Dini hayatından çıkarmak

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Dini hayatından çıkarmak, Dini kutuya koyup hayatlarından kaldıranlar
Selamün aleyküm forum ailem;Çevremdeki bana akıl vermeye çalışan arkadaşımla karşılaştım pazar günü,her şeyi unutmuş ,kendini,nereden gelip nereye gittiğini,şeytan nefsine ne söylerse düşünmeden satar olmuş.Teyzesi varmış Allah'ı anmayı seven sürekli tesbih çekiyor diye ona kızıyor.kzgnn..''Siz aşırıya gidiyorsunuz'' diyor. Oysa madalyonun bu tarafından konuşanın kendisi olmadığını şeytanın vesveselerini herkese doğruymuş gibi anlatmaya çalıştığını anladım.
-''Allah'ı anmanın neresi kötü?herkesin kendini rahat hissettiği durumlar vardır sen baskıyla kimseyi yönlendiremezsin...''dediğimde sustu ama tefekkür etmediği için ve nefsine yenik düştüğü için hala teyzesinin aşırı gittiğini düşünüyor.Hayatın her alanında olan dini kutuya koyup hayatlarından kaldırmaya çalışanları o dinin sahibi de bir kutuya koyup bir gün o çok sevdikleri dünyadan kaldıracak,kendine döndürecek.''İnna lillahi ve inna ileyhi raciun.''
Tefekkür edememenin sonuçları...bhoffHer insanın yaradılışında Allah cc varlığı kodlanmış şekilde var ama düşünemeyenler kaçıyor, bulamıyor nasipsizlikten Allah cc sığınırım. Selametle tefekkür ve şükürle Allah cc emanet kalın kardeşlerim.mrhbba..

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Din, elbet hayatımızın merkezindedir. Ki o hayat da bizi Cennet'e götürecektir.
Elbet isteriz ki, bütün bir insanlık, Din'i; hayatlarının merkezine alsınlar. Ve Din'le hayatlarını bütünleştirsinler.
Lakin birileri de buna yanaşmayacaktır. Hakk'a ittiba edenler olduğu gibi batıl'a ittiba edenler de olacaktır. Dini hayat merkezlerine almayanlar ve batıl'a ittiba edenler de ateş'i kuşanacaklardır.
Selam, hakk'a tabi olanların üzerine olsun.
Dua ile.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm abla, ne kadar doğru bilmiyorum bu söz ama, halk arasında sık söylenir.. Allah parayı isteyene, imanı istediğime veririm dermiş diye söylerler, yanlış bilgiden Allah'a sığınırım.. Böyle bir laf duymuştum sanki senin olay bu söze yakın gibi geldi bana.. Hani inanmayanlar için de kuran-ı kerim de buyuruyor ya Allah celle celaluhu; Allah onların kalplerini mühürlemiştir, onlar gerçeği göremezler diye... Aynen ablacım bunda şaşılacak bir şey yok! Her insan bir değil ki! Onun dünyadaki nasibi şimdilik bu kadardır, belki ileride teyzesinden bile dindar olacak kim bilir? her şeyi Allah (c.c.) en iyi bilendir....

Çocukluğumda oturduğum mahallede bir amca vardı.. Çok içki - sigara içerdi, yeri gelir eşini döverdi, at yarışı oynamadan duramazdı.. Emekli, devamlı evde bu işlerle meşguldü.. Yalnız bir yüreği var dı ki hiç sorma! sen yanında ayağın takılıp düşsen ilk kaldıran o olur.. Daha sonra duyduğuma göre; bütün kötü alışkanlıklarını bırakıp, namaza başlamış.. Hidayet Allah'tandır...Bilemeyiz yarın ne olacağız..
Allah'ım ayaklarımızı dinin üzerine sabit kıl! ayaklarımızı kaydırma ya rab... AMİN.
Hakkımızda her şeyin hayırlısı olsun ablacım..

tozduman

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam humeyra kardeşim kaç gündür yoktun merak ettim :) Bende çevremden tepki alıyorum . Ama Allah dilerse kul o kadar yaklaşır o kadar uzaklaşır . O kardeşimizi Allah hidayete erdirsin Allah affetsin. Biz hiç durmadan çalışalım Ahirette de Dünya da da Allaha layık olalım inşAllah .

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Aleykumselam, herkes nasibince idrakte. Amelden, zikirden,tefekkurden nasibsiz birakmasin rabbim ummeti muhammedi. Amin amin

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Allah cc sonsuz razı olsun kardeşlerim; Sevgili tozduman kardeşim nasıl dikkat etmişsin olmadığıma Allah cc senden gani gani razı olsun fıtratı güzel kardeşim:) ben yine rahatsızım ve evde istirahatte idim kaç gündür fakat bu gün yataktan kaldırıp zorla işe çağırdılar:(
Sevgili emoş'um ;duyduğun o söz doğru güzel kardeşim;''Allah cc parayı isteyene,imanı istediğime veririm diyor.''
Ben o arkadaşıma kızmadım o bana kızıyor,siz kapalılar aşırıya gidiyorsunuz diyor,dikkat edersen şeytanın onu nasıl kandırdığını sizlerle paylaştım ki okuyan nasip dar olsun diye ben arkadaşımın şahsına değil yanlışına buğz ediyorum.Peygamberimiz diyor ki;'' Bilenle bilmeyen bir olur mu onlar bilseler bunları yapamazlar'' ben her daim o arkadaşıma ve önce kendi nefsimden başlayarak tüm din kardeşlerime hep hidayet için dua ediyorum dünya güzeli kalbi temiz, niyeti temiz kardeşim,bu örnekleri görünce nasipsizliğin ne kadar zor olduğunu anlıyorum inşallah amel defterlerimiz kapanmadan, affedilen, hidayete eren Hakkı Hakikati anlayan yaşayanlardan oluruz.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Amin amin ablacım senin şahsına yönelik bir şey demedim bunu belirteyim de, hepimiz adına yarına ne olacağımız belli değil! Allah nefsimizin, şeytanın tuzaklarından hepimizi korusun Ayaklarımızı dinin üzerinde sabit kılsın Amin..

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Amin güzel kardeşim, bende aksini düşünmedim üzülme sen,Hidayeti verecek Rabbim, bize sadece dua etmek düşüyor,inşallah sonumuz da hayır ve selamet üzere Rabbim Rızasına ererek olur.Selametle kal kardeşim.

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam ablacım öncelikle çok geçmiş olsun umarım şimdi daha iyisindir. Abla ne yaparsak yapalım bazı insanların aklını fikrini bakış açısını değiştiremiyoruz ben kendi yaşadığım olaylarda gayet açık bir şekilde öğrendim. Böyle insanlar inşallah bir gün anlarlar yaptıkları hataları ve doğru yola ulaşırlar. Gün geçtikçe insanlar tamamen dinden uzaklaşıyorlar abla mesela ateistler inanmıyorlar farz ibadetlerin hiç birini yapmıyorlar bazı müslümanlar var kikendileri öyle diyorlar onlarda da farz ibadetler yok ama müslüman bir ateistle böyle bir müslümanın arasında ne fark var sadece inanıyor. Rabbim doğru yolundan ayırmasın bizleri yolunu sapıtan kardeşlerimize de doğru yolu buldursun inşallah.

Unutmadan aşırılık konusuna gelince Rasulullah Efendimizin (s.a.v) yaptıklarının milyarda birini bile yapamazken Efendimiz (s.a.v.) cennete gideceğini bile bile bunları yapmaya devam ederken bizim en az 1000 katını yapmaya gayret etmemiz lazım. Sen boşver ablacım herkes konuşur ama dolu ama boş sen bildiğin inandığın yolda devam et sıkma canını unutma bunu sana bazı insanların gözünde aşırı dinci olan biri olarak söylüyorum. :) Bende hep yetersiz olduğumu düşünürken ki hala öyleyim ama bazı insanların gözünde aşırı dinciydim. Hakkımızda herşeyin hayırlısı ablacım sıkma canını boş insanlar için üzme kendini...

Allah'a emanet ol abla...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Tüm dualarına sonsuz amin sevgili Tolunay kardeşim ,elhamdülillah şimdilik daha iyiyim ama hala solunum yolu enfeksiyonum devam ediyor.Çok güzel izah etmişsin ama dedim ya bilen ile bilmeyen bir olmuyor,şeytan görevini yapıyor insanı kulluğundan Allah'ın emir ve yasaklarından hatta onun varlığından uzaklaştırmanın yolunu yöntemini biliyor o alim iken cennetten kovulmuş ama insanlar hiç bişey bilmediği için tuzaklara düşmeleri çok kolay oluyor...:(
Ben bulduğum hazineden bilmeyenler için çayacak değilim ,ben çaymadığım için başkalarının nefisleriyle, şeytanları ile saldırıyor bana da ;o yüzden ben onun tuzağına düşenlere dua ediyorum davranışlarına buğz etsem bile kendilerinin kurtuluşu için ancak gücüm duaya yetiyor.Sende Allah cc emanet ol kardeşim.

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Aman ablacım kendine çok dikkat et inşallah en kısa sürede çok daha iyi olursun. Abla onların amacı dinden soğutmak uzaklaştırmak bizim amacımız sıkıca sarılmak sabretmek vazgeçmemek şeytan istediği kadar saldırsın ablacım inşallah sabrımızla hüsrana uğratacağız. Onun tuzağına düşenler için en etkili olan şeyi yapıyoruz ablacım dua ediyoruz bence bu duadan daha fazlasını istesekte yapamayız. İnşallah nasiplerinde hidayet varsa nasipleneceklerdir. Hakkımızda hayırlısı olsun...

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Arkadaslar cok ustunde durmayin ! Zira Hz.Peygamber'in şu hadisi var...

Hz. Aişe (radıyallahu anhâ) anlatıyor: "Bir çocuk ölmüştü. Ben: "Ne mutlu ona! Cennet kuşlarından bir kuş oldu!"* dedim. Aleyhissalâtu vesselâm:"Sen Allah'ın cenneti de cehennemi de yarattığını, beriki için de öteki için de ahali yarattığını bilmiyor musun?" buyurdular."

Üst Alt