Birini sevmek istiyorum, sevilmek istiyorum

birsen

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm. Birini sevmek istiyorum, sevilmek istiyorum. 19 yaşındayım. Bu yaşıma kadar hiç sevgilim olmadı sadece yıllardır çok sevdiğim ama kavuşamadığım biri oldu. Ondan vazgeçtim artık. Ama içimde büyük bi boşluk var. Ben yine birini sevmek istiyorum sevilmek istiyorum. Ama Rabbim bana bunu nasip etmiyor. Kusura bakmayın bunu utanarak söylüyorum bende sevgilim olmasını istiyorum ama Rabbim bana bunu nasip etmiyor. Bu aslında güzel bişey ama ben nedenini çok merak ediyorum niye bana böyle yapıyor? Asla Allaha isyan etmiyorum ama merakımdan soruyorum. Kendimi çok yalnız hissediyorum ben bu yalnızlıkla naşa çıkmak için ne yapmalıyım. Gün geçtikçe bu durumu daha fazla kafama takıyorum. Allah rızası için bana yardım edebilir misiniz? İnanın sizin cevaplarınıza çok ihtiyacım var.

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Aleykum selam kardeşim. Allah öncelikle gönüle göre helal süt emmiş hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Daha çok gençsin dinimizde sevgili olmanın yeri yok zaten ama bu hayati bir sıkıntı değil dert etme.

Herşeyin vakti zamanı vardır, ve bu sevgili bekleyişi sana hata yaptırır seni seviyorum diyen her insana aldanmana sebep olur. Ve bir gün bu hatalar seni çok sıkıntıya düşürür.

Ayrıca kendini yalnız hissetme Allah var ondan güzel sevgili mi var, ondan iyi derdini bilen mi var, ondan başka halini anlayan mi var, ondan başka menfaatsiz seven mi var veya ondan başka sana yardım eden mi var? Unutma; kişi sevdigiyle beraberdir.

Sevgilisi Allah olanlara ne mutlu...

Allah gönlünün güzelliklerine göre güzellikler ihsan eylesin ve hayırlı insanla karşılaştırsın.

Yeşil-ELMA

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Aleykümselam
Yüce Allah'tan bişeyler isterken bazan düşünerek istemek lazım. İslami prensiplerde sevgili kavramı bugünkü telakkiden çok uzaktır. Yani İslami hayat yaşadığımızda sevgili nasıl olacak, sevgili ne kadar caiz ve sevgili ile o süreçte nasıl görüşülecek?

Gerçek Sevgili Allah'tır. Allahı seviyorsanız fani aşklara herek yoktur.
Allahı bulan herşeyi bulmuştur. O'nu kaybeden herşeyi kaybetmiştir.
Siz hiç Allah'a aşık oldunuz mu? O zaman bu süreçte madem ki sevgili arıyorsunuz işte size fırsat: Allah'a aşık olmaya çalışın.
Allah'a aşık olmak her daim Allahı zikirle olur

Günümüz sosyal hayata baktığımız zaman özellikle çarpık medya dayatmalarının esaretinde ve yönlendirmesinde korkunç bir hoyratlık var. İlişkiler son derece şeytani olmasına rağmen bunu çok doğal hatta modernliğin gereği olarak sunması şuuraltı müktesebatınızı mahfetmekte. Buna izin vermeyin.

İllaki birisini seversiniz ancak bu sevgi doğal seyrinde olmalı. İnsanlara fazla güven olmamalı. "Seviyorum"demeye tav olmayın.

Çevrenizin size önerdiği insanlarla tanışıp ve görüşmeleriniz evlilik amaçlı olmalı. Bu görüşmelerde yanınızda teçrübeli âkîl insanlar olmalı. Çünkü yaşınız çok genç ve çok çabuk kandırılırsınız.

Yakınlarınızdan her konuda destek almanızı tavsiye ederim. Güvendiğiniz tecrübeli dostlarınızdan destek almalısınız.

Üst Alt