Dilencilerin Allah kelimesini menfaatleri için kullanması

karnator

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm.Hocam camide namaz çıkışı 10-11 yaşındaki bir çocuğun dilendiğini gördüm hiç kimse ona para uzatmadı. Ettiği dualar o kadar beni etkiledi ben para vermeden geçemedim onu. Ama orta yaşlı bir amca ona kızdı, kalk evine git bu yaşta kendini dilenciliğe alıştırma diye. Evet aslında amca haklıydı. Ama ya dilenmeye mecbursa diye düşündüm. Neyse aynı gün akşam namazımı camide kıldıktan sonra duaya sarılmıştım. Yanımda 25 yaşlarında birinin bana abi biz kirada oturuyoruz durumumuz çok kötü bugün ağzımdan bir lokma geçmedi biraz yardım etsen bana. Allah rızası için dediği zaman kıramadım onu, uzattım parayı bana dua et dedim ama inanın adam akıllı dua etmedi bana. Ve hemen camide başka birine yanaştı amca bozuğun var mı diye, aslında kandırılmıştım ama bende parayı Allah rızası için vermiştim. Hocam her defasında allah rızası için yarrdım isteniyor ama parayı elimizden kaptıktan sonra bize bir duayı bile çok görüyorlar. Artık dilencilere para vermek istemiyorum ama işe Allah rızasını karıştırıyorlar ya işte orada can damarımdan vuruyorlar. Hocam bu gibi durumlarda nasıl davranmalıyım saygılar...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm es selam kardeşim;Allah zülcelali vel ikram bizlere Kur'anı azimüşan da şöyle diyor;

'' İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı tarafına çevirmeniz değildir. Asıl iyilik, o kimsenin yaptığıdır ki, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaplara, peygamberlere inanır. (Allah'ın rızasını gözeterek) yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, dilenenlere ve kölelere sevdiği maldan harcar, namaz kılar, zekât verir. Antlaşma yaptığı zaman sözlerini yerine getirir. Sıkıntı, hastalık ve savaş zamanlarında sabreder. İşte doğru olanlar, bu vasıfları taşıyanlardır. Müttakîler ancak onlardır!''
BAKARA 177 AYET
Burada gördüğümüz gibi kardeşim dilenenlere deniliyor onların niyetleri ile bir açıklama yok fakat bizlerin niyetlerine bakacağına dair hadisi şerif var.“Ben sizin suretlerinize ve güzelliklerinize bakmam , kalplerinize ve niyetlerinize bakarım.”

Şimdi toparlarsak Rabbül alemin niyetlerimize bakıyor ise onun asla şaşmayan adaleti varsa ve bizde ona iman etmiş isek geriye Allah cc ismini vererek dilenenlerin niyeti ile senin Allah cc Esmasını duyunca yumuşayan yüreğin aynı kefede değildir, o yüzden herkesin ameli niyetine göre ise o niyete göre de muamele bulacaktır.Siz orada ki sonucu değerlendirmeyin siz işinizi Allah rızası için yapın sonucu değerlendirmeyi Allah zül celali vel ikrama bırakın inşallah ve siz yine Allah kelamı duyunca yardım edin ve ayrıca onun ismi şerifini duyunca çoşan kalbiniz içinde ayrıca Allah cc çokça şükredin.Selametle kalın yerlerin ve göklerin sahibine emanet kalın kardeşim.

karnator

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun Hümeyra kardeşim. Verdiğiniz ayet beni rahatlattı. Ayete göre önemli olan bizim niyetimiz. Evet dediğiniz gibi Allah kelamını duyduğum zaman yardım etmeye devam edeceğim. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Snmz

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Bu konu benide çok düşündüren bi konuydu.Hümeyra ablacım çok iyisin Allah razı olsun senden. Banada yazdıkların ile oldukça faydalı oldun.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
İlimin sadakası onu din kardeşlerin ile paylaşmaktır.Sevindim kardeşlerim yüreğim güzelliği,hayrı hemen tanıyıp biliyor ama her daim dile dökemiyorum o yüzden bazen ifadede muzdarip kalıyorum.Yürekten yüreğe iyi niyete giden yolu asla ıskalamıyorum elhamdülillah o yolda yürüten mevlaya hamdü senalar olsun.Rabbül alemine emanet olun hayırda birleşen güzel yürekli kardeşlerim.

Üst Alt