davranış bozukluğu yaşayan eşe nasıl davranılır

H

hümeyra

Kayıtsız
Misafir
Selamın Aleyküm, eşim obsesif hastası ilmi etrafımda tanıdığım insanlardan çok fazla fakat karı koca arasındaki özel hallerde uç noktalarda şeyler düşünüyor. sınırları zorlayıcı istekleri oluyor (şimdilik hayalde)fakat bunu uygulamaya koyarsa tavrım ne olmalı? kocaya itaat konusunda; ve ona hastalığından, bu davranışlarından dolayı günah yazılır mı? ben onu kaybetmek istemediğim için bu isteklerine boyun eğersem benim için ;hüküm nedir? ne yapmam gerekiyor? eşim hastalığını bildiğimi bilmiyor, söyler veya sorarsam bana karşı agresif tavır sergileyeceğini bildiğim için hastalığını onunla konuşamıyorum.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Ve Aleykümselam Allah yardımcınız olsun Allah sabır versin;şunu unutmayalımki Allah kimseye taşıyamıyacağı yükten başkasını yüklemez..
bu tür rahatsızlığı olan kişilerle yaşarken hastalığın seyrinden haberdar olmak, kendinizin ve çocuğunuzun ruhsal sağlığını korumak ve buna uygun davranmak üzere
bir ruh sağlığı uzmanından destek almanızda fayda vardir... Çok kolay olmasa da alevlenme dönemlerinde yaptıklarının sizinle ilgili olmadığı düşüncesini unutmamakta fayda var.
olayı ya da davranışlarıni, kişisel almayın...

Günlük yaşamda herkesin duygusal dünyasında inişler-çıkışlar olur. Duygularımız öfke, sevinç, üzüntü, coşku, keder, huzursuzluk ve endişe arasında gidip gelir.
Ancak obsesif hastası yaşamsal olaylarla kısmen veya tamamen ilişkisiz olarak uzun süren ve yoğun duygu durum değişimleri takıntıları olur...

OKB’li hastalar sıklıkla takıntılı düşünce ve davranışları çevredekiler tarafından fark edildiğinde, öğrenildiğinde nasıl karşılanacakları, ile ilgili endişe yaşarlar.
Çoğu hasta ayıplanacağı, dalga geçileceği, küçük düşürülebileceği düşüncesi ile hissettiklerini paylaşmaktan ya da açığa vurmaktan kaçınır.
Hastalar, damgalanma kaygısı ile tedaviye hastalığın başlamasından çok uzun süre sonra gelebilmektedir. Aile üyeleri ve arkadaşları hastanın
zaman zaman çevreye de huzursuzluk verecek düzeye varan takıntılı davranışlarının hastalar tarafından engellenemeyen, karşı koyamadıkları düşüncelerden kaynaklandığını bilmelidir, tedavi olmasi icin gerekli yerlere gitmeleri konusunda yardımcı olmalıdırlar.
 
Üst Alt