Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Bugün içimde buruk bir sevinç var...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huzur Yolcusu" data-source="post: 84014" data-attributes="member: 6609"><p>Selamün aleyküm gülcem ve cglaa16 kardeşim Allah sizlerden razı olsun. Haklısın gülcem kardeşim şükürler olsun ki duacı olan kardeşlerimizin hürmetine Allah'ın izniyle bunlarıda atlatacağız. Allah sizlerden razı olsun. cglaa16 kardeşim olanlara karşı her ne kadar sabır etsemde Rabbime bıraksamda bende üzülüyorum. Bir yuva kurduk evladımız oldu belki çokta huzurumuz yoktu, ama böylesine kötü böylesine nefsine köle olup evladını bile düşünmez hale gelecek kadar kötü değildi. Ablası amcası bu hale gelmesine sebep oldular şimdi onların yanında bile değil olanda hem kendine hem bana özelliklede en ağırı kızıma oldu. Yada bana öyle gelmiş insanın içinde olmasa nasıl bu hale gelip bunca yanlış yola bunca günaha nasıl batardı? Kızımın haline üzülüyorum o hiç birşey bilmezken görmezken anlattıklarım ona yalan gelse de bir film seyrederken şarkı dinlerken yada bunlardan hiç birşey olmazken bile bir anda aklına gelip nasıl üzüldüğünü hala sevip beklediğini ben görüyorum yaşıyorum. İnsanız üzülmemek elde değil ama Rabbim böyle takdir etmiş kızımın alnına böyle yazmış isyan etmek asileşmek kaderi sorgulamak ne haddime. Şimdi görüyorum ki kendi psikolojiside bozulmuş haline üzülüyorum ve korkarım ki başına daha kötü şeyler gelecek ama benim elimden gelen başka birşey kalmadı. Biz artık ne olursa olsun bir araya gelemeyiz çünkü evlilikte önemli olan huzur, güven ve sadakattir. Bizde bunların malesef hiç biri kalmadı. Kaldı ki ben kendi adıma kabul edemediğim halde sırf evladımın boynu bükülmesin ve yanlış yola kötü yola düşmesin diye geri dönmesini teklif ettim. Ama yine gördüğüm muamele hakaret ve ters tepki oldu bende olmayacak birşeyi zorladığımı anladım. Şimdi de abi dediği adama adamdan habersiz resimlerini paylaşıp sevgi sözcükleri yazıyor kızım diye benim dayımın kızının resimlerini paylaşıyor benimde anladığım psikolojisinin bozulduğu yada yine yanılıyorum bilmiyorum. Vicdan konusuna gelince hepimizin fıtratında var aslında vicdan göstermek merhamet etmek ama bizler sadece işimize geldiği gibi kullanıyoruz yani bir nevi bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı. Ama aslında böyle değil sadece bencillik ediyoruz hepimiz insanız hepimizin annesi babası var hepimiz aynı Allah'a inanıyoruz hepimiz aynı dini yaşıyoruz ve hepimiz öldükten sonra sadece amellerimizle ve bir kefenle gömüleceğiz. O zaman bu çırpınışın bencilliğin gafletin ne gereği var zalim olmanın zulmetmenin kime ne faydası var cennet duruken cehenneme neden gidelim? Bu yüzden vicdan göstermek merhamet etmek lazım o zaman bu dünyada ahirette bambaşka olur. Allah'ım her ne yaşarsak yaşayalım ne kadar zulüm görürsek görelim vicdanımızı köreltmesin kalbimizi karartıp katılaştırmasın hakkımızda her daim hayırlısını nasip eylesin...</p><p></p><p>Ya kırdığın gönlü Allah seviyorsa? Bilemezsin, bilseydin ödün kopardı. Dokunamazdın. Mevlana Celaleddin Rumi Hz.</p><p></p><p>Ey İnsan Kaf Dağı kadar yüksekte olsan da, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma her şeyin bir hesabı var; üzdüğün kadar üzülürsün. Mevlana Celaleddin Rumi Hz.</p><p></p><p>Kötü bir işin en gizli şahidi vicdanımızdır Hz. Ömer (r.a)</p><p></p><p>Dualarınızda dualarımda bulunmamız duasıyla; Allah'a emanet olun.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huzur Yolcusu, post: 84014, member: 6609"] Selamün aleyküm gülcem ve cglaa16 kardeşim Allah sizlerden razı olsun. Haklısın gülcem kardeşim şükürler olsun ki duacı olan kardeşlerimizin hürmetine Allah'ın izniyle bunlarıda atlatacağız. Allah sizlerden razı olsun. cglaa16 kardeşim olanlara karşı her ne kadar sabır etsemde Rabbime bıraksamda bende üzülüyorum. Bir yuva kurduk evladımız oldu belki çokta huzurumuz yoktu, ama böylesine kötü böylesine nefsine köle olup evladını bile düşünmez hale gelecek kadar kötü değildi. Ablası amcası bu hale gelmesine sebep oldular şimdi onların yanında bile değil olanda hem kendine hem bana özelliklede en ağırı kızıma oldu. Yada bana öyle gelmiş insanın içinde olmasa nasıl bu hale gelip bunca yanlış yola bunca günaha nasıl batardı? Kızımın haline üzülüyorum o hiç birşey bilmezken görmezken anlattıklarım ona yalan gelse de bir film seyrederken şarkı dinlerken yada bunlardan hiç birşey olmazken bile bir anda aklına gelip nasıl üzüldüğünü hala sevip beklediğini ben görüyorum yaşıyorum. İnsanız üzülmemek elde değil ama Rabbim böyle takdir etmiş kızımın alnına böyle yazmış isyan etmek asileşmek kaderi sorgulamak ne haddime. Şimdi görüyorum ki kendi psikolojiside bozulmuş haline üzülüyorum ve korkarım ki başına daha kötü şeyler gelecek ama benim elimden gelen başka birşey kalmadı. Biz artık ne olursa olsun bir araya gelemeyiz çünkü evlilikte önemli olan huzur, güven ve sadakattir. Bizde bunların malesef hiç biri kalmadı. Kaldı ki ben kendi adıma kabul edemediğim halde sırf evladımın boynu bükülmesin ve yanlış yola kötü yola düşmesin diye geri dönmesini teklif ettim. Ama yine gördüğüm muamele hakaret ve ters tepki oldu bende olmayacak birşeyi zorladığımı anladım. Şimdi de abi dediği adama adamdan habersiz resimlerini paylaşıp sevgi sözcükleri yazıyor kızım diye benim dayımın kızının resimlerini paylaşıyor benimde anladığım psikolojisinin bozulduğu yada yine yanılıyorum bilmiyorum. Vicdan konusuna gelince hepimizin fıtratında var aslında vicdan göstermek merhamet etmek ama bizler sadece işimize geldiği gibi kullanıyoruz yani bir nevi bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı. Ama aslında böyle değil sadece bencillik ediyoruz hepimiz insanız hepimizin annesi babası var hepimiz aynı Allah'a inanıyoruz hepimiz aynı dini yaşıyoruz ve hepimiz öldükten sonra sadece amellerimizle ve bir kefenle gömüleceğiz. O zaman bu çırpınışın bencilliğin gafletin ne gereği var zalim olmanın zulmetmenin kime ne faydası var cennet duruken cehenneme neden gidelim? Bu yüzden vicdan göstermek merhamet etmek lazım o zaman bu dünyada ahirette bambaşka olur. Allah'ım her ne yaşarsak yaşayalım ne kadar zulüm görürsek görelim vicdanımızı köreltmesin kalbimizi karartıp katılaştırmasın hakkımızda her daim hayırlısını nasip eylesin... Ya kırdığın gönlü Allah seviyorsa? Bilemezsin, bilseydin ödün kopardı. Dokunamazdın. Mevlana Celaleddin Rumi Hz. Ey İnsan Kaf Dağı kadar yüksekte olsan da, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma her şeyin bir hesabı var; üzdüğün kadar üzülürsün. Mevlana Celaleddin Rumi Hz. Kötü bir işin en gizli şahidi vicdanımızdır Hz. Ömer (r.a) Dualarınızda dualarımda bulunmamız duasıyla; Allah'a emanet olun. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Bugün içimde buruk bir sevinç var...
Alt