Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1. Bugun Alemlerin efendisinin Dogum gunu Yuregim pir pir.. cocuklarim, yetimlerimde bir baska sevinc havasi var Bugun...
5 yasindaki oglsumun Anne Pasta da alabilirmiyiz..diye sordugunda tabiki alabiliriz..
Cocuk akli iste...
ve bugun bazi ozel ,guzelikleri yapmaya karar verdik..
Efendimiz -asm-'ın hayatından bir parça okumaya basliyarak hayatta basladik.. hangi parcasimi idi..
Yetimlere ve cocuklara olan sevgi ve hosgorusu idi...
Ya Sizler de bu guzelige katilmaya ne dersiniz...
2. Epostalarınıza ve forum imzalarınıza bir Hadis-i Şerif ekleyin..
3. Günlüklerinize ve takip ettiğiniz sitelerin "Güzel Sözler" kısımlarına bir kaç Hadis-i Şerif ekleyin!
4. Bir dostunuza güzel bir kitap veya bir siyer cd/dvdsi hediye edin!
5. Efendimiz -asm-'ın hayatı ile ilgili bir video izleyin ..cokca selavaat getirin..
Cocuklarim Peygamber efendimize sav. cocuk yuregi ile hediyeler, selavaatlar, guzel sozler hazirladilar bugun...
6. Evinizde "Siyer Zamanı" belirleyin ve her Cumartesi akşamı çocuklarınıza Peygamber Efendimiz -asm-'ın hayatından kısa bir parça anlatın.
7. İster kızgınlığınızı kontrol etmek olsun, ister kibarlık olsun, eksik olduğunuzu, hata yaptığınızı hissettiğiniz BİR DAVRANIŞI, Peygamber Efendimiz'in sünnetine göre düzeltin.
8. Peygamber Efendimiz -asm-'ın davranışı, karakteri veya başından geçmiş bir olayı kısaca yazın ve insanlarla paylaşın!
Bugun sevdiklerimize bir kirmizi gul ve Hadisi serifi ekliyerek hediye edin...
9. Eve, işe gidip gelirken arabanızda veya mp3 çalarınızda Peygamber Efendimiz ile alakalı kısa sohbetler, güzel ilahiler dinleyin!
10. Bir durumla, problemle karşılaştığınızda kendinize şunu sorun: "Peygamberim bu durumda ne yapardı?
Ebu Zerr (radiyallahü anh) hazretleri Peygamber Efendimiz (aleyhissalatü vesselam)’ın şöyle buyurduğunu rivayet etmektedir:
"Nerede bulunursan bulun, Allah’tan kork ve hep takva duygusu içinde ol! Bir günaha düşmüşsen, arkasından hemen bir iyilik yap ki, o günahı siliversin. İnsanlarla olan muamelelerinde de güzel ahlâktan hiç ayrılma!"
Dün bizde sohbette efendimizin kandilini kutladık bu akşamda yine başka kardeşlerimle kutlayacağız inş.
seninde kandilin hayırlı mübarek olsun gönül sızım yusufu da benim için öpermisin kandil hediyem olsun ona
CUMANIZ KANDiLiNiZ MUBAREK OLSUN GONUL DOSTLARIM...
Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır O gül ki Muhammet’i hatırlatır Onu hatırlayana gül koklatır Gül kokulu sevgi dolu nice kandiller
Bu gece peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa SAV ‘in dünyaya şereflendirdiği gecedir O peygamber ki insanların sapıklıkta sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu
bir zamanda dünyaya şeref vermiş ve dünyaya ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur ..
Dularımız bu gece eksik olmasin, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun
Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun Saadetiniz kaim olsun
Gel ey Muhammed bahardır, dualar ardında saklı, aminlerimiz vardır..
Hacdan döner gibi, mevlidtan iner gibi gel gel Bekliyoruz ..
Mevlid kandiliniz cumaniz mubarek olsun her duaniz kabul olsun Amin
Selamun Aleykum..Bugun Mevlid kandili Bu gece peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa SAV ‘in dünyaya şereflendirdiği gecedir ..
Cuma namazina biraz erken gittim bugun....islami okullun ogrencileri hep beyazlar icinde selavaatlar okuyorlardi...
Cocuklarin yakalarinda birer kirmizi gul ,yetim olanlarin ise ikiser tane kirmizi ve beyaz guller takilmisti..
Her tarafi Gul kokusu sarmis sanki yer gok ,melekler bile Peygamber efendimizi sav. cocuklar ile selatu selam ediyorlardi...
daha Sonra Peygamber efendimizi ne kadar taniyoruz yarismasi baslamis bilen cocuklara hediyeler verildi..
ve bir soru soruldu bilene en buyuk hediye verilecegi bildirildi...
Sorduklari..Sevgili peygamber efendimiz sav. bu kadar ozel yapan en buyuk vasfi nedir?
ortaligi bir sessizlik kapladiginda kucuk bir KIZ cocugu elini kaldirarak ,ayaga kalkti iki gullu vardi belli ki bir yetim idi.
sag elini gogsune koyarak..gozlerini hafifce yumarak gozyaslarini sakliyordu...ve dedigi su idi..
Cunku Allah cellesanu/Hu en cok sevdigi, Allah ve melekleri, bile Peygamber'e salat ettigi ,
kainatta butun mahlukat tarafindan en cok sevildigi insan olmasi ozeligidir...
Allah tarafindan en cook sevilmek..bundan buyuk ozelik mi olur diyerek yerine oturdu...<!-- google_ad_section_end -->
Yusufum daha 5 yaşında. Henüz ''r'' harflerini söyleyemiyor..ama Hamd olsun Fatiha suresini cok guzel de ezbere okuyor.
O okudugunda yuregimde bir baska sevinc ve mutluluk doluyor kimlerden ve nereli oldugunu dusununce
Rabbime cokca sukr ediyorum...
Bu aksam evde helva yaparken yanima gelip Anne..bu gece Peygamber efendimizin dogdugu gece ona ne hediye verecem ki
diye sordugunda afaladim bir an.. tmm dedim Fatiha suresini Ona hediye edebilirsin guzel oglum dedim..
O da oturdu Fatiha yi okudu ve arkasindan o kucucuk pamuk ellerini acip soyle dua etti..
Ey peygamberim ben geldim sana hediye getirdim.elhami okudum gonderdim..aldinmi ki?
Seni cok seviyorum ama oyuncaklarimi, arabalari, cikolatayi da cok seviyorum haa annemi de cok seviyorum.
bazen her istedigimi almiyor ama olsun yine de seviyorum.
Annem dedi ki Peygamberimiz çocukları çok seviyor. Beni de seviyorsun degil mi?Ben de seni cook seviyorum.
annem de beni cok seviyor hediye icinde bisey degil.byee<!-- google_ad_section_end --> <!-- haber bitiş -->
Ben, güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim.<!-- google_ad_section_end -->
Her peygamber, ümmetini Allah’ın kendilerinden razı olacağı şekilde, güzel ahlak modeli üzerine yetiştirmeye çalıştı...
Efendimiz ise bu zincirin son halkasıydı ve vazifesi ise bu güzel ahlakı en güzel surette tamamlamaktı...
Hz. Adem aleyhisselam ile başlayan bu ahlak dersinin en ileri seviyesini, en mükemmel tarzını gösteren
bir nevi son noktasını koyan Efendimiz Aleyhisselatü Vesselam’dır.
Hz. Aişe’ye (r.a.) sorarlar:
Resûlullah’ın (asm.) ahlâkı nasıldı?
Aldıkları cevap şu olur:
“Siz Kur’anı okumadınız mı? Resûlullah’ın (asm.) ahlâkı Kuran’dı.”
Hz. Aişe’nin aktardığı hadistende anlıyoz ki ; Cenab-ı Hakk’ın kullarında görmek istediği ahlak Kur’an ahlakıdır.
Kur’an-ı Kerim’de bize ahlak dersi veren bir çok ayet görmek mümkün.
Bizim bu ahlaka ulaşmamızdaki bize en büyük rehber de Efendimiz olacaktır...Allahu ekber..Kebira...
Cenab-ı Hak hepimizi Efendimiz'in ahlakıyla ahlaklandırsın inşallah..<!-- google_ad_section_end --> amin..