Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Biriyle görüşüyorum nasıl davranmalıyım?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 98741" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">Merhaba Hatice,</span></p><p><span style="color: Black">Allah'ın arslanı Hz. Ali efendimiz savaşta bir yiğidi alt etti. Hemen kılıcını çekti. Onu öldürmek istedi. Ancak o yiğit Hz. Ali'nin mübarek yüzüne tükürdü. </span></p><p><span style="color: Black">O anda Hz. Ali kılıcını yere attı, o düşmanı öldürmekten vazgeçti. Bu duruma, bu beklenmedik acımaya şaşırıp kalan düşman dedi ki:</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">- Ey Ali! Bana keskin kılıcını çekmiştin, beni öldürecektin, sonra neden kılıcı yere attın, kahredeceğin yerde gösterdiğin bu merhamet nedir, neden beni öldürmekten vazgeçtin?</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Hz. Ali buyurdu ki:</span></p><p><span style="color: Black">- Ben kılıcı Allah rızası için vururum. Ben Allah'ın arslanıyım, nefsimin değil. Hiddet, öfke padişahlara padişahtır. Fakat bizim kölemizdir. </span></p><p><span style="color: Black">Ben öfkenin ağzına gem vurdum. Savaşırken yüzüme tükürdüğün için kendi nefsim için öfkeye kapılırım diye kılıcımı gizledim, seni serbest bıraktım. </span></p><p><span style="color: Black">Çünkü sen yüzüme tükürünce nefsime ağır geldi. Benim huyum değişti. Yapacağım savaşın yarısı Allah rızası için, yarısı da öfkelendiğim ve senden intikam almak için olacaktı. Halbuki Allah'a ait işlerde ortaklık uygun değildir.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Hz. Ali'nin düşmanı bu sözler, bu büyük asalet ve bu ince anlayış karşısında iman etti ve Müslümanların safına katıldı. Hatta o yiğidin yakınlarından elli kadar kişi, bu olay üzerine iman edip Müslüman oldular. Hz. Ali böylece hilm (ahlak) kılıcı ile bunca insanı kılıçtan kurtardı. Hilm kılıcı, çelik kılıçtan daha keskindir...</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">O insan sizden iki hafta mühlet istemişti daha sonra duruma bakarız demişti hele bir sınavlar bitene kadar ona biraz mühlet verin..sonrası Allah Kerim..diye karar almıştık sen o seni aramadı diye kızdın ..!Kızgın olduğum zamanlarda verdiğim her karar dan dolayı pişman oldum...</span></p><p><span style="color: Black"><strong>Mutlu İken Söz Verme, Üzgün İsen Cevap Verme, Öfkeliysende Sakın Karar Verme, Yoksa Üzende Sen Olursun Üzülende ..........</strong></span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Allah insana taşıyamayacağı derdi yükler mi ? yüklemez !!ama biz kendi ,kendimize gereksiz,yükler ,sorumluluk, zorunluluk yükleriz... niye biliyormusun ..?</span></p><p><span style="color: Black">Çünkü Sabırsız zamansız illa bizim istediğimiz zamanda Olsun diye zorlar, diretir enerjimizi gereksiz yere harcar yorulur,mutsuz olur her kesi suçlariz...</span></p><p><span style="color: Black">Sende kendi,kendine gereksiz, fazlalık ,zamansız yükler yüklüyorsun...iki hafta dedik..sonrası Allah kerim ..</span></p><p><span style="color: Black">Ondan ayrılsan ne olacak....ne kazanacaksın......................</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Her şeyin bir zamanı ve vakti vardır...zaten Zamanı gelince her şey, iplik iplik çözülür; çünkü ,Ortam ,Şartlar ve SEN her gün değişiyorsun. </span></p><p><span style="color: Black">Bazı şeyler zaman içinde ancak çözülür ve olması gerektiği gibi yerini bulur...</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Hayatta her şey denge üzere devamlılığı sağlar Siz Siz olun her şeyde;ölçülü ve dengeli olun!! yoksa hayatta en cok sevdiklerinizi tek, tek kaybedersiniz...Yaşamının her alanında dengeyi bul.</span></p><p><span style="color: Black"><strong>Dengeyi akıl ve kalb sağlar..Birisine fazla verdinmi ağırlığı; dengen bozulur.. </strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 98741, member: 1049"] [COLOR="Black"]Merhaba Hatice, Allah'ın arslanı Hz. Ali efendimiz savaşta bir yiğidi alt etti. Hemen kılıcını çekti. Onu öldürmek istedi. Ancak o yiğit Hz. Ali'nin mübarek yüzüne tükürdü. O anda Hz. Ali kılıcını yere attı, o düşmanı öldürmekten vazgeçti. Bu duruma, bu beklenmedik acımaya şaşırıp kalan düşman dedi ki: - Ey Ali! Bana keskin kılıcını çekmiştin, beni öldürecektin, sonra neden kılıcı yere attın, kahredeceğin yerde gösterdiğin bu merhamet nedir, neden beni öldürmekten vazgeçtin? Hz. Ali buyurdu ki: - Ben kılıcı Allah rızası için vururum. Ben Allah'ın arslanıyım, nefsimin değil. Hiddet, öfke padişahlara padişahtır. Fakat bizim kölemizdir. Ben öfkenin ağzına gem vurdum. Savaşırken yüzüme tükürdüğün için kendi nefsim için öfkeye kapılırım diye kılıcımı gizledim, seni serbest bıraktım. Çünkü sen yüzüme tükürünce nefsime ağır geldi. Benim huyum değişti. Yapacağım savaşın yarısı Allah rızası için, yarısı da öfkelendiğim ve senden intikam almak için olacaktı. Halbuki Allah'a ait işlerde ortaklık uygun değildir. Hz. Ali'nin düşmanı bu sözler, bu büyük asalet ve bu ince anlayış karşısında iman etti ve Müslümanların safına katıldı. Hatta o yiğidin yakınlarından elli kadar kişi, bu olay üzerine iman edip Müslüman oldular. Hz. Ali böylece hilm (ahlak) kılıcı ile bunca insanı kılıçtan kurtardı. Hilm kılıcı, çelik kılıçtan daha keskindir... O insan sizden iki hafta mühlet istemişti daha sonra duruma bakarız demişti hele bir sınavlar bitene kadar ona biraz mühlet verin..sonrası Allah Kerim..diye karar almıştık sen o seni aramadı diye kızdın ..!Kızgın olduğum zamanlarda verdiğim her karar dan dolayı pişman oldum... [B]Mutlu İken Söz Verme, Üzgün İsen Cevap Verme, Öfkeliysende Sakın Karar Verme, Yoksa Üzende Sen Olursun Üzülende ..........[/B] Allah insana taşıyamayacağı derdi yükler mi ? yüklemez !!ama biz kendi ,kendimize gereksiz,yükler ,sorumluluk, zorunluluk yükleriz... niye biliyormusun ..? Çünkü Sabırsız zamansız illa bizim istediğimiz zamanda Olsun diye zorlar, diretir enerjimizi gereksiz yere harcar yorulur,mutsuz olur her kesi suçlariz... Sende kendi,kendine gereksiz, fazlalık ,zamansız yükler yüklüyorsun...iki hafta dedik..sonrası Allah kerim .. Ondan ayrılsan ne olacak....ne kazanacaksın...................... Her şeyin bir zamanı ve vakti vardır...zaten Zamanı gelince her şey, iplik iplik çözülür; çünkü ,Ortam ,Şartlar ve SEN her gün değişiyorsun. Bazı şeyler zaman içinde ancak çözülür ve olması gerektiği gibi yerini bulur... Hayatta her şey denge üzere devamlılığı sağlar Siz Siz olun her şeyde;ölçülü ve dengeli olun!! yoksa hayatta en cok sevdiklerinizi tek, tek kaybedersiniz...Yaşamının her alanında dengeyi bul. [B]Dengeyi akıl ve kalb sağlar..Birisine fazla verdinmi ağırlığı; dengen bozulur.. [/B][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Biriyle görüşüyorum nasıl davranmalıyım?
Alt