Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Dertleşmek istiyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 63708" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">DELİNİN VELİYE TAVSİYESİ</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Bayezid-i Bestami hazretleri.Büyük velilerden.Bir gün tımarhanenin önünden geçiyor.</span></p><p><span style="color: Black">Tımarhane hizmetçisinin tokmakla bir şeyler dövdüğünü görüyor:</span></p><p><span style="color: Black">- Ne yapıyorsun?</span></p><p><span style="color: Black">Hizmetçi:</span></p><p><span style="color: Black">Burası tımarhanedir. Delilere ilaç yapıyorum.</span></p><p><span style="color: Black">- Benim hastalığım günah hastalığı… Çok günah işliyorum…</span></p><p><span style="color: Black">Ben günah hastalığından anlamam… Ben delilere ilaç hazırlıyorum…</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Parmaklığın arasından konuşulanları duyan bir deli,(!) Bayezid-i Bestami hazretlerine:</span></p><p><span style="color: Black">Gel dede, gel! Senin hastalığının çaresini ben söyleyeyim, diye seslendi.</span></p><p><span style="color: Black">Bayezid-i Bestami hazretleri, delinin yanına sokularak:</span></p><p><span style="color: Black">- Söyle bakalım, benim derdime çare nedir? Dedi.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Deli şu ilacı tavsiye etti:</span></p><p><span style="color: Black">‘’ Tevbe kökü ile istiğfar yaprağını karıştır… Kalp havanında Tevhit tokmağı ile döv, insaf eleğinden geçir, göz yaşıyla yoğur, </span></p><p><span style="color: Black">aşk fırınında pişir… Akşam-Sabah bol miktarda ye. O zaman göreceksin senin hastalığından eser kalmaz, dedi.’’</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Bu güzel ilacı öğrenen Bayezid-i Bestami hazretleri:</span></p><p><span style="color: Black">- Hey gidi dünya hey! Demek seni de deli diye buraya getirmişler, deyip oradan ayrıldı.</span></p><p><span style="color: Black">Bu ilaç, halen günah hastası olanlara tavsiye olunmaya değer bir ilaçtır</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Deneyin kardesim bu muhacirde Allah a isyan edip Din den ciktiginda bu Sifa,deva, iksiri ile günah deryasindan anca cikabilmistim...</span></p><p><span style="color: Black">Affet Beni Allahim! </span></p><p><span style="color: Black">Sahabelerden biri Hz. Ebubekir'in (ra) yanına gelerek: </span></p><p><span style="color: Black">“Çok günahkârım der. Benim için dua eder misin?” </span></p><p><span style="color: Black">Hz. Ebu Bekir (ra): “Yârabbi der. Bir günahkâr bir diğerinden dua istiyor. İkisini de affeyle...</span></p><p>Uzgunnn</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 63708, member: 1049"] [COLOR="Black"]DELİNİN VELİYE TAVSİYESİ Bayezid-i Bestami hazretleri.Büyük velilerden.Bir gün tımarhanenin önünden geçiyor. Tımarhane hizmetçisinin tokmakla bir şeyler dövdüğünü görüyor: - Ne yapıyorsun? Hizmetçi: Burası tımarhanedir. Delilere ilaç yapıyorum. - Benim hastalığım günah hastalığı… Çok günah işliyorum… Ben günah hastalığından anlamam… Ben delilere ilaç hazırlıyorum… Parmaklığın arasından konuşulanları duyan bir deli,(!) Bayezid-i Bestami hazretlerine: Gel dede, gel! Senin hastalığının çaresini ben söyleyeyim, diye seslendi. Bayezid-i Bestami hazretleri, delinin yanına sokularak: - Söyle bakalım, benim derdime çare nedir? Dedi. Deli şu ilacı tavsiye etti: ‘’ Tevbe kökü ile istiğfar yaprağını karıştır… Kalp havanında Tevhit tokmağı ile döv, insaf eleğinden geçir, göz yaşıyla yoğur, aşk fırınında pişir… Akşam-Sabah bol miktarda ye. O zaman göreceksin senin hastalığından eser kalmaz, dedi.’’ Bu güzel ilacı öğrenen Bayezid-i Bestami hazretleri: - Hey gidi dünya hey! Demek seni de deli diye buraya getirmişler, deyip oradan ayrıldı. Bu ilaç, halen günah hastası olanlara tavsiye olunmaya değer bir ilaçtır Deneyin kardesim bu muhacirde Allah a isyan edip Din den ciktiginda bu Sifa,deva, iksiri ile günah deryasindan anca cikabilmistim... Affet Beni Allahim! Sahabelerden biri Hz. Ebubekir'in (ra) yanına gelerek: “Çok günahkârım der. Benim için dua eder misin?” Hz. Ebu Bekir (ra): “Yârabbi der. Bir günahkâr bir diğerinden dua istiyor. İkisini de affeyle...[/COLOR] Uzgunnn [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Dertleşmek istiyorum
Alt