Dinimize uygun olan kapanma şekli nasıl olmalı?

bayb4407

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm arkadaşlar;

Ben son 5-6 aydır kapanmayı düşünüyorum, nasipse kapanacağım. Dini konularda çok eksik olduğumu farkettim. O yüzden islami açıdan nasıl kapanmam gerektiğinide araştırıyorum. Tunik pantolon şeklindeki giyim bana çok doğru gelmiyor fakat çevrem ailem ve iş arkadaşlarım olsun daha uzun giyinmenin gereksiz olduğunu ve yaşım için erken olduğunu düşünyorlar. Dinimİze uygun olanı nedir? Bilgi sahibi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi? Şimdiden hepinizden Allah razı olsun.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm es selam kardeşim hoşgeldin sefalar getirdin Rabbül alemin niyetini daim ve amele dönüşen niyet eylesin inşallah...
''Hanımların her yeri avrettir'' diyor,efendimiz sav yani kadının her yeri kapanması korunması gereken mahremdir,sadece el ve yüzün görünmesinin helal kapsamında olduğu,ince ,bedenin hatlarını,rengini belli edecek darlıkta ve şeffaflıkta kıyafetler ile dışarı çıkılmamasını söylüyor.
Bu konuda Allah cc Kur'an'ı Kerimde bize bildirdiği ise şöyle;
Ahzap suresi/59. Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.

60. Andolsun, iki yüzlüler, kalplerinde hastalık bulunanlar (fuhuş düşüncesi taşıyanlar), şehirde kötü haber yayanlar (bu hallerinden) vazgeçmezlerse, seni onlara musallat ederiz (onlarla savaşmanı ve onları şehirden sürüp çıkarmanı sana emrederiz); sonra orada, senin yanında ancak az bir zaman kalabilirler.

Burada dikkat edersen 59 ayette Allah cc hanımların kapanması ile ilgili açıklama yaparken 60 ayetin başında kadınlara etrafta bulunabilecek olan kalpleri hastalıklı insanların varlığından bahsediyor ve haber veriyor ve yine 59 ayette hanımların incitilmemesi için en elverişli olan budur diyor.

Baş örtümüze gelince kardeşim buda ayet ile açıklanmış;Nur suresi 31 ayet;''Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini sakınsınlar, ırzlarını korusunlar; görünmesi zaruri olanların dışında zinetlerini açmasınlar ve baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar; zinetlerini, kocalarından veya babalarından yahut kayınbabalarından yahut oğullarından yahut üvey oğullarından yahut kardeşlerinden yahut kardeş oğullarından yahut kız kardeş oğullarından yahut kendi kadınlarından yahut sahibi bulundukları cariyelerden veya uyuntu (şehvetten yoksun) erkek hizmetçilerden veya henüz kadınların şehvet uyarıcı taraflarından habersiz çocuklardan başkasına göstermesinler; gizledikleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey mü'minler, hepiniz Allah'a tevbe edin ki, mutluluğu bulabilesiniz.''

Bir de baş örtüsü ile ilgili efendimizin haber verdiği ahir zaman alameti, hanımları yakından ilgilendiren vede günümüzde ortaya çıkan bu hadisi de paylaşayım kardeşim''Ahir zamanda başlarını deve hörgücü gibi yapanlar olacak ve onlar cennetin kokusunu alamayacaklar''şimdi de etrafında rastlarsın o örtünme şekline, işte sana doğrusunu anlattım zaten o hanımların amacı; kendilerini daha çok fark ettirmek, dikkat çekmek yani tesettürün hakiki amacı olan Allah rızası, gizlenmek, örtünmek, dikkat çekmemenin aksi bir durum o yüzden uzak dur kardeşim.
Şeytan ilk Allah emrini yerine getirmeye çalışanın hemen yanında olur ve vesveseye başlar yapacağı hayırdan döndürmek için, eğer seni caydıramaz ise etrafındakilerin şeytanları ile saldırır seni vazgeçirmek için... Bu geçiş sürecinde kuvvetli olman gerek etrafını değil Allah cc emirlerini araştırıp hal ve hareketlerine geçirmeye gayret et inşallah bu yönelişinin karşılığını Allah cc boş bırakmayacaktır.Rabbim yar ve yardımcın olsun kardeşim selametle Hak Tealaya emanet ol.

bayb4407

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun senden hümeyra kardeşim. Belki de işimden olacağım doğru olanı yapacağım için Ama elbet ki rızkı veren Rabbim. yazdıkların kafamdaki soruların cevabı oldu. çok sağol.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam güzel kardeşim,
Zaten Hümeyra abla gereken bilgiyi vermiş, bir kaç kelam da ben söylemek isterim..
Tunik pantolon şeklindeki giyim bana çok doğru gelmiyor
haklısın, zaten pantolon erkek giysisi değil mi?

çevrem ailem ve iş arkadaşlarım olsun daha uzun giyinmenin gereksiz olduğunu ve yaşım için erken olduğunu düşünüyorlar.

Bir kere kapanma işi kendi kafanda biten bir iş! sadece Allah ve kul arasında olan bir iş...Bunu yalnız Allah emrettiği için ve sırf onun rızası için yapacaksın eğer yapacaksan!
İşte ailem şunu diyor, iş arkadaşlarım şunu diyorla din olmaz! Aç Kuran ne diyor? asıl sen ona bak!
Eğer din akla göre olsaydı, herkesin aklına göre (akıl sayısınca çeşit çeşit) dini olurdu!
Kimin ne söylediğine bakma, asıl rabbin ne diyor? ona bak yeter!

Rabbim muvaffak eylesin, kendi düşüncelerin çok güzel ve islam'a bire bir uygun! uzun giyinmek bire bir dinin emrettiği bir giyim zaten, gençlerin uzun giyiyorlar diye bu ülkeden sürgün mü ediyorlar ya hu?
kimseye kulak asma, Allah'ı dinle! Rabbim kuluna kafidir....

Selametle, Allah yardımcın olsun, tekrardan rabbim bu yolda muvaffak eylesin inşallah kardeşim.....

Üst Alt