'Insan evinde mutlulugu yakalayamazsa, kapidan çikinca hiç yetisemez.' derdi. ..
'Mutlu olmak ve mutlu etmek aslinda insanlar için çok kolay.' derdi...
'Önce sen mutlu ol! Çünkü yasamadigini yayamazsin, tanimadigini tanitamazsin, anlayamadigini anlatamazsin...
Mutlu olursan tebessümün bol olur, daha saglikli yasarsin ve dogru davranmanin zeminini yakalamis olursun...
Çünkü mutluluk, tepkisel davranmanin ilacidir. Karsindakine önce sen deger ver ve saygi duy ki, onun gönül topraginda sevgi filizi yesersin...
O filizin bakimi, esine bakimindir. Sevgiyle bakim verirsen onu beslemis olursun, ayni zamanda sen de beslenirsin...
Sen esini düsün ki o da seni düsünsün...
Sen onu bas taci yap ki o da seni sultani yapsin...
Sen ona sabret ve onu anla ki, o da seni içi sevgiyle dolarak kusatsin..
faziletli ve erdemli hayatin sarayina giden yollar, kimi zaman çakil taslariyla, kimi zaman dikenlerle, kimi zaman da toz-toprakla muhatap olmayi gerektirebilir...
Yolun sonunda mutlu olmak ve gülümsemek istiyorsan, o gülümsemeyi..
zihnine kazi ve hep o görüntü, Yaradan'i razi etmenin ve razi olmanin simgesi olsun. ..
Cennet Annem Aynamdi...
Kendini koru ki sen, sen olarak kal...
Kendini koruyamayanlarin ne kendisine ne de baskalarina hayri olmaz...
Cennet Annem Aynamdi...
Ne darildi, ne kin tuttu...
Gönlüne agir gelenleri muhatabiyla konustu ve affetti..
Annecigim, acaba ondan miydi kelebek gibi hafif olusun...
Canim annecigim, hep gülümseyen yüzün gözümün önünde. Yaslar aksa da yanaklarimdan bir iki dakika sürmüyor..
hüznüm, o sendeki aydinligi yayiyorum yüzüme, isiltini gözlerime ve mesaleni elime alip yeniden düsüyorum daha iyi olabilmenin yollarina. ..
Sen ne iyi bir modelmissin bize annecigim. O kadar güzel seyler kesfetmisiz ki hayata dair fakat daha ögrenecegim çok seyler var. Söyle annecigim ne olur. O kimi zaman yasadigin hüznün, nasil oluyor da sende eriyiveriyordu? Üzgün ve yasli gözlerle basini koydugun yastiktan, sabah nasil oluyor da hiç onlari yasamamis gibi mutlu kalkabiliyordun?
kesfetmeliyim. Sana söz anne, senin kizin olmaya çalisacagim. Hani diyordun ya, 'Daha iyi olmamanin mazereti yok.' diye. Ben de mazeret tanimadan daha iyi olma yolunda, yürümekten de öte Allah'in izniyle kosacagim annecigim, emin ol.