boşanma

Beyaz0910

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba Hocam.

Ben 5 yıllık evliyim evliğim boyunca eşimden şiddet gördüm aldatıldım eşim yanlış yollara gitti cocuğumuzda olmuyordu Ben hep dua ettim boşanmayalım diye 1 yıl düzeldi bana iyi davrandı bu sürede benim bir sürü sağlık sorunum çıktı sistemetik bir hastalığa yakalandım eşim simdi yaptığı yanlışlar yüzünden iştenm ayrıldı bir sürü borcu var benım altınlarımı aldı bende hiç bir seyi yok şimdi yine şiddete başvurdu hocam ben dinen ALLAH katında bu adamı boşarsam suçlu olurmuyum vicdanen içim rahat beni başaka kadınla aldattı asla eşime ihanet etmedim hep dua ettım düzelsin diye sürekli borç açıyor kıyafete para harcıyor ben maddiyat yüzünden değil aynı şeylerı yasamaktan korktuğum için ayrılmak istiyorum bana sürekli sen bana karılık yapamadın diyo napcağimi şaşırdım ben bu adamıu boşasam Rabbim benden razı olurmu

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba Allah yar ve yardımcınız olsun. Öncelikle ben hoca değilim, durumunuz zor ama dini nikahta sizin boşama hakkınız yok şayet bu öfke şiddet anında eşiniz tarafından kullanılan bazı sözler nikahın zaten düşmesine sebep olabilmektedir. Hukuki olarak yuvanızın artık kurtulma imkanı kalmadıysa sabrınız yetmiyorsa artık zulme boyun eğmek zorunda değilsiniz. Ama düzelmesi için zerre kadar umut varsa sabretmenizi öneririm. Yuva kurmak çok zor ama yıkmak o kadar kolay oluyor ki bazen sebepli bazen sebepsiz önemli olan sabretmek. Ben boşandım bunu isteyen taraf değildim çok çabaladım çırpındım elimden gelen her şeyi yaptım olmadı ve boşandık bitti. Yaşadıkların kolay değil birleştirince ama olmayınca da olmaz. Herkesin bir sabır noktası vardır ki o noktaya geldiği anda her şey olur biter bir bakmışsın mahkemedesiniz ve yılların evliliği bir çırpıda bitmiştir. Allah'ın yazdığından takdirinden başkası olmuyor. Ben sana eğer aldatılmayı kaldırabiliyorsan ve tekrar etmeyeceğine eminsen düzelebileceğine dair umudun varsa yıkıcı değil yapıcı olmak istiyorum dersen sabret derim. Ama sen kalbinden gelen sesi vicdanını dinleyerek karar verdiysen ve sadece Rabbim razı olur mu diye soruyorsan Allah istemese bunlar başına gelmez ve o kritik kararı veremezdin. Hiç kolay değil biliyorum size başka ne diyebilirim ki, bazen işte dediğim gibi olmayınca olmaz. Belki de evladınızın olmaması bunları yaşayacağınız içindi, kim bilebilir. Bende derdim ki ben yapıcıyım yıkıcı değilimdir yeri geldiğinde alttan almasını bilirim derdim, ama güzel kardeşim karşındaki insan senin gibi düşünmezse ne gelir ki elinden yıkılmasın diye çabalasan da hiç bir şeyi değiştiremezsin. Allah'ın dilediğinden başkası gelmez biz kulların başına. Eşinle bir konuş neden böyle davrandığını neden böyle yaptığını ne istediğini sor tartışma ortamından uzak durarak düzelme yolunda bir umut var mı öğren sonrada vicdanının sesini dinleyerek karar ver o yanlış yapmaz. Hakkında hayırlısını iste Yaradandan o en doğrusunu en iyisini bilir. Hakkınızda hayırlısı olsun Rabbim her daim yar ve yardımcınız olsun.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Allah hidayete erdirsin.
Bekarlar sussun!
Hayirlisi olsun. ALLAH HAKKINDA HAYIRLISINI NASIP ETSIN.
DÜNYADA VE AHIRETTE IYI HAL NASIP ETSIN
SELAMETLE KARDESIIM

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Evli bir erkek, ailesine ve evine şer'an bakmak zorundadır, farzdır... Bakmıyorsa, kadın, İslami mahkemeye başvurur, mahkeme de gerekli hatırlatmaları erkeğe yapar ama gene netice alınmaz ise, bir de ortada, içki, zina, dövme ameliyeleri varsa, mahkeme bu işi çok daha disiplinize eder,

Ve onaylarsa nikahı İslam mahkemesi tek taraflı fesheder... Ama şimdi böyle bir mahkeme yoktur...

Yapacağınız şey, evlilik cidden yürümeyecekse (ona siz karar vereceksiniz, zannı galibinizle), sizler aile meclisini toplayacak kocanızdan ayrılacağınızı söyleyeceksiniz, aile meclisi yoksa siz bunu kocanızdan talep edeceksiniz, o da sizleri, "boş ol" sözleriyle boşayacaktır...

Ya da mahkemeye gider, hakim karşısında kocanız sizi boşadığınızı ifade ederse bu da geçerlidir...

Vebale girmezsiniz dinen... Zaten anlattığınızdan yola çıkacak olursak, siz helal etmezseniz hakkınızı kocanızın cennete girmesi de imkansız gibi bir şeydir... Bu işler çocuk oyuncağı değildir...

Erkek hanıma bakacak, ona ilgi ve alaka gösterecek, gerektiğinde yemeğini yapacak, evini süpürecek, bulaşıkları çamaşırları yıkayacaktır...

Koca süslük değildir... Koca ırgattır... Ameledir... İşçidir... Günlükçüdür vs...

Ama nikahlı eşler olarak da karşılıklı biri hanımefendidir biri de beyefendi... İşin burası ayrıdır...

Kolaylıklar dilerim Allah yardımcınız olsun...

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Allah hidayete erdirsin.
Bekarlar sussun!
Hayirlisi olsun. ALLAH HAKKINDA HAYIRLISINI NASIP ETSIN.
DÜNYADA VE AHIRETTE IYI HAL NASIP ETSIN
SELAMETLE KARDESIIM

Selamün aleyküm tozduman kardeşim bu konuya ilk yorum yapan benim yanlış anladıysam kusuruma bakma ama bekarlar sussun sözünü bana hitaben mi yazdın?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam, ama Siz bekar bir insan değilsiniz ki Siz bekar bir BABA ,Evlilik, ailevi sorunlar konusunda oldukca olgun ve yazdıklarının Hepsinde bir yaşanmışlık ,tecrübe var...

Bekârlar, Evlilik Konusunda susun buna katılıyorum bazı şeyleri sadece yaşayan bilir..
"bekarlar sussun "sözünde bende tozduman kardeşimiz kendisini kasd etmiştir..

Evlilik,bir ömürlük yolculuktur. Bu uzun yolcukuta, tahmin edilemeyecek kadar güzel anlar da yaşanır, hesaba katılmayan ,aklına bile gelmiyen sorunlar da yaşanabilir..
Önemli olan bir kere yola çıktıktan sonar,her hâl-ü -kâr da en az zarar ve ziyan ile nasıl başa çıkılabileceğini bilmeye de tecrübe gerekli...
İnsan ilişkilerindeki çoğu sorunun kaynağı olan kusurluluk herkeste vardır...bu kusurları tamamlamaya, gidermeye ,idare etmeye ,düzeltmeye çalışmak...

Evliliğin romantik tarafı güzeldir, ancak bu her evlilikte yaşanan sıkıntılarla başa çıkmak için yeterli değildir malesef..Evlilik İRADE işi değil, İDARE işidir ..

Hayırlı bir eş ALLAH’IN kuluna özel bir ikramıdır. Hayırsız bir eş ise dünyanın en ağır imtihanıdır.

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Ve aleykümselam, ama Siz bekar bir insan değilsiniz ki Siz bekar bir BABA ,Evlilik, ailevi sorunlar konusunda oldukca olgun ve yazdıklarının Hepsinde bir yaşanmışlık ,tecrübe var...

Bekârlar, Evlilik Konusunda susun buna katılıyorum bazı şeyleri sadece yaşayan bilir..
"bekarlar sussun "sözünde bende tozduman kardeşimiz kendisini kasd etmiştir..

Evlilik,bir ömürlük yolculuktur. Bu uzun yolcukuta, tahmin edilemeyecek kadar güzel anlar da yaşanır, hesaba katılmayan ,aklına bile gelmiyen sorunlar da yaşanabilir..
Önemli olan bir kere yola çıktıktan sonar,her hâl-ü -kâr da en az zarar ve ziyan ile nasıl başa çıkılabileceğini bilmeye de tecrübe gerekli...
İnsan ilişkilerindeki çoğu sorunun kaynağı olan kusurluluk herkeste vardır...bu kusurları tamamlamaya, gidermeye ,idare etmeye ,düzeltmeye çalışmak...

Evliliğin romantik tarafı güzeldir, ancak bu her evlilikte yaşanan sıkıntılarla başa çıkmak için yeterli değildir malesef..Evlilik İRADE işi değil, İDARE işidir ..

Hayırlı bir eş ALLAH’IN kuluna özel bir ikramıdır. Hayırsız bir eş ise dünyanın en ağır imtihanıdır.

Selamün aleyküm ablacım Allah razı olsun, bende tozduman kardeşimin aslında bana yazdığını düşünmedim ama ilk yorum yazan ben olduğum için acaba bana mı yazdı düşüncesine kapıldım. Çünkü tozduman kardeşimde benimle alakalı bir çok konuya vakıf olan insanlardan bir tanesidir. Bana yazdıysa bile şayet bir yanlışlıktan ötürü yazdığını düşünüyorum. Ablacım aslında iyiyi de kötüyü de yaşamak bizim seçimimiz olmuyor bazen bizim elimizde olsa hiç istermiyiz kötüyü yaşamayı ama Rabbim böyle takdir ediyorsa sebebi hikmeti görmek gerekiyor. Bende Allah'ın lütfu ile kendimce idrakimce gördüm, ben mükemmel hatasız bir insan bir kul değilim. Kimseyi kötülemek istemem yapmam yapmadım da yaşadıklarımı sizler dışında annem babam ve 2 kardeşimden 1 tanesi biliyor. Ama karşı taraf ayrılığın başladığı günden bu yana beni ve ailemi kötülediler olsun ben onların yanlışlarını ifşa etmedim etmem de huzurluyum. Mesela konuyu açan kardeşimiz demiş ki borçlandı altınlarımı bile aldı, ilk evlendiğimiz dönemlerde 1 bileziğini aldım. Ben hiç istemedim zorla almadım ama onun bana bunu teklif etmesi beni o kadar üzmüştü ki, hırsımdan ağladığım zamanı bilirim benim ona daha fazla almam gerekirken o bileziği almak zorunda kaldım diye. Evlilik aslında çok güzeldir ama her iki tarafta iyi niyetle yaklaşmalı anlamaya çalışmalı en ufacık şeyde huzursuzluğa tartışmaya gitmek yerine yapıcı olmaya çalışmalıdır. Tek taraflı olursa ne yaparsak yapalım sonuç her zaman belli boşanmaktır. Benim vicdanım rahat şunu ona yapmasaydım veya keşke şunu da yapsaydım dediğim hiç bir şey yok peki onun için yaptıklarıma pişman mıyım asla değilim. Ben yapmam gerekenleri yaptım doğruları göreceği günü sabırla bekledim, bir gün her şeyin düzeleceğine inandım. Ama olmayınca olmuyor abla bizim istediğimiz değil Rabbimin takdiri neyse o oluyor. Artık benim için tek bir şey var evladımı dinimize yakışır bir şekilde yetiştirebilmek güzel bir gelecek kurabilmek bu yüzden herkes her ne kadar evlenmelisin dese de haklı tarafları da var annesizliğini en aza indirgemek gibi ama evladımı öz evladı gibi göreceğinden sahip çıkacağından emin olmak imkansız, ben bu yüzden sonunda yalnız kalmayı seçiyorum. Rabbim zaten yeni bir yuva kurmayı yazdıysa ki dilerim Rabbimden hayırlı bir insan yazmıştır ben her ne kadar istemesem de zaten olur. Evet ablacım benim imtihanım da buymuş ağırdı belki ama daha ağırı da daha kötüsü de olabilirdi. Rabbim esirgedi Elhamdülillah binlerce kez şükürler olsun. Dilerim Allah'tan herkes yuvasında huzur ve mutluluk olsun kimsenin yuvası yıkılmasın evlatlar annesiz babasız kalmasın, Rabbim herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Allah cümlemizin hakkında her daim hayırlısını nasip eylesin. Çok uzun oldu hakkını helal et ablacım ama benim görüşümde bu yönde. Rabbim gönlünden geçen hakkında hayırlı olan bütün dualarını kabul eylesin, hayatındaki müşküllerin sıkıntıların giderilmesini nasip eylesin ablacım Allah'a emanet ol...

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Merhaba Allah yar ve yardımcınız olsun. Öncelikle ben hoca değilim, durumunuz zor ama dini nikahta sizin boşama hakkınız yok şayet bu öfke şiddet anında eşiniz tarafından kullanılan bazı sözler nikahın zaten düşmesine sebep olabilmektedir. Hukuki olarak yuvanızın artık kurtulma imkanı kalmadıysa sabrınız yetmiyorsa artık zulme boyun eğmek zorunda değilsiniz. Ama düzelmesi için zerre kadar umut varsa sabretmenizi öneririm. Yuva kurmak çok zor ama yıkmak o kadar kolay oluyor ki bazen sebepli bazen sebepsiz önemli olan sabretmek. Ben boşandım bunu isteyen taraf değildim çok çabaladım çırpındım elimden gelen her şeyi yaptım olmadı ve boşandık bitti. Yaşadıkların kolay değil birleştirince ama olmayınca da olmaz. Herkesin bir sabır noktası vardır ki o noktaya geldiği anda her şey olur biter bir bakmışsın mahkemedesiniz ve yılların evliliği bir çırpıda bitmiştir. Allah'ın yazdığından takdirinden başkası olmuyor. Ben sana eğer aldatılmayı kaldırabiliyorsan ve tekrar etmeyeceğine eminsen düzelebileceğine dair umudun varsa yıkıcı değil yapıcı olmak istiyorum dersen sabret derim. Ama sen kalbinden gelen sesi vicdanını dinleyerek karar verdiysen ve sadece Rabbim razı olur mu diye soruyorsan Allah istemese bunlar başına gelmez ve o kritik kararı veremezdin. Hiç kolay değil biliyorum size başka ne diyebilirim ki, bazen işte dediğim gibi olmayınca olmaz. Belki de evladınızın olmaması bunları yaşayacağınız içindi, kim bilebilir. Bende derdim ki ben yapıcıyım yıkıcı değilimdir yeri geldiğinde alttan almasını bilirim derdim, ama güzel kardeşim karşındaki insan senin gibi düşünmezse ne gelir ki elinden yıkılmasın diye çabalasan da hiç bir şeyi değiştiremezsin. Allah'ın dilediğinden başkası gelmez biz kulların başına. Eşinle bir konuş neden böyle davrandığını neden böyle yaptığını ne istediğini sor tartışma ortamından uzak durarak düzelme yolunda bir umut var mı öğren sonrada vicdanının sesini dinleyerek karar ver o yanlış yapmaz. Hakkında hayırlısını iste Yaradandan o en doğrusunu en iyisini bilir. Hakkınızda hayırlısı olsun Rabbim her daim yar ve yardımcınız olsun.

Selamün aleyküm ablacım Allah razı olsun, bende tozduman kardeşimin aslında bana yazdığını düşünmedim ama ilk yorum yazan ben olduğum için acaba bana mı yazdı düşüncesine kapıldım. Çünkü tozduman kardeşimde benimle alakalı bir çok konuya vakıf olan insanlardan bir tanesidir. Bana yazdıysa bile şayet bir yanlışlıktan ötürü yazdığını düşünüyorum. Ablacım aslında iyiyi de kötüyü de yaşamak bizim seçimimiz olmuyor bazen bizim elimizde olsa hiç istermiyiz kötüyü yaşamayı ama Rabbim böyle takdir ediyorsa sebebi hikmeti görmek gerekiyor. Bende Allah'ın lütfu ile kendimce idrakimce gördüm, ben mükemmel hatasız bir insan bir kul değilim. Kimseyi kötülemek istemem yapmam yapmadım da yaşadıklarımı sizler dışında annem babam ve 2 kardeşimden 1 tanesi biliyor. Ama karşı taraf ayrılığın başladığı günden bu yana beni ve ailemi kötülediler olsun ben onların yanlışlarını ifşa etmedim etmem de huzurluyum. Mesela konuyu açan kardeşimiz demiş ki borçlandı altınlarımı bile aldı, ilk evlendiğimiz dönemlerde 1 bileziğini aldım. Ben hiç istemedim zorla almadım ama onun bana bunu teklif etmesi beni o kadar üzmüştü ki, hırsımdan ağladığım zamanı bilirim benim ona daha fazla almam gerekirken o bileziği almak zorunda kaldım diye. Evlilik aslında çok güzeldir ama her iki tarafta iyi niyetle yaklaşmalı anlamaya çalışmalı en ufacık şeyde huzursuzluğa tartışmaya gitmek yerine yapıcı olmaya çalışmalıdır. Tek taraflı olursa ne yaparsak yapalım sonuç her zaman belli boşanmaktır. Benim vicdanım rahat şunu ona yapmasaydım veya keşke şunu da yapsaydım dediğim hiç bir şey yok peki onun için yaptıklarıma pişman mıyım asla değilim. Ben yapmam gerekenleri yaptım doğruları göreceği günü sabırla bekledim, bir gün her şeyin düzeleceğine inandım. Ama olmayınca olmuyor abla bizim istediğimiz değil Rabbimin takdiri neyse o oluyor. Artık benim için tek bir şey var evladımı dinimize yakışır bir şekilde yetiştirebilmek güzel bir gelecek kurabilmek bu yüzden herkes her ne kadar evlenmelisin dese de haklı tarafları da var annesizliğini en aza indirgemek gibi ama evladımı öz evladı gibi göreceğinden sahip çıkacağından emin olmak imkansız, ben bu yüzden sonunda yalnız kalmayı seçiyorum. Rabbim zaten yeni bir yuva kurmayı yazdıysa ki dilerim Rabbimden hayırlı bir insan yazmıştır ben her ne kadar istemesem de zaten olur. Evet ablacım benim imtihanım da buymuş ağırdı belki ama daha ağırı da daha kötüsü de olabilirdi. Rabbim esirgedi Elhamdülillah binlerce kez şükürler olsun. Dilerim Allah'tan herkes yuvasında huzur ve mutluluk olsun kimsenin yuvası yıkılmasın evlatlar annesiz babasız kalmasın, Rabbim herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Allah cümlemizin hakkında her daim hayırlısını nasip eylesin. Çok uzun oldu hakkını helal et ablacım ama benim görüşümde bu yönde. Rabbim gönlünden geçen hakkında hayırlı olan bütün dualarını kabul eylesin, hayatındaki müşküllerin sıkıntıların giderilmesini nasip eylesin ablacım Allah'a emanet ol...
Selamu aleyküm (02:24) cümleten hayırlı geceler.
Şimdi ben sadece tolunay kardeşimin yazdıklarını alıntı yaptım. ACABA NEDEN?
Şimdi tolunay kardeşimde, acaba neden sadece benim yazdıklarımı alıntı yaptı diye düşünüyorilginç::.
Hele biraz düşün bakalım tolunay kardeşim, eğer nedenini bulabilirsen cevap yazarsın, bulamazsan birsonraki girişimde ben yazarım:tamam:.

kgüll..,

Edit: 23:15 Geldim baktım cevap yazılmamış, herneyse.
Tolunay kardeşim ben pc başına oturduğumda önümde çay bardağı eksik olmaz, hoş gerçi sizler kadar uzun yazı yazmasamda forumda birşey yaparken illaki çay içerim.
Sizin bu yazılarınızıda okurken yine çay içiyordum ama nezaman bardağımı almak için bardağa baktığımda okuduğum kelimeyi, satırı kaybettim.

Burada dikatini çekmek istediğim mevzu, şu satırlarınızı noktadan sonra ayırıp bir alttan başlasan da yazılarınızı rahatlıkla okuyabilsem diyirum.
Nedemek istediğimi inşaAllah anlatabilebilmişimdir. ;)

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam Ekrem abim bende yeni girdim yazdıklarını okuyup anlamaya çalışıyordum. Ama benden önce davranmışsın :) evet abi bende yazdığım yorumu ilk okuduğumda farkettim ama göndermiş bulundum. Aslında genelde yazarken dikkat ediyorum ama bu konuda yazdıklarım hep aynı şekilde olmuş kusura bakma abi. Daha dikkatli olurum bundan sonra.

Senin anlatmak istediğini anladım, ama ben yazmadan sen yazdın abi. Ve başka bir şey daha geldi aklıma bana daha önce yazdığın böyle bir şeye sebep oldum mu acaba diye düşünüyordum. Şükür ki değilmiş abi bundan sonra daha dikkatli olurum hem gözü yoruyor hemde okurken kaçırmak mümkün hale geliyor kesinlikle haklısın abi. ;)

Not: Çaysız tadı çıkmaz abi :):)Allah'a emanet ol...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Artık herkesin beklentileri de çok yüksek, beklediğini bulamayınca boşanmayla sonuçlanıyor.
Eşler orta yolu bulma, birbirlerini idare etme yoluna hiç gitmiyorlar ki gitseler her şey ne kadar güzel olacak aslında…

Rabbimiz Kur’an’da kadınlar ve erkeklerin birbirine örtü olduğunu buyuruyor.
Hani sadece özel konularda mı erkek ve kadın birbirine örtüdür? Sanki Rabbimiz bizlere: “Siz kulsunuz, erkek veya kadın ama aciz ve eksiksiniz. Hatasız olamazsınız, mükemmel değilsiniz. Birbirinizin hatalarını örtün, birbirinizi tamamlayın” dermiş gibi geliyor bana.

karşımızdakini eksikleriyle sevmeyi öğrenmeliyiz artik ..

Siz gerçekten sıkıntısız, sorunsuz bir evlilik gördünüz mü? İnanın ben görmedim. Çünkü burası imtihan dünyası. Bir şekilde sınanıyoruz hepimiz. El ele tutuşan her çiftin mükemmel bir evliliği var zannetmeyin.

Çok farklı insanları tanıdığım ve pek çok hayat hikayesine direkt veya dolaylı yollarla şahit oldum..

Emin olun kimse tam değil, insanların açamadıkları ne sırları, anlatamadıkları ne dertleri var kimbilir. Kimi eşinin çok konuşmasından, kimi çok sessiz oluşundan, kimi asabiyetinden, kimi titizliğinden şikayetçi. Kimi “aileme değer vermiyor”, kimi “beni anlamıyor”, diyor…

Allah kadını ve erkeği farklı yaratmış.
Siz karşınızdakinin sizin gibi düşünmesini, her olaya sizin pencerenizden bakmasını, tepkilerinin sizin ki gibi olmasını beklerseniz, hatayı baştan yapmış olursunuz...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Çok utandım ben bunları daha yenı okuyorum:)
Tolunay kardeşim sana yazmadım bekar kardeşlerımıze ve kendıme yazdım.. :) Kusura bakma lütfen hakkını helal et kardeşim..
ıstedımkı kardeşımıze sadece evlı kardeşlerımız öncülük etsın. Evlı yada boşanmış sonuç olarak onların bakışı ıle benım bakışım bır olmaz..
Ben kendı sorunlarımı yazınca 10 kişinin bana birşeyler söylemesı degıl de benım halımı yaşamış, kardeşimin telkınını dinlerim..

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Çok utandım ben bunları daha yenı okuyorum:)
Tolunay kardeşim sana yazmadım bekar kardeşlerımıze ve kendıme yazdım.. :) Kusura bakma lütfen hakkını helal et kardeşim..
ıstedımkı kardeşımıze sadece evlı kardeşlerımız öncülük etsın. Evlı yada boşanmış sonuç olarak onların bakışı ıle benım bakışım bır olmaz..
Ben kendı sorunlarımı yazınca 10 kişinin bana birşeyler söylemesı degıl de benım halımı yaşamış, kardeşimin telkınını dinlerim..

Sorun yok kardeşim helal olsun ben çoktan unuttum dert etme, bende yanlış anladığımı düşünmüştüm o zamanlar bu yüzden sorun yok kardeşim...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz

Allah kadını ve erkeği farklı yaratmış.
Siz karşınızdakinin sizin gibi düşünmesini, her olaya sizin pencerenizden bakmasını, tepkilerinin sizin ki gibi olmasını beklerseniz, hatayı baştan yapmış olursunuz...
GÖNÜL SIZIM

Konunun başlığı ve gönül dostumun yazdığı şu satırlar için ve daha yukarılarda İslam fıkıhı ile bizi aydınlatan İhvan beye teşekkür ederim.Bu yazılarda; kendi hayatımda yaşayıp da anlayamadıklarım tek tek ortaya çıkıyor.Bir kez daha anladım ki zulme uğramışım hemde her konuda, kocalık hakkı bakalım bu zulmü bertaraf edebilecek mi Hak huzurunda?
Nasıl ki müslümanım demekle müslüman olunmuyor amel gerekiyorsa müslümanlığını anlamak için ,kocayım yada kadınım demekle de olmuyor gereğini yapmak gerekiyor yoksa taşalar temelinden oynuyor ve evlilik binası eninde sonunda yıkılıyor.

Üst Alt