Selamun aleyküm kardeşim;
Öncelikle şunu ifade edeyim, Allah katında duanın önemi çok büyüktür ve Allah indinde dua ibadet kadar önemli sayılmıştır...Rabbim böylesine önem verdiği şeyin karşılığını vermez mi sanıyorsun? tabii ki mutlaka bir karşılığı var!!
"Deki; Eğer duanız olmasa Rabbimin katında ne ehemmiyetiniz var." (Furkan suresi 77.Ayet)
Bak, rabbimiz bize kuranı kerim de ne buyuruyor;
“Rabbiniz şöyle buyurdu: Bana dua edin ki duanızı kabul edeyim"... Mü’min (Gâfir) sûresi (40), 60
“Rabbinize yalvara yakara ve sessizce dua edin. Çünkü O haddi aşanları sevmez.” A‘râf sûresi (7), 55
“Kullarım sana beni sorduklarında, (bilsinler ki) ben onlara çok yakınım. Bana dua edenlerin dualarını kabul ederim.” Bakara sûresi (2), 186
“Darda kalanların, kendisine yalvardıkları zaman duasını kabul eden ve onları sıkıntıdan kurtaran kim?”
Neml sûresi (27), 62
Yukarıdaki ayetlerden de anlaşılacağı üzere, rabbim ihmal etmez, İMTİHAN EDER... her kesin sabrını dener bakalım imtihanıma sabır edecek mi? yoksa isyan mı edecek? diye..
Bir kulun duasının hemen olması, çok sevilen bir kul anlamına gelmez, Allah o duayı hemen kabul edip, yapmayı takdir etmiştir..
Bir kulun duasının da kabul olmayışı, o kulun sevilmediği anlamına Kesinlikle gelmez!! Rabbim her şeyi bir insanın kaderiyle, kazasıyla belli bir ölçüde yaratmıştır ki; duanın kabulünün vakti, saati daha gelmemiştir!
Duada şu da önemli bir husustur;
Yaptığın duayı samimi bir dille, gönülden yapacaksın.. Rabbim kabul eder mi? diye şüphede olmayacaksın, elbet bir karşılığı vardır! ve son olarak, duanda net olacaksın...Bir şeyi dilediğinde; rabbim dilersen şöyle yap, dilemezsen yapma demeyeceksin...
Mesela; Bir dileğini kesin olarak söyledikten sonra, Rabbim benim için hayırlı olanı nasip et! diye dua edebilirsin..
Şunu unutma kardeşim.....
Rabbim duaya üç şekilde cevap verir;
1) Evet der ve istediğini verir..
2) Hayır der ve daha iyisini verir..
3) Bekle der ve en iyisini verir...
Her zaman için hakkımızda her şeyin hayırlısını istemeyi unutmayalım........Selametle..