik yaramamis diyorlardi, yogunluktan diyordum hep.. Ben cicim aylarini hic yasamadim, esim evlendigimiz ilk hafta bogazima sarildi aglama diye ama aglatan da o. Daha ilk hafta ailem bana altin takamadigi icin yuzume vurdu oysa benim annem babam beni ona zorla vermediler, kim isterki okuyan kızlarını vermek o israr etti babannesi dugunumuzu gorsun diye. Bekleseydi ben calisip ne almam gerekiyorsa herseyi alirdim eksiksiz ama beklemeyen o ustelik ailem sadece altin takamadi ama butun ceyizimi aldilar ve benim babam kalp hastasi ciftci, yillardir maddi sikintilarimizdan dolayi ekemiyor baskasinin yaninda calisiyor bu halde bizim dugunumuzu yapti, sekiz gun sonra diger kiz kardesimin. Tabi elimizdeki son tarlayi satarak.. Butun bunlari yapilan fedakarliklari benim esim gormuyor, o bana dugunde bilezikleri arkadasindan odunc alip takti, bana altin takmadilar diyene kadar gikimi cikarmadim. Anne babasindan yardim gormuyor tek basina dugunumuzu istiyor. Ben istedim ki kocaman bir ailem olsun evlenmeden once yasadiklarim evlendiken sonra yasayacaklarim icin bedel olsun, mutlu olayim ama esim benim annemi umursamiyor, saygi gostermiyor yapilan iyilikler soylenmez sadece genel olarak soyleyim, ben onun babannesi ile kaliyorum ve onun icin neler yapiyorum allah biliyor, esim de biliyor sirf bu yuzden onunda benim anneme babama saygili olmasini isterdim ama olmuyor. Tamam belki benim annem cok buyuk bir gunah isledi ama yapamiyorum, silemiyorum onu. Esimin de sevmese bile seviyor gibi yapmasini saygisizlik yapmamasini istiyorum bu zor birsey degil.. Simdi esim bana bir yabanci gibi ara tatilinde eve gidecem ona nasil davranacagimi bilmiyorum, tek bildigim sey yuvama sahip cikmak istiyorum, mucadele yapmak istiyorum bosanmaya cok karsiyim esime anne babasinda yasadigi seyi tekrar yasatmak da isemiyorum.. tekrar allah razi olsun yazinizi okuyacam.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Ve Aleykümselam kardeşim.
Şimdi ben söyleyeceğim hayatının değişmesini ve mutlu olmak istiyorsan uygularsin, ama yok sürunmek istiyorsan sen bilirsin.
Öncelikle bisiklet ile bekaretini kaybettigin için seni tebrik ederim..
Mümkün değil çünkü böyle bir şey :)
Yani ben hayal ediyorum ama burası islam sitesi :) Pedal, vites, tekerlek nasıl oldu ileride özel mesaj atma imkanımiz olursa bizzat dinlemek isterim. Çünkü bu zamanda bir çok kız bisiklet yüzünden bekaretini kaybediyor.

Tövbe Estağfurullah!!! Sen Allahın kulusun bekaretin Allahtan başkasını ilgilendirmez.
Zina yasaktır.
O da Allah ile senin aranda ! Günah da haram da ve sevap da Allah ile senin aranda.
Sen Allahın kulusun.
Hesabın duruşun, Allaha karşı müslümana yaraşır şekilde olmalı.

Eşine güvendiğin için, onun sevgisine o senin için bagimli, dost ve arkadaş bu sebeple evlendin.
Aslında hem arkadaşın ile hem eşin ile hem dostun ile sorun yaşıyorsun, bu yüzden kötüsün.

Eşinde sana saplantılı olduğu için evlendi, Adam olsaydı seni zaafindan vurmazdi, seni depresyona sürükleyen hatta eşinle evlenmene sebep olan annenin olayını zaafin olduğunu bile bile gözüne sokuyor.
Canim sen sahipsiz değilsin..
Senin Allahın var..

Çok şükür elinde mesleğin olacak, çocuk yok, annen yaşıyor ..
Boşanmaya karşıyım demişsin -.
Allahın onay verdiği helal kıldığı şeye biz karşı olamayız degil mi..
Arş titrer ama helal -dir boşanmak !

Esini kendinden sogut, boşasın seni ..
Sen ondan bosanirsan başına bela olur tedit vs herşey yaoar zaaflarini biliyor çünkü.
O yüzden o senden boşansin.. Bu durumu sağla bir şekilde belli etmeden.

2 sene sonra hayatın değişir, Mesleğini eline alırsın. Eşinden boşanmış olursun.
Kendine yeni bir sayfa açarsin.
Öğrencilerin ve mesleğin namaz kurani kerim seni toparlar.
Emin ol karşına 2 sene sonra daha düzgün biri çıkar.
Daha aklı başında en azından şu yaşadıklarını sana yaşatmayacak biri.
Şu an da yeni bir ilişki olsa emin ol ki sıfır hata yapmaz ve mutlu olursun.

Boşan ve yeni hayat kur. Anneni Allah affetsin, bazen kaderin dönüm noktaları işte bizi bir yerlere sürüklüyor..

Esin sana ne verebilir bu hayatta ? Fikir ve düşüneleri sana ne katıyor ? Birsey sorduğunda yani mantıklı mi mantiksiz mi?
Seviyorsun da onu sence eşinle bir ömür boyu geçirmek istediğin için mi berabersin yoksa kendini ona muhtaç hissettiğin için mi?
Ona güvenme, çünkü seni zaafindan vuran insan senin düşmanındir. Bitmiştir ..

Yaşadığın şeylerin birebir ben yaşadım sadece evli değildim. Bu sebeple keskin yazıyorum.

Çocukluk aşkı ne ki ?
Ben gerçekten özel uçaklar, sinema salonları, 3 yıllık ilişkimde ben toplu Taşımà aracı kullanmadim. Zengin biri değildi sadece saplantılı biriydi..
Yani kardeşim kısaca geçmişte sana öyle davranması seni çok sevdiği anlamına gelmiyor, saplantılı olduğu anlamına geliyor.

Mesleğini eline al kurtul yeni bir hayat kur estetik yaptır.
Bu adamla mi ugrasacaksin.
Senin sıkıntılarını unutturmayan, krize girdiğinde ağlama diye sana baskı yapan bu adamla bir ömür nasıl gecireceksin. Daha 24 yaşındasin..
Sen kendine yeniden bir hayat kurabilirsin.. Hemde herseyden bütün geçmisinden arinirsin. Uzatma derim bu işi. Kendinden sogut seni boşasin.

Ben nasıl kurtuldum biliyormusun ?
O kadar inatci ve cahil dim ki, ilk Sevgilim olduğu için, arkadaşım dostum olduğu için onca kazık yemême rağmen, anneme ablama ve çevremé herkese cephe aldim.
3 sene sonra bir düşündüm. Herşey o kadar hızlı ve karışık hiç düşündürmemis beni.
Bu adam bana ne verebilir ?
Sonra ona gelecek ile ilgili bi kaç soru sordum.
Hayatı bakış açısı boş laf, bişey bildiği yok. Ben cahil "o kör cahil".
Ben bu adamla evlenemem, imkan yok, sürekli zaafimdan vuruyor, beni asagiliyor.
O an bitirdim bir daha da aramadim.
Şimdi ben nişanlıyim veeeeee nişanlimi çok çok çok seviyorum, o benim nefesim, o benim bakışım.
Bir gün sende benim gibi hayata yeniden başlayacaksın.
Sende benim gibi çok mutlu olacaksin.
Kendine gel lütfen !!

Vicdan insana hata yaptırır ! Vicdanını kenara bırak..

Seher yeli

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ben bekartimi kaybetmedim kaybettigimi sanmisim oysa imkansizmis dediginiz gibi bu sitede ayrintiya giremem ama benzer seyler duydum arkadaslarimdan bana da oyle oldu sanmistim.

Seher yeli

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ben bu dediklerinizi yapamam.. çünkü o zaman kendi ailemi de üzerim ona gercekten islama uygun saygılı, itaatkar bir eş olacağım inşallah! her evlilik bir şansı hak eder gerçi ben çok şans verdim ama olsun! biraz da uzak olduğumuza yoruyorum bu sıkıntıları yasamamızı ya da bu kendimi kandırmak mı bilmiyorum? tek istediğim mutluluk, huzur maddiyata hic önem vermiyorum, verseydim zaten şuan ki eşimle evlenmezdim ..
Onun arkasında namaz kılmak, o kuran okurken onu dinlemek, hep onla vakit gecirmek aslında o kadar kolay ki! ondan beklentilerim bunlar oldu, olmadı degil ama benden cok bi ara telefonla, facebook la ugrasıyordu yeni evliyiz kocamla birsey konusuyorum o telefonla ilgileniyor! bilmiyorum abartıyor muyum ama eve gelince o telefonu eline hiç almasın istiyorum çünkü, aileye çok önem veriyorum; ailemle geçireceğim vakti boş şeylere harcamak istemiyorum! defalarca facebook yüzünden tartıştık kapat dedim kapatmadı!
O istesin ben ona simdi bile ondan soğumuş olmama rağmen canımı veririm o benim kocam..
Birde sanki eşim beni hiç sahiplenmiyor, ben hic evli gibi hissetmiyorum, ne bileyim? sanane demesi, karışma demesi bile canımı yakıyor! bazen gerçekten beni sevdiğini düşünüyorum, bazen ise beni hiç sevmemiş yılllarca diyorum kendime ve öyle baska şeylere kızıyor ki, mesela en son ki tartışmamız ağzımdan kan gelmisti ama ben bileğim yüzünden doktora gitmek istemedim, narkoz veriyorlar koldan diye bana kim? dedi narkoz verdiklerini babamda oldu vermediler dedi.. arkadaslarim dedim küfretti, arkadaşlarıma, bana kızdı "sen onların lafına bak" diye bence bu cok basit bisey üstelik ben fenalaşınca arkadaşım mesajlarımı okumuş o kadar utandım ki!..

Evliliğim resmen oyuncak haline geldi, boşanma lafı hic bitmiyor, bütün arkadaşlarim biliyo ne kadar mutsuz oldugumu bu cok zoruma gidiyor ben ne hayallerle evlenmistim! evlenme diyen kimseyi dinlemedim bir de beni evlilik konusunda bisey daha etkilemisti .. Şimdi sabretmemde de bunun etkisi büyük! esim tarikata bağlı biliyorsunuzdur onlar cok rüya görüyorlar, biz konusmaya baslamadan önce ruyasinda beni görmüş ve peygamberimiz ikimizin bilegini kelepçeliyormuş esim uyandiginda herhalde seheri unutmam gerekiyo bu ona isaret diye gitmis bir kıza teklif etmiş, sonra daha kötü rüyalar görmüş filan vs...
Önce inanmadım buna ama sonra inandim biz böyle değildik kardeşim, nasil böyle olduk nasil bu kadar degistik anlamiyorum Muhammed ben agladigimda bile hissediyordu..
Ben de rüyamda görüyordum ona bisey oldugu zaman, cok guzel tevafuklar yasiyorduk ama o zaman iliskimizi tertemiz yasıyorduk ne zaman kirlendik o zaman böyle olduk ama bazen de keske en bastan beri görüşseydim onla belki onceden beri böyleydi ama ben taniyamadim dedim..

Şimdi bana demis ki evde yokluğun öyle uzuyor ki; ben buna inanmayi cok isterdim ama inanmıyorum ben ona onunla yasadigim iki ay boyunca tam bir es gibi davrandim üzerine titriyordum ama o beni hayal kırıklığına ugratti! okulumun bitmesini beklicem eger yan yanayken de böyle sorunlar yaşarsak tavsiyelerine aynen uyucam ..
Tabi bu yıl kpss yi kazanırsam bu bana daha da güç verecek ama ben dertlerimden derslerime vakit ayıramiyorum ki!

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Seher kardeşim araya girdim kusura bakma! bir şey söyleyeceğim;
Geçen gün psikiyatri uzmanı bir doktoru dinledim tv den!
Genç kızların flörtlerindeki yanlışları ve neler yapmaları, bir insanı nasıl anlamaları için bir kaça örnek verdi...

Kızlara anlattı bir kaç bişeyler, şu an hatırlayamadım ama benim dikkatimi çeken sunucu bayanın sözleri oldu!
Doktor anlatıyor bir insanın doğru mu, yalan mı söylediğini nasıl anlarız? bir insanı nasıl tanıyabiliriz filan diyor du...
Sunucu dedi ki;
Doktor bey, ben kimseyi tanıyamıyorum, hareketlerinden sözlerinden doğru mu, yalan mı söylediğini anlayamıyorum nasıl belli olur bu söz ve hareketler? nasıl anlaşılır? dedi...
Doktorun cevabına DİKKAT!!!
Siz yanlış yere bakıyorsunuz da ondan! Bir insanın nasıl düşündüğünü anlamak için doğru yere bakacaksın! dedi gözlemlemekten bahsediyor yani...

Bir de doktor şunu söyledi..
Beynimizde üç farklı düşünme alanı varmış! hani insan aşık olunca, çok sevince çok yanlış yapıyor ya! tamamen onunla ilgili...
İnsan aşık olunca; beynimizin asıl kontrol mekanizması olan ön tarafındaki bölgeyi, yan taraftaki duygularımızı yöneten mekanızma bastırıyormuş! dolayısıyla duygu yoğunluğu aklın asıl kontrollü gitmesi gereken yönün önünü kesiyor tamamen duygularınla hareket etmeye başlıyorsun!

Seher kardeşim, bunları bir düşün senin durumun bununla da alakalı!!! bire bir psikiyatri doktorundan duydum, kendim bir yerden okumadım!

Seher yeli

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Yani ben eşimi tanıyamamış mıyım, bana yalan mi söylemiş? ama ben ilişkimizin başinda tamamen aklımla yaklaşmıştım, mantığımı kullandım.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Benim de bir erkekte aradigim tek sey haya ve kalbinde Allah sevgisi olmasiydi ona gun gectikce baglandim asik oldum ama bu en korktugum seydi cunku benim hicbirseyim ölçülü degildi, ölcülü sevemezdim onu, cok sevip cok uzulmekten korktum, ona soylemeden konusmayalim artik dedim, agladi kendimi oldurecem dedi dayanamadm sana bisey soyluyecem ama bunu hicbir zaman kotuye kullanma tamam mi dedim, tamam dedi.

Benim anladığım kadarıyla sadece aklını değil vicdanını da kullanmış hata yapmışsın!

Bak yazdıklarında kendi yaptığın hataların belli oluyor kırmızı işaretledim oraları oku ve psikiyatri doktorunun söylediği yerler de var bu kırmızı yazılanlarda....

Seher yeli

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Haklısınız galiba, zaten simdi düşünüyorum da eşim ne zaman ayrılacağımı söylesem kendini öldürmekle tehdit ederdi! evlenince de, annene hesabını sorarım, herkese söylerim, bu hale gelmemizin sorumlusu "o" dedi. Çok tuhaf biliyor musunuz? davranışları sevmiyor gibi, ilgisiz ama bir yandan da bırakmak istemiyor anlamıyorum gerçekten anlamıyorum!

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Sen bu davranışlarını anlamadın ama ben az çok bir şeyler anlamaya çalışıyorum...
En baştan belli olur, kişinin karakteri! taa küçüklükten, çocukluktan!
Eşini anne, babası değil! babaannesi büyütmüş ve bir de erkek çocuk olduğu için biraz "ali kıran baş kesen" yani dediğim dedik bir çocuk gibi büyümüş her halde ki, bu kadar vurdumduymaz, bu kadar bencil olabiliyor!
Bir insan nasıl yetişirse öyle gider, can çıkmayınca huy çıkmaz derler, onu değiştirmeye çalışıp, onun anlamsız hareketlerine anlam vermeye çalışacağına; yol yakınken kendi kişiliğini heba etmeden, kendi hayatını nasıl olumlu yöne çevirebilirsin? sen önce onu düşün bence! böyle gidersen takıntılı ve psikolojisi bozuk bir din kültürü öğretmeni olarak devam edersin hayatına..

tozduman

Moderatör
Moderatör
Haklısınız galiba, zaten simdi düşünüyorum da eşim ne zaman ayrılacağımı söylesem kendini öldürmekle tehdit ederdi! evlenince de, annene hesabını sorarım, herkese söylerim, bu hale gelmemizin sorumlusu "o" dedi. Çok tuhaf biliyor musunuz? davranışları sevmiyor gibi, ilgisiz ama bir yandan da bırakmak istemiyor anlamıyorum gerçekten anlamıyorum!
Anlatıyoruz aslında ..
Bi sakinleşsen, kafan karışık sadece.

Seher yeli

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Haklısınız, eşimin daha dogrusu genel olarak onun ailesinin karakteri çok tuhaf diğer insanlara karsı bi kalkan oluşturmuşlar karşısındakinin niyetini hep kötü algılıyorlar mesela, her ne olursa olsun hep benim eşim haklı oluyor, ben hiç haklı olmuyorum, haklı olsam da haksızım ben mesela ben hiç eşimle dertleşemiyorum ya da onla ilgili sıkıntılarımı dile getiremiyorum.
Sanki ben tartismaya her arıyormuşum gibi davranıyor, kötü şeylerden konuşmak istemiyorum diyor bırak hatalarımı ben anlayım diyor ama anlamıyor ilgisiz davrandığını kaç kere söyledim ben senden sevgi mi dileneyim? eşimsin, gurbetteyim dedim nafile! acaba bu kadar sorun yaşamamızın sebebi uzak olmamız mı birbirimize siz ne düşünüyorsunuz?..

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Eşin hatalarını yüzüne söylediğinde kabul etmiyor, çünkü belli kafasında kalıplaştırmış takıntıları var! onun için dışarıdan kim ne derse desin, bu sen ol, başkası olsun kesinlikle kabullenmez!
Çünkü kafasında kalıplaştırmış belli başlı artıları eksileri var ve her zaman kendinin doğru düşündüğünü sanıyor bence!

Sizin aranızdaki problemler uzaklıktan, mesafeden filan değil kardeşim, takıntılardan, anlamsız, fevri tavır ve konuşmalardan, saygısızlıktan! aslına bakarsan birbirinizi bu zamana kadar hiç ama hiç tanıyamamışsınız!

Hala daha tanımıyorsunuz, çünkü eşin dışarıya kapalı, her şeyi kendi yöntemleriyle halleden bir insan bana göre...

Seher yeli

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Esime az önce, diyelim ki okulum bitti aramızdaki uzaklık sorunu da bitti, ikimiz de elimizden geleni yaptık ama yine mutsuzuz huzursuzuz elimizden gelen mücadeleyi yapmamıza rağmen ben de dayanamadım artık boşanalım dedim ya da sen boşanalım dedin üzülür müsün? dedim "çocukca sorular sorma bana" dedi bende tabi herkes üzülür ama kimisi hiç toparlayamaz kendini, kimsi birkaç yıl sonra evlilik hazırlıklarına baslar, sen hangi taraftasın dedim ben boşandığım gün giderim buradan Suriyeden ölüm haberimi alırsın dedi.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Ben yeterince şey söyledim kardeşim son bir şey ekliyeceğim...

Ya hayatını olumlu yönde değiştirirsin ki, bunu yapmalısın bence yaşın daha çok genç ve kendine gelmelisin, kafandaki düşünceleri boşaltmaya çalış, zikir halinde ol ve Rabbinin karşısına çık, secdeye başını koy ve dua et Allahım bana hayır kapısını göster ve bana bir çıkar yol ver de...

İnşallah rabbim yanında ve yardımcın olacak kardeşim..

İlk olarak zihnini düşüncelerden temizle ve sakin bir kafayla düşün..

Seher yeli

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun....

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Allah hepimizin yardımcısı olsun, senden de Allah razı olsun, yine çok bunalırsan yaz, elimden geldikçe yardımcı olurum...

Önce kafandaki olumsuz düşünce ve endişelerini bitir ve sakin kafayla düşün bakalım...:)

Seher yeli

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Tavsiyelerinizi dikkate alicam umarim hersey yoluna girer bir insan bekarken cok acilar yasayip tum umidini sevdigi insanla kuracagi yuvaya baglamissa ve o zaman da mutlu olamamissa bu gercekten cok aci. Benim hem ruh sagligim hem beden sagligim bozuldu, mide rahatsizliginin da sıkıntılarla alakasi var biliyorsunuz. Okul hayatim derseniz kpss kazanacagima dair hic umudum kalmadi cunku artik dusunemiyorm, beynim durmus gibi atm den para cekmeye gidiyorum karti alip parayi almiyorum bu kadar unutkan ve dalgin oldum. Allah kimin ne sıkıntısı varsa yardim etsin insallah, tekrar sagolun.

tozduman

Moderatör
Moderatör
HERŞEYI BIR KENARA BIRAK SADECE KURANI KERIMI HATIM ET..
DEĞİŞECEK !
YENILENECEKSIN!
KURANI KERIM ŞİFADIR..
2 AYDA BIR KURANI KERIMI HATIM ET KENDINI ŞARTLA..

bir insan bekarken cok acilar yasayip tum umidini sevdigi insanla kuracagi yuvaya baglamissa ve o zaman da mutlu olamamissa bu gercekten cok aci.

Hadi bakalım ılk adımı ıdrak etmışssın , bundan sonra devamı gelır :)
Geçmişi unut, günün sıtresı ıle beraber yaşadıgında taşıyamazssın.
Yenı bır sayfa acmak her zaman ıyı gelır..
Eşinde bır gelecek goruyorsan. bır kere daha beraber gecmısı unutmaya, eskı konuları acmamaya , bırbırınızı üzecek şeyler söylememeye karar alın..
.Eşine şunu belırt; Annemın yaptıgı Allah ıle onun arasında , hesabı da Allah ıle onu arasında , ben evladıyım bana bıle bu saatten sonra yargılamak düşmez, sana hıc duşmez.
Kullugumuzu Allaha yapalım ,kımsenın kullugu , hataları bızı ılgılendırmez
! de bunları söylerken cıddı ve sakin ol.. Bir daha asla bu konuların tartısmamıza ve bugunumuze yansımasını ıstemıyorum dıye belırt..
Eğer eşin devam eder ıse senı zaafından vurmaya bu sefer onun ımanını tekrar gözden gecır..
Onada söyle Iman Kımseyı yargılamamayı emreder.
Allah sevgısı ınsanları köreltmek ıcın degıl , ınsanlın arasını kuvvetlendırmek ıcındır..

Siz bırbırınız ıle neden evlendınız , yenı bır hayat yenı bır başlangıc, Allahın emrı..
Eşinin de senın görevın , bırbırınızın sıkıntılarını ve acılarını unutturmak ..
Aksı durum oldugunda işte buralara dökülüyor dertler ve sıkıntılar..
Bır de eşinle ılgılı sorunları arkadasların ıle paylaşma.. O senın eşin unutursun, ama onlar unutmaz ve senı dogru yönlendırmez,,
Annene anlat gerekırse,, Inankı annen senı dogru yönlendırır..
Annen bılse zaten sana yapılan bu ezıyetı o damattan eser kalmaz !
Düşüncelerını kendı ıcınde tut..
Eşine bır tık uzak kal kendı ıcınde.. Dışarıdan samımı ıcınden sevıyelı objektıf ıncele ..
Bunu yaptıgında çok şey degısecek sende, hataları göreceksın, nasıl davranman gerektıgını, eşini daha çok çözecek ve onun gözunde sen nasıl bırısın, ayrıca sen bu hayatta nasıl bır bıreysın..

Birşeyler düşünürken, sevıyorum kocam ıcın canımı verırım dıyorsun ya, Kötü bırsey degıl bu..
Ama şunu ayır olaylar ıle sevgı aynı anda olmaz..
Yanı sevıyorum öluyorum dıye senı yerın dıbıne sokamaz..
Bu sekılde devam ettıgınde cok degıl bır kac sene sonra , sevgı bır yere kadar dıyeceksın..
Sevgı yı aşan şeylerı farketmeye başlayacaksın..
Zaten ufaktan başlamıssın..
Burada yazarken sevıyorum onu canımı verırım dıyorsun ama sonra eşin hakkında olumsuz bırseyler yazıyorsun..
Vıcdan ve sevgı !!
Kardeşim eşinın sana bu şekılde davranması tartışılır, ama senın kendı kışılıgın hayata bakış açın kendıne gelmen lazım..
Sen kımsın ?
Hedeflerın ?
Ilerıde olmak ıstedıgın kadın ?
Nasıl bır hayat ıstıyorsun ?
Nasıl bır eşin olsun ıstıyorsun ?
Sana güven veren, senı ıncıtmeyecek, zaaflarından vurmayacak, düştüğünde kaldıracak, senı sureklı hayata baglayacak, sorunlarını dınleyecek,, bır şey anlattıgında senı doğruı yönlendırecek ,kısaca SENI TAŞIYABILECEK !!
Bunları değerlendır..

Kendını topladıgında ılerıkı dönemlerde, çok başka ınsan olacaksın, bu sefer kendı kendıne yetecek gücü olan bır hanım olacaksın..

Son olarak, bu eşinle ılgılı sorununu paylaşınca sana boş gözlerle bakarlar..
Kımseyı degıl benı , abı hayat ve kendı aklını dınle,,
Birşey ıtıraf etmek ıstıyorum , senı tanımıyorum, yaşadıklarının neredeyse aynılarını yaşadım sayılır, bir kışı çıkıp benı böyle yönlendırmedı..
Bırı cıkıp bana bunları anlatsaydı şu an kı halıme seneler önce kavusmus ve mutlu ınsan olurdum..
24 yaşında olsaydım şurada yazılanları düşünür hayatıma gecırırdım. Hayatın ve sen tamamen degıseceksın çünkü..

çok guzel bır konumdasın kıymetını bıl, hayata yenıden başlamak ıcın, meslegın egıtımın , herşey sende mevcut, sana sen lazım.. Inanc lazım..

Dünyaya bır kere gelıyorsun bu hayatın kıymetını bıl, varlıgının kıymetını bıl,, derin nefes al ve şükret..
Allah senı üzül mutsuz ol dıye yaratmadı,
Allah sana kulluk yap bu hayatı güzel degerlendır dıye yarattı..

Bu hayat nımettır, akıllı bır mumın bu dünyanın ve ahıretın kıymetını bılır ona göre yaşar..
Hakkında herşeyın hayırlısı :)
Güzel olacak sana ınanıyorum ,sende ınan sana , kendını kesfet kendınde kı güzellıklerı:)
Sen küçük yaşta hapsoldugun bensızlıgıne kavuşabılırsın..
Eşin olmasada nefes alabılır, düşünebılır , keşfedebılır, kendı ayaklarının ustunde durabılırsın, sen özelsın Allahın kulusun , senın cennetın var..
Çok sevdim senı ve anlıyorum da..
Allah sana ahırette ve dunyada ıyı hal nasıp eylesın.
Allah sana hayırlı akıl ıdrak , kalp ve idrak edebılmeyı nasıp eylesın..
Kendıne hep bu duayı et :)
Selametle hayırlı haberlerını beklıyorum..
ZAMAN VE NAMAZ ! :)
KURANI KERIMI HATIM ET !

Üst Alt