Selamun Aleykum bildiginiz gibi Meslegim Cocuk koruma, egitimi hakkinda oldugu icin calistigim kurum cocuklar,gencler ve eğitimi Hakkinda bir anket seklinde arastirma yapmami istediler.. Ehh bende Gonul Sizim.. benim istatikler ile pek isim olmaz bir Gonul ,Anadolu insaniyiz..
kendimin bildigim gibi yapmaya karar vemistim.. kabul edilirse edilir begenilmese buyursunlar kendi sistemlerine gore yapsinlar dedim..
Ve Arastirmami yaptim ve presentation yani dosyam hazir..burada sizler ile de paylasmak istedim..
Islamda Kuran da Isra sûresindeki ayet: (zina yapmayin!) demeyip (zinaya yaklasmayin!) diyor...
Yani zina teshir ve tesviklerine yaklasmayin...
Çünkü teshire yaklasanlar tahrik olurlar, tahrik olanlar cinsel his baskisina maruz kalirlar.
Maruz kalan insanoglu da günahi göze alacak hale gelir.. yani insan bir dereceden sonra nefsini zapt etmesi cook zordur..
o yuzden o dereceye gelmeden cocuklarimizi batakliga girmeden o batakliktan koruyabilmemiz icin daha onceden onlemler almaliyiz..o batakliga saplandiktan sonra cikarmamiz cook daha zor olacaktir..
mesela kimin ile nerede ne yaptigini neler yaptigini bilerek,ilgilenerek arkadaslarini ve ailelerini taniyarak olacak bu is..
Sonra Nasredin Hocanin oglunu su almaya gonderdiginde su testisini kirmadan kulagini cekmesi misalini verdim.. kirdiktan sonra cook gec kalinmis olur.. buradaki kulak cekme cocuklarimiza cokca nasihat edip daha kucuk yastan dogruyu, yanlisi, helali, harami, ahlaki, gayri ahlaki davranislari ornek olarak ogretmek zorundayiz.. yoksa buyudukten sonra cook gec kalinmis olur..
Hani Bagdata bir Hirsiz yakalanip Sag elini kesilmesi istendiginde
"Hakim bey benim degil Annemin elini kesin demisti.. cunku kucuk yasta hirsizliga basladiginda Anne oglunun eve getirdiklerinden pek hosnud olmustu ki gormemezlikten gelmisti..
cok iyi hatirliyorum 5,6 yaslarinda iken cook fakirdik ben de sakizi cook seviyordum bir sakiz calmistim bakkaldan rah. annem fark ettiginde illa elimi kesecekti beni elinden zor kurtarmislardi.. o gun ne kadar cook aglamisti garibim.. bir Sakiz icin o kadar aglanir mi idi sonradan sordugumda.. hayir KIZIM aglamam seni sevdigimden dir demisti..
Seni o kadar cook seviyorum ki nasil yarin Cehennemde O elinin devamli yanmasina dayanabilirim. o yuzden kesmek istedim ki o aci ve izdiraptan seni kurtarabileyim diye ne cok nasihat etmisti o gun..
ya arka bahcede yakaladigim kucuk yilani tas ile ezmek istedigimde ne cook kizmisti..
ama O yilan ben de yilanlari sevmiyorum demistim..
Annem de Ahh benim guzel Kizim O yilan Sana ne yapiyorki birak gitsin belki annesi de kardesleri de vardir onu bekliyorlardir...
Hem yarin mahser gunun de O yilan Senden davaci olmaz mi? Canini Sen mi verdin ki Canini almaya HAKKIN var diye rAbbim Sana bunun hesabini sormaz mi diyerek..
bana kucuk yastan, merhametti ,vicdanimi dinlememi ogretmisti O gun...
bir de cocuklar arasindaki kiskanclik.. anne Sen adaletli davranmiyorsun.. kardesimi daha cook seviyorsun
dediklerin anne baba dikkatli olmali.. cocuklarimiza kiskancligin hirsin ne kadar kotu bir hastalik oldugunu ogretmeliyiz..'
evimde koruyuculugunu yaptigim kizim bir gun dediki It`s not fair adil degil.. oylemi?
eve butun cocuklarim geldiginde 3 elma aldim.. kendi cocuklarima birer Elma Ona yarim elma verirsem iste bu adil olmaz.. dedim..
ama her 3 cocuga da 3 elma.. ayni kurallar ve sartlar gecerli ise dmek ki ben adil davraniyorum..
yani kendi cocuklarim okulla gidip hafta sonu evi temizliyecekler ise senin de aynisini yapmani istemem adil dir..
cocuklarimizi yakindan izleyip hal, davranis ve manevyatlarina dikkat etmeliyiz.. cunku ufacik bir kiskanclik kivilcimi ilerde ne belalar acabilir..
neyse arastirma ve anketimin sonucunda malesef bugun ku 21. Asrin anne ve Babalarin maddi, manevi, duygusal, dini, Ahlaki çocuk bakımı eğitimi konusunda
ANNE BABANIN YETERSIZ OLDUKLARI KANATTINE VARDIM...
DINI AILELERDE YETISEN COCUKLARIN TOPLUMA DAHA FAYDALI VE SAGLIKLI INSANLAR OLDUKLARI DA DIKKATIMI CEKTI..
BU KANIYA VARABILMEK ICIN 200 COCUK UZERINDE BIR ARASTIRMA SONUCUDUR..
Gunumuzde cocuklarin cogu Babasiz yarim, eksik yetisiyor..Anne calisiyor Baba ya yok yada Tv, karsisinda veya arkadaslari ile veya kendi dunyasinda..
Bu cocuklari kimler yetistiriyor?kimler Gelecege hazirliyor hic dusundunuz mu?
Tv,internet, Sanal, Yalan Alem.. uyusuturucu, media.. Sizin ,bizim cocuklarimizi istedikleri gibi beyinlerini yikip Toplumu icten yikmaya hazirliyorlar.. Cocuklar monster,,ruhsuz, vicdansiz, inancsiz, umutsuz, Canavar gibi yetisiyor ve yetistiriliyorlar...Hep bir korku, celiski, vesvese gelecege yonuk hic bir istikamet yok..
Okyonusda rotasini kaybetmis kucuk gemiler gibi.. Sahip Cikilmaz sa her biri Batmaya Mahkumdur..
Ha Laf aramizda Buyuk BATI yi hic kimsenin batirmasina gerek yok onlar zaten kendi kendilerini batirip Yok etme yolundalar..
gencligin % 90 icki, uyusturucu,seks, Aids, panik atak, korku ofke nobettinde kendilerini kaybetmisler zaten.. buralarda Normal genc bulabilene Ask Olsun derim..
evet Cocuk koruma servisnde Yabanci cocuklar ile de calismaktayim niye biliyormusunuz insanlik vazifemi insanligimi yapmaya calisiyorum..
Bu sokak cocuklarinin kendilerini sokakta satan kiz cocuklarinin buyuk bir sucu ebeveylerinde dir bu da boyle bilsin..
Yaradilani Yaradan dan oturu seviyor ve korumaya calisiyorum..Selamet ile Hayra Kalin..