Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
çok şey bilmiyorum ben..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 35697" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: black">Dedim ya çok şey bilmiyorum ben...</span></p><p><span style="color: black">Bildiğim bir şey varsa eğer, o da: “Kul olduğumdur”</span></p><p><span style="color: black">Tek bunu bilir ve bu kulluk halini geliştirmek isterim...</span></p><p> </p><p><span style="color: black">“Neden örtünüyorsun, neden namaz kılıyorsun, neden erkeklerle tokalaşmıyorsun?” diye sorsalar, verecek tek cevabım var. ..</span></p><p> </p><p><span style="color: black">“Kul olduğum için”. “Allah veya Rasulü öyle istediği için.” Yok ki daha ötesi…</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Evet kulum ben,ne yeri delebilir, ne göğe erebilirim. ..</span></p><p><span style="color: black">Bana verilen rolün dışına çıkamam. ..</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Beni bir hiç iken, atılmış bir damla sudan inşa edip, ruhundan üfleyen bir Rab varken..Hasa Allah’lık taslayamam ben...</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Haddimi bilirim, bilmemde lazım. Sahibime boyun eğerim, eğmem de lazım...</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Beni yaratan, benim her zerremi benden iyi bilip dururken, hayat programımı en uygun şekilde belirlemişken, başkaları necim olur?</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Rabbime boyun eğişim, küçültmez beni. Hatta meleklerden bile üstün olurum...</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Yücelten yüceltmiş beni. Melekleri insana secde ettirmiş. Şeytan sormuş “NEDEN ?” diye.</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Ben “Neden” diye soramam. Korkarım şeytanlaşmaktan. “İşittim itaat ettim” derim. “O’nun vardır bir bildiği” der, emre taât gösteririm...</span></p><p><span style="color: black">Muhakak ki Biz teslim olanlardaniz Hamd olsun...</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Aldığım her bir nefesi nimet bilir şükrederim. Başıma bir keder gelse, “imtihan” der sabrederim...</span></p><p><span style="color: black">Ama şeytan gibi sormam,üstelemem “Neden?” diye…</span></p><p> </p><p><span style="color: black">“Ey iman edenler! Netice itibarıyla açıklandığı takdirde hoşunuza gitmeyecek şeyleri sormayın!” (Mâide sûresi, 5/101)</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Bugün başörtüsü ayeti inseydi eğer ve sen başörtmek nedir hiç bilmeseydin...</span></p><p> </p><p><span style="color: black">“Neden” der miydin yine, peşpeşe ama’ları sıralar mıydın?</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Yoksa Medineli kadınlar gibi bulduğun herhangi bir bez parçasını hemen başına örter miydin?</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Boynuna bıçak dayanmadı hiç, “Kurban ol” denmedi sana. Ömrünce hiç görmediğin, duymadığın emirlere muhatap olmadın. </span></p><p> </p><p><span style="color: black">Anla artık nedeni yok! Müslümansın Allah’tan kork!</span></p><p><span style="color: black">İçini rahatlatacak fetvalar arama boşuna...</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Açık kapıları yoklayıp durma...</span></p><p><span style="color: black">Yaradanın emretmişse soramazsın “Neden” diye! Rasulün böyle buyurmuş, aması yok, nasılı yok… yok nedeni!</span></p><p><span style="color: black">Namaz Farz kilindi ise kilmamak icin nefsinin bahanelerine siginma ...</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Emirlere itaatsiz oluşuna, ne çalışman, ne okuman, ne zorlanman ne de incitici sözlere ve bakışlara muhatap olman bir sebep olamaz...</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Ya müslümansın, ya değil, ya o taraftansın yada bu taraftan. Ortası yok!</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Boşver nedenleri,niçinleri anlatan yığınla kitabı!</span></p><p><span style="color: black">Şüphesi olmayana ispat gerekmez!</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Seni yaratırken Rabbin, hayatı kullanma kılavuzunu vermiş eline.</span></p><p><span style="color: black">Ya istifa edeceksin kulluktan, ya da sormayacaksın “NEDEN ?” diye</span><span style="color: #99cc66"><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #99cc66">…..</span></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 35697, member: 1049"] [COLOR=black]Dedim ya çok şey bilmiyorum ben...[/COLOR] [COLOR=black]Bildiğim bir şey varsa eğer, o da: “Kul olduğumdur”[/COLOR] [COLOR=black]Tek bunu bilir ve bu kulluk halini geliştirmek isterim...[/COLOR] [COLOR=black]“Neden örtünüyorsun, neden namaz kılıyorsun, neden erkeklerle tokalaşmıyorsun?” diye sorsalar, verecek tek cevabım var. ..[/COLOR] [COLOR=black]“Kul olduğum için”. “Allah veya Rasulü öyle istediği için.” Yok ki daha ötesi…[/COLOR] [COLOR=black]Evet kulum ben,ne yeri delebilir, ne göğe erebilirim. ..[/COLOR] [COLOR=black]Bana verilen rolün dışına çıkamam. ..[/COLOR] [COLOR=black]Beni bir hiç iken, atılmış bir damla sudan inşa edip, ruhundan üfleyen bir Rab varken..Hasa Allah’lık taslayamam ben...[/COLOR] [COLOR=black]Haddimi bilirim, bilmemde lazım. Sahibime boyun eğerim, eğmem de lazım...[/COLOR] [COLOR=black]Beni yaratan, benim her zerremi benden iyi bilip dururken, hayat programımı en uygun şekilde belirlemişken, başkaları necim olur?[/COLOR] [COLOR=black]Rabbime boyun eğişim, küçültmez beni. Hatta meleklerden bile üstün olurum...[/COLOR] [COLOR=black]Yücelten yüceltmiş beni. Melekleri insana secde ettirmiş. Şeytan sormuş “NEDEN ?” diye.[/COLOR] [COLOR=black]Ben “Neden” diye soramam. Korkarım şeytanlaşmaktan. “İşittim itaat ettim” derim. “O’nun vardır bir bildiği” der, emre taât gösteririm...[/COLOR] [COLOR=black]Muhakak ki Biz teslim olanlardaniz Hamd olsun...[/COLOR] [COLOR=black]Aldığım her bir nefesi nimet bilir şükrederim. Başıma bir keder gelse, “imtihan” der sabrederim...[/COLOR] [COLOR=black]Ama şeytan gibi sormam,üstelemem “Neden?” diye…[/COLOR] [COLOR=black]“Ey iman edenler! Netice itibarıyla açıklandığı takdirde hoşunuza gitmeyecek şeyleri sormayın!” (Mâide sûresi, 5/101)[/COLOR] [COLOR=black]Bugün başörtüsü ayeti inseydi eğer ve sen başörtmek nedir hiç bilmeseydin...[/COLOR] [COLOR=black]“Neden” der miydin yine, peşpeşe ama’ları sıralar mıydın?[/COLOR] [COLOR=black]Yoksa Medineli kadınlar gibi bulduğun herhangi bir bez parçasını hemen başına örter miydin?[/COLOR] [COLOR=black]Boynuna bıçak dayanmadı hiç, “Kurban ol” denmedi sana. Ömrünce hiç görmediğin, duymadığın emirlere muhatap olmadın. [/COLOR] [COLOR=black]Anla artık nedeni yok! Müslümansın Allah’tan kork![/COLOR] [COLOR=black]İçini rahatlatacak fetvalar arama boşuna...[/COLOR] [COLOR=black]Açık kapıları yoklayıp durma...[/COLOR] [COLOR=black]Yaradanın emretmişse soramazsın “Neden” diye! Rasulün böyle buyurmuş, aması yok, nasılı yok… yok nedeni![/COLOR] [COLOR=black]Namaz Farz kilindi ise kilmamak icin nefsinin bahanelerine siginma ...[/COLOR] [COLOR=black]Emirlere itaatsiz oluşuna, ne çalışman, ne okuman, ne zorlanman ne de incitici sözlere ve bakışlara muhatap olman bir sebep olamaz...[/COLOR] [COLOR=black]Ya müslümansın, ya değil, ya o taraftansın yada bu taraftan. Ortası yok![/COLOR] [COLOR=black]Boşver nedenleri,niçinleri anlatan yığınla kitabı![/COLOR] [COLOR=black]Şüphesi olmayana ispat gerekmez![/COLOR] [COLOR=black]Seni yaratırken Rabbin, hayatı kullanma kılavuzunu vermiş eline.[/COLOR] [COLOR=black]Ya istifa edeceksin kulluktan, ya da sormayacaksın “NEDEN ?” diye[/COLOR][COLOR=#99cc66][FONT=georgia][SIZE=2][COLOR=#99cc66]…..[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
çok şey bilmiyorum ben..
Alt