Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Derin üzüntü içindeyim
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 59471" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">Aleykum Selam Hosgeldiniz kardesim..</span></p><p><span style="color: Black">Yazinizi okudum cook uzuldum ..Allah SABIR versin..</span></p><p><span style="color: Black">aslinda Serdar baskanim bu durumda bir insanin ne yapmasi gerektigini cok guzel aciklamis Allah RAZI olsun...</span></p><p><span style="color: Black">Allah cc. Yar ve yardimciniz olsun..ama sakın sizde şeytana uymayın!! nasil mi isyan ederek...Kaderi sorgulamaya kalkmayin!!</span></p><p><span style="color: Black">Şu anda bir imtihan içindesiniz bu dönemdeki davranışlarınız sizin adınıza büyük bir kazanç veya tam tersi bir kayıp olabilir o nedenle çok dikkatli hareket edin </span></p><p><span style="color: Black">ve isyanlardan kaçının.Herseyin bir sebebi hikmetti vardir..</span></p><p><span style="color: Black">bizim hayir var sandiklarimizda ser ser var sandiklarimizda hayir olabilir..</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Mevlâ görelim neyler.Neylerse güzel eyler. </span></p><p><span style="color: Black">Sen Hakk'a tevekkül kıl. Sabreyle ve râzı ol. </span></p><p><span style="color: Black">Mevlâ görelim neyler.Neylerse güzel eyler </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Hamd olsun onun gercek yuzunu bugun gostermis Ya evlendikten sonra cocugunuz olduktan sonra bu olanlar olsaydi ne yapardiniz...</span></p><p><span style="color: Black">Aldatmak Aldatmak Aldatilmak...</span></p><p><span style="color: Black">her aldatisin bir aldanis oldugunu bilmeyen nice insanciklar gördüm. </span></p><p><span style="color: Black">oysa basit bir olgu bir kisiyi aldatirken kendi benligini kisiligini ve hatta sahsiyetini de aldattigini bilmemek ne aci ne amansiz bir savas kisinin kendi kisiligi ile savasi...</span></p><p><span style="color: Black">her aldatan insan her aldattiginda kendi kisilik ve karakterindeninsanligindan bir parca kaybettigini anliyamamasi ne kadar aci degil mi?</span></p><p><span style="color: Black">ALDATANLAR ASLINDA ALDANMIS OLANLARDIR....</span></p><p><span style="color: Black">O YUZDEN ONLARA ACIRIM... </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">aslinda bu tip olaylari yasiyan tek Siz degilsiniz..</span></p><p><span style="color: Black">Ben de zamaninda nişan gunum de yuzustu birakilip terk edilmistim...</span></p><p><span style="color: Black">O gun agladiklarim icin sonradan agladim..ne kadar da cahilmisim...degmezmis..</span></p><p><span style="color: Black">megerse Rabbim beni korumus! kurtarmis...Elhamdullilah..</span></p><p><span style="color: Black">Zamaninda evlilik cagim geldiginde bir araci vasitasi ile Nur cemaatinden bir genc ile tanistirilip.sözlendikten sonra nişan hazırlığı yaparken ..</span></p><p><span style="color: Black">Annem hep Hakkimda HAYIRLISI ise olsun degil ise olmazsin diye dua ederdi..</span></p><p><span style="color: Black">Ya hu anne bundan Hayirlisi mi olur diye ona takilirdim...</span></p><p><span style="color: Black">annem de ;bu ayetti okurdu...</span></p><p><span style="color: Black">"Olur ki hoşlanmadığınız şey sizin iyiliğinizedir ve yine olur ki sevdiğiniz bir şey sizin kötülüğünüzedir. Siz bilmezsiniz Allah bilir.” Bakara 216</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">aslinda ona asik falan degildim.. idealerim ugruna, dindar bir gencti, annesini kucuk yastan kaybetmis!Ona merhamet ediyordum..aciyordum..</span></p><p><span style="color: Black">annemlere yakin yasiyordu..muhendis di..sadece tek bir babasi ile kendi evlerinde yasiyorlardi..bundan fazlasini kim ister...</span></p><p><span style="color: Black">Oysa herşeyin bir görünen bir de görünmeyen yönü varmis...</span></p><p><span style="color: Black">Bunu da O gun ögrenmistim..</span></p><p><span style="color: Black">arkadaslarim soruyordu Onun icin istihare kildin mi?</span></p><p><span style="color: Black">Yook ya..ne gerek var..görünen köye kilavuz gerekmemezmis..</span></p><p><span style="color: Black">megerse görünende ,görünmeyen de köye kilavuz gerekirmis..</span></p><p><span style="color: Black">neyse nişan gunu geldi catti!Butun sulaleyi cagirmisim bizim evde nişan olacak,,yemekler yapilmis..dostlar davet edilmis..hersey HAZIR </span></p><p><span style="color: Black">O ortada Yok!!Neyse ablam evlerine gitmis sormaya birsey mi oldu..O utanmadan benim icin birde Yalan, iftira atarak vazgectigini soylemis...</span></p><p><span style="color: Black">Tabii YIKILDIM..ayni sizin gibi..kisisel aldim.kendi eksikligimden bildim.bunalima, buhrana, deprasyona girmistim..</span></p><p><span style="color: Black">simdiki aklim olsa Allahima sukr ederdim..</span></p><p><span style="color: Black">Onun gibi bir insan icin akittigim göz yasima YAZIK etmisim..</span></p><p><span style="color: Black">Neyse Annem de beni O zamanin buyuk alim ve Hak Dostuna goturmus..bana nasihat edip okumasi icin...</span></p><p><span style="color: Black">Okumami istedigi Dua..</span></p><p><span style="color: Black">Lâ Havle ve Lâ Kuvvete İllâ Billâhil Aliyyul Azîym...</span></p><p><span style="color: Black">Gun O gun her daraldigimda..iftiraya, yalana ugradigimda bunu okur Allah a siginirim..</span></p><p><span style="color: Black">Ya yükümü hafiflet</span></p><p><span style="color: Black">Ya da bu aciz kuluna güç lûtfet</span></p><p><span style="color: Black">Bir inşirah kadar ferahlık bahşet….</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Sıkıntıya düştüysen tekrarla! </span></p><p><span style="color: Black">LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM! </span></p><p><span style="color: Black">Kimsen olmasada RABBİN yanında..</span></p><p><span style="color: Black">Allah ım güç kuvvet ver bana...Senin gücün buna yeter.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">zaman geldi gecti sonradan ogrendik ki bu insan annesini kucuk yasta kaybetmemis!Babasi Ruh hastasi oldugu icin annesine yillarca iskence, zulm ederek </span></p><p><span style="color: Black">kadini delirtip kadin yillar once evden kacmis..</span></p><p><span style="color: Black">bu cocugun birde ablasi var..babasinin zulmunden kacip kotu yollara dusmus..bu cocukda evlilikten korktugu icin endise ve korkullarini dile getirmekten </span></p><p><span style="color: Black">cekindigi icin bana iftira atarak evlilikten siyrilmis..</span></p><p><span style="color: Black">keske dogrulari soyliyebilecek kadar insan olsaydi...!!HAZIR degilim..Korkuyorum..Hakkinizi Helal edin ama Ben sizin ile evlenemem deyip Razilik ile bu is bitseydi...</span></p><p><span style="color: Black">ama yapamadi..gercekleri soyliyebilecek kadar mert ve cesur degil idi..</span></p><p><span style="color: Black">Allah onu da bildigi gibi yapsin diye zamaninda cok dua etmistim..Bedua degil...</span></p><p><span style="color: Black">iste boyle kardesim ..</span></p><p><span style="color: Black">bir sey nasip kismet degil ise sebepler olusur ve olmaz!!</span></p><p><span style="color: Black">Siz kendinizi YIPRATMAYIN!!inanin hic kimse icin degmez..bunlarda gecer Ya HU.. ve insan aldandi..</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Sizi aldatan aslında kendini aldatmıştır. Aldatanın ödeyeceği bedel aldatılan kişinin yaşadığı sıkıntılar yanında hafif kalacaktir..</span></p><p><span style="color: Black">bin kere de zulme ugrasaniz bir kere de olsa Zulm etmeyiniz..</span></p><p><span style="color: Black">Allah mazlumlar ile beraberdir!!</span></p><p><span style="color: Black">Sabır baş tacıdır. Sabrın sonunda selamet kapısına erişilir. </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">dedim ve Ben de zamaninda sabr ettim.. iyiki de onun ile evlenmemisim.. cunku Rabbimin benim icin ozel bir plani varmis..</span></p><p><span style="color: Black">Okyonuslar otesine geldim.. PHD ,doktorami burda yaptim.. </span></p><p><span style="color: Black">ilk Musliman Koruyucu Anne oldum.. ilk musliman cocuk koruma evi actik.. Hamd olsun..</span></p><p><span style="color: Black">Rabbim beni taa buralara amerikali bir yetime Anne olmam icin bir yetimin ayagina getirmis..Simdi oglusum 6 yasinda islami okulla gidiyor..</span></p><p><span style="color: Black">ve ins. bu yabanci bebekten gelecek butun nesiller islam ile sereflenirse Bana bundan buyuk lutuf olmazdi...</span></p><p><span style="color: Black">iste boyle kardesim.. yillar sonra istanbulla anneme gittigimde duydum ki bu evlenmek istedigim kisi akil hastasi olmus esi carsafli.. </span></p><p><span style="color: Black">kendini evinin kapisina asmis iki cocugu perisan sokaklarda...Ona yardim teklif etmis.. cocuklarina sahiplenmek istemistim..utancimdan yuzume bakamadan kacmisti..</span></p><p><span style="color: Black">ahh kardesim..Mizan dediğimiz ..ilahi terazi..O derece hassastır ki kuş tüyü bile ona ağır yada hafif gelebilir.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">“Biz kıyamet günü için adalet terazileri kurarız artık kimseye hiçbir şekilde haksızlık edilmez yapılan iş bir hardal tanesi kadar dahi olsa onu adalet terazisine getiririz” </span></p><p><span style="color: Black">Enbiya Suresi 47. Ayet</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">“Yaptığın iyilik veya kötülük bir hardal danesi ağırlığında bile olsa ve bu bir kayanın içinde veya göklerde yahut yerin derinliklerinde bulunsa yine de Allah onu senin karşına getirir. Doğrusu Allah en ince işleri görüp bilmektedir ve her şeyden haberdardır”</span></p><p><span style="color: Black">Lokman Suresi 16. Ayet</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">“Şüphe yok ki Allah zerre kadar haksızlık etmez” </span></p><p><span style="color: Black">Nisa Suresi 40. Ayet</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">“Hiç kimse kıl payı kadar haksızlık görmez” </span></p><p><span style="color: Black">Nisa Suresi 49. Ayet</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Önceden kendiniz için yaptığınız her iyiliği Allah’ın katında bulacaksınız” </span></p><p><span style="color: Black">Bakara Suresi 110. Ayet</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Hep İyi bir kul olmaya calistim ..ve hepimiz calisiyoruzdur bundan eminim...</span></p><p><span style="color: Black">ve zaman zaman haddimi aşıyorum ve aşıyoruz!!</span></p><p><span style="color: Black">ama bunu gordum ki ilahi Adalet adaletlerin en Adili..guzeli ve Hayirlisi imis..</span></p><p><span style="color: Black">Benim hayır bildiklerimde şer ve şer bildiklerimde hayır varmış.....</span></p><p><span style="color: Black">ilahi adalette siginiyorum..</span></p><p><span style="color: Black">Sizde SIGININ kardesim..Sizi Selamete, huzura davet ediyorum..</span></p><p><span style="color: Black"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 59471, member: 1049"] [COLOR="Black"]Aleykum Selam Hosgeldiniz kardesim.. Yazinizi okudum cook uzuldum ..Allah SABIR versin.. aslinda Serdar baskanim bu durumda bir insanin ne yapmasi gerektigini cok guzel aciklamis Allah RAZI olsun... Allah cc. Yar ve yardimciniz olsun..ama sakın sizde şeytana uymayın!! nasil mi isyan ederek...Kaderi sorgulamaya kalkmayin!! Şu anda bir imtihan içindesiniz bu dönemdeki davranışlarınız sizin adınıza büyük bir kazanç veya tam tersi bir kayıp olabilir o nedenle çok dikkatli hareket edin ve isyanlardan kaçının.Herseyin bir sebebi hikmetti vardir.. bizim hayir var sandiklarimizda ser ser var sandiklarimizda hayir olabilir.. Mevlâ görelim neyler.Neylerse güzel eyler. Sen Hakk'a tevekkül kıl. Sabreyle ve râzı ol. Mevlâ görelim neyler.Neylerse güzel eyler Hamd olsun onun gercek yuzunu bugun gostermis Ya evlendikten sonra cocugunuz olduktan sonra bu olanlar olsaydi ne yapardiniz... Aldatmak Aldatmak Aldatilmak... her aldatisin bir aldanis oldugunu bilmeyen nice insanciklar gördüm. oysa basit bir olgu bir kisiyi aldatirken kendi benligini kisiligini ve hatta sahsiyetini de aldattigini bilmemek ne aci ne amansiz bir savas kisinin kendi kisiligi ile savasi... her aldatan insan her aldattiginda kendi kisilik ve karakterindeninsanligindan bir parca kaybettigini anliyamamasi ne kadar aci degil mi? ALDATANLAR ASLINDA ALDANMIS OLANLARDIR.... O YUZDEN ONLARA ACIRIM... aslinda bu tip olaylari yasiyan tek Siz degilsiniz.. Ben de zamaninda nişan gunum de yuzustu birakilip terk edilmistim... O gun agladiklarim icin sonradan agladim..ne kadar da cahilmisim...degmezmis.. megerse Rabbim beni korumus! kurtarmis...Elhamdullilah.. Zamaninda evlilik cagim geldiginde bir araci vasitasi ile Nur cemaatinden bir genc ile tanistirilip.sözlendikten sonra nişan hazırlığı yaparken .. Annem hep Hakkimda HAYIRLISI ise olsun degil ise olmazsin diye dua ederdi.. Ya hu anne bundan Hayirlisi mi olur diye ona takilirdim... annem de ;bu ayetti okurdu... "Olur ki hoşlanmadığınız şey sizin iyiliğinizedir ve yine olur ki sevdiğiniz bir şey sizin kötülüğünüzedir. Siz bilmezsiniz Allah bilir.” Bakara 216 aslinda ona asik falan degildim.. idealerim ugruna, dindar bir gencti, annesini kucuk yastan kaybetmis!Ona merhamet ediyordum..aciyordum.. annemlere yakin yasiyordu..muhendis di..sadece tek bir babasi ile kendi evlerinde yasiyorlardi..bundan fazlasini kim ister... Oysa herşeyin bir görünen bir de görünmeyen yönü varmis... Bunu da O gun ögrenmistim.. arkadaslarim soruyordu Onun icin istihare kildin mi? Yook ya..ne gerek var..görünen köye kilavuz gerekmemezmis.. megerse görünende ,görünmeyen de köye kilavuz gerekirmis.. neyse nişan gunu geldi catti!Butun sulaleyi cagirmisim bizim evde nişan olacak,,yemekler yapilmis..dostlar davet edilmis..hersey HAZIR O ortada Yok!!Neyse ablam evlerine gitmis sormaya birsey mi oldu..O utanmadan benim icin birde Yalan, iftira atarak vazgectigini soylemis... Tabii YIKILDIM..ayni sizin gibi..kisisel aldim.kendi eksikligimden bildim.bunalima, buhrana, deprasyona girmistim.. simdiki aklim olsa Allahima sukr ederdim.. Onun gibi bir insan icin akittigim göz yasima YAZIK etmisim.. Neyse Annem de beni O zamanin buyuk alim ve Hak Dostuna goturmus..bana nasihat edip okumasi icin... Okumami istedigi Dua.. Lâ Havle ve Lâ Kuvvete İllâ Billâhil Aliyyul Azîym... Gun O gun her daraldigimda..iftiraya, yalana ugradigimda bunu okur Allah a siginirim.. Ya yükümü hafiflet Ya da bu aciz kuluna güç lûtfet Bir inşirah kadar ferahlık bahşet…. Sıkıntıya düştüysen tekrarla! LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM! Kimsen olmasada RABBİN yanında.. Allah ım güç kuvvet ver bana...Senin gücün buna yeter. zaman geldi gecti sonradan ogrendik ki bu insan annesini kucuk yasta kaybetmemis!Babasi Ruh hastasi oldugu icin annesine yillarca iskence, zulm ederek kadini delirtip kadin yillar once evden kacmis.. bu cocugun birde ablasi var..babasinin zulmunden kacip kotu yollara dusmus..bu cocukda evlilikten korktugu icin endise ve korkullarini dile getirmekten cekindigi icin bana iftira atarak evlilikten siyrilmis.. keske dogrulari soyliyebilecek kadar insan olsaydi...!!HAZIR degilim..Korkuyorum..Hakkinizi Helal edin ama Ben sizin ile evlenemem deyip Razilik ile bu is bitseydi... ama yapamadi..gercekleri soyliyebilecek kadar mert ve cesur degil idi.. Allah onu da bildigi gibi yapsin diye zamaninda cok dua etmistim..Bedua degil... iste boyle kardesim .. bir sey nasip kismet degil ise sebepler olusur ve olmaz!! Siz kendinizi YIPRATMAYIN!!inanin hic kimse icin degmez..bunlarda gecer Ya HU.. ve insan aldandi.. Sizi aldatan aslında kendini aldatmıştır. Aldatanın ödeyeceği bedel aldatılan kişinin yaşadığı sıkıntılar yanında hafif kalacaktir.. bin kere de zulme ugrasaniz bir kere de olsa Zulm etmeyiniz.. Allah mazlumlar ile beraberdir!! Sabır baş tacıdır. Sabrın sonunda selamet kapısına erişilir. dedim ve Ben de zamaninda sabr ettim.. iyiki de onun ile evlenmemisim.. cunku Rabbimin benim icin ozel bir plani varmis.. Okyonuslar otesine geldim.. PHD ,doktorami burda yaptim.. ilk Musliman Koruyucu Anne oldum.. ilk musliman cocuk koruma evi actik.. Hamd olsun.. Rabbim beni taa buralara amerikali bir yetime Anne olmam icin bir yetimin ayagina getirmis..Simdi oglusum 6 yasinda islami okulla gidiyor.. ve ins. bu yabanci bebekten gelecek butun nesiller islam ile sereflenirse Bana bundan buyuk lutuf olmazdi... iste boyle kardesim.. yillar sonra istanbulla anneme gittigimde duydum ki bu evlenmek istedigim kisi akil hastasi olmus esi carsafli.. kendini evinin kapisina asmis iki cocugu perisan sokaklarda...Ona yardim teklif etmis.. cocuklarina sahiplenmek istemistim..utancimdan yuzume bakamadan kacmisti.. ahh kardesim..Mizan dediğimiz ..ilahi terazi..O derece hassastır ki kuş tüyü bile ona ağır yada hafif gelebilir. “Biz kıyamet günü için adalet terazileri kurarız artık kimseye hiçbir şekilde haksızlık edilmez yapılan iş bir hardal tanesi kadar dahi olsa onu adalet terazisine getiririz” Enbiya Suresi 47. Ayet “Yaptığın iyilik veya kötülük bir hardal danesi ağırlığında bile olsa ve bu bir kayanın içinde veya göklerde yahut yerin derinliklerinde bulunsa yine de Allah onu senin karşına getirir. Doğrusu Allah en ince işleri görüp bilmektedir ve her şeyden haberdardır” Lokman Suresi 16. Ayet “Şüphe yok ki Allah zerre kadar haksızlık etmez” Nisa Suresi 40. Ayet “Hiç kimse kıl payı kadar haksızlık görmez” Nisa Suresi 49. Ayet Önceden kendiniz için yaptığınız her iyiliği Allah’ın katında bulacaksınız” Bakara Suresi 110. Ayet Hep İyi bir kul olmaya calistim ..ve hepimiz calisiyoruzdur bundan eminim... ve zaman zaman haddimi aşıyorum ve aşıyoruz!! ama bunu gordum ki ilahi Adalet adaletlerin en Adili..guzeli ve Hayirlisi imis.. Benim hayır bildiklerimde şer ve şer bildiklerimde hayır varmış..... ilahi adalette siginiyorum.. Sizde SIGININ kardesim..Sizi Selamete, huzura davet ediyorum.. [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Derin üzüntü içindeyim
Alt