Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Güzel ve Özlü sözler
Bilge Sözleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ekrem" data-source="post: 43342" data-attributes="member: 3"><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Her şey geçmişte kalıyor, ama hiçbir şey geçmiyor!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Efendi olacaksın ilk önce bakışınla,sonra gülüşünle,sonra da dilinle.Hiçbirini yapamıyorsan yüzleşeceksin yalnızca ! kendinle !</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Önce umut verilir, sonra unut denilir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Stratejilerinizi ve taktiklerinizi değiştirin, prensplerinizi asla.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Çocuklarımızın ayaklarına bile gösterdiğimiz özen ve bakımı kafalarına göstermiyoruz. Ayaklarına uygun olsun diye, pabuçlarını ısmarlama yaptırıyoruz. Acaba, kafalarına uygun okulları ne zaman yaptıracağız.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Bir insan yüzde yirmi okumakla, yüzde seksen sohbetle yetişir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Hiç kimse vazgeçilmez değildir, Vazgeçtiklerim bunu iyi bilir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Birilerinin Mutluluğunu Yazmak İçin Kalem Olamıyorsan, Bazılarının Hüznünü Kaldırmak İçin Hoş Bir Silgi Olmayı Dene.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Cahil insan davul gibidir. Sesi çoktur fakat içi boştur !</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">AŞK Namaz kılmaya benzer, Niyet ettikten sonra etrafa bakılmaz !</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Biraz insan ol diyecegim ama senide zor durumda birakmak istemiyorum.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Niçin mi Fikir Değiştiriyorum..? Çünkü Ben Fikirlerimin Sahibiyim Kölesi Değil..!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Ikı şey yıkar ınsanı dostundan gelen İhanet dusmanından gelen merhamet!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Evet! Bende iki yüzlüyüm. Önünde gülüp arkandan ağlıyorum.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Bazen ilk görüşte bilirsin, o insan senin kaderindir. Bazen bir ömür ararsın, bulunmaz.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Alismaktan korktugum icin ; Dokunmaktan vazgectigim insanlar vardir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Bazı insanlar soğan gibidir, anlayabilmek için katman katman kabuğunu soymak gerekir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Yar'la bir olmayınca, Yer'le bir olurmuş insan.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Ben her zaman doğruyu söylerim, yalan söylerken bile.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Bir muammadır AŞK. Kiminin vicdanına atılan taş , Kiminin fakir gönlüne katılan aş , Kiminin de gözünden akıtılan yaştır AŞK.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">İnsanlarla yaşamak için biricik yol sabırdır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Yaşamını sadeleştir. Asla yaşamını erteleme. Mutluluk bir yolculuktur.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Önce para kazanmak için sağlığını verir, sonra da kaybettiği sağlığına kavuşabilmek için parasını.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar, sonra ölür de hiç yaşamamış gibi olur.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Hayata hazırlanmaya ömrünü verir, fakat o hayatını yaşamaya fırsat bulamaz.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Yarınını o kadar düşünür ki, bugünü elinden kaçırdığını hiç fark etmez.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Kötü Duygular Ömür Yıpratır, Güzel Duygular Sevgi Yaratır, Kötü İnsanlar Kapı Kapatır, İyi İnsanlar Kendini Aratır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Ben şimdiye kadar, yürek acısına kulaktan şifa verildiğini duymadım.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Ben başkasını düşünerek yazarım, sen üstüne alınarak okursun, hayat işte...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Hayırlı Eş Allah'ın Kuluna Özel Bir İkramıdır. Hayırsız Eş ise Dünyanın En Ağır İmtihanıdır..!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Kalanı hak ettiği gibi ağırladıysa bu yürek , gideni de layık olduğu gibi uğurlamasını bilir elbet !</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Bir çocuğa önce konuşmayı öğretirsiniz, sonra da susmayı.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Düşünceler gayeyi doğurur. Gayeler eyleme dönüşür, eylemler alışkanlıkları oluşturur. Alışkanlıklarda karakter belirleyerek kaderimizi tayin eder.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Hayatta duygularını ve sevdiğini söylemeyi erteleme. Çünkü hayat planladığın gibi gitmeyebilir, Yarın hiç olmayabilir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Hayatta Üç Şeyi İki Kere Düşün, Kırmadan önce bir kalbi, Çarpmadan önce bir kapıyı ve bitirmeden önce sözünü !</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Sevgi Varsa, Taşıdığın Yükün Ağırlığı Vız Gelir. İhanet Varsa, Akıttığın Bir Damla Yaş Bile Fazla Gelir...!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Nehir gibidir insan, sadece yüzüyle bilinir. Derininde ne saklar, yüreğinde neler akıp gider, söylemez sessizce akıp gider.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Gitti demeye dilim varmıyor, her sorana ben kaldım diyorum.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Tek hayalim, Tek hayalin olmak.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Çocuklarimizin ayaklarina batan dikenler, Ya bizim ektiklerimizdendir, Ya da bicmediklerimizden..!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Ben dostumada dağ olurum düşmanımada.! Dostuma dağ olurum yaslansın diye, Düşmanıma dağ olurum dostuma ulaşmasın diye.!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Hayat o kadar acımasızdır ki; Bazen doğru olanı yapmak için, En çok istediklerimizden vazgeçmemiz gerekir. Hayallerimizden bile.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Kötümser yanlız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Akıllı, sustuğu vakit tefekkür, konuştuğu vakit zikir eder, baktığı vakit de ibret alır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Gönül Kapısı Herkese Açılır mı? İki Laf Eden Adam Sayılır mı? Bakma İnsan Oğlunun Uyruğuna, Tanıyamazsın Basmadıkça Kuyruğuna.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Her zaman mutluluğun doruğundayken gülünmez. Bazen sırf hayata gıcıklık olsun diye uçurumun kenarındayken bile gülümse.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Üç barış vardır: Birinci barış, en önemli barıştır. İnsan Ruhundadır o.İnsan, kainatla ve kainatın bütün güçleri ile olan ilişkisini, beraberliğini fark ettiğinde, kainatın merkezinde Büyük Ruh'un durulduğunu ve bu merkezin her yerde, her birimizin içinde olduğunu fark ettiğinde birinci barış sağlanmıştır. Bu gerçek barıştır, diğerleri sadece bunun akisleridir. İkinci barış iki fert arasında olan barıştır. Üçüncü barış ise iki millet arasında yapılır. Fakat hepsinden önce, anlamalısınız ki 'gerçek barış' dediğim birinci barış, insanın ruhundaki barış yoksa ne fertler ne de milletlerarasında barış olabilir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Hayat bir nefestir, aldığın kadar. Hayat bir kafestir, kaldığın kadar. Hayat bir hevestir, daldığın kadar.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Ömrümün Refakatçısı Olmanı İsterdim, Ziyaretçisi Değil...!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Ne dua'lar kurtarır bizi artık, ne de zaman. Unutabilmek gerek bazen, ağlamadan...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Nerdeyse ışığa inanmaz olacaktık, öyle hızla büyüyordu içimizdeki karanlık.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Unutma ! açtığın her yaradan teker teker hesap soracak Yaradan !</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Kendin ol. Çünkü hayat, başkası olmak için çok kısa.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Elinizde ise başka insanlardan daha akıllı olun, ama sakın onlara bunu söylemeyin.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Yokluğumun hissedilmediği yerde Varlığımı yük etmem!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Aşk isteyen bir kadına, dostluk verirseniz ona hakaret etmiş olursunuz.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Kabul edilen bir hata, kazanılmış bir zaferdir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Adaletin küçüldüğü ülkelerde, büyük olan artık suçlulardır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Başkalarının yolunda yürüyenler, ayak izi bırakmazlar.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Baktın olmuyor, Bakmayacaksın.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Dumanı olmayan ateşler icat ettim, kimse bilmesin diye yangınlarımı. Temize çektim tüm yenilgilerimi. Şimdi susuyorum en çöl yanımla. Şairim konuşuyor: Aşk'a , Ayrılığa , Eyvallah..!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Kadının huyu para yokken, erkeğin huyu para çokken anlaşılır !</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">ve aşk saklı bir tohumdur işgal edilmiş topraklarda hani bir öpsek usulca yeşerecek bahar.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Bir erkek terbiye edildiği vakit bir tek fert; bir kadın terbiye edildiği vakit ise bütün bir aile terbiye edilmiş olur.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Kimse elindekinin değerini bilmez sαhip olduğu sürece; Amα bir gün onu kaybettiğinde geç kalınmış tek bir söz: Keşke.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Kalbimin tenezzül edip de sildiğini, ellerim zahmet edip de tekrar yazmaz...!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Alim Konuşuyorsa ; Bilirim Susmasını, Zalim Konuşuyorsa Bilirim Konuşmasını ! Cahil Konuşuyorsa ; Bilirim Susturmasını!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Yüzü Güzele Kırk Günde Doyarsın, Huyu Güzele Kırk Yılda Doyamazsın..!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Dertlerinizi başkalarına anlatmayın. Çoğunun umurunda olmaz, geri kalan ise memnun olur.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Vicdan.... Onu Herkes Yüreğinde Taşımaz ; DiLinde , Midesinde Ve Hatta Cüzdanında TaşıyanLar Vardır !</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Giderken arkana dönüp bakma ihtiyacı duymuyorsan, arkanda mühim şeyler bırakmıyorsundur...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Biz erkekler ön yargılarımızın zavallı tutsaklarıyız. oysa bir kadın bir erkekle yatmayı aklına koymayagörsün, aşamayacağı duvar, yıkamayacağı kale, çiğnemeyeceği ahlakı düşünce yoktur. tanrının bile önemi yoktur artık.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Ölüm: Gaz pedalına basan ayakta, Hayat: Direksiyonu tutan kollardadır. Bunun eğlencesi ise; Ölümüne basıp hayata tutunmaktır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Gördüğün kadar vardım baktığın yerde. Dinleyebildigin kadar konuştum aslında.Anlayabildigin kadar anlattım her şeyi. şimdi susabildigim kadar susuyorum! ''Görmedim''Duymadım''BÌLMÌYORUM!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Sükut-u ezber eyliyorum artık dilime ! Bazen susmak gerekir, söyleyecek çok şey olsa bile !</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">İyice tanımadan hiçbir insana bağlanma. Unutma; gerçek sevgi tanıdıkça büyüyen sevgidir. !</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Ne dua'lar kurtarır bizi artık, ne de zaman. Unutabilmek gerek bazen, ağlamadan.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Bilgi cesaret verir, cehalet küstahlık.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Yitirdiğin servetinse dönüp arkana bakma! Sevdiğin vefasızsa, unut kafana takma! Ama yürekten sevenin varsa onu asla bırakma.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Seni özledim diyorsam ; Bil diye değil , gel diye.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">İnsan hakikat ile hayali birbirine katık ederek yaşar. Ayağımız yerde iken ; Gözlerimiz göktedr!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Bir kadının Hassas oldugu 3 şey vardır ; Gururu , Namusu ve Yüregi. Sakın Gururunu incitmeyin. Namusuna laf Etmeyin ve sevgisini Kazandıysanız eger , O yürekten Hiç gitmeyin...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Bir gün benden şikayet ettiğin ne varsa, Özleyeceksin!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Suskunluk soylu bir meydan okumadir. Ama soysuz insanlara işlemez..!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Hayatta en Tehlikeli şeylerden bir tanesi Gururu kırılmış Kadındır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Aşk zamansız gelen bir misafir çocuğu gibidir. Gelir dağıtır ve gider; sesini dahi çıkaramazsın.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> DÜNYADA ÜÇ ÇEŞİT İNSAN VARDIR; Değişimi meydana getirenler. Değişimin oluşmasına imkan sağlayanlar. Olanları hayretle izleyenler.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Blue"><em>Ressama sormuşlar mutluluğun resmini çizebilir misin diye. Ressam demiş ki; ben çizerim de sen anlayabilir misin ?</em></span></span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Bugün seni yarım bırakmış insanlar için üzülüp ağlayacağına, Yarın seni düşünücek tam insanları düşün ve sevin.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Her Insan bir başka insanın hayatında bir biblodur. Isteyince başucuna koyulan, sıkılınca rafa kaldırılan!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Sevişmekten bedeni moraran değil, Sevdiğini söylerken yüzü kızaran insanlara layıktır aşk...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Yeryüzündeki tek gerçek mutluluk, kendi sahte kimliğimizin zindanından kaçabilmektir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Üzülme, kaybetme sanatını öğrenenler, yaşama katlanabilme yeteneğini geliştirirler!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">İyi Bir Evliliğin İki Şeye Bağlı Olduğunu Sakın Unutma; Birincisi Doğru İnsanı Bulmak, İkincisi Doğru İnsan Olmak.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Bu benim inancım: Mutluluk tek iyilik; akıl tek meşale; adalet tek ibadet, insanlık tek din, ve sevgi tek rahip.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, malına güvenme bir kıvılcım yeter. Rabbine güven herşeye yeter.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Kör bir kuyuda umut ışığıdır yaşamak Düşleri gerçek yapmak Gökten yıldızlar çalmak...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Tembel ve Fakir olmak daima ayıplanmıştır. Bundan dolayı herkes Fakirliği başkalarından ve tembelliği de, kendinden saklamaya Büyük özen gösterir...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Erkeğin fazla para harcayarak elde ettiği kadınla,Kadının fazla makyaj yaparak elde ettiği adam;Aynı sezonun mallarıdır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Sana ihanetin adını sorduğumda, adı yok demiştin. Şimdi ben son sözümü söylüyorum.unutma! İhanetin adı yoksa AFFI DA yoktur.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Uyuman gerekir uykun kaçar. sevmen gerekir aşkın kaçar. mutlu olman gerekir heyecanın kaçar. kaçanı yakalayınca tadı kaçar...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Bir insanın değişebileceğine inanıyorsanız ya aptalsınızdır ya da kendi kendinizi kandırmaya çalışacak kadar çaresiz !</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> <span style="color: Blue">Saygıda asalet.. Sevgide şefkat vardır. Hoşgörüde hürmet.. Susmakta hikmet vardır. Dostlukta minnet.. Aşkta sadakat vardır!</span></span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Nasip; İstenen değil, hep verilen. Nasipse gelirmiş Çin'den Yemen'den...Nasip değilse; Senin olsa bile kayar gidermiş elinden.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Bir insanın değişebileceğine inanıyorsanız ya aptalsınızdır ya da kendi kendinizi kandırmaya çalışacak kadar çaresiz !</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Bir kadına ne verirseniz verin, onu daha da büyük hale getirir. Ona bir ev verirsiniz, size bir yuva verir. Ona sebze verirsiniz, size yemek verir. Ona bir gülücük verirsiniz, size kalbini verir. Kendisine verileni,çarpıp çoğaltarak geri verir... Bu yüzden ona çamur atarsanız, Karşılığında bir bataklıkta boğulmaya hazır olun...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Papatya kızmadı hiçbir zaman yapraklarından fal bakılmasına. Gün olur belki sevmeyi de öğretebilirim umuduyla.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Erkeklik ağlamamakla olmuyor, Bir de kadınını ağlatmamak gerekiyor...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Hayatı olmaya çalıştıklarımız hayatlarımızdan ediyor bizi..!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Aşkla gurur bir arada yürümez! ya aşkın için gururunu, yada gururun için aşkını feda edeceksin.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Kimisi Küfür Eder Seviyesi Düşüktür. Kimisi bir Cümle Söyler anlamı büyüktür.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Kendi içimde her gün kendime yenilirken, kazanılan çoğul zaferler umrumda değil.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Hαyαtınızdα oluşαn eksiklik; çıkαnlαrın büyüklüğünden değil, yerine girenlerin yetersizliğindendir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Ben hiç para biriktirmedim; insan biriktirdim. Arada bozuk olanlar çıktı; onları da harcadım gitti...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Başım önde bu aralar. Suçlu olduğumdan değil; görülmeye değer hiçbir şey kalmadığından...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı, kimileri hep odun kaldı...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Bir şey söyle bana. İçimdeki kayayı kaldırıp atacak bir şey söyle. Nefes alabileceğim bir şey de bana.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Kaybettiğin tek savaş, Uğrunda savaşmaktan vazgeçtiğindir.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Hayatındaki herkes sana Muhalefet ediyorsa tadını çıkar demek ki İKTİDAR sensin..!</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Akıl veren çok olur, zora gelince herkes yok olur.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Çok para kazanacak bir işin olacak yerde Karın tokluğunu paylaşabilecek bir eşin olsun yeter !</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">Umursama Dünya Gelse Üstüne, İçinde Büyüyen Bir Ahın Olsun. Elbet Bir Gün Devran Döner Tersine, Tahammül En Büyük Silahın Olsun...</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> <span style="color: Blue">BABA: Hazine kapısıdır...Açmasını bilene...! ANNE: Cennet kapısıdır... Girmesini bilene...! KARDEŞ: Gönül aynasıdır... Bakmasını bilene...! EVLAT: Deniz suyudur... İçmesini bilene...!</span></span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> <em>Beni sevenlere işte tebessümüm, Ve benden nefret edenlere iç çekişim. Ne olursa olsun başımın üstündeki gök, Ve, işte kaderle boy ölçüşecek yüreğim.</em></span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> Bir anne evladını 9 ay karnında, 3 - 5 sene kucağında ve ömür boyu kalbinde taşır.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"> <em><span style="color: Blue"><strong>İstediğiniz her şeyi yapmakta özgürsünüz. Katlanacağınız şey sadece sonuçlarıdır...</strong></span></em><br /> <br /> </span></span></li> </ul></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ekrem, post: 43342, member: 3"] [LIST] [*][FONT=Georgia][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Her şey geçmişte kalıyor, ama hiçbir şey geçmiyor![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Efendi olacaksın ilk önce bakışınla,sonra gülüşünle,sonra da dilinle.Hiçbirini yapamıyorsan yüzleşeceksin yalnızca ! kendinle ![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Önce umut verilir, sonra unut denilir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Stratejilerinizi ve taktiklerinizi değiştirin, prensplerinizi asla.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Çocuklarımızın ayaklarına bile gösterdiğimiz özen ve bakımı kafalarına göstermiyoruz. Ayaklarına uygun olsun diye, pabuçlarını ısmarlama yaptırıyoruz. Acaba, kafalarına uygun okulları ne zaman yaptıracağız.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Bir insan yüzde yirmi okumakla, yüzde seksen sohbetle yetişir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Hiç kimse vazgeçilmez değildir, Vazgeçtiklerim bunu iyi bilir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Birilerinin Mutluluğunu Yazmak İçin Kalem Olamıyorsan, Bazılarının Hüznünü Kaldırmak İçin Hoş Bir Silgi Olmayı Dene.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Cahil insan davul gibidir. Sesi çoktur fakat içi boştur ![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]AŞK Namaz kılmaya benzer, Niyet ettikten sonra etrafa bakılmaz ![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Biraz insan ol diyecegim ama senide zor durumda birakmak istemiyorum.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Niçin mi Fikir Değiştiriyorum..? Çünkü Ben Fikirlerimin Sahibiyim Kölesi Değil..![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Ikı şey yıkar ınsanı dostundan gelen İhanet dusmanından gelen merhamet![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Evet! Bende iki yüzlüyüm. Önünde gülüp arkandan ağlıyorum.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Bazen ilk görüşte bilirsin, o insan senin kaderindir. Bazen bir ömür ararsın, bulunmaz.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Alismaktan korktugum icin ; Dokunmaktan vazgectigim insanlar vardir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Bazı insanlar soğan gibidir, anlayabilmek için katman katman kabuğunu soymak gerekir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Yar'la bir olmayınca, Yer'le bir olurmuş insan.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Ben her zaman doğruyu söylerim, yalan söylerken bile.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Bir muammadır AŞK. Kiminin vicdanına atılan taş , Kiminin fakir gönlüne katılan aş , Kiminin de gözünden akıtılan yaştır AŞK.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]İnsanlarla yaşamak için biricik yol sabırdır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Yaşamını sadeleştir. Asla yaşamını erteleme. Mutluluk bir yolculuktur.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Önce para kazanmak için sağlığını verir, sonra da kaybettiği sağlığına kavuşabilmek için parasını.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar, sonra ölür de hiç yaşamamış gibi olur.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Hayata hazırlanmaya ömrünü verir, fakat o hayatını yaşamaya fırsat bulamaz.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Yarınını o kadar düşünür ki, bugünü elinden kaçırdığını hiç fark etmez.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Kötü Duygular Ömür Yıpratır, Güzel Duygular Sevgi Yaratır, Kötü İnsanlar Kapı Kapatır, İyi İnsanlar Kendini Aratır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Ben şimdiye kadar, yürek acısına kulaktan şifa verildiğini duymadım.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Ben başkasını düşünerek yazarım, sen üstüne alınarak okursun, hayat işte...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Hayırlı Eş Allah'ın Kuluna Özel Bir İkramıdır. Hayırsız Eş ise Dünyanın En Ağır İmtihanıdır..![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Kalanı hak ettiği gibi ağırladıysa bu yürek , gideni de layık olduğu gibi uğurlamasını bilir elbet ![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Bir çocuğa önce konuşmayı öğretirsiniz, sonra da susmayı.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Düşünceler gayeyi doğurur. Gayeler eyleme dönüşür, eylemler alışkanlıkları oluşturur. Alışkanlıklarda karakter belirleyerek kaderimizi tayin eder.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Hayatta duygularını ve sevdiğini söylemeyi erteleme. Çünkü hayat planladığın gibi gitmeyebilir, Yarın hiç olmayabilir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Hayatta Üç Şeyi İki Kere Düşün, Kırmadan önce bir kalbi, Çarpmadan önce bir kapıyı ve bitirmeden önce sözünü ![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Sevgi Varsa, Taşıdığın Yükün Ağırlığı Vız Gelir. İhanet Varsa, Akıttığın Bir Damla Yaş Bile Fazla Gelir...![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Nehir gibidir insan, sadece yüzüyle bilinir. Derininde ne saklar, yüreğinde neler akıp gider, söylemez sessizce akıp gider.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Gitti demeye dilim varmıyor, her sorana ben kaldım diyorum.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Tek hayalim, Tek hayalin olmak.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Çocuklarimizin ayaklarina batan dikenler, Ya bizim ektiklerimizdendir, Ya da bicmediklerimizden..![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Ben dostumada dağ olurum düşmanımada.! Dostuma dağ olurum yaslansın diye, Düşmanıma dağ olurum dostuma ulaşmasın diye.![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Hayat o kadar acımasızdır ki; Bazen doğru olanı yapmak için, En çok istediklerimizden vazgeçmemiz gerekir. Hayallerimizden bile.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Kötümser yanlız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Akıllı, sustuğu vakit tefekkür, konuştuğu vakit zikir eder, baktığı vakit de ibret alır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Gönül Kapısı Herkese Açılır mı? İki Laf Eden Adam Sayılır mı? Bakma İnsan Oğlunun Uyruğuna, Tanıyamazsın Basmadıkça Kuyruğuna.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Her zaman mutluluğun doruğundayken gülünmez. Bazen sırf hayata gıcıklık olsun diye uçurumun kenarındayken bile gülümse.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Üç barış vardır: Birinci barış, en önemli barıştır. İnsan Ruhundadır o.İnsan, kainatla ve kainatın bütün güçleri ile olan ilişkisini, beraberliğini fark ettiğinde, kainatın merkezinde Büyük Ruh'un durulduğunu ve bu merkezin her yerde, her birimizin içinde olduğunu fark ettiğinde birinci barış sağlanmıştır. Bu gerçek barıştır, diğerleri sadece bunun akisleridir. İkinci barış iki fert arasında olan barıştır. Üçüncü barış ise iki millet arasında yapılır. Fakat hepsinden önce, anlamalısınız ki 'gerçek barış' dediğim birinci barış, insanın ruhundaki barış yoksa ne fertler ne de milletlerarasında barış olabilir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Hayat bir nefestir, aldığın kadar. Hayat bir kafestir, kaldığın kadar. Hayat bir hevestir, daldığın kadar.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Ömrümün Refakatçısı Olmanı İsterdim, Ziyaretçisi Değil...![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Ne dua'lar kurtarır bizi artık, ne de zaman. Unutabilmek gerek bazen, ağlamadan...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Nerdeyse ışığa inanmaz olacaktık, öyle hızla büyüyordu içimizdeki karanlık.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Unutma ! açtığın her yaradan teker teker hesap soracak Yaradan ![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Kendin ol. Çünkü hayat, başkası olmak için çok kısa.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Elinizde ise başka insanlardan daha akıllı olun, ama sakın onlara bunu söylemeyin.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Yokluğumun hissedilmediği yerde Varlığımı yük etmem![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Aşk isteyen bir kadına, dostluk verirseniz ona hakaret etmiş olursunuz.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Kabul edilen bir hata, kazanılmış bir zaferdir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Adaletin küçüldüğü ülkelerde, büyük olan artık suçlulardır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Başkalarının yolunda yürüyenler, ayak izi bırakmazlar.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Baktın olmuyor, Bakmayacaksın.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Dumanı olmayan ateşler icat ettim, kimse bilmesin diye yangınlarımı. Temize çektim tüm yenilgilerimi. Şimdi susuyorum en çöl yanımla. Şairim konuşuyor: Aşk'a , Ayrılığa , Eyvallah..![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Kadının huyu para yokken, erkeğin huyu para çokken anlaşılır ![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]ve aşk saklı bir tohumdur işgal edilmiş topraklarda hani bir öpsek usulca yeşerecek bahar.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Bir erkek terbiye edildiği vakit bir tek fert; bir kadın terbiye edildiği vakit ise bütün bir aile terbiye edilmiş olur.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Kimse elindekinin değerini bilmez sαhip olduğu sürece; Amα bir gün onu kaybettiğinde geç kalınmış tek bir söz: Keşke.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Kalbimin tenezzül edip de sildiğini, ellerim zahmet edip de tekrar yazmaz...![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Alim Konuşuyorsa ; Bilirim Susmasını, Zalim Konuşuyorsa Bilirim Konuşmasını ! Cahil Konuşuyorsa ; Bilirim Susturmasını![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Yüzü Güzele Kırk Günde Doyarsın, Huyu Güzele Kırk Yılda Doyamazsın..![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Dertlerinizi başkalarına anlatmayın. Çoğunun umurunda olmaz, geri kalan ise memnun olur.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Vicdan.... Onu Herkes Yüreğinde Taşımaz ; DiLinde , Midesinde Ve Hatta Cüzdanında TaşıyanLar Vardır ![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Giderken arkana dönüp bakma ihtiyacı duymuyorsan, arkanda mühim şeyler bırakmıyorsundur...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Biz erkekler ön yargılarımızın zavallı tutsaklarıyız. oysa bir kadın bir erkekle yatmayı aklına koymayagörsün, aşamayacağı duvar, yıkamayacağı kale, çiğnemeyeceği ahlakı düşünce yoktur. tanrının bile önemi yoktur artık.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Ölüm: Gaz pedalına basan ayakta, Hayat: Direksiyonu tutan kollardadır. Bunun eğlencesi ise; Ölümüne basıp hayata tutunmaktır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Gördüğün kadar vardım baktığın yerde. Dinleyebildigin kadar konuştum aslında.Anlayabildigin kadar anlattım her şeyi. şimdi susabildigim kadar susuyorum! ''Görmedim''Duymadım''BÌLMÌYORUM![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Sükut-u ezber eyliyorum artık dilime ! Bazen susmak gerekir, söyleyecek çok şey olsa bile ![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]İyice tanımadan hiçbir insana bağlanma. Unutma; gerçek sevgi tanıdıkça büyüyen sevgidir. ![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Ne dua'lar kurtarır bizi artık, ne de zaman. Unutabilmek gerek bazen, ağlamadan.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Bilgi cesaret verir, cehalet küstahlık.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Yitirdiğin servetinse dönüp arkana bakma! Sevdiğin vefasızsa, unut kafana takma! Ama yürekten sevenin varsa onu asla bırakma.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Seni özledim diyorsam ; Bil diye değil , gel diye.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]İnsan hakikat ile hayali birbirine katık ederek yaşar. Ayağımız yerde iken ; Gözlerimiz göktedr![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Bir kadının Hassas oldugu 3 şey vardır ; Gururu , Namusu ve Yüregi. Sakın Gururunu incitmeyin. Namusuna laf Etmeyin ve sevgisini Kazandıysanız eger , O yürekten Hiç gitmeyin...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Bir gün benden şikayet ettiğin ne varsa, Özleyeceksin![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Suskunluk soylu bir meydan okumadir. Ama soysuz insanlara işlemez..![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Hayatta en Tehlikeli şeylerden bir tanesi Gururu kırılmış Kadındır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Aşk zamansız gelen bir misafir çocuğu gibidir. Gelir dağıtır ve gider; sesini dahi çıkaramazsın.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] DÜNYADA ÜÇ ÇEŞİT İNSAN VARDIR; Değişimi meydana getirenler. Değişimin oluşmasına imkan sağlayanlar. Olanları hayretle izleyenler.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=Blue][I]Ressama sormuşlar mutluluğun resmini çizebilir misin diye. Ressam demiş ki; ben çizerim de sen anlayabilir misin ?[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Bugün seni yarım bırakmış insanlar için üzülüp ağlayacağına, Yarın seni düşünücek tam insanları düşün ve sevin.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Her Insan bir başka insanın hayatında bir biblodur. Isteyince başucuna koyulan, sıkılınca rafa kaldırılan![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Sevişmekten bedeni moraran değil, Sevdiğini söylerken yüzü kızaran insanlara layıktır aşk...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Yeryüzündeki tek gerçek mutluluk, kendi sahte kimliğimizin zindanından kaçabilmektir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Üzülme, kaybetme sanatını öğrenenler, yaşama katlanabilme yeteneğini geliştirirler![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]İyi Bir Evliliğin İki Şeye Bağlı Olduğunu Sakın Unutma; Birincisi Doğru İnsanı Bulmak, İkincisi Doğru İnsan Olmak.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Bu benim inancım: Mutluluk tek iyilik; akıl tek meşale; adalet tek ibadet, insanlık tek din, ve sevgi tek rahip.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, malına güvenme bir kıvılcım yeter. Rabbine güven herşeye yeter.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Kör bir kuyuda umut ışığıdır yaşamak Düşleri gerçek yapmak Gökten yıldızlar çalmak...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Tembel ve Fakir olmak daima ayıplanmıştır. Bundan dolayı herkes Fakirliği başkalarından ve tembelliği de, kendinden saklamaya Büyük özen gösterir...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Erkeğin fazla para harcayarak elde ettiği kadınla,Kadının fazla makyaj yaparak elde ettiği adam;Aynı sezonun mallarıdır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Sana ihanetin adını sorduğumda, adı yok demiştin. Şimdi ben son sözümü söylüyorum.unutma! İhanetin adı yoksa AFFI DA yoktur.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Uyuman gerekir uykun kaçar. sevmen gerekir aşkın kaçar. mutlu olman gerekir heyecanın kaçar. kaçanı yakalayınca tadı kaçar...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Bir insanın değişebileceğine inanıyorsanız ya aptalsınızdır ya da kendi kendinizi kandırmaya çalışacak kadar çaresiz ![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] [COLOR=Blue]Saygıda asalet.. Sevgide şefkat vardır. Hoşgörüde hürmet.. Susmakta hikmet vardır. Dostlukta minnet.. Aşkta sadakat vardır![/COLOR][/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Nasip; İstenen değil, hep verilen. Nasipse gelirmiş Çin'den Yemen'den...Nasip değilse; Senin olsa bile kayar gidermiş elinden.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Bir insanın değişebileceğine inanıyorsanız ya aptalsınızdır ya da kendi kendinizi kandırmaya çalışacak kadar çaresiz ![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Bir kadına ne verirseniz verin, onu daha da büyük hale getirir. Ona bir ev verirsiniz, size bir yuva verir. Ona sebze verirsiniz, size yemek verir. Ona bir gülücük verirsiniz, size kalbini verir. Kendisine verileni,çarpıp çoğaltarak geri verir... Bu yüzden ona çamur atarsanız, Karşılığında bir bataklıkta boğulmaya hazır olun...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Papatya kızmadı hiçbir zaman yapraklarından fal bakılmasına. Gün olur belki sevmeyi de öğretebilirim umuduyla.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Erkeklik ağlamamakla olmuyor, Bir de kadınını ağlatmamak gerekiyor...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Hayatı olmaya çalıştıklarımız hayatlarımızdan ediyor bizi..![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Aşkla gurur bir arada yürümez! ya aşkın için gururunu, yada gururun için aşkını feda edeceksin.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Kimisi Küfür Eder Seviyesi Düşüktür. Kimisi bir Cümle Söyler anlamı büyüktür.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Kendi içimde her gün kendime yenilirken, kazanılan çoğul zaferler umrumda değil.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Hαyαtınızdα oluşαn eksiklik; çıkαnlαrın büyüklüğünden değil, yerine girenlerin yetersizliğindendir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Ben hiç para biriktirmedim; insan biriktirdim. Arada bozuk olanlar çıktı; onları da harcadım gitti...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Başım önde bu aralar. Suçlu olduğumdan değil; görülmeye değer hiçbir şey kalmadığından...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı, kimileri hep odun kaldı...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Bir şey söyle bana. İçimdeki kayayı kaldırıp atacak bir şey söyle. Nefes alabileceğim bir şey de bana.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Kaybettiğin tek savaş, Uğrunda savaşmaktan vazgeçtiğindir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Hayatındaki herkes sana Muhalefet ediyorsa tadını çıkar demek ki İKTİDAR sensin..![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Akıl veren çok olur, zora gelince herkes yok olur.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Çok para kazanacak bir işin olacak yerde Karın tokluğunu paylaşabilecek bir eşin olsun yeter ![/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3]Umursama Dünya Gelse Üstüne, İçinde Büyüyen Bir Ahın Olsun. Elbet Bir Gün Devran Döner Tersine, Tahammül En Büyük Silahın Olsun...[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] [COLOR=Blue]BABA: Hazine kapısıdır...Açmasını bilene...! ANNE: Cennet kapısıdır... Girmesini bilene...! KARDEŞ: Gönül aynasıdır... Bakmasını bilene...! EVLAT: Deniz suyudur... İçmesini bilene...![/COLOR][/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] [I]Beni sevenlere işte tebessümüm, Ve benden nefret edenlere iç çekişim. Ne olursa olsun başımın üstündeki gök, Ve, işte kaderle boy ölçüşecek yüreğim.[/I][/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] Bir anne evladını 9 ay karnında, 3 - 5 sene kucağında ve ömür boyu kalbinde taşır.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Georgia][SIZE=3] [I][COLOR=Blue][B]İstediğiniz her şeyi yapmakta özgürsünüz. Katlanacağınız şey sadece sonuçlarıdır...[/B][/COLOR][/I] [/SIZE][/FONT] [/LIST] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Güzel ve Özlü sözler
Bilge Sözleri
Alt