Dilek Duası için yardım eder misiniz?

askim01

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Selam arkadaslar ben bu sitede yaniyim ve yanlis yere konu actimsa bagislayin ben bir dua buldum yanliz bu duanun arapcasini bulamiyorum eyer bilen varsa arapcasini buraya yazabilirmi yada kopyasini koyabilirmi allah rizasi icin yardimci olsun biri

dilek icin cok güclü bir dua

Besmeleyle Allahümme inni es'elüke bismikel ehadil eazz*Ve ed'ukellahümme bismikel kebiril müteallillezi meleel erkane külleha en tekşife anni ma asbahtü ve ma emseytü fih*

Allahım!Ehad isminle senden istiyorum.Allahım aziym isminle sana yalvarıyorum.Allahım, kainatın her zerresinde varlığını hissettiğim Kebir isminin hürmetine sabahlayıp akşamladığım zaman içinde üzerime gelecek her türlü belayı benden uzaklaştır.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Efendimiz(s.a.v.)buyuruyorki;Ey beni Haşim ve ey Beni Menaf!bu dua ile rabbinize dua edinizki Muhammedin nefsi yed-i kudretinde olan Allaha yemin ederim ki her kim buduayı okursa Arş-ı A'la ve yedi kat yerler titrer.Allah Teala meleklerine emreder ve buyur:Kulumun gerek dünyaya ait gerekse ahirete ait isteklerini yerine getirdim Şahid olun.

bu duayi ben de okudum buldum ama
Nüzhetü'l Mecalis ,c.1 sh.72 kitabina bir bakayim olur mu?

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Rabbim gönlünüze ferahlık versin inşirah versin, bunların dışında açın gönlünüzü Rabbinize içinizden geldiği gibi dua edin inşallah.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Nüzhetü'l Mecalis ,c.1 sh.72) (Salavatı şerifler sırlı dualar arif pamuk pamuk yayıncılık.)
Duaya başlarken Allaha hamd edin efendimiz(s.a.v)salavat getirin önce tövbe edin ardından bu duayı yureginizden okuyun diyor.. ama arapcasi gercekten yok.. olmazsa bunu arapcaya cevirmeye calisalim ins..
ama Turkcesi manasi var..
ama beni dusunduren Sahih mi yoksa rivayet mi?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Rabbim gönlünüze ferahlık versin inşirah versin, bunların dışında açın gönlünüzü Rabbinize içinizden geldiği gibi dua edin inşallah.

Aynen katiliyorum laf aramizda ben Dua hacet.murad istegim oldugunda Rabbimin Esmaul..Husna isimleri ile Dua ederim...
2008 yillinda..Annemi son kez gorebilmek icin yolla cikmama 2 saat kala Rabbime yalvara yakara omrunu uzat da Ona yetiseyim diye o kadar cook dua etmistim ki..
artik dillim degil yuregim cigliklarla bunu istemisti... ama 5 saat icin yetisememistim..
neyse.. aadan zaman gecti Turkiyedeyim.. bir genc kiz ile tanistim.. O da cok sevdigi babasini son kez gorebilmek icin izmirden istanbula hareket etmis.. ve son kez babasini gormesi icin cok yalvarmis.. dua etmis ama 1 saat icin yetisemeyince artik Allah a inanmiyorum.. guvenmiyorum.. dua etmiyorum.. sanki 1 saat babamin omrunu uzatamazmi idi diye dinden cikmisti..
kizgindi.. kirgindi cook cani yaniyordu.. gencti..sadece akli ile dusunuyordu..
neyse konustuk.. Rabbimin her isinde bir hikmet oldugunu ve Rabbim Hakkimizda hayirlisi olani vermesi icin dua etmeliyiz...
bizim istedigimiz belki de bizim icin hayirli olani degil idi...
ve rah. Annemi o sekilde gormedigim icin Rabbime cokca sukr ediyorum.. annemi hep guzel.. tebessum eden hali ile hatirliyorum..
Kardesim.. dua edeken Rabbimize teslim olup Hakkimizda hayirli olanini istiyelim.. duamiz kabul olunmazsa bunda da bir nimet ve hikmet vardir.. selamety ile Hayra kalin...

askim01

Kurallara Uymadı
Üyemiz
GÖNÜL SIZIM kardesim teseklür ederim bilgi vermeye calistigin icin ve diyorsunki Nüzhetü'l Mecalis ,c.1 sh.72) (Salavatı şerifler sırlı dualar arif pamuk pamuk yayıncılık.) eyer arapca yazili olarak bulabiliyorsan lütfen buraya koyun bana cok lazim ve birde o duayla beraber su duada varmis

'' YA VEDUDU YA VEDUDU YA ZEL ARŞİL MECİDİ YA MUDDİU YA MUİYDU YA FEALUN LİMA YURİT. ES ELUKE Bİ NURİ VECHİKELLEZİ MELEE ERKANE ARŞİKE VE ES ELUKE Bİ KUDRATİKELLETİ VE KADDERTE BİHA ALA HALKİKE VE Bİ RAHMETİKELLETİ VESİAT KULLE ŞEYİN KADİR LA İLAHE İLLA ENTE YA MUĞİYSU EĞİSNİ YA MUĞİYSU EĞİSNİ YA MUĞİYSU EĞİSNİ.''

"Ey kullarını çok seven! Eyi! Ey Arş-ı Mecid’in sahibi! Ey Mubdiu! Ey yardımcı! Ey dilediğini yapan! Arşının bütün katlarını dolduran yüzünün nurunu istiyorum senden. Ve yine senden istiyorum takdir ettiğin kudretinle; yarattıklarını onunla yarattın. Senden istiyorum rahmetinle, öyle bir rahmet ki herşeyi içine alıyor.
Senden başka İlah yok ey imdada koşan. İmdadıma koş, imdadıma koş ey imdada koşan."

bu iki duanin arapca yazilisini bulabilsem cok iyi olacak

simdiden yardimci olan kardeslere cok saygilarimi sunarim allah razi olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Birsey degil askim01 kardesim..madem ki size bu dua bu kadar onemli..Allah-in izni ile bu Duanin arapcasini nerde ve nasil bulacaginiza yardim edecegim.. ama sizden de bir istegim olacak...
kabul ederseniz buyrun kabul ettiginizi buraya yazabilirsiniz.. selamet ile Hayra Kalin..
sahi siz bu ismi azam duasini nerden ve nasil buldugunuzu sorsam bir mahzuru var mi?
ve korku ve endiselerinizi Rabbim kolay ve emin eylesin ins.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
bismillahirrahmanirrahiym
Allahümme inni es'elüke bienne lekel hamdü la ilahe illa entel mennanü ya hannanü ya mennanü ya bedıy'ussemevati vel ardı ya zelcelalı vel ikram...
ya hayyu ya kayyumu.La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimiyn...
Allahümme inni es'elüke bienni eşhedü enneke entellahü la ilahe illa entel ehadüs samedüllezi lem yelid ve lem yuled velem yekün lehü küfüven ehad...
Elif lam mim .Allahü la ilahe illa hüvel hayyül kayyum.Ve ila hüküm ilahün vahidün la ilahe illa hüverrahmanür rahiymü ya zel celali vel ikram.ya erhamerrahimiyn .Allahümme inni es'elüke bi enneke entellahü la ilahe illa entel vahidül ehadül ferdüs semedü ellezi lem yelid ve lem yuled velem yekün lehü küfüven ehad.La ilahe illa illallahü vahdehu la şeriyke leh...
lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey'in kadiyr...
La ilahe illallahü ve la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil aziym...
Es'elüke bismikel eazzül ecellül ekrem.Rabbi rabbi rabbi ya rabbi ya rabbi ya rabbi la ilahe illallahü vahdehu la şeriyke lehu lehül mülkü ve le ehül hamdü ve hüve ala külli şey'in kadiyr...
Elhamdü lillahi ve sübhanellahi vel hamdü ve lillahi ve la ilahe illallahü vallahü ekber ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil aziym..AMİN

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
kardesim eger siz istegimi kabul ederseniz bende bu yukaridaki ismi azam duasini her kelimesini her gun sizin icin arapca seklini yazacagim ve bir sure sonrada butun duanin arapcasina kavusacaksiniz.. ama ezbere degil...ezbere ve taklide karsiyim..ya ogreneceksiniz yada ogreneceksiniz...
mana ve hikmetini akliniz ve yureginiz de pekistirerek.. neden mi bunu boyle yapiyorum.. Size Allah RIZASI icin yardim etmek istedigim icin.. Size kiymetli bir ilmin anahtarini teslim edebilmem icin sizin de hazir oldugunuzdan emin olabilmek icin...
artik size kalmis ya kabul edersiniz yada baskalarindan yardim istersiniz..
bir insana ekmek vermek yerine ekmek yapmayi ogretmek daha akillica degil mi?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
GÖNÜL SIZIM kardesim teseklür ederim bilgi vermeye calistigin icin ve diyorsunki Nüzhetü'l Mecalis ,c.1 sh.72) (Salavatı şerifler sırlı dualar arif pamuk pamuk yayıncılık.) eyer arapca yazili olarak bulabiliyorsan lütfen buraya koyun bana cok lazim ve birde o duayla beraber su duada varmis

'' YA VEDUDU YA VEDUDU YA ZEL ARŞİL MECİDİ YA MUDDİU YA MUİYDU YA FEALUN LİMA YURİT. ES ELUKE Bİ NURİ VECHİKELLEZİ MELEE ERKANE ARŞİKE VE ES ELUKE Bİ KUDRATİKELLETİ VE KADDERTE BİHA ALA HALKİKE VE Bİ RAHMETİKELLETİ VESİAT KULLE ŞEYİN KADİR LA İLAHE İLLA ENTE YA MUĞİYSU EĞİSNİ YA MUĞİYSU EĞİSNİ YA MUĞİYSU EĞİSNİ.''

"Ey kullarını çok seven! Eyi! Ey Arş-ı Mecid’in sahibi! Ey Mubdiu! Ey yardımcı! Ey dilediğini yapan! Arşının bütün katlarını dolduran yüzünün nurunu istiyorum senden. Ve yine senden istiyorum takdir ettiğin kudretinle; yarattıklarını onunla yarattın. Senden istiyorum rahmetinle, öyle bir rahmet ki herşeyi içine alıyor.
Senden başka İlah yok ey imdada koşan. İmdadıma koş, imdadıma koş ey imdada koşan."

bu iki duanin arapca yazilisini bulabilsem cok iyi olacak

simdiden yardimci olan kardeslere cok saygilarimi sunarim allah razi olsun

Alin kardesim Arapcasini ama mana ve hikmetini ogrenmek isterseniz her kelime ile siz acikliyabilirim.. karsiliginda da benim istegimvar onuda unutmayin...
size ozelden gonderdim ...

askim01

Kurallara Uymadı
Üyemiz
kardesim size birsey söylemeyi onuttum ben burda bir cami HOCASINA sordum bana dediki sakina bu dua sitelere koymayin baskalarti eyer kopyalayip baska birsey kullanirsa örneyin yuva yikma gibi veya günah islemek gibi kullanan olabilir bu duayi sitelere koymayin dedi

hemen siteden sil kardesim benim yüzümden sizde sebeb olmayin bana özelden bu DUAYI gönderin lütfen

saygilarimla

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
selamun Aleykum.. gonderdim kardesim insan bazen dipe daldikca ya aklini kaybeder Yada Mevlasini bulur sozunu bilirsiniz..
her sey kapasite ve insanin hazir olma..inanma..ve hayal gucunun derinligine bagli..
bazi konulari buradan yazamiyorum..ama o sildigim Dua ile Sıkıntı ,korku,endise,vesvese ve Ruhi Bunalım geciren insanlarin tedavi edildiklerini biliyormuydunuz...?
Size nasihatim niyetti hayr olanin akibetide hayr olur ins..sozunu hatirlatayim..iman gibi zenginlik ve guc yoktur.. bir iman bin imkan dogururur..
bilmem metafizik ötesi arastirma kitabini okudunuz mu?
neyse Sizden..istedigime gelince...
Sizden Allah RIZASI icin her gun belli bir sayida
Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh" zikrini okumanizi istiyorum.. nedenini kendiniz anliyacaksiniz ins.

askim01

Kurallara Uymadı
Üyemiz
[FONT=Courier New, monospace]Aleyküm selam kerdesim o dua hakkinda vermis oldugunuz bilgi simdi beni endiselendirdiniz ama allaha cok sükür ne sikintim var nede korkum nede vesvese ve bunalimdayim ve nedemek istediyinizi iyi anliyorum ama bazi kisilere iyi delir yükselirler zengin olurlar bazi kisilerde zengin oldukdan sonra hem cevredeki yankinlarini kaybeder yada insanligini kaybeder bazi kisilerede iyi gelmeyip aklini kacirir kendini timarede bulur yada dili disarda gezer.
[/FONT]

[FONT=Courier New, monospace]saygılarımla
[/FONT]

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
hayirli geceler endiseye ve vesveseye kapilmayiniz..sadece Allah-tan her seyin hakkinizda en hayirlisini isteyiniz..
Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh" zikrini cokca her gun belli bir sayida vird edinin..
Allah`a emanet olun..vicdan en iyi hakim dir bunuda unutmayin..
hak hukuk ve Kul hakkindan Rabbim cumlemizi korusun...
amin hayirli geceler efendim..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"Allah katında ne kadar değeriniz olduğunu mu merak ediyorsunuz? O halde Allah’a ne kadar değer verdiğinize bakın."

emek

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
duaya çok ihtiyacım var

gönül sızım kardeşim size özelden yazacaktım yazamadım. foruma yeni üye oldum. o kadar çok duaya ihtiyacım varki inanın. kredi kartı borcum o kadar çokki... bir de üstüne 6-7 ay sonrasında oturduğum evden çıkmak zorundayım. tüm aile o kadar çok istiyorki ev almamı tabi ben de istiyorum. ama bilmiyorlarki o kadar çok borcum var. ben bunların üstünden nasıl gelirim. ne okumam gerekli. öncelikle şu borçlarımdan kurtulmam lazım. yardımcı olursanız duacınız olurum

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum Allah cc. Yar ve yardimciniz olsun...
size ilk tavsiyem ailenize karsi;Açık ve dürüst olun!!
Açık ve dürüst bir diyalog ailenin daha kuvvetli bir şekilde birbirine destek olmasına ,Gerçekleri bilmemeleri endişe duymalarına neden olur.
kredi borclarinizi ödemeden SAKIN Ha!! bir baskasini, yenisi eklemeyin..
Allah kişiye kaldıramayacağı yük yüklemedi, ama insan dünyayı sırtına almaya kalkışınca ..Yorgunluk, yılgınlık, isteksizlik ve nihayet çaresizlik bizi kuşatır..ve altinda ezilir dunya ve ahirettimizi kaybedebiliriz..

Ailenin mutluluğunu sağlayacak en önemli hususlardan biri ailenin, ayağını yorganına göre uzatması, lüks, israf ve özentiden kaçınmasıdır.
Her ailenin hayat standardı, gelir düzeyi aynı değildir. Aileler kendi hallerine, ekonomik güçlerine ve gelir düzeylerine göre uygun yaşamaya alışmasını bilmelidirler.
Şüphesiz ki malın varlığı da yokluğu da Allah’ın bir takdiridir...

Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh" zikrini cokca her gun belli bir sayida vird edinin..ve kemerleri biraz SIKIN!!muhakak ki her seyin bir zamani ve vakti vardir..
her darlık sonrası bir ferahlık vardır...
Allah yar ve Yardimciniz olsun...

emek

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum Allah cc. Yar ve yardimciniz olsun...
size ilk tavsiyem ailenize karsi;Açık ve dürüst olun!!
Açık ve dürüst bir diyalog ailenin daha kuvvetli bir şekilde birbirine destek olmasına ,Gerçekleri bilmemeleri endişe duymalarına neden olur.
kredi borclarinizi ödemeden SAKIN Ha!! bir baskasini, yenisi eklemeyin..
Allah kişiye kaldıramayacağı yük yüklemedi, ama insan dünyayı sırtına almaya kalkışınca ..Yorgunluk, yılgınlık, isteksizlik ve nihayet çaresizlik bizi kuşatır..ve altinda ezilir dunya ve ahirettimizi kaybedebiliriz..

Ailenin mutluluğunu sağlayacak en önemli hususlardan biri ailenin, ayağını yorganına göre uzatması, lüks, israf ve özentiden kaçınmasıdır.
Her ailenin hayat standardı, gelir düzeyi aynı değildir. Aileler kendi hallerine, ekonomik güçlerine ve gelir düzeylerine göre uygun yaşamaya alışmasını bilmelidirler.
Şüphesiz ki malın varlığı da yokluğu da Allah’ın bir takdiridir...

Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh" zikrini cokca her gun belli bir sayida vird edinin..ve kemerleri biraz SIKIN!!muhakak ki her seyin bir zamani ve vakti vardir..
her darlık sonrası bir ferahlık vardır...
Allah yar ve Yardimciniz olsun...

Gönül sızım mesajın için Allah razı olsun.. Aileme karşı dürüstüm tabiki.. ben tam anlatamadım aslında derdimi.. şöyleki.. kredi kartı borçlarım var ve senelerdir bazı sebeplerden dolayı var malesef bunu ailem de biliyor. eşimin işsiz kaldığı dönemde mecburiyetten yüklendik. ama ailem miktarını bilmiyor ve kirada oturduğumdan ev almamı o kadar çok istiyorlarki... ve malesef sene sonunda ev sahibim kendi oturacağından bu evden çıkmak zorundayım. ailem de senelerdir kiradasın kendinize alın ev diyor. onlara diyorum kredi kartı borcum var söylüyorum ama eşim rencide olmasın diye de tam miktar var demiyorum. sonuçta biliyorlar... neyse şu an önemli olan kart borçlarım. verdiğin zikri hergün okuyorum aylardır. inşallah faydasını görürüm. ama çok sıkıntı içindeyim umarım Allah yardım eder bana da benim gibi borcu olanlara da (amin)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
801501.jpg

Cümlemizden kardesim..dürüst olun derken Allah korusun farkli anlamda soylemedim..
demek istedigim ailenize karsi bütün gercekleri, icinde bulundugunuz zor durumu anlattin!!
cunku insan bildigi kadar adil, bilmedigi kadar zulm edebilir!!

Sizin de eşiniz rencide olmasın diye tam olarak söyliyememeniz ne kadar guzel ve masallah ince fikirli bir eşsiniz!!
Allah Sizden RAZI olsun..gunumuzde eşinin kusurunu gizleyen, kapatan, koruyan cok az Hanimlar kaldi!!
Niyeti hayır olanın akibeti de hayır oluyor..ins. sirf bu meziyyettiniz ve niyettinizden dolayi

Allah cc. Size Ya Fettah ismi cc. ile Rizk ve bereket kapinizi acsin ins.
YA VEKİL cc.Ya Rahman cc.Ya Rahim cc.
Ya Latif cc.Ya Kerim cc.,Ya Rezzak cc., Ya Mukit cc.
Ya Zel Celali Vel İkram

Size,umulmadik RIZK kapilari ins. acip mulkunden ikram etsin diye ozellikle dua edecegim..
bu esmalarin mana ve Hikmettini ogrenip okumanizi Size Tavsiye ediyorum..
Rabbimiz güzel isimleri olan “Esmâü'l-Hüsnâ”yı da duâlarımıza eklememiz cok onemli..

“En güzel isimler Allah'a aittir; o halde O'na bu isimler ile dua edin.”
A'raf, 180
Hayirli gunler..

emek

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
801501.jpg

Cümlemizden kardesim..dürüst olun derken Allah korusun farkli anlamda soylemedim..
demek istedigim ailenize karsi bütün gercekleri, icinde bulundugunuz zor durumu anlattin!!
cunku insan bildigi kadar adil, bilmedigi kadar zulm edebilir!!

Sizin de eşiniz rencide olmasın diye tam olarak söyliyememeniz ne kadar guzel ve masallah ince fikirli bir eşsiniz!!
Allah Sizden RAZI olsun..gunumuzde eşinin kusurunu gizleyen, kapatan, koruyan cok az Hanimlar kaldi!!
Niyeti hayır olanın akibeti de hayır oluyor..ins. sirf bu meziyyettiniz ve niyettinizden dolayi

Allah cc. Size Ya Fettah ismi cc. ile Rizk ve bereket kapinizi acsin ins.
YA VEKİL cc.Ya Rahman cc.Ya Rahim cc.
Ya Latif cc.Ya Kerim cc.,Ya Rezzak cc., Ya Mukit cc.
Ya Zel Celali Vel İkram

Size,umulmadik RIZK kapilari ins. acip mulkunden ikram etsin diye ozellikle dua edecegim..
bu esmalarin mana ve Hikmettini ogrenip okumanizi Size Tavsiye ediyorum..
Rabbimiz güzel isimleri olan “Esmâü'l-Hüsnâ”yı da duâlarımıza eklememiz cok onemli..

“En güzel isimler Allah'a aittir; o halde O'na bu isimler ile dua edin.”
A'raf, 180
Hayirli gunler..

Allah razı olsun o kadar güzel bir mesaj yazmışsınız ki... tüylerim diken diken oldu. Allah ettiğiniz o güzel duaları kabul etsin inşallah ve sizin de ne muradınız varsa şu mübarek aylarda versin inşallah. Evet bugüne kadar eşimin bütün kusurlarını her zaman her yerde kapatmaya çalıştım gücüm yettiğince.. her yerde onu hep yücelttim. hatta bu yüzden onu o kadar kişi onu o kadar kusursuz sanıyorki:) olsun...
Rezzak ismini okuyordum ama diğerlerini okumuyordum açıkcası ilk işim bu akşam anlamlarını öğrenim okumak olacak inşallah. çok ama çok teşekkür ederim. Allah razı olsun tekrar..

Üst Alt