Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İslami Soru ve Cevaplar
Cennette huriler - Kadin ve erkek esit mi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 65324" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">"nüzul sebeplerinin ve ortamının bilinmesi için şart olduğu gibi bir düşünceyle bitireceğinizi sanmıştım.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Ancak yukarıdaki kısım ile nüzul sebeplerinin kuranın anlaşılmasında zorunluluk olmayıp yardımcı rol oynayabileceği görüşünüzü belirtmenizle rahatladıysam da </span></p><p><span style="color: Black">yine okuyan kardeşlerimizin bu kısmı gözden kaçırabilecekleri yada tam anlayamadıkları zaman nüzul sebeplerini zorunluluk gibi göreceklerinden ayrıca belirtmek istiyorum."</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">desenize Siz de benim gibi ayrintilari ve satir aralarinda gercegi idrak edebilenlerdensiniz..</span></p><p><span style="color: Black">Farz ile müstehab karıştırırsak,isin icinden cikamayiz misali..</span></p><p><span style="color: Black">mesela İlim öğrenmek, kadın-erkek her müslümana farzdır.</span></p><p><span style="color: Black">ama hangi ilmi ?</span></p><p><span style="color: Black">İlim, Cennete giden bir yol, gurbette arkadaş, yalnızlıkta sırdaştır. </span></p><p><span style="color: Black">İlim, iki cihanda kurtuluş, düşmana karşı siperdir. </span></p><p><span style="color: Black">İnsan için haya, gözler için ziyadır...</span></p><p><span style="color: Black">eger ben dunya Dinler Tarihi dersini aldi isem zorunlu degildi secmeli ders idi..</span></p><p><span style="color: Black">bir tercih ve icinde bulundugum ortam ve sartlarin vecibesi idi..Velhasili kelam...</span></p><p><span style="color: Black">anliyacaginiz icinde bulundugumuz ahir zaman da Hak ve BATIL ic ice oldugu icin insanin gercegi, dogruyu kesin olarak bilmesi ilmi donatmasi gerekiyor </span></p><p><span style="color: Black">cunku artik;fikir ikna cihadı,kalem ideoloji savaslari var!! </span></p><p><span style="color: Black">İlim ve fikir yoluyla insanlara hizmet ve teblig ediliyor.. Bizim en büyük düşmanımız cehalettir..</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 65324, member: 1049"] [COLOR="Black"]"nüzul sebeplerinin ve ortamının bilinmesi için şart olduğu gibi bir düşünceyle bitireceğinizi sanmıştım. Ancak yukarıdaki kısım ile nüzul sebeplerinin kuranın anlaşılmasında zorunluluk olmayıp yardımcı rol oynayabileceği görüşünüzü belirtmenizle rahatladıysam da yine okuyan kardeşlerimizin bu kısmı gözden kaçırabilecekleri yada tam anlayamadıkları zaman nüzul sebeplerini zorunluluk gibi göreceklerinden ayrıca belirtmek istiyorum." desenize Siz de benim gibi ayrintilari ve satir aralarinda gercegi idrak edebilenlerdensiniz.. Farz ile müstehab karıştırırsak,isin icinden cikamayiz misali.. mesela İlim öğrenmek, kadın-erkek her müslümana farzdır. ama hangi ilmi ? İlim, Cennete giden bir yol, gurbette arkadaş, yalnızlıkta sırdaştır. İlim, iki cihanda kurtuluş, düşmana karşı siperdir. İnsan için haya, gözler için ziyadır... eger ben dunya Dinler Tarihi dersini aldi isem zorunlu degildi secmeli ders idi.. bir tercih ve icinde bulundugum ortam ve sartlarin vecibesi idi..Velhasili kelam... anliyacaginiz icinde bulundugumuz ahir zaman da Hak ve BATIL ic ice oldugu icin insanin gercegi, dogruyu kesin olarak bilmesi ilmi donatmasi gerekiyor cunku artik;fikir ikna cihadı,kalem ideoloji savaslari var!! İlim ve fikir yoluyla insanlara hizmet ve teblig ediliyor.. Bizim en büyük düşmanımız cehalettir..[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İslami Soru ve Cevaplar
Cennette huriler - Kadin ve erkek esit mi?
Alt