Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Çöpe dökülecek yemekleri eve götürmek haram mıdır?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 91187" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">Aleyküm selam kardeşim,Ben bu konuda emin olmadığımı ifade etmekten,, fetva vermekten ,yanlış bir şey yazmaktan,yanlışa ,vesile, sebep olmaktan korkarım bunun ucunda Kul hakkı vardır...</span></p><p><span style="color: Black">Ben yazmaktan değil, onun şahitliğinin sorumluluğundan korkarım..</span></p><p><span style="color: Black">Kendi kendime saçmalarsam ,içimden, kimse duymadan çok da sorun değil ama kağıt kalem eşliğinde yazıyı bir tutanak gibi şahit tutarsam bunun vebali kaldıramam altında ezilebilirim...</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Hep haşyetle hatırlarım ilk inen ayetleri.Oku ,yaratan rabbinin adıyla,………..oku rabbin kerem sahibidir ,insana KALEMLE YAZMAYI öğretti…ilk inen ayetler ve Allah kaleme yemin ediyor.Kaydeden, bir daha asla yok olmamacasına kaydeden bir şeye.Bu kayıt işlemi beni dehşete düşürüyor....Mahşer gününde yazdıklarımın her harf ve kelimesinin HAKKIn dan korkarım.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Hayra vesile olan hayrı yapmış, şerre vesile olanda şerri yapmış gibidir. "</span></p><p><span style="color: Black">hayırların olmasına vesile olurken, şerre kullanıldığı zaman da hesabı çok ağır olur. .</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Siz siz olun, bu konuda vicdanınızın sesini dinleyin. </span></p><p><span style="color: Black">Çünkü o ses, size içinizden seslenen Allah’ın sesidir.</span></p><p><span style="color: Black">Ve şunu sakın unutmayın;</span></p><p><span style="color: Black">En yumuşak yastık,… temiz bir vicdandır…</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">"<strong>Kendisine ,O cc. yönelenleri, Allah kendi tarafına çevirir, ona hidayet verir" Şura-13</strong> </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">EY KAİNATIN MİNYATÜRÜ İNSAN.!</span></p><p><span style="color: Black">KALBİNİ DANIŞMAN,AKLINI KATİB KIL...</span></p><p><span style="color: Black">VİCDANINI HAKİM,AZALARINI MEMUR KIL...</span></p><p><span style="color: Black">BÖYLECE KENDİ ANAYASANI ,HAKLAŞTIRMIŞ OLURSUN... </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 91187, member: 1049"] [COLOR="Black"]Aleyküm selam kardeşim,Ben bu konuda emin olmadığımı ifade etmekten,, fetva vermekten ,yanlış bir şey yazmaktan,yanlışa ,vesile, sebep olmaktan korkarım bunun ucunda Kul hakkı vardır... Ben yazmaktan değil, onun şahitliğinin sorumluluğundan korkarım.. Kendi kendime saçmalarsam ,içimden, kimse duymadan çok da sorun değil ama kağıt kalem eşliğinde yazıyı bir tutanak gibi şahit tutarsam bunun vebali kaldıramam altında ezilebilirim... Hep haşyetle hatırlarım ilk inen ayetleri.Oku ,yaratan rabbinin adıyla,………..oku rabbin kerem sahibidir ,insana KALEMLE YAZMAYI öğretti…ilk inen ayetler ve Allah kaleme yemin ediyor.Kaydeden, bir daha asla yok olmamacasına kaydeden bir şeye.Bu kayıt işlemi beni dehşete düşürüyor....Mahşer gününde yazdıklarımın her harf ve kelimesinin HAKKIn dan korkarım. Hayra vesile olan hayrı yapmış, şerre vesile olanda şerri yapmış gibidir. " hayırların olmasına vesile olurken, şerre kullanıldığı zaman da hesabı çok ağır olur. . Siz siz olun, bu konuda vicdanınızın sesini dinleyin. Çünkü o ses, size içinizden seslenen Allah’ın sesidir. Ve şunu sakın unutmayın; En yumuşak yastık,… temiz bir vicdandır… "[B]Kendisine ,O cc. yönelenleri, Allah kendi tarafına çevirir, ona hidayet verir" Şura-13[/B] EY KAİNATIN MİNYATÜRÜ İNSAN.! KALBİNİ DANIŞMAN,AKLINI KATİB KIL... VİCDANINI HAKİM,AZALARINI MEMUR KIL... BÖYLECE KENDİ ANAYASANI ,HAKLAŞTIRMIŞ OLURSUN... [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Çöpe dökülecek yemekleri eve götürmek haram mıdır?
Alt