Beşamel soslu tavuk biftek..

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117

Malzemeler
6 adet tavuk biftek
4 adet domates
5 adet yeşil biber
3 adet kuru soğan
5 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı taşığı şeker
Tuz,karabiber
Tereyağı
Beşamel sos için
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
Yarım litre süt
Tuz,karabiber
Üzeri için
1 su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı
Tavuk bifteklere tuz ve karabiber eklenerek hazırlanır.
Tavaya iki çorba kaşığı tereyağ eklenir ve biftekler kızartılıp fırın kabına alınır.

Ayrı bir tavaya 2-3 kaşık tereyeğı alınıp eritilir.
Piyazlık doğranmış soğan ve doğranmış sarımsak eklenip 1-2 dakika kavrulur.
Ardından doğranmış yeşil biber eklenir ve biraz kavrulur.
Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates eklenir tuz ve şeker ilave edilerek 3-4 dakika pişirilir.
Hazırlanan sos bifteklerin üzerine eklenir.

Beşamel sos için bir tencerede margarin eritilir.
Unu ilave ederek sararana dek karıştırılır ve süt eklenir.
Sos koyulaşana kadar pişirilir sonra tuz,karabiber ilave edilir.
Hazırlanan sos tavukların üzerine dökülür önceden ısıtılmış 190 dereceli
fırında üzeri hafif kızarana kadar fırında tutulur.
Sonra fırından çıkartıp üzerine kaşar rendesi serpilir ve tekrar fırına verilir.
Kaşar eriyip, üzeri hafif kızarınca fırından çıkartıp servis yapılır.
 
Üst Alt