• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Bir dağın üzerinde Allah'ın ismi

esrefhafi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Essalamu aleykum ve rahmetullahu ve berekatuhu. Rüyamda ilk önce yüce bir dağın üzerinde karlar erimeye başlıyor ve bir anda Allah yazısı çıktı ve öylece kaldı. Sonra yüzümü semaya çevirdim ve uzayın derinliklerinde yine Allah yazısı vardı. Yorumlarsanız sevinirim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykum Selam ve rahmetullahu ve berekatuhu.
Kardesim Hosgeldiniz Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun..

Hayirdir insallah...
Rüyada dağ görmek genelde hayra yorulur.dağ; guctur kuvvetir destektir..Dost ve vefadir...
lakin siz bazen OLMAYACAK ŞEYLER HULYALAR RUYALAR PEŞİNDE KOŞDUGUNUZ İÇİN HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORSUNUZ.
Hayatta hep dogru olmaya calisirsiniz fakat karsinizdaki bazen sizi yaniltabilir..Ve guvendiginiz daglara karlar yagabilir,
O yuzden Siz O'na güvenip dayanın...Allah'a tevekkül edin O yüce Arş'ın sahibidir.

Rüyada Dag da Allah yazısı görmek ;
rüyanız sizin Takva iman olgunluguna erismis,manevi huzura ermiş bir karaktere sahip özel bir insan olduğunuza delalettir..
anca butun bunlar güvendiginiz daglara kar yagdiktan sonra,kalbiniz yumsayip KIRGIN,KIZGIN olduklarinizi
af edip kalbiniz yumsayip merhammeten kalbinizdeki kar ve buzlar eridikten sonra... olacaktir..Allahu alem...
yasanan aci,guzel, her seyin br sebebi ve hikmetti vardir..hamdım piştim yandım ..misali!

"Dinini duzeltenin dunyasini da ALLAH (c.c) duzeltir." Hz.Ali
artik bir seyleri degistirme zamani gelmedi mi?
Hayirli geceler...

esrefhafi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun ve Allah yar ve yardımcınız olsun dua ile inşallah. Bir de benim duaya ihtiyacım var çok sıkıntı içindeyim inşallah duanızı eksik etmezseniz sevinirim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah razı olsun ve Allah yar ve yardımcınız olsun dua ile inşallah. Bir de benim duaya ihtiyacım var çok sıkıntı içindeyim inşallah duanızı eksik etmezseniz sevinirim.

Kardesim siz kalbinizdeki buzlari Sevgi merhamet aff ve insanliginiz ile erittin sonrasi Allah cc Rahmetti ve Sifa deva ve hidayetti Yardimi ile zaten zuhur edecektir Allahu Alem..
herseye kendinizden baslayin..
SIKINTILAR,insanı Allah'a yaklaştırmalı isyana ve sorgulamaya degil..
Musibetler insanı Allah(cc) yaklaştırır.
Başımıza gelen sıkıntılar, stresler, psikolojik hastalıklar ve bunalımlar bizleri psikologlara değil, yüce Yaratıcımıza yaklaştırmalıdır...Care anca Derdi verende aranir..

İnsanın başına gelen sıkıntı ve musibetleri, sadece işlenen günah ya da kusura bağlamak, sadece ondan bilmek doğru olmaz.
Allah insana hiçbir günah ve kusur olmadan sırf bir tecrübe ve imtihan olsun diye musibet ve sıkıntı verebilir.

Bakara suresinin 155-156. Ayetlerinde ise söyle buyurmuştur:

“”Muhakkak ki biz sizi korkuyla, açlıkla ve mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. O sabredenleri müjdele!
Onlar ki, başlarına bir musibet geldiği zaman: “Biz Allah’a aidiz ve sonunda O’na döneceğiz.” derler.

Allah’a Emanet Olun. Selam ve Dua İle

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Stres, halkın bildiği ve kullandığı anlamıyla, sıkıntıları kafaya takmak demektir.
Sıkıntılar insanı mutsuz ediyor. Mutsuzluk insanı hasta ediyor.

Kimisi hastalıklarla mücadele etmekten yoruluyor. Mutsuz ve hasta oluyor.
Kimisi ailesiyle problemler yaşamaktan bunalıyor.
Kimisi çocuklarıyla baş edememenin sıkıntısını yaşıyor.
Kimisi maddi sıkıntılarla boğuşuyor.
Kimisi çevresindekilerin kendisini anlamadığından dert yanıyor.
Kimisi bir sevdiğini toprağa verince hayata küsüyor.

Hayatta insanı strese sokan o kadar çok şey var ki. Herkes kendisine dert edecek bir sıkıntı bulabilir.
Sıkıntılarla dolu bir hayat denilince benim aklıma hep Peygamberler geliyor.

Allah Peygamberlerin kıssalarını ayrıntılarıyla bize niçin aktarıyor dersiniz? Okuyup, ibret almamız için değil mi?
Tüm peygamberlerin hayatları sıkıntı (imtihan) dolu olduğuna göre,
bizim hayatımızda da bazı sıkıntıların olması hayatın bir parçası değil mi?
bizlerde kendimizce yaadigimiz devirce farkli sekillerde imtihana tabi tutuluyoruz.. ama her sey gecici oldugu gibi SIKINTILAR da gecicidir..
O Kaca dag daki karlar eriyip Allah cc Yazisi cikmadi mi?
hangi gece hic bitmemis gun dogup icimizi aydinlatmamistir..
SIKINTILAR misafir gibidir gelip giderler ..
geriye sadece biraz yorgunluk, rahmet ,bereket ve olgunluk ve Hatiralar birakarak...giderler..

Üst Alt