Büyü, kötü kişiler ve muska gibi habersiz olduğumuz kötülükler

Jan_

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm sevgili islamiforumlar net üye ve yöneticileri
Bu aralar sıklıkla büyü, kötü ruh, üç harfimi ve muska mağduru olduğunu söyleyen kişilerin isimleri sohbet aralarında geçiyor ve ben duydukça korkmaya başladım :(
Kendimizi ve ailemizi bu tür şeylerden nasıl koruyabiliriz acaba ? Ben eskiden inanmazdım bu tür şeylerin olabildiğine ama oldukça şaşkınım şuanda duyduklarım karşısında.
Ne yapabiliriz acaba, nasıl dua edilmeli ?
Ha birde nazar var ? Ondan nasıl korunulabilir ?

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm es selam kardeşim doğrusu bilen kardeşlerimden bende öğrenmek isterim çünkü hiç bilgim yok bu konuda ve dün akşam evine ziyarete gittiğim arkadaşım bahsetti evinde bu tarz olaylarla mücadele ettiğinden ve bende sizin gibi şaşkınlık içinde kaldım.İnşallah hem sizin hem benim bu merakıma ışık tutacak paylaşımları yapacaktır arkadaşlarım selametle Allah cc emanet olun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam, Kişinin Allah'a sığınması, iman ve ibadet konusundaki titizliği ile, büyünün tesir etmesinde etkili olan şeytanın insana yaptığı telkinlere kulak asmaması, şeytanın insanlar üzerindeki etkisini azaltır ve büyünün tesirinden de korunmuş olur.

Çünkü şeytanın yaptığı, sadece telkin yoluyla korkutmak, şüpheye düşürmek, vesvese vermekten ve temelsiz kuruntulardan, neticesi olmayan vaatlerden başka bir şey değildir.

Nitekim, Kur'ân-ı Kerim'de şöyle denir: "(Şeytan) onlara söz verir ve onları ümitlendirir; halbuki şeytanın onlara söz vermesi, aldatmacadan başka bir şey değildir." (Nisa suresi, 120)

Büyünün hakikat olduğu kabul edince Allah'a sığınmak yerine büyücü, büyü bozuyor diye bazı büyücü, medyum gibi şarlatanların ,ahmakların yanına giderse şeytanın vesvese ve evhamlarına bu tür şeylere daha çok açık olur..!!
Böyle kimseler, daha çok kendi kendilerini bir saat gibi kurup hasta eder. Çünkü şeytan, insana sadece vesvese verir ve yanlışı doğru olarak göstermek ister.
Aslında hiç de önemli olmayan ses veya görüntüleri kendince ,kendi kafalarında korku ile daha değişik şekillere ve seslere benzetenler evhamlı, itikadı zayıf, ibadeti ve zikri olmayan, Allah'a olan görevleri konusunda gevşek davranan ve ibadetlerini ihmal eden kimseler kolayca etkilenir...

Bütün bu saydıklarımızın dışında, büyünün tesir ettiği takva sahibi kimseler de yok değildir. Ancak, yüce Allah'a teslimiyet gösterilip tevekkül edildiği ve tam anlamıyla sığınıldığı, günlük ibadetlere titizlikle devam edildiği, her gün birkaç sayfa Kur'ân-ı Kerim ve Kur'ân-ı Kerim'de Hz. Peygamber'in sav okunmasını tavsiye buyurduğu sure ve dualar okunduğu takdirde büyünün tesiri önlenebilir.

Çünkü kötü niyetli kimseler büyü yapsalar bile, herkesin ve her şeyin üstünde mutlak güç ve kuvvet sahibi Allah vardır ki, O'nun gücü dünyanın bütün sihirbazlarının ve kendilerine yardımcı olan cinlerin ve şeytanların gücünden üstündür. Zira, kendisinde güç bulunduğunu iddia edenleri de yaratan Allah'tır. O dilemezse hiç bir şey olmaz. Nitekim,

Hz. Peygambere yapılan büyü konusunda Cenab-ı Hak (c.c.) "Felâk" ve "Nas" surelerini indirip bunlarla dua edip kendisine sığınmasını istemiştir.

Hz. Peygamber de öyle yaparak şifa bulmuştur. Böylece Peygamberimiz, büyücülerin gayretlerini neticesiz bırakmış ve arzularını kursaklarına tıkamıştır.

Bununla beraber büyü,yapanlar, Allah'ın izni olmadıkça kimseye bir zarar veremez. Çünkü gerçek tesir ne sihirde, ne sihirbazda, ne tabiatta, ne ruhta, ne yerde, ne gökte, ne şeytanda, ne de melektedir.
Hakiki müessir, ancak ve ancak Allah'tır. Fayda ve zarar denilen şey de ancak O'nun izni ile meydana gelir.
O halde, her şeyden önce Allah'tan korkmalı ve Allah'a sığınmalıdır ve bunlara karşı koymak için de Allah'ın kitabına sarılmalıdır.

NÂS SURESİ'NİN BÜYÜYE KARŞI OKUNMASI
"De ki: Sığınırım ben insanların Rabbine,
İnsanların hükümdarına, insanların ilahına,
O sinsi vesvesecilerin şerrinden.
O ki, insanların göğüslerine vesveseler fısıldar.
Gerek cinlerden, gerek insanlardan." (Nas suresi, 1-6.)

Gerek görünüp bilinen, gerekse görünüp bilinmeyen gizli düşmanlarımıza karşı okunan ve kendisiyle Allah'a sığınılan dua makamında bulunan ve "Muavvizat" denilen, Kur'ân-ı Kerim'in son üç suresi, yani "İhlas, Felâk ve Nas" sureleri, her derde deva niteliğindedir.
Bu sebeple, bunlarla Allah'a sığınmalı ve gecenin karanlığından, şeytanların, cinlerin, büyücülerin, vesvesecilerin şerrinden bunlarla korunmalıdır.

Büyüden şüphelenenler, korkanlar ve her türlü şerden korunmak isteyenler, Peygamberimizin uyguladığı ve tavsiye ettiği gibi Felak ve Nas Sureleriyle birlikte, Ayet-el Kürsi'yi okusunlar.

Malumdur ki, büyünün tesir etmesi, kişinin içinde bulunduğu psikolojik durumlarla, karamsarlık, evham ve şüphelerle de yakından ilgilidir.
Felâk ve Nas Sûresi'nde ise bu noktalara işaretle, normal durumlarda olduğu gibi, insanın başına böyle bir hal geldiğinde de yine sadece Allah'a sığınması istenmektedir.

Kısacası, günlük hayatımızda dua ve ibadetlerimize dikkat eder, dualarla Allah'a sığınır ve gerektiği gibi yakın olursak, O’nun himayesine girer, büyüden ve büyüyü uygulayabilecek büyücülerden, habis ruhlardan korunmuş oluruz.

https://www.islamiforumlar.net/gonulden-gonule-dertleselim/25178-buyu-var-midir.html

https://www.islamiforumlar.net/isla...nazardan-korunmak-icin-ne-yapmak-gerekir.html

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Günümüzde internet, iletişim ,teknoloji ,bilgi,information, sunum var..ama malesef gerçek ilim, irfan,hikmet,alim, ihlas, hissiyat,yok gibi...
rahmetli annem anlatır dı bundan 70 -80 sene önce insanlar sadece tek bir kitap okurlarmış o da Kur'ân-ı Kerim'imiş insanlar sadece Allah'a inanır sadece O cc. dan korkarlar sadece Allah'ta n yardım isterlermiş ..
internet, iletişim ,teknoloji ,bilgi,information, sunum ,o hoca, bu hoca, o kitap bu kitap, bu cemaat,yokmuş ..!!
sadece takva, iman, teslimiyet, ilim, irfan,hikmet,alim, ihlas, hissiyat,keramet Hak dostları varmış...

SİHİRE BÜYÜYE ,NAZARA KARŞI
-FATİHA
-AYETEL KÜRSİ
-YASİN-İ ŞERİF
-HAŞIR SURESİNİN SON AYETİ(HÜ VALLAHÜLLEZİ DEN SONUNA KADAR)
-CİN SURESİ
-İHLAS
-FELAK
-NAS
-KELİME-İ ŞAHADET
-EÜZÜ BESMELE
-LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM
Bu Sure ve ayetleri, bilerek inanarak ,anlıyarak okurlarmış...

MEVLAM CÜMLEMİZE İMAN, İHLAS ,ŞİFA VERSİN ...
biz hepimiz ruhen, imanen hasta ve eksiğiz sanki....

hy..

Jan_

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Şuanda günümüzde dinden çok siyaset konuşuluyor ve insanlar bilgi edinemiyor :(
Biz daha önce köyde iken sürekli yaz tatillerinde camiye gider dini sohbetlere, Kuran'ı Kerim öğrenmeye ve dini diğer görevlerimizi öğrenmeye çalışırdık. Ama şuan da küçük bir ilçedeyiz ve Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi burda da maalesef siyaset safsatası üst safhada :( insanlara bilgi ve dini eğitim verileceğini, imamlar bile siyasi propaganda yapıyorlar camilerde.
Iyi ki varsınız gönül sızım ablam Allah sizden razı olsun. Allah size sabır versin yoruma eklediğiniz linkleri tıkladım ve iki tane evladımızı kaybettiğinizi yazmışsınız :( Allah rahmet eylesin.
Açıklama yaptığınız ve güzel bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm.
Şu büyü konusunda birini büyü işlerinde yaparken yaptırmaya çalışırken görsem de evine çevire dövsem !
O derece kiziyorum !
Kim kime yapar böyle şeyleri bu nasıl insanlık ?
Ne kadar kötü birşey :(
Bi ara kendimde şüphelerim vardı bi dönem arastirmistim .
Ne kadar çok yaptıran özellikle genc kızlar var.
Birde kitaplar satılıyor birde birbirlerini telkin de ediyorlar hayret etmiştim .
Yaptım tuttu vs diye.
Gönül sızım abla o dualar sayılı olması gerekmiyormu özellikle tek rakam. Ölçü mühim çünkü .
Eğer rakam da verebilirseniz bende okurum evime kendime .
Babam da olabilir bazen hissediyorum çok üzülüyorum babama :(

Üst Alt