Bu dünyada vefasızlık yapana ahirette hesap sormak

dolunay21

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba,
Size birşey sormak istiyorum; benim liseden tanıştığım arkadaşım, kardeşim bacım dediğim bi insan.yediğimiz içtiğimiz birdi, ben giymiyordum ona veriyordum kıyafetimi,ve telefonu yoktu ,ona kendi telefonumu verdim kullansın diye onsuz bir gün geçirmezdik yani öyleydik, hatta bi ara onun sevgilisi vardı o benim telefona hattını takmıştı ve onunla konuştuğu mesajlar kayıtlı kalmıştı benim abim de o akşam kurcalayınca benim sevgilim zannetti ve bende pot kırmadan onun üstüne laf, söz gitmesin diye evet benim sevgilim dedim ama o akşam çok ağladım, çok kızdılar bizimkiler.:( ama ne yapayım herşey onun için! katlanmalıydım çünkü, onu seviyordum. ama okul bitince..ben kazandım üniversiteyi, o da kazandı ama gitmedi.. ben üzüldüm gitmediği için.. ben gittim artık çok uzaklara, her gün onu arardım...o da benim günlerimi sayardı..bu kadar felan kaldı diyee.. bir gün gittim geldi, gelmedi değil! bize geldi, gördü beni çok sarıldık birbirimize ama bi 15 dk oturdu gitti. akşamı ise, bunu bi dıdısının dıdısı diyelim öldü...ve ben zaten 3 gün sonra gidecem ona gel dedim gelmedi ve ben ona inat olsun diye ona gitmedim onunda tanıdığı arkadaşa gittim.. ben buna çok kırıldım diye 1 ay geçti arada ne arıyorum ne msj çekiyorum, son zamanlar msj atmak istiyordum, aramak istiyordum ama işte kontörüm yoktu..sonra bu bana msj çekmiş faceden.ben tam ona msj atacaktım o facesini dondurmuştu. yine 2 - 3 hafta geçti aradan, halen arayamadım bir gün aradım bana, "sen çok havalı, üniversiteli olmuşsun diye, kibar oldun" diye söylendi ama halbuki öyle birsey yok! sonra ben onu koruduğum, ailem yüzünden tartıştığım sevgilisi araya girdi o bana artık bitsin dedi arkadaşlığımız artık konuşmak istemiyorum ve bu beni çokk üzdü benim üniversite hayatımı mahf etti, üzüntüden çok ağladım, ben buna haklı yada haksız olduğum halde 3 defa özür diledim ama o benim özürümü her seferinde geri tepti ve ben zaten 3.cüsünde dayanamadm zaten 3.sunde hesap sorar gibi yapınca kavga ettik, birbimize girdik.. tabi benim de bazı hatalarım olmuştur olmamış değil ve ben zaten artık onu bitirdim, o zaten bitirmişti de tek korkum, diğer dünyada onun hesabı bana sorulacak mı? ben ona maddi yönden helal ediyorum hakkımı ama beni çok üzdüğü için hakkımı haram etsem, öbür dünyada; "sen beni niye bu kadar üzdün diye" hesap sorabilir miyim? lütfen cevap verin, Allah rızası için. :( teşekkürler şimdiden...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba,Gözden ırak olan gönülden de ırak olur.uzun mesafeli arkadaşlık malesef zaman ile mekan ve zaman değişimi ile her iki tarafa farklı kapılar ve farklı arkadaşlıklar başlanıyor zaman ile doal olarak her kes kendisi gibi ,kendisi ile ortak noktaları bulunan kendisine yakın bir arkadaş buluyor...
Ne kadar bir şeye yönelir ve yaklaşırsak hali ile diğer taraftan uzaklaşırız..

kimseyi sevmeye ve arkadaşımız olmaya zorlamaya hakkımız her insan hayatımıza yada biz başkasının hayatına bize ihtiyacı olduğunda gireriz neden biliyormusunuz...
Allah tarafından özel bir sebep ve gaye için gönderiliriz bu gaye, ihtiyaç bittiğinde biz gider,gelmesi gereken ikinci rolde ki gaye ve hizmeti olan gelir..
Ne gelen nede giden kendisi ne gelmiş nede gitmiştir..
Arkadaşlık tercih meselesidir zorla arkadaş olunmaz......

acilangul1

Üst Alt