Biriyle görüşüyorum nasıl davranmalıyım?

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba forum dostlarim,

Bir kac aydir biriyle gorusuyorum. Cok gorusemiyoruz ama. Bir onceki gorusmemizde bana terredut ettigini ve kariyer yapmak istedigini soyledi. Benimle devam edip etmeyeceginde kararsizmis ama benide cok begenidigini soyledi. Bunu derken aslinda uzulmedim, ama niye hep terredut eden insanlarla karsilasiyorum. Ayni gorusmede devam etmek istedigini soyledi. Sonra da bana sordu ben gulumsedim ve dusunmem gerektigini soyledim ama hemen bende devam etmek istiyorum dedi.

Cok iyi biri oldugundan suphem yok. Hatta yalan soylemeyi hic beceremiyor cunku yalan soylediginde bulanik bulanik bakiyor ve kendine ceki duzen veremiyor, haha. Ama bunu ona soylemedim tabii.

Kendi dusuncesine bakarsam herhalde daha bi 4-5 ay boyle tanismak istiyor. Bu hizla da en erken 1,5 senede evleniriz, sayet evlenirsek.

Benim terredut ettigim konu ilk gorusmemizde gelecege yonelik konusuyordu ama simdi agirdan aliyor. Tamam bi sure sonra insan artik bu konulari pek konusmuyor ama bende 4-5 ay sonra "Hatice, seni tanidigima memnum oldum ama olmayacak" diye duymak istemiyorum. Zamanima/emegime yazik etmek istemiyorum, dahada onemliside uzulmek istemiyorum artik.
Bi yandanda kader kismet diyorum.

Ozellikle Gonul Sizim hanima sesleniyorum. Bana verebileceginiz nasihat var mi? Sizin dusunceleriniz benim icin her zaman onemlidir.

Selamlarla.

yasemin3754

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba forum dostlarim,
Bir kac aydir biriyle gorusuyorum. Cok gorusemiyoruz ama. Bir onceki gorusmemizde bana terredut ettigini ve kariyer yapmak istedigini soyledi. Benimle devam edip etmeyeceginde kararsizmis ama benide cok begenidigini soyledi. Bunu derken aslinda uzulmedim, ama niye hep terredut eden insanlarla karsilasiyorum. Ayni gorusmede devam etmek istedigini soyledi. Sonra da bana sordu ben gulumsedim ve dusunmem gerektigini soyledim ama hemen bende devam etmek istiyorum dedi.

Cok iyi biri oldugundan suphem yok. Hatta yalan soylemeyi hic beceremiyor cunku yalan soylediginde bulanik bulanik bakiyor ve kendine ceki duzen veremiyor, haha. Ama bunu ona soylemedim tabii.

Kendi dusuncesine bakarsam herhalde daha bi 4-5 ay boyle tanismak istiyor. Bu hizla da en erken 1,5 senede evleniriz, sayet evlenirsek.

Benim terredut ettigim konu ilk gorusmemizde gelecege yonelik konusuyordu ama simdi agirdan aliyor. Tamam bi sure sonra insan artik bu konulari pek konusmuyor ama bende 4-5 ay sonra "Hatice, seni tanidigima memnum oldum ama olmayacak" diye duymak istemiyorum. Zamanima/emegime yazik etmek istemiyorum, dahada onemliside uzulmek istemiyorum artik.
Bi yandanda kader kismet diyorum.

Ozellikle Gonul Sizim hanima sesleniyorum. Bana verebileceginiz nasihat var mi? Sizin dusunceleriniz benim icin her zaman onemlidir.

Selamlarla.

Selamun aleykum canım.. Bilmiyorum soylediklerimi ne kadar dikkate alirsin ama ben yine de soyleyeyim belki bi faydasi olur da daha az yara alirsin.. Oncelikle bu evlilik meselerinde ne zamanki islama uygun davranilmaz o zaman insan uzulmeye mahkum diye düşünüyorum. Islamda uc gorusme vardir. Istedigin seyler varmi yokmu bakarsin olursa olur olmazsa olmaz. Istisare edilir istiareye basvurulur. Neticeside Allah a birakilir. Uzadikca isin icine seytan girer. Ayni bu durumdaki gibi. Yerinde olsam ona sadece 3 gun verirdim dusun tasin evlenmeyi istiyosan hemen soz nisan ne gerekiyorsa yapilsin yoksa bu is bitti derdim. Bu sekilde olmazsa basin daha cok agrir.

uslu_çocuk

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Tabiki taraflar birbirlerini bir miktar tanımalılar ama ben yine de bu evlilik öncesi görüşme olayını mümkün olduğunca kısa tutma taraftarıyım.
Biraz etkilenmişsen, standartlarına uyuyorsa pek beklenecek bir durum yok.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Herkesin kendine göre bir ölçüsü tanıma, kendini hazır hissetme zaman vardır vardır önemli bir karar, aceleye de gelmez..

Bence ne fazla uzatmak nede çok kısa tutmak fazla sağlıklı değil.. ideal olanı orta yol , bence 1 yıl gibi bir süre uygun olabilir ..
Ama bazı art niyetli insanlar, Bir vesileyle tanıştığı/tanıştırıldığı bir genç kızla oturuyor, konuşuyor, geziyor, tozuyor, iniyor kalkıyor, birlikte yemek yiyor, biraz da serbestse seyahate çıkıyor, bir yerde gönül eğlendiriyor, sonunda "Nasip değilmiş, biz birbirimize uygun değiliz" gibi bahanelerle vazgeçiyor. Kızcağız ümit içinde beklerken, duygusallığının çaresizliği içinde hayal kırıklığına uğruyor, bundan sonra epeyce bir süre hayata küsüyor, evlilikten çekiniyor, korkuyor, kendi iç dünyasına kapanıyor, normal biçimde gelecek teklifleri de duymak istemiyor. ..

Sizin bahsini ettiğiniz bu genç niyetinde ciddi ise, gerçekten evlenmeyi düşünüyorsa ailelerinizin de bu konuyu bilerek birbirleri ile tanışarak sizi gizlemeden, saklanmadan görüşmeler, tanışmalar yapılmalı...
Tanışma süresi birkaç ay, lüzumu halinde 6 ay/1 senelik bir zamana yayılabilir, kalben,aklen, fikren ve ruhen uyuşma/anlaşma da tamamlanınca evlilik gerçekleşir.

Size yazılmış olan nasibiniz er veya geç sizi bulacaktır.Allah yardımcınız olsun.
Rabbim tüm evlenmek isteyenlere hayırlı kısmetler nasip etsin. ami
n.

uslu_çocuk

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
1 yıl boyunca görüşme mi?
Daha kısa nişanlar var

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba Herkesin kendine göre bir ölçüsü tanıma, kendini hazır hissetme zaman vardır vardır önemli bir karar, aceleye de gelmez..

Bence ne fazla uzatmak nede çok kısa tutmak fazla sağlıklı değil.. ideal olanı orta yol , bence 1 yıl gibi bir süre uygun olabilir ..
Ama bazı art niyetli insanlar, Bir vesileyle tanıştığı/tanıştırıldığı bir genç kızla oturuyor, konuşuyor, geziyor, tozuyor, iniyor kalkıyor, birlikte yemek yiyor, biraz da serbestse seyahate çıkıyor, bir yerde gönül eğlendiriyor, sonunda "Nasip değilmiş, biz birbirimize uygun değiliz" gibi bahanelerle vazgeçiyor. Kızcağız ümit içinde beklerken, duygusallığının çaresizliği içinde hayal kırıklığına uğruyor, bundan sonra epeyce bir süre hayata küsüyor, evlilikten çekiniyor, korkuyor, kendi iç dünyasına kapanıyor, normal biçimde gelecek teklifleri de duymak istemiyor. ..

Sizin bahsini ettiğiniz bu genç niyetinde ciddi ise, gerçekten evlenmeyi düşünüyorsa ailelerinizin de bu konuyu bilerek birbirleri ile tanışarak sizi gizlemeden, saklanmadan görüşmeler, tanışmalar yapılmalı...
Tanışma süresi birkaç ay, lüzumu halinde 6 ay/1 senelik bir zamana yayılabilir, kalben,aklen, fikren ve ruhen uyuşma/anlaşma da tamamlanınca evlilik gerçekleşir.

Size yazılmış olan nasibiniz er veya geç sizi bulacaktır.Allah yardımcınız olsun.
Rabbim tüm evlenmek isteyenlere hayırlı kısmetler nasip etsin. ami
n.

Allah razi olsun Gonul Sizim hanim,

Bu kisiyle artik gorusmeye son vermeye karar verdim. Son 10 gunde sadece birkac kez mesaj atti. Dun aksam ona mesaj attim, neden boyle mesafeli davrandigina vs. Gecen haftasonu kizkardesimin dogum gunune gelmedi. Halbuki kardesimin kocasi onun amcasinin oglu ve tum akrabalari oradaydi. Enistem cok sinirlenmis neden gelmedigine. Gelebilirdi, bir saatlik olsa bile. Kendimi suruklemek istemiyorum. Boyle tanismada olmaz. En son 3 hafta once gorustum onu.

Hakkimda hayirli ne ise o olsun. Tum kardeslerim icin hayirli olani nasip eyle Allahim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Cümlemizden ,Sevgili Hatice, hayatınız boyunca karşınıza hep akılı,mantıklı, tutarlı ve makul insanlar çıkacak diye bir kural, kaide yok!!Hayat Yolunda karşınıza çeşit ,çeşit insanlar ve bu insanlar ile birlikte ;imtihan, ders ve fırsatlar çıkacaktır..ve her insan,size olumlu yada olumsuz kişiliğinizden bir şey öğrenmek yada öğretmek için gelirler..
burda önemli olan bir şey daha How to Deal With every kind of People...her türlü insan ile yada akılı,mantıklı, tutarlı ve makul olmıyan insanlar ile kırmadan, kırılmadan ,germeden, gerilmeden,sinir olmadan, kendinizi yıpratmadan başa çıkabilmek ,iletişim kurabilmek ,oluyorsa hoş geldin, Olmuyorsa da EyvAllah daha fazla üstüne gitmeye gerek yok çünkü gidersen bile eninde sonunda bir şekilde kopar zorla sevgi olmuyor...
Hayatına kaldığın yerden devam edersin,kimse için kendimizi yıpratmaya inan değmez..

Olayın Gidişatı ;nasıl gelişeceğini ve nereye varacağını gösterir. Perşembenin Gelişi Çarşambadan Belli Olur …bir işin nasıl sonuçlanacağı, işin bugünkü durumundan belli olur .. salının sallanışı ,askıya alınışı Çarşambayı sel almasından belli..

HAKKINIZDA HAYIRLISI..insan sadece şer ile değil hayır dedikleri ile de imtihan edilir..
Üstadım! dolmamış çilemiz ,Hâl-Ene imtihanımız var ise;Allahu alem,eksiğimiz yada bir fazlalığımız var demektir...!

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum Gonul Sizim hanim,

Dun aksam ona artik gorusmemize nokta koyalim diyecektim ama laf oraya gelmedi bi turlu. Ona bir gun onceden sormustum neden boyle mesafeli olduguna. Dun aksam iste cok calistigini ve sinavlarina calistigi icin hic vakti olmadigini soyledi. Oyle boyle derken bende belki terredut ediyorsun diye sordum dedim. O da, acikcasi onu (yani beni) bile dusunmuyorum su an sadece sinavlarima odaklandim dedi. Bu bakimdan agir otizmim var dedi... Bana sinavlarima kadar (2 hafta sonraya kadar) muddet ver sonra gorusuruz ve duruma bakariz dedi.

Cok sakin yapim var yoksa ona diyeceklerim var idi :D

Gonul Sizim cok dogru dediniz, hayatta imtihanlar var, benimkide boyle dengesiz insanlarla ugrasmak... Bu boyle yurumez, cunku 5 hafta sonra gordugum biriyle nasil tanisma olur. Bu dedigim kisi lafa gelince guzel hayalleri var ama pratikte hazir degil..

Anneme dun aksam dedigim cumle aklima geldi: Simdiki kizlar erkeklerden daha adam :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykümselam bence mantıklı hem de fazla mantıklı biri ..şu an sınavlara odaklanması gerekli.. hele bir sınavlar bitene kadar ona biraz mühlet verin..sonrası Allah Kerim..

Hayatta her şey denge üzere devamlılığı sağlar Siz Siz olun her şeyde;ölçülü ve dengeli olun!! yoksa hayatta en cok sevdiklerinizi tek, tek kaybedersiniz...Yaşamının her alanında dengeyi bul.
Dengeyi akıl ve kalb sağlar..Birisine fazla verdinmi ağırlığı; dengen bozulur..

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razi olsun Gonul Sizim.. Cok dogru noktalara degindiniz yine.. Iyiki varsiniz.. Iyi hafta sonlari dilerim size ve forumdaki herkeze..

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Aleykümselam bence mantıklı hem de fazla mantıklı biri ..şu an sınavlara odaklanması gerekli.. hele bir sınavlar bitene kadar ona biraz mühlet verin..sonrası Allah Kerim..

Hayatta her şey denge üzere devamlılığı sağlar Siz Siz olun her şeyde;ölçülü ve dengeli olun!! yoksa hayatta en cok sevdiklerinizi tek, tek kaybedersiniz...Yaşamının her alanında dengeyi bul.

Tekrar merhaba Gonul Sizim hanim,

Daha yeni annemle konustum ve artik o kisiyle kesin olarak gorusmeye son verecegim. Evelsi gun dun icin isten sonra mesajlasiriz dedi ama neyse ki hala sesi cikmadi. Bu kisi benim sabrimi zorluyor ve verdigim 'space'i (baska nasil diyecegimi bilemedim) istismar ediyor.

Ben hayatimda cok zorluk cektim.. Yeni yeni gun yuzu gorecegim derken bir baskasinin huzurumu elimden almasina izin vermeyecegim. Zaten bu dedigim kisi 2-3 ay sonra olmayacagini kendisi kanaat getirecek, hissim oyle.

Su an karar verdigim icin rahatladim.. Ne demisler Next duaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Hatice,
Allah'ın arslanı Hz. Ali efendimiz savaşta bir yiğidi alt etti. Hemen kılıcını çekti. Onu öldürmek istedi. Ancak o yiğit Hz. Ali'nin mübarek yüzüne tükürdü.
O anda Hz. Ali kılıcını yere attı, o düşmanı öldürmekten vazgeçti. Bu duruma, bu beklenmedik acımaya şaşırıp kalan düşman dedi ki:

- Ey Ali! Bana keskin kılıcını çekmiştin, beni öldürecektin, sonra neden kılıcı yere attın, kahredeceğin yerde gösterdiğin bu merhamet nedir, neden beni öldürmekten vazgeçtin?

Hz. Ali buyurdu ki:
- Ben kılıcı Allah rızası için vururum. Ben Allah'ın arslanıyım, nefsimin değil. Hiddet, öfke padişahlara padişahtır. Fakat bizim kölemizdir.
Ben öfkenin ağzına gem vurdum. Savaşırken yüzüme tükürdüğün için kendi nefsim için öfkeye kapılırım diye kılıcımı gizledim, seni serbest bıraktım.
Çünkü sen yüzüme tükürünce nefsime ağır geldi. Benim huyum değişti. Yapacağım savaşın yarısı Allah rızası için, yarısı da öfkelendiğim ve senden intikam almak için olacaktı. Halbuki Allah'a ait işlerde ortaklık uygun değildir.

Hz. Ali'nin düşmanı bu sözler, bu büyük asalet ve bu ince anlayış karşısında iman etti ve Müslümanların safına katıldı. Hatta o yiğidin yakınlarından elli kadar kişi, bu olay üzerine iman edip Müslüman oldular. Hz. Ali böylece hilm (ahlak) kılıcı ile bunca insanı kılıçtan kurtardı. Hilm kılıcı, çelik kılıçtan daha keskindir...

O insan sizden iki hafta mühlet istemişti daha sonra duruma bakarız demişti hele bir sınavlar bitene kadar ona biraz mühlet verin..sonrası Allah Kerim..diye karar almıştık sen o seni aramadı diye kızdın ..!Kızgın olduğum zamanlarda verdiğim her karar dan dolayı pişman oldum...
Mutlu İken Söz Verme, Üzgün İsen Cevap Verme, Öfkeliysende Sakın Karar Verme, Yoksa Üzende Sen Olursun Üzülende ..........

Allah insana taşıyamayacağı derdi yükler mi ? yüklemez !!ama biz kendi ,kendimize gereksiz,yükler ,sorumluluk, zorunluluk yükleriz... niye biliyormusun ..?
Çünkü Sabırsız zamansız illa bizim istediğimiz zamanda Olsun diye zorlar, diretir enerjimizi gereksiz yere harcar yorulur,mutsuz olur her kesi suçlariz...
Sende kendi,kendine gereksiz, fazlalık ,zamansız yükler yüklüyorsun...iki hafta dedik..sonrası Allah kerim ..
Ondan ayrılsan ne olacak....ne kazanacaksın......................

Her şeyin bir zamanı ve vakti vardır...zaten Zamanı gelince her şey, iplik iplik çözülür; çünkü ,Ortam ,Şartlar ve SEN her gün değişiyorsun.
Bazı şeyler zaman içinde ancak çözülür ve olması gerektiği gibi yerini bulur...

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba Hatice,
Allah'ın arslanı Hz. Ali efendimiz savaşta bir yiğidi alt etti. Hemen kılıcını çekti. Onu öldürmek istedi. Ancak o yiğit Hz. Ali'nin mübarek yüzüne tükürdü.
O anda Hz. Ali kılıcını yere attı, o düşmanı öldürmekten vazgeçti. Bu duruma, bu beklenmedik acımaya şaşırıp kalan düşman dedi ki:

- Ey Ali! Bana keskin kılıcını çekmiştin, beni öldürecektin, sonra neden kılıcı yere attın, kahredeceğin yerde gösterdiğin bu merhamet nedir, neden beni öldürmekten vazgeçtin?

Hz. Ali buyurdu ki:
- Ben kılıcı Allah rızası için vururum. Ben Allah'ın arslanıyım, nefsimin değil. Hiddet, öfke padişahlara padişahtır. Fakat bizim kölemizdir.
Ben öfkenin ağzına gem vurdum. Savaşırken yüzüme tükürdüğün için kendi nefsim için öfkeye kapılırım diye kılıcımı gizledim, seni serbest bıraktım.
Çünkü sen yüzüme tükürünce nefsime ağır geldi. Benim huyum değişti. Yapacağım savaşın yarısı Allah rızası için, yarısı da öfkelendiğim ve senden intikam almak için olacaktı. Halbuki Allah'a ait işlerde ortaklık uygun değildir.

Hz. Ali'nin düşmanı bu sözler, bu büyük asalet ve bu ince anlayış karşısında iman etti ve Müslümanların safına katıldı. Hatta o yiğidin yakınlarından elli kadar kişi, bu olay üzerine iman edip Müslüman oldular. Hz. Ali böylece hilm (ahlak) kılıcı ile bunca insanı kılıçtan kurtardı. Hilm kılıcı, çelik kılıçtan daha keskindir...

O insan sizden iki hafta mühlet istemişti daha sonra duruma bakarız demişti hele bir sınavlar bitene kadar ona biraz mühlet verin..sonrası Allah Kerim..diye karar almıştık sen o seni aramadı diye kızdın ..!Kızgın olduğum zamanlarda verdiğim her karar dan dolayı pişman oldum...
Mutlu İken Söz Verme, Üzgün İsen Cevap Verme, Öfkeliysende Sakın Karar Verme, Yoksa Üzende Sen Olursun Üzülende ..........

Allah insana taşıyamayacağı derdi yükler mi ? yüklemez !!ama biz kendi ,kendimize gereksiz,yükler ,sorumluluk, zorunluluk yükleriz... niye biliyormusun ..?
Çünkü Sabırsız zamansız illa bizim istediğimiz zamanda Olsun diye zorlar, diretir enerjimizi gereksiz yere harcar yorulur,mutsuz olur her kesi suçlariz...
Sende kendi,kendine gereksiz, fazlalık ,zamansız yükler yüklüyorsun...iki hafta dedik..sonrası Allah kerim ..
Ondan ayrılsan ne olacak....ne kazanacaksın......................

Her şeyin bir zamanı ve vakti vardır...zaten Zamanı gelince her şey, iplik iplik çözülür; çünkü ,Ortam ,Şartlar ve SEN her gün değişiyorsun.
Bazı şeyler zaman içinde ancak çözülür ve olması gerektiği gibi yerini bulur...

Merhaba Gonul Sizim hanim,

Haklisiniz, ama bu dedigim kisi 2 hafta sonrada degismeyecek cunku o zaman yine sinavlarina calisacak. Seneye bi egitime daha baslayacak, bu boyle gidecek.. Neyse, sizinde dediginiz gibi 2 hafta beklemeye calisacagim... Sabrimi zorluyor ama sasi..

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba Gonul Sizim hanim,

Haklisiniz, ama bu dedigim kisi 2 hafta sonrada degismeyecek cunku o zaman yine sinavlarina calisacak. Seneye bi egitime daha baslayacak, bu boyle gidecek.. Neyse, sizinde dediginiz gibi 2 hafta beklemeye calisacagim... Sabrimi zorluyor ama sasi..

Gecenlerde onunla gorustuk ve gorusmeme son verdim. Onun saygisizligina daha fazla tahammulum yok. Sonunda pes yani dedirtti.. Rabbime sukurler olsun, zamanla insanlari daha iyi tanimami sagliyor. Hayirlisi olsun, rahatladim baya :tamam:.

Üst Alt