Birine ısınmak evlenmek için yeterli mi?

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum degerli forum dostlarim,

Bir aydir biriyle gorusuyorum.. Cok iyi biri, saygili biri, fikirlerimizde genelde uyusuyor. Isinma gibi bisey var ama evlenmek icin yeterli mi bilemiyorum. Gerci artik birini sevecegimi zannetmiyorum ama Allah kalbime sevgiyi koyarsa olur tabii ama bende evlenmek icin yeterli bi his yok. Belki bunu demek icin erken, cunku onunla daha 3 kez gorustuk. Bu yaziyida daha yeni gorusmeden sonra yaziyorum.

Siz olsaniz ne yaparsiniz? Bi yandan diyorum yasim 30'a dayandi boyle birini bulamam diyorum bi yandanda ya evlenirsem mutsuz olursam...??

Simdiden yorumlarinizi bekliyorum. Lutfen kirici yorumlar yazmayiniz.

Allah'a emanet olun.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam Hatice kardeşim,

Biriyle evlenmek için ilk önce yüreğinin ısınması lazım ama yalnızca bu yeterli değil!
İlk olarak; gerçekten iman sahibi, Allahtan gerçekten korkan bir insan mı ona bakmalısın, tabi bu dediğim hemen ilk zamanlar belli olmaz! onunla görüştükçe, onunla zaman geçirdikçe anlaşılır....
Daha sonra bakman gereken yönleri;
düşüncelerinizin uyumlu olması, merhametli olması, hoşgörülü olması, tutarlı olması yani söyledikleriyle yaptıklarının aynı olması!!!
En önemlisi de sana güven duygusu hissettirmesi!!!
Yani biraz sınavdan geçmesi gerekiyor vesselam...

Benim aklıma gelenler bunlar kardeşim, Hakkında hayırlısı olsun inşallah...:)

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam Hatice kardeşim,

Biriyle evlenmek için ilk önce yüreğinin ısınması lazım ama yalnızca bu yeterli değil!
İlk olarak; gerçekten iman sahibi, Allahtan gerçekten korkan bir insan mı ona bakmalısın, tabi bu dediğim hemen ilk zamanlar belli olmaz! onunla görüştükçe, onunla zaman geçirdikçe anlaşılır....
Daha sonra bakman gereken yönleri;
düşüncelerinizin uyumlu olması, merhametli olması, hoşgörülü olması, tutarlı olması yani söyledikleriyle yaptıklarının aynı olması!!!
En önemlisi de sana güven duygusu hissettirmesi!!!
Yani biraz sınavdan geçmesi gerekiyor vesselam...

Benim aklıma gelenler bunlar kardeşim, Hakkında hayırlısı olsun inşallah...:)

Allah senden razi olsun.
Simdilik dusuncelerimiz genelde uyusuyor, tutarli davraniyor ve merhametli.
Bana guven duygusu veriyor ama icimde bi kipirdama yok. Gerci o 'kipirdamalar' da herzaman bisey ifade etmez. Ama bi yandanda bu kisi sayesinde gecmiste kalan biri gercekten gecmiste kaldi. O benim gecmisim, silemem ama hayatima gercekten devam edebilirim.
Kendimi onun yaninda huzurlu hissediyorum ama bilmiyorum belkide benim beklentilerim fazla.

Aslina bakarsan bu durum benim senelerdir hissettigim bi durum. Iyi biriyle evlenecegimi ama asik olamayacagimi (sonra olabilirim belki). Ve hissime gore bu kisiyle evlenecegim......

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
hayırlısı o zaman kardeşim, ne diyeyim...

Bir yolcu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Abı Hayat kardeşim. Ben de bişeyler ekleyip soracağım. Yüreğim ısınıyor önceden beri karşılıklı olarak. Dediğiniz gibi merhametli de..Çok kısa tanıdım onu imanı noktasında bişey diyemiyorum Allah bilir. Ama nefsine çabuk yeniliyor zayıf bu konularda bunu biliyorum. Ve güven en önemlisi güvenemiyorum nedense
.Bu imanı nokta kafamı karıştırıyor hep bu yüzden uzak duruyorum. Bu kadar yakınken uzak olmak çok kötü bir duygu. İkimize de acı veren. Peki ben ne yapmalıyım sizce bir insan değişebilir mi bunun için fırsat mı vermek lazim biliyorum.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm kardeşim,
Daha çok yeni tanımışsın, imani yönü, Allahla arasındaki bağ zamanla gözlemlenebilir...Ben çok inançlıyım, çok ibadet ederim vs. gibi konuşmalar varsa çoğu kadına ilk başta itici gelir!
Çünkü daha tanımıyorsun karşı tarafı, acaba kendini iyi göstermek için mi yapıyor diye insan şüphe duyar!
Diğer yönlerine gelince! neden güvenmiyorsun? yeni tanıdığın için büyük ihtimalle, ama kendine yine de sor bunu neden güvenemiyorum diye, cevabı yine kendinde saklı farkına var bunun...
Bir insan değişebilir! ama kendi isterse! başkasının yönlendirmesiyle anca bi yere kadar! ondan sonra sil baştan başlar her şey! tabi bunlar benim çıkardığım dersler, herkesin kendi duygu ve düşünceleri farklıdır...

Bir yolcu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Evet tanımak için çok fırsatım olmadı. Yani ben çok erken bitirdim içimdeki bi şey engel oldu. Güvenemiyorum belki yaşam tarzından hayat anlayışlarımız farklı benim biraz keskin çizgilerim var o daha esnek. Aslında içi dışı bir bi insan saklamaz yani. Yönlendirilmeye çok müsait bir insan değil. Acaba diyorum Allah belki benim vesilemle o kulunu kurtaracak Bir yandan iç sesim hep mutlu olursunuz diyor bir yandan ya mutsuz olursam üzülürsem diyorum çok karışık kafam patlıyor bazen düşünmekten?.bazen başkalarına heves ediyorum neden ben böyleyim diye. Aslında hiç böyle değildim bi kaç sene öncesine kadar. Bir imtihandır sürüyor hâlâ. Yardımcı olduğun için teşekkür ederim kardeşim duanı beklerim hayırlı geceler...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aklın-kalbin-vicdanın sesi hemfikir mi? önce ona bak, biri eksikse bir şeyler de eksik oluyor kardeşim..
Kafan karışık olunca sakın karar verme hiç bir şeye, zamana bırak! biraz kafan dağılsın, kendine gel, sakin bir kafayla düşün bakalım, hayırlısı...

Üst Alt