Çıkmaza girmek istemiyorum ne yapmalıyım?

N

nursimge

Kayıtsız
Misafir
Çıkmaza girmek istemiyorum ne yapmalıyım?
Allah'ın selamı sizin ve tüm iyi müminler üzerine olsun.
Artık kendimi arınmaz, düzelmez, yanlışlar içinde kaybolacak gibi görüyorum. Kendime zerre kadar güvenim yok. 6 yıllık evliyim. İyi de gidiyordu, birkaç kez şiddet olmasaydı, ilgisizlik olmasaydı... Bana ilgi duyan başka birine ilgi duymaya başladım. Yanlış yanlışı getiriyor oda evli ve oda mutsuz. Ama her zaman kavgadan büyük sorumluluklardan kaçan biri. ikimizin de iyi saygın işleri var çevrede seviliyoruz iyi kötü. uzunca bir süre konuştuk ve 2 kez görüştük. Ondan çok etkilendim tabi o başına bela almak istemediği için hiçbirşey olmamış gibi davranmayı tercih ediyor. Ona zaaf oluşmasının nedeni de zor günlerimde yanımda olması, bunalımdan beni o kurtardı ama şimdi daha büyük bir bunalıma sürüklenmekten çok korkuyorum. Haketmeyen insanları umursamamayı nasıl başaracağım? İşin daha da kötüsü onun çevresi beni tanıyor aynı şekilde benim çevremde onu tanıyor. Ortak arkadaşlarımız çok fazla ama binde bir karşılaşıyoruz kendimiz görüşme organize etmedikçe. İşime yoğunlaşmak istiyorum ama adını gördükçe dayanamıyorum. Ne yapmalıyım bu yanlıştan kurtulmak için? Saplantı olmasından çok korkuyorum. Keşke beni başkası yerine eşim yeterince farketseydi bunların hiçbiri olmasaydı. Ondan en çok uzaklaştıran el kaldırması oldu. Dularınızda bizim gibileri çokça anın kendimizi ve başkalarının hayatlarını mahvetmeyelim. İnşallah çocuklarım bana benzemez.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Çıkmaza girip girmemek sizin elinizde ..
İyi çocuk yetiştirmenin yolu, iyi anne baba olmaktan geçer. “Elma, armut dibine düşer” demişlerdir.
Neysek onu öğretiriz.Elma ağaçtan fazla uzağa düşmez. Yani Elma dibine düşermiş.
ayni sizin karakterinizde çocuklar yetiştireceksiniz..aldatan, oyun, yalan ,sahtekarlik..en güzel örnek ANNE....

bu ilişkiyi;sürdürmek kendi iradenize karşi gelmek HAKKINI verememektir..
Hayatiniz boyunca iradenizin hakkını verin ..
Nasıl ki Allah göz vermiş, harama bakmamakla o gözün hakkını istemiş, siz de o hakkı ödemeye çalışıyorsunuz.
a da dil vermiş, tat alma duyusu vermiş, içki içmemekle onun hakkını vermeye çalışıyorsunuz.
Size verilen iradenin hakkını da doğru olanı yaparak vereceksiniz...iradenize karşi gelmek Sizi stresse, deprasyona sokar!!panic atak vs, ruhsal sorunlar yaşarsiniz..

insanın yanlış bir tavır içerisinde olduğu zaman huzursuz oluyor...
Huzursuz bir insan ne kendini ne de karşısındakine huzur verebilir...

HAYATIN İÇİNDEKİ BU YAŞANTIDA.İNSAN BEDENİNDE AKIL ,NEFİS VE KALP SANA HİZMET EDEN 3 MELEK GİBİDİRLER.
İNSAN AHLAKİ OLARAK YÜKSELE BİLİR VEYA DÜŞE BİLİRDE . BU İNİŞ VE ÇIKIŞTA SANA YARDIM EDECEK SADECE SENİN VUCUDUNDAKİ SEMALARDA ALLAHIN SENİ YARATIRKEN SANA LÜTFETTİĞİ PEYGAMBERLERİN MAKAMLARININ HAKİKATINI İDRAK ETMENDİR..

SANA SENİN AKLIN, SENİN KALBİN ,SENİN NEFSİN YARDIM ETMEDİKÇE HAYATIN İÇİNDE AKIL HAYAL ALEMİNE NEFSİN O HAYAL ALEMİNDEKİ YANLIŞ DÜŞÜNCELERİ YAŞAMAYA KALBİN PİŞMAN DAHİ OLSA O NOKTADA AKIL VE NEFSİN İLE YAŞAMAYA MECBURDUR.ÇÜNKİ AYNI BEDEN ARZINDA O BEDENİN ÜÇÜDE AZALARIDIR....

Mesele; sadece seni seven birisini bulup, kollarına,yatağina atılmak değil.
Senin dünya ahiret mutluluğun ,ruh sağliğin,geleceğin söz konusu...

https://www.islamiforumlar.net/gonulden-gonule-dertleselim/37056-aldatmak-kader-mi.html

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Evlilik helal olan bir ameliyedir. Lakin, evlilik iyi gitmiyor, eşler birbirlerine zarar verecek hale gelmişlerse, bu durumda da, hoş görülmese de "talak" helal olur. Yani boşama helal olur.
Bu karmakarışık dönem içersinde, bir kadın olarak bir beyefendiye gönlünüz yatabilir, mümkündür. Bunu hayata geçirebilmeniz için bazı şartların oluşması gerekir! Duyguyla hareket etmeyiniz.
Kocanızdan boşandıktan sonra ortalama 90 gün (3 ay) beklemeniz gerekecektir. 3 ay dolduktan sonra, gönül verilen beyefendinin de bu durumu samimi olarak kabul etmesi gerekir. Sadece o da yetmeyebilir, hanımının, ailesinin kararı da önem arzeder vs.
Şunu demeye getiriyorum:
Evlilikte duygu olsun, hisleriniz olsun, aşk olsun ama bunların da önünde sağlam aklınız olsun, araştırın, konuşun, krıterlerinizi ifade ediniz ve sağlam bir zemin eksende de evleniniz.
Çok dikkat ediniz! Üzüldüğünüz evlilik hayatının 10 katını gönül verdiğiniz beyefendide yaşamanız da mümkündür!
Dua ile.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Allahım maşAllah subhanAllah suratına bakarak nazar etmeye korktugum bir arkadaşım var. Yemyeşil iri gözleri sarı doğal saçları beyaz teni ile çevremizde ona bakıpta ne kadar güzel demeyen kalmadı. 8 senelik evli çocukları var. Mesleği elinde maddi durumu gayet iyi, eşi ile sorun yaşamış ortak olduğu sirketin diğer sahibi ile paylaşmış. Benimle durumu paylaştı şirkete gittim. Adamı görünce korktum tövbe Estağfurullah! Maneviyat yüksek olunca kişi karşısında kinin abdestli abdestsiz ickici kötü yürekli bunların kokusunu alır, midem bulandi adamdan. O an anladım ki bir kadın hakikaten boşluğa düştüğünde güven ve ilgi Arıyor. Karşısındaki insanın gerçek suretini değil kendi hastalığına care arıyor. Neyse ki arkadaşım şu anda evlatları ile ilgileniyor ve ibadete başladı. Evli hanımlar eşiniz ile sorunlarınızı kimseyle ozelikle erkekler ile paylaşmayın. Sizi bir yerlere kadar taşımis Allah razı olsun daha ileriye gitmeyin. Allah tan daha iyi dost var mı ki. Seccadeye oturun Allah ile paylaşın derdinizi, iyi gelecektir. Ankebut süresinde "Muhammedim söyle onlara benden başka dost edinmesinler" Üzülme kimbilir Allah katında ne kadar kiymetlisin bilemezssin kendini böyle olumsuz düşüncelerinin esiri etme kardeşim. Bir çok kadın bu sorunu yaşıyor malesef. Dik dur sen Allahın kulusun hata yapsan da dussende kalksanda Allahtan başka kimsen yok. Seni toparlayacak kimse de yok. Insirah süresinin Türkçesi ni okurmusunuz. Kehf suresi bana çok iyi geldi bugünler de tesirli sıkıntı ya iyi geliyor onu da okuyun. Evlatlariniz Allahın size emaneti. Insanlar hata yapar kardesim agir bir adim atmamissin kendini bu kadar rencide etme. Sen degerlisin kiymetlisin Allah sana deger vermis dunyaya gelmissin. Düşünceler bile sizi bu kadar bogarken yanlış adımlar atarsanız daha Çok üzülür sunuz. Eşinizden soğutmak yerine aranızı düzeltme yoluna gidin düzelecektir inşallah iyi olacaktir. Allah ahirette ve dünyada iyi hal nasip etsin kardeşim La tahzen innallahe ! Selam ve dua ile.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Aile içi yaşananlar "mahrem"dir. Diğer şahıslara anlatılması haramdır. Bu ameliyenin erkeği kadını yoktur. Erkeğe de, kadına da haramdır.
Lakin, evlilik çekilmez bir hal almışsa "talak" da meşrudur.
Yine, talak'la birlikte yeni evlilikler de meşrudur. Bunlar ayıplanan fiiller değillerdir.
Bir de şunu ifade edeyim, ayrılık kavgayla olmamalı,
Allah talak'ın muhataplarına emreder:
"(Birbirinizi) iyilikle salıverin..."
Ama ne mümkün,
İsmimiz müslüman cismimiz değil böyle olunca da ayrılıkla beraber kötülük ve dargınlık merkezde oluyor.
Dua ile.

Üst Alt