Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Güzel ve Özlü sözler
Bilge Sözleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ekrem" data-source="post: 43341" data-attributes="member: 3"><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Aşka inancını kaybetmiş her kadının arkasında, başarılı bir erkek vardır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Kalbi kırdıktan sonra gelen özür,doyduktan sonra sofraya gelen tuz gibidir...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Şair demiş ya Sen Git Aşk bana kalsın. Bende diyorum ki ben kendime yeterim Sahte aşkın sende kalsın !</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Ben sana uyandım yine, Sen başkalarıyla uyurken...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Bilirim, Gidenle ölünmez ama Kalanlarla da yaşanmıyor.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Aşk'ın değeri ; gelirken verdiği mutlulukla değil..! Giderken bıraktığı acıyla anlaşılır..!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Seni sevmeyene asla sabır gösterme. Çünkü, Sabrının adı yüzsüzlük, fedakarlığın adı eziklik, sevginin adı kişiliksizlik olur.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Soğuktan Üşümenin çaresi sobaya atılan iki odundur. Yalnızlıktan Üşümenin sebebi terkeden bir odundur.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Sevgili dedi ki, düşüne gireceğim senin. Öyle sevindim ki yıllardır gözüme uyku girmedi.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Hep başını alıp gidebilecek kadar cesur, ama hep kalıp savaşacakmış kadar gözüpek olabilmeli insan!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> İnsan parasını kaybedince fakir, özgürlüğünü kaybedince esir, aşkını kaybedince şair olurmuş.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Dünümde olmayanlar, yarınım için akıl vermesin. hakkımda bilginiz yoksa, fikriniz de olmasın..!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Giden midir terkeden, yoksa kalan mı ? Şair der ki, Kalan gidenin gitmesine ses çıkarmıyorsa, çoktan terketmiştir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Dost; göze sezdirmeden gözyaşı silendir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Nur içinde yat kalbim, Ben katilini çok sevdim.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Hiç kimse senin gözyaşlarını haketmez, onu hakeden seni asla ağlatmayacak olandır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> En Sağır Edici Ses Acı Çeken Bir Kadının Suskunluğudur...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Başarının ne olduğunu bilmiyorum! Fakat başarısızlık herkesi mutlu etmeye çalışmaktır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Benim yalnızlığım insanlarla doludur.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Görücü usulü bir aşk istiyorum; Görünce göresim gelsin, görmeyince ölesim.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Aşk, sen başkasın ile başlar. Hepiniz aynısınız ile biter.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Azla mutluluk, çokla didişmekten iyidir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Adam dediğin sahiplenecek, Kadın dediğin sahibini bilecek.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Günün adamı olmaya çalışma, Hakikatın adamı olmaya çalış. Çünkü gün değişir, Hakikat değişmez.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Beni mahveden şey, Bana yalan söylemiş olman değil, Sana birdaha inanmayacak olmam.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Sen kimilerinin geçmişi, kimilerinin geleceği olacaksın, benim hiçbirşeyim ken..!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Keşkeklerim yoktur benim. Ne yaşadıysam ders alırım. İyide benimdir kötüde. Avutmaya çalışmam kendimi; Acizlerden değilimdir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> İnsanoğlu naziktir; Ağır sözü kaldırmaz. Eşek dersin kızar da; Sırtına bin,aldırmaz.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Her şeyi senin için var ettim." diyen Rabbine ; "Her şeyi senin için terk ettim.!" diyebilmektir; "AŞK"</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Yitirdiğin her şeyde kazandığın bir şey var; kazandığın her şeyde biraz yitirdiklerin. Bu yüzden birileri hep ısınıp dururken dinmez üşümelerin.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Bazı insanlar söyleyeceği çok şey varken susar. Çünkü anlayanı yoktur. Bilir.!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Kitap en ketum bir mürşittir.Öğretir,fakat öğrettiğini söylemez.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Seninle her yer cennet diyen sevgili..! Söyle şimdi hangi cehennemdesin?</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Ağzından bal damlayan arının bile, Kıçında iğne var Ne güveni?</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Dünya karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getiremediğinle ilgilenir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Sana güvenen bir insana yalan söyleme. Sana yalan söyleyen bir insana asla güvenme.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> İnsan sevdi mi, hemen ardından hayranlık duyar, korkuya kapılır ve korur.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Tek kişilik yalnızlıktan bir şikayetim yok Allah'ım! İki kişilik yalnızlıktan sana sığınırım.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Ölüyüm ama mezarda değilim, Diriyim fakat hayatta değilim.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Kadının gülmesinden erkeğin ağlamasından korkulur.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Kadınlar kocalarının güneş gibi olmasını isterler. Hem aydınlatıcı, hem yakıcı.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">İnsanlık çok ilerledi. Artık görünmüyor.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Alim ile sohbet mercan incidir, Cahil ile sohbet her gün bir can incitir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak !</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Adam: Ne kadar güzelsiniz. Kadın: Ne yazık ki ben sizin için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Adam: Öyleyse siz de benim yaptığımı yapın; yalan söyleyin...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Bulunduğun Kıyıdan Ayrılmazsan Okyanusun Ötesindeki Adalara Asla Ulaşamazsın.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Dostu olmayan insan en yoksul insandır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Olumsuz düşünceleri zihinsel canavarlar halini almadan önce yok edin.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Hayat asla sahnelenemeyecek bir oyunun sonsuz tekrarından ibaret.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Aşk kalpten, dost sırttan vurur . Kalbin iyileşir ama sırtın hep kambur kalır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Başarı istediğini elde etmek, mutluluksa elde ettiğini sevmektir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Gerçeğe yardım ediniz. Gerçek size yardım etmekte gecikmeyecektir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">En büyük zaman hırsızı kararsızlıktır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Yaşlanmak bir dağa tırmanmak gibidir, soluğunuz kesilir ama ufkunuz genişler.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Eğer mutluluk içinde yüzüyorsanız,dikkatli olun, boy olan derinlikde durun.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Olgunluğun anahtarı sır tutmada saklıdır. Sırrını! Olgun İnsana söylersen seni Aziz eder.Olgun olmayana söylersen rezil eder..!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Bakma cahilin sözüne bilse iyisini söyler.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Ağlamaktan korkma! Zihindeki ıstırap veren düşünceler gözyaşı ile temizlenir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Kişinin gelecege dönük umutları şimdiki gücünün kaynağıdır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Başarı insana belki çok şey öğretmez, fakat başarısızlık çok şey öğretir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Hayatın kurallarını değiştirebilecek kadar güçlü değilim, ama kurallara boyun eğmeyecek kadar güçlüyüm.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Dört çeşit insan vardır: Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen: O bir aptaldır uzak dur. Bilmeyen ve bilmediğini bilen: O basit bir insandır. Öğret!. Bilen ve bildiğini bilmeyen: O uykudadır.uyandır. Bilen ve bildiğini bilen: o akil insandır. takip et</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Nokta Kadar Menfaat için Virgül kadar Eğilme !</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Bir insanın ancak ihtiyacı kadar serveti olabilir, gerisi gösteriştir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Bugünü düne ağlayarak geçiren kişi, yarını da bugüne ağlayarak geçirir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Konuşma mini eteğe benzer: Merak uyandıracak kadar uzun, sıkmayacak kadar kısa olmalıdır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Her gayesiz hareket bir şaşkınlıktır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">İrade en kötü talihi yener.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Mutlu ya da mutsuz olmanız, bir şeye bağlıdır; DÜŞÜNCE BİÇİMİNİZE.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Bir ilişkide güvensizlik varsa ordaki sevgi yalandır. Ve güvenilmek, sevilmekten daha büyük bir iltifattır. !</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Keşkelerin yeri yok artık gönlümde. Eyvallah deyip gitmesinide bilirim, ALLAH büyük deyip susmasınıda.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> EY GÖNÜL ..! Sen Sen Ol , Kimsenin Gönlünü Yıkma . Dikenin Ucuna Çıkta , Edep Çizgisinden Çıkma..!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Bir budalanın varlığına verilecek yanıt, sessizliktir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Eylemsiz vizyon, rüya gibidir. Vizyonsuz eylem, boş vakit geçirmek. Vizyonlu eylem, dünyayı değiştirir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Hayat, bir bileği taşıdır, benliğinizi yapan madenin cinsine göre sizi ya eskitecek ya da cilalayacaktır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Bana güç veren zaferlerim değil, yaşamdaki yenilgilerimdir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">İnsan katlandığı fedakarlıklar ve çektiği acılar ölçüsünde sever.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Ağaca dayanma çürür. İnsana güvenme Ölür. Aç ellerini RABBİNE seni bir tek O görür..!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Biri var beni ağlatan, Güldürenlerden daha çok sevdiğim.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Ekmekten sonra eğitim, bir milletin en büyük ihtiyacıdır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Büyük bir zat der ki ; Eşimle tanıştığım ilk gün , diğer bütün kadınların cenaze namazını kıldım.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Tabaktaki fazla yemek karnını, hayatındaki fazla ve gereksiz insan da başını ağrıtır!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Gitmek için bahane aradığımı sanırdın ya, yanıldın! Gitmeye bahanem çoktu da, hep kalmak için bahane aradım, ama yoktu!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> İçi başka, dışı başkalardan; dili başka,kalbi başkalardan; Hem Kendini Hem De Başklarını Kandıranlarından Sana Sıgınırım...!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Her şey sen olsun şu dünyada ve olmasın sen olmayan dünya da.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Dostuna da düşmanına da yardım et Çünkü o zaman Dostunla daha yakın dost Düşmanınla da dost olursun.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> En büyük felaket günahların ağırlığı altında ezilerek ümitsizliğe düşmektir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Canlıları sevip eşyaları kullanmak yerine, canlıları kullanıp eşyaları seven türe "insan" denir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> İlginçtir kadınlar Adam gibi sevenlere asla gönül vermezler Gider kardan adamlara aşık olurlar< Hem de güneş açıncaya kadar bir aşk yaşayacağını bile bile !</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Başkasının öptüğü dudaklarda kendine ait cümleler arama.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Eğer yalnızlık çok zorsa bu var olmanın kesin şartıdır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Harukulade şeyler ancak, içlerindeki bir şeyin koşulların üzerinde olduğuna inanma cesaretini gösterenler tarafından yapılmıştır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Şart mı dudaklarımla kal demem, gözlerim çığlık çığlığa gitme diye haykırırken.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Büyük adamların hataları güneş tutulmasına benzer, onları herkes görür.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Varlığının kaç bahara bedel olduğunu bilmeyenler, yokluğunun ıstırabını nasıl duysunlar ; Efendim..?</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Önemli olan hayatta en çok şeye sahip olmak değil En az şeye ihtiyaç duymaktır !</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Sorunun kendilerinde olduğunu anlayamayan insanlar çözümü genelde başkalarının huzurunu bozmakta bulur.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">İnsan bazen ne kadar küçüldüğünü görebilecek kadar büyük olmalıdır dostlarım.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Bazı insanlarla yüzleşmek zordur, haksız çıkarsın. Çünkü onların galip gelecekleri ikinci bir yüzleri daha vardır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Öğüt zamaninda taze yenmemis bir ekmegi, baskasina bayat yedirme denemesidir...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Kimseyi, yorganın altında gözyaşlarınızı pijamanızın koluyla silecek kadar sevmeyin.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Yitik Umutlarımıza Yeni Düşler İlave Etmek Yerine, Bir An Önce Ayarsız Dünyamızı Tamir Etmeye Baksak Daha İyi Olur.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Acı , akıllı adamın hocasıdır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Gerçek dost,hatalardan dolayı dostluğu bitiren değil dostluğun hatırına hataları bitirendir.!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Geride bıraktıklarına odaklanırsan, önünde seni bekleyenleri göremezsin.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Erkek az fakat sık sever, Kadın ise çok ancak bir kere sever.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Öyle güzel bakar ki gözlerin, kırptığın an özlerim.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> İki insanın iyi geçinmesi hiç kusursuz olmalarıyla değil, birbirlerinin kusurlarını hoş görmeleriyle sağlanır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Edindiğin bilgiler, giysilerine benzememeli, sen yıkanırken akıp gitmemeli.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Bak şu çeşmenin haline su içecek tası yok. Kırma insan kalbini yapacak ustası yok.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> İnsan parasını kalbine değil, kasasına koymalı; keza sarayını gönlüne değil, arsasına kurmalıdır...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Yakınlık, uzaklıktan daha sıkıntılıdır. Çünkü her yakınlıkta kaybetme korkusu, uzaklıkta ise kavuşma ümidi vardır...</span></span></li> </ul></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ekrem, post: 43341, member: 3"] [FONT=Georgia][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [LIST] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Aşka inancını kaybetmiş her kadının arkasında, başarılı bir erkek vardır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Kalbi kırdıktan sonra gelen özür,doyduktan sonra sofraya gelen tuz gibidir...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Şair demiş ya Sen Git Aşk bana kalsın. Bende diyorum ki ben kendime yeterim Sahte aşkın sende kalsın ![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Ben sana uyandım yine, Sen başkalarıyla uyurken...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Bilirim, Gidenle ölünmez ama Kalanlarla da yaşanmıyor.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Aşk'ın değeri ; gelirken verdiği mutlulukla değil..! Giderken bıraktığı acıyla anlaşılır..![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Seni sevmeyene asla sabır gösterme. Çünkü, Sabrının adı yüzsüzlük, fedakarlığın adı eziklik, sevginin adı kişiliksizlik olur.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Soğuktan Üşümenin çaresi sobaya atılan iki odundur. Yalnızlıktan Üşümenin sebebi terkeden bir odundur.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Sevgili dedi ki, düşüne gireceğim senin. Öyle sevindim ki yıllardır gözüme uyku girmedi.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Hep başını alıp gidebilecek kadar cesur, ama hep kalıp savaşacakmış kadar gözüpek olabilmeli insan![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] İnsan parasını kaybedince fakir, özgürlüğünü kaybedince esir, aşkını kaybedince şair olurmuş.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Dünümde olmayanlar, yarınım için akıl vermesin. hakkımda bilginiz yoksa, fikriniz de olmasın..![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Giden midir terkeden, yoksa kalan mı ? Şair der ki, Kalan gidenin gitmesine ses çıkarmıyorsa, çoktan terketmiştir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Dost; göze sezdirmeden gözyaşı silendir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Nur içinde yat kalbim, Ben katilini çok sevdim.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Hiç kimse senin gözyaşlarını haketmez, onu hakeden seni asla ağlatmayacak olandır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] En Sağır Edici Ses Acı Çeken Bir Kadının Suskunluğudur...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Başarının ne olduğunu bilmiyorum! Fakat başarısızlık herkesi mutlu etmeye çalışmaktır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Benim yalnızlığım insanlarla doludur.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Görücü usulü bir aşk istiyorum; Görünce göresim gelsin, görmeyince ölesim.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Aşk, sen başkasın ile başlar. Hepiniz aynısınız ile biter.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Azla mutluluk, çokla didişmekten iyidir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Adam dediğin sahiplenecek, Kadın dediğin sahibini bilecek.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Günün adamı olmaya çalışma, Hakikatın adamı olmaya çalış. Çünkü gün değişir, Hakikat değişmez.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Beni mahveden şey, Bana yalan söylemiş olman değil, Sana birdaha inanmayacak olmam.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Sen kimilerinin geçmişi, kimilerinin geleceği olacaksın, benim hiçbirşeyim ken..![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Keşkeklerim yoktur benim. Ne yaşadıysam ders alırım. İyide benimdir kötüde. Avutmaya çalışmam kendimi; Acizlerden değilimdir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] İnsanoğlu naziktir; Ağır sözü kaldırmaz. Eşek dersin kızar da; Sırtına bin,aldırmaz.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Her şeyi senin için var ettim." diyen Rabbine ; "Her şeyi senin için terk ettim.!" diyebilmektir; "AŞK"[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Yitirdiğin her şeyde kazandığın bir şey var; kazandığın her şeyde biraz yitirdiklerin. Bu yüzden birileri hep ısınıp dururken dinmez üşümelerin.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Bazı insanlar söyleyeceği çok şey varken susar. Çünkü anlayanı yoktur. Bilir.![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Kitap en ketum bir mürşittir.Öğretir,fakat öğrettiğini söylemez.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Seninle her yer cennet diyen sevgili..! Söyle şimdi hangi cehennemdesin?[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Ağzından bal damlayan arının bile, Kıçında iğne var Ne güveni?[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Dünya karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getiremediğinle ilgilenir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Sana güvenen bir insana yalan söyleme. Sana yalan söyleyen bir insana asla güvenme.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] İnsan sevdi mi, hemen ardından hayranlık duyar, korkuya kapılır ve korur.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Tek kişilik yalnızlıktan bir şikayetim yok Allah'ım! İki kişilik yalnızlıktan sana sığınırım.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Ölüyüm ama mezarda değilim, Diriyim fakat hayatta değilim.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Kadının gülmesinden erkeğin ağlamasından korkulur.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Kadınlar kocalarının güneş gibi olmasını isterler. Hem aydınlatıcı, hem yakıcı.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]İnsanlık çok ilerledi. Artık görünmüyor.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Alim ile sohbet mercan incidir, Cahil ile sohbet her gün bir can incitir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak ![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Adam: Ne kadar güzelsiniz. Kadın: Ne yazık ki ben sizin için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Adam: Öyleyse siz de benim yaptığımı yapın; yalan söyleyin...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Bulunduğun Kıyıdan Ayrılmazsan Okyanusun Ötesindeki Adalara Asla Ulaşamazsın.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Dostu olmayan insan en yoksul insandır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Olumsuz düşünceleri zihinsel canavarlar halini almadan önce yok edin.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Hayat asla sahnelenemeyecek bir oyunun sonsuz tekrarından ibaret.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Aşk kalpten, dost sırttan vurur . Kalbin iyileşir ama sırtın hep kambur kalır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Başarı istediğini elde etmek, mutluluksa elde ettiğini sevmektir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Gerçeğe yardım ediniz. Gerçek size yardım etmekte gecikmeyecektir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]En büyük zaman hırsızı kararsızlıktır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Yaşlanmak bir dağa tırmanmak gibidir, soluğunuz kesilir ama ufkunuz genişler.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Eğer mutluluk içinde yüzüyorsanız,dikkatli olun, boy olan derinlikde durun.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Olgunluğun anahtarı sır tutmada saklıdır. Sırrını! Olgun İnsana söylersen seni Aziz eder.Olgun olmayana söylersen rezil eder..![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Bakma cahilin sözüne bilse iyisini söyler.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Ağlamaktan korkma! Zihindeki ıstırap veren düşünceler gözyaşı ile temizlenir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Kişinin gelecege dönük umutları şimdiki gücünün kaynağıdır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Başarı insana belki çok şey öğretmez, fakat başarısızlık çok şey öğretir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Hayatın kurallarını değiştirebilecek kadar güçlü değilim, ama kurallara boyun eğmeyecek kadar güçlüyüm.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Dört çeşit insan vardır: Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen: O bir aptaldır uzak dur. Bilmeyen ve bilmediğini bilen: O basit bir insandır. Öğret!. Bilen ve bildiğini bilmeyen: O uykudadır.uyandır. Bilen ve bildiğini bilen: o akil insandır. takip et[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Nokta Kadar Menfaat için Virgül kadar Eğilme ![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Bir insanın ancak ihtiyacı kadar serveti olabilir, gerisi gösteriştir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Bugünü düne ağlayarak geçiren kişi, yarını da bugüne ağlayarak geçirir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Konuşma mini eteğe benzer: Merak uyandıracak kadar uzun, sıkmayacak kadar kısa olmalıdır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Her gayesiz hareket bir şaşkınlıktır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]İrade en kötü talihi yener.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Mutlu ya da mutsuz olmanız, bir şeye bağlıdır; DÜŞÜNCE BİÇİMİNİZE.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Bir ilişkide güvensizlik varsa ordaki sevgi yalandır. Ve güvenilmek, sevilmekten daha büyük bir iltifattır. ![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Keşkelerin yeri yok artık gönlümde. Eyvallah deyip gitmesinide bilirim, ALLAH büyük deyip susmasınıda.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] EY GÖNÜL ..! Sen Sen Ol , Kimsenin Gönlünü Yıkma . Dikenin Ucuna Çıkta , Edep Çizgisinden Çıkma..![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Bir budalanın varlığına verilecek yanıt, sessizliktir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Eylemsiz vizyon, rüya gibidir. Vizyonsuz eylem, boş vakit geçirmek. Vizyonlu eylem, dünyayı değiştirir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Hayat, bir bileği taşıdır, benliğinizi yapan madenin cinsine göre sizi ya eskitecek ya da cilalayacaktır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Bana güç veren zaferlerim değil, yaşamdaki yenilgilerimdir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]İnsan katlandığı fedakarlıklar ve çektiği acılar ölçüsünde sever.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Ağaca dayanma çürür. İnsana güvenme Ölür. Aç ellerini RABBİNE seni bir tek O görür..![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Biri var beni ağlatan, Güldürenlerden daha çok sevdiğim.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Ekmekten sonra eğitim, bir milletin en büyük ihtiyacıdır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Büyük bir zat der ki ; Eşimle tanıştığım ilk gün , diğer bütün kadınların cenaze namazını kıldım.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Tabaktaki fazla yemek karnını, hayatındaki fazla ve gereksiz insan da başını ağrıtır![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Gitmek için bahane aradığımı sanırdın ya, yanıldın! Gitmeye bahanem çoktu da, hep kalmak için bahane aradım, ama yoktu![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] İçi başka, dışı başkalardan; dili başka,kalbi başkalardan; Hem Kendini Hem De Başklarını Kandıranlarından Sana Sıgınırım...![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Her şey sen olsun şu dünyada ve olmasın sen olmayan dünya da.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Dostuna da düşmanına da yardım et Çünkü o zaman Dostunla daha yakın dost Düşmanınla da dost olursun.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] En büyük felaket günahların ağırlığı altında ezilerek ümitsizliğe düşmektir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Canlıları sevip eşyaları kullanmak yerine, canlıları kullanıp eşyaları seven türe "insan" denir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] İlginçtir kadınlar Adam gibi sevenlere asla gönül vermezler Gider kardan adamlara aşık olurlar< Hem de güneş açıncaya kadar bir aşk yaşayacağını bile bile ![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Başkasının öptüğü dudaklarda kendine ait cümleler arama.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Eğer yalnızlık çok zorsa bu var olmanın kesin şartıdır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Harukulade şeyler ancak, içlerindeki bir şeyin koşulların üzerinde olduğuna inanma cesaretini gösterenler tarafından yapılmıştır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Şart mı dudaklarımla kal demem, gözlerim çığlık çığlığa gitme diye haykırırken.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Büyük adamların hataları güneş tutulmasına benzer, onları herkes görür.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Varlığının kaç bahara bedel olduğunu bilmeyenler, yokluğunun ıstırabını nasıl duysunlar ; Efendim..?[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Önemli olan hayatta en çok şeye sahip olmak değil En az şeye ihtiyaç duymaktır ![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Sorunun kendilerinde olduğunu anlayamayan insanlar çözümü genelde başkalarının huzurunu bozmakta bulur.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]İnsan bazen ne kadar küçüldüğünü görebilecek kadar büyük olmalıdır dostlarım.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Bazı insanlarla yüzleşmek zordur, haksız çıkarsın. Çünkü onların galip gelecekleri ikinci bir yüzleri daha vardır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Öğüt zamaninda taze yenmemis bir ekmegi, baskasina bayat yedirme denemesidir...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Kimseyi, yorganın altında gözyaşlarınızı pijamanızın koluyla silecek kadar sevmeyin.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Yitik Umutlarımıza Yeni Düşler İlave Etmek Yerine, Bir An Önce Ayarsız Dünyamızı Tamir Etmeye Baksak Daha İyi Olur.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Acı , akıllı adamın hocasıdır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Gerçek dost,hatalardan dolayı dostluğu bitiren değil dostluğun hatırına hataları bitirendir.![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Geride bıraktıklarına odaklanırsan, önünde seni bekleyenleri göremezsin.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Erkek az fakat sık sever, Kadın ise çok ancak bir kere sever.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Öyle güzel bakar ki gözlerin, kırptığın an özlerim.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] İki insanın iyi geçinmesi hiç kusursuz olmalarıyla değil, birbirlerinin kusurlarını hoş görmeleriyle sağlanır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Edindiğin bilgiler, giysilerine benzememeli, sen yıkanırken akıp gitmemeli.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Bak şu çeşmenin haline su içecek tası yok. Kırma insan kalbini yapacak ustası yok.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] İnsan parasını kalbine değil, kasasına koymalı; keza sarayını gönlüne değil, arsasına kurmalıdır...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Yakınlık, uzaklıktan daha sıkıntılıdır. Çünkü her yakınlıkta kaybetme korkusu, uzaklıkta ise kavuşma ümidi vardır...[/SIZE][/FONT] [/LIST] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Güzel ve Özlü sözler
Bilge Sözleri
Alt