Selamün aleyküm.Hocam camide namaz çıkışı 10-11 yaşındaki bir çocuğun dilendiğini gördüm hiç kimse ona para uzatmadı. Ettiği dualar o kadar beni etkiledi ben para vermeden geçemedim onu. Ama orta yaşlı bir amca ona kızdı, kalk evine git bu yaşta kendini dilenciliğe alıştırma diye. Evet aslında amca haklıydı. Ama ya dilenmeye mecbursa diye düşündüm. Neyse aynı gün akşam namazımı camide kıldıktan sonra duaya sarılmıştım. Yanımda 25 yaşlarında birinin bana abi biz kirada oturuyoruz durumumuz çok kötü bugün ağzımdan bir lokma geçmedi biraz yardım etsen bana. Allah rızası için dediği zaman kıramadım onu, uzattım parayı bana dua et dedim ama inanın adam akıllı dua etmedi bana. Ve hemen camide başka birine yanaştı amca bozuğun var mı diye, aslında kandırılmıştım ama bende parayı Allah rızası için vermiştim. Hocam her defasında allah rızası için yarrdım isteniyor ama parayı elimizden kaptıktan sonra bize bir duayı bile çok görüyorlar. Artık dilencilere para vermek istemiyorum ama işe Allah rızasını karıştırıyorlar ya işte orada can damarımdan vuruyorlar. Hocam bu gibi durumlarda nasıl davranmalıyım saygılar...