Bitmek tükenmek bilmeyen bir derdim var

• Konuyu başlatan bahtsız bedevi
  • Başlangıç tarihi
B

bahtsız bedevi

Kayıtsız
Misafir
Selamun aleykum. Allahın rahmeti, merhameti tüm inananların üzerine olsun.

Hocam benim yıllardır bıtmek tükenmek bilmeyen bir derdim var ki artık burada çare aramaya karar verdim.

Nedendir bilmiyorum ama kendimi bildim bileli öz annem dediğim insanla çatışma halindeyiz. Bu durumdan artık öyle bıktım öyle usandım ki öfkemi anlatmaya sayfalar yetmez.

Sürekli laf sokmasından, hep bi çatışma halinde olmasından, beni hep haksız görmesinden...

Benim iki çocuğum var ve onlar büyüdüğünde benim gibi içlerinde kırgınlık ve öfke bırıktırmelerınden korkuyorum.

Güya ınanclıdır. Ama bana karşı bi merhamet fedakarlık ben büyüğüm ben iyi olmalıyım yol gostermelıyım ne olursa olsun evladımdır diyerekten davrandığını görmedim.

Varsa yoksa arkadaşları, kardeşleri, gurbetteki oglu... hastaydım günlerdir ve arayıp nasılsın demedi ama benden başka hasta olan yeğeninin, akrabasının yanında. Maddi olarak çok kez destek oldum. Ama ben ondan isteyince sen evlendin gittin biz seni görmek mecburiyetinde değiliz oldu. Çalışırken çocuklarıma baktı ama her kavgada yada tartışmada iyi o zaman. Daha çocukları getirme dedi. Ben mecbur değilim bakmaya, bakıyorsam insanlığımdan bakıyorum derdi. Kaç defa çocukları karıştırma onların ne suçu var desemde anlamadı.

Nedir bu bana olan öfke, laf sokma hırsı anlayamadım gitti.
Bende kaç kez hastanede yattım hiç gelip yanımda kalmadı, eşime bile laf verdi. Ama başkalarına dusuncelılıkte sınır tanımaz. Herkes sever sayar. Kuran kursu hocasının en sevdiği talebedır. Pekıııı bu hoca niye ıslamda aileyi, anneyi ogretemedı? Benim annemin önceliği hıcbızaman ben olmadım. Hep hocası, arkadaşları, teyzelerim vs vs. Ama ben olmadım.

Dedim ya yazacaklarım buraya sığdırmaya yetmez. Ama usandım ne yapmalıyım? Şeytan diyor git konuş hocasıyla sen nasıl bi hocasın ki bu kadın evini, çocuğunu sevmez oldu. Sadece tecvıd öğrettin gerisi boş. Allah hepsinden sorsun hesabını. Ama annenin babanın hesabını sormaya herhalde arkadaşlarından başlamaz değil mi?

Sizin yorumunuz çok önemli benim için.

Dualarınız da bize de yer verin.
Saygı ve selam ıle...

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Sağolun cevap verme zahmetinde bulunamadıgınız için, bari yazamadıklarınızı kaldırın siteden doluluk oranını boşuna artırmasın!

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Sağolun cevap verme zahmetinde bulunamadıgınız için, bari yazamadıklarınızı kaldırın siteden doluluk oranını boşuna artırmasın!
Kimsenin cevap verme veya yorum yapma gibi bir mecburiyeti yok ki. Sen kime sitem ediyorsun? Hem daha mesajı 3 gün önce yazmışsın.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm Selam kardeşim,
Bazen öyle bir sorunla ilgili soru soruyor ki misafir kardeşlerimiz, iki arada bir derede kalıyor insan..

Cevap versen bir türlü, cevap vermesen böyle sitem ediliyor..

Ben kendi adıma konuşursam;
Hakkında emin olmadığım, beni aşan konularda yorum yapmam, yapamam! çünkü, o zaman rastgele bir yorum yazmış olurum ve vicdanen rahatsız olurum........

Allah yardımcın olsun......

Ahmed Serdar

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Benim bir akrabam var ; çocuklarını kahvaltı yaptırmadan okula gönderirdi. Biliyorum ki her anne böyle değil. Sabah erkenden alacakaranlıkta kalkıp çayını hazırlayan, yumurtasını haşlayan, sofrasını kuran, kapıda güzel sözcüklerle güleryüzle çocuğunu uğurlayan annede çok. Bu tür konulara hiç kafam basmaz ama diyebilirim ki çocuğunu kahvaltısız okula gönderen annenin huyunu iyi analiz ettim; insanları kullanmayı sever, bedava yaşamak için kırk takla atar, diğer akrabalarının başına gelen belalara sevinir, insanlarla alay etmeyi sever, son derece cimridir, hani eline ekmek versen onuda sana yedirmez, paylaşmaz öyle bir karakter.

Anne baba farketmiyor; kötü kötüdür. Her mesleğin iyisi kötüsü olduğu gibi....
lakin sizin annenize kötü demem, diyemem -haşa-. Onunda belki kendine göre haklı tarafları vardır. Çocuklarınıza bakma konusunda sarfettiği olumsuz cümleler toplumda, çevremde kulağıma sık gelen şikayetlerdendir. Bir benzerini de bizim aile yaşıyor diyebilirim. Hayat mükemmel değil, filhakika şikayet edecek şey çok. Yeter ki olumlu taraflarını görelim sevdiklerimizin. Ana gibi yar olmaz, belki yeterli anlayışı göstermiyor olabilirsiniz diyeceğim lakin tanımadığım sizi de suçlamak istemem. Kadınlar, özellikle anneler iltifattan hoşlanır. Daha yakın olun annenize ki yeterince yakın değilseniz.

Sabırlı olmak, affedici olmak ileride pişman olmamak için çok gerekli meziyetlerdir. Hayattayken annelerinin babalarının kıymetini bilenlerden eylesin rabbim bizi. Amin.
Sürç-i lisan ettiysek affola.
Bende garip bir kuşum, herkes gibi zamanı geldiğinde yuvasına uçacak ...hepimiz misafiriz, birbirimize iyi davranalım.

Üst Alt