Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Beş doğum yaptım hiçbir çocuğum yaşamadı(Cennetin Çocukları )
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 49730" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: black"><span style="color: red">5 YAŞINDAKİ OĞLUMU KAYBETTİM, BU BENİM GÜNAHLARIM İÇİN BANA BİR CEZA MI? BİR DE GÖZLERİ AÇIK KALDI ACABA BİZDEN AYRILDIĞI İÇİN Mİ?</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="color: red"></span></span></p><p><span style="color: black"></span><span style="color: black">Vefatın Allah'ın takdirinden başka gerçek nedeni olmaz. Sair nedenler neden değil; bahanelerdir. </span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Şair ne güzel söylemiş: "Ölüm gelmiş cihana, baş ağrısı bahane".</span></p><p><span style="color: black">Sabretmeliyiz. Allah size ve cümle çocuğu ölenlere sabr-ı cemil ihsan eylesin.</span></p><p><span style="color: black">Çocuklarının vefatlarında azap değil, şefkat hakim; gazap değil, merhamet hakim; korku değil, ümit söz konusu; insafsız bir emir değil, acıyan bir elin izleri görünmektedir.</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Çünkü onlar düpedüz Allah'ın rahmetine ve Cennetine uçmaktadırlar.</span></p><p><span style="color: black"> Öyle ki, kendileri Allah'ın rahmet dairesine girmekle beraber, anne ve babalarının da kurtulmalarına şefaatçi olabileceklerini Allah'ın Peygamberi (SAV) bildirmektedir.</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Peygamber Efendimiz (asm) buyururlar ki:</span></p><p><span style="color: black">"Düşük çocuklarınıza isim veriniz. Çünkü onlar ahirette sizin için yüksek dereceler hazırlamak üzere öncülerinizdir".</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">"Ümmetimden bir adam gördüm ki, terazisinin iyilik kefesi hafif gelmişti. Küçük yaşta ölen çocukları geldi ve terazisini ağırlaştırdı".</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Gözlerin açık gitmesine gelince: Ölen bazı kişilerin gözlerinin açık bulunması halk arasında, "Dünyaya doymadı!" gibi, bir takım ilgisiz ve ya bunca delilden sonra ölen bir mü'minin de, ölen bir çocuğun da dünyada gözünün kalmayacağı, gittiği alemin, bu alemden daha üstün ve daha ileri bir hayat olduğu, Allah'ın rahmetini ve rızasını kazanmanın "emel" olarak insana yeterli olacağı anlaşılmış olmalıdır.</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Dolayısıyla, ölümü esnasında gözleri açık giden birisinin dünyada gözü kaldığı şeklinde yapılan yorumların aslı astarı bulunmamaktadır.</span></p><p><span style="color: black">Çünkü ölüm ötesinin rahmetli dünyasını ve güzel hayatını gören mü'minler için dünyanın hiçbir cazibesi ve çekiciliği kalmamaktadır.</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Bilhassa çocuklar masumdurlar. Ölüm meleği, müşfik bir anne gibi, o kadar tatlı ve cana yakın gelmiştir ki, çocuğun ruhunu alıp giderken, çocuğun bu şefkate ve merhamete hayran kalan ve mutlu olan gözleri hayretinden açık kalmıştır.</span></p><p><span style="color: black">Can çıkınca da gözün artık geriye kapanma imkanı kalmamıştır.</span></p><p><span style="color: black">Allah, ehl-i imanın buluğ çağından önce ölen masum çocuklarını, ebeveyni hakkında şefaatçi kılsın. Amin.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 49730, member: 1049"] [COLOR=black][COLOR=red]5 YAŞINDAKİ OĞLUMU KAYBETTİM, BU BENİM GÜNAHLARIM İÇİN BANA BİR CEZA MI? BİR DE GÖZLERİ AÇIK KALDI ACABA BİZDEN AYRILDIĞI İÇİN Mİ? [/COLOR] [/COLOR][COLOR=black]Vefatın Allah'ın takdirinden başka gerçek nedeni olmaz. Sair nedenler neden değil; bahanelerdir. Şair ne güzel söylemiş: "Ölüm gelmiş cihana, baş ağrısı bahane". Sabretmeliyiz. Allah size ve cümle çocuğu ölenlere sabr-ı cemil ihsan eylesin. Çocuklarının vefatlarında azap değil, şefkat hakim; gazap değil, merhamet hakim; korku değil, ümit söz konusu; insafsız bir emir değil, acıyan bir elin izleri görünmektedir.[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Çünkü onlar düpedüz Allah'ın rahmetine ve Cennetine uçmaktadırlar.[/COLOR] [COLOR=black] Öyle ki, kendileri Allah'ın rahmet dairesine girmekle beraber, anne ve babalarının da kurtulmalarına şefaatçi olabileceklerini Allah'ın Peygamberi (SAV) bildirmektedir. Peygamber Efendimiz (asm) buyururlar ki: "Düşük çocuklarınıza isim veriniz. Çünkü onlar ahirette sizin için yüksek dereceler hazırlamak üzere öncülerinizdir". [/COLOR] [COLOR=black]"Ümmetimden bir adam gördüm ki, terazisinin iyilik kefesi hafif gelmişti. Küçük yaşta ölen çocukları geldi ve terazisini ağırlaştırdı". [/COLOR] [COLOR=black]Gözlerin açık gitmesine gelince: Ölen bazı kişilerin gözlerinin açık bulunması halk arasında, "Dünyaya doymadı!" gibi, bir takım ilgisiz ve ya bunca delilden sonra ölen bir mü'minin de, ölen bir çocuğun da dünyada gözünün kalmayacağı, gittiği alemin, bu alemden daha üstün ve daha ileri bir hayat olduğu, Allah'ın rahmetini ve rızasını kazanmanın "emel" olarak insana yeterli olacağı anlaşılmış olmalıdır. Dolayısıyla, ölümü esnasında gözleri açık giden birisinin dünyada gözü kaldığı şeklinde yapılan yorumların aslı astarı bulunmamaktadır.[/COLOR] [COLOR=black]Çünkü ölüm ötesinin rahmetli dünyasını ve güzel hayatını gören mü'minler için dünyanın hiçbir cazibesi ve çekiciliği kalmamaktadır. Bilhassa çocuklar masumdurlar. Ölüm meleği, müşfik bir anne gibi, o kadar tatlı ve cana yakın gelmiştir ki, çocuğun ruhunu alıp giderken, çocuğun bu şefkate ve merhamete hayran kalan ve mutlu olan gözleri hayretinden açık kalmıştır.[/COLOR] [COLOR=black]Can çıkınca da gözün artık geriye kapanma imkanı kalmamıştır. Allah, ehl-i imanın buluğ çağından önce ölen masum çocuklarını, ebeveyni hakkında şefaatçi kılsın. Amin.[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Beş doğum yaptım hiçbir çocuğum yaşamadı(Cennetin Çocukları )
Alt