- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118

Çikolatalı Fıstıklı Pasta
Malzemeler
Pandispanya
4 iri yumurta
4 fincan şeker
3 fincan un
1,5 fincan nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kakaolu için 2 kaşık kakao
Ispanaklı için bir bardak ıspanak yaprağı
Beyaz Krema
1 kilo süt
2 kaşık dolusu buğday nişastası
2 kaşık dolusu un
vanilya
4 kaşık şeker
Kakaolu krema
1/2 lt süt
1 kaşık dolusu un
1 kaşık dolusu nişasta
2 kaşık kakao
3 kaşık şeker(silme)
Süslemek için Mabel 'in fıstıklı sütlü çikolatası
Yapılışı
Pandispanya hamurunu hazırlayın Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıp un , vanilya ve nişastayı ekleyin Bu karışımı iki eşit parçaya bölün Birine kakao katın diğerine haşlayıp blendırdan geçirdiğiniz ıspanakları karıştırın Kakaolu ve ıspanaklı olmak üzere iki ayrı hamurunuz olacak Bunları 18 cm lik pasta kalıbında ayrı ayrı pişirin Kremaları da pişirip bir kenara koyunPasta haline dönüştürmeden önce tüm malzemeleri bir gün dinlendirmekte fayda varKakaolu pandispanyayı 3 parçaya, ıspanaklı pandispanyayı 2 parçaya bölün , kekleri sütle ıslatın Önce kakaoludan başlayarak aralarına bolca krema sürüp bıçakla doğradığınız fıstıklı çikolata parçalarını yayarak dizin En üste kakaolu kremayı sürüp ,bolca fıstıklı çikolata parçaları serpiştirin Pastanız hazır Afiyet olsun.
Alıntı..