Dualarım neden kabul olmuyor?

Miki22

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Selamun aleykum hayirli gunler, ozel bir sıkıntımı paylasmak istiyorum umarım yardimci olursunuz şimdiden Allah razı olsun. 25 yaşındayım babam alkol bagimlisiydi cok zulumler etti hem bana hem anneme, kaynar suyla yakti sigaralar sondurdu keyfi yere sebepsiz beni hergun doverdi hic bos gecmezdi.

Sonra babam kanser oldu ve öldü o öldükten sonra annem degismeye başladı nefsinden baska birseyi dusunmemeye, annelik gorevlerini yapmamaya hatta beni hayatindan tamamen diskalifiye edip özgür yasamak istediğini defalarca iletti. Yaptiklarini anlatsam sabaha kadar bitiremem, gemi kaptanlığı okuyordum bana okulu biraktirdi askere gitmeme 1 ay kala da tamamen terketti 15 ay suriye sinirinda askerlik yaptim hic aramadi, ben gorusmek istedigim zaman hakaret edip kapatiyordu.

Neyse yalvar yakar eve donmeye ikna ettim keske etmeseydim hic yoktan tartisma cikarip ustume saldirip vurmaya baslayip evi yine terkediyordu ve gercekten haksiz yere yapti sonrada ben yokken evde ne varsa tum esyalari yukleyip evde tek cekyat birakmak uzere herseyi almis gitmis, hali vs ne varsa dusunun bombos ev ve cekyat su vanalarini patlatmis susuz birakti, maddi sikintilarim olduğunu bile bile haberim olmadan kartlarimi alip 7 bucuk milyar borc yapmis uzerime ve isten de cikarildim.

Belki inanmiycaksiniz ama suan abdestliyim yemin ediyorum iftiraya ugradim, yapilan bir hata benim uzerime yikildi kendimi anlatamadim dinlemediler cunku 3 kisi aleyhime konuştu. Neyse vardir bir hayir dedim yillardir namazimi kilarim, orucumu tutarim annem kesinlikle istemiyor ve ruh sagligi en ust seviyede bozuk, nefsinden baska birsey dusunmuyor ne zaman yaklasmak istesem bana cok zararlar veriyor birdaha ona ulasmayi denemeyim diye.

Ben 14 yasindan beri yurtta kaliyorum evime ara sira gelirdim sonra temelli yerlestim yani kisaca ben ailesiz buyudum, yalniz yetistim bu yalnizlik kimsesizlik beni mahvetti artik bende hic iyi degilim surekli intihari düşünüyorum tek arzum Allah yoluna bir ailem olmasiydi hep Allaha oyle yalvardim ama hic kabul etmedi, fazlasini yuklemez derler ama ben tukendim iste kaldiramiyorum derslerim cok iyi eminim haftaya pazar girecegim kpss yi kazanacağım ama gelin gorun psikolojim tamamen cokmus vaziyette.

Yillardir neden duam kabul olmadi, simdi gercekten gucum tukendi benim gibi bir hayatı olmus birinin en etkili ilaci bir yuva degil mi ki, tek kriterim iman, ne is ne para ne baska sey, gorucu usulu oluyor ama benim kimsem yok ki akrabalarim, yasitlarim gibi kizlarla gunumu gun etmiyorum diye horluyorlar, arkadaslarim dindarim diye dalga geciyor on ayak olacak bir kisi bile yok. Allah acacak anca hep dua ettim Allah ta kabul etmedi, ne yapmaliyim hocam siz soyleyin intiharim cok yakin bugun yarin yani ezelden beri bir aileye hasret kalmak cok zor.

Şuan buz gibi evde yasamak uc bes yudumu bir araya getirip yemek, kimi zaman ac kalmak da zor ama huzurlu bir yuva olunca bunlara da katlanilir, ahirette daha fazlasi verilecek diyorlar da benim sabrım tukendi bitti yok iste kaldiramadim yillarin yuku cok agir geldi, sabretmek imtihanin bu yalnizlik sen kaybedersin diyceksiniz de bu kadar kolay mi peki Allahim tukeniyorum ne olur kapi ac kotu yola yuvarlanmak istemiyorum diye dua ettikce olmamasi sabrim tukenene kadar imtihanin surmesi tükenince kaybettin denmesi.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim,

Çok ağır imtihanlardan geçiyorsun aman dikkat et!
Sen şu an iman-vicdan-şeytan arasında kalmış, kendini çaresiz hisseden umutsuz bir kulsun!
hayata gelme nedenimiz belli, okuduğum kadarıyla imanı sağlam bir insansın! asıl amacımız ne bizim? hayatımızı imtihanımızı hakkıyla teslim etmek! bu yolda önüne çıkan sorunlar, sıkıntılardır seni feraha çıkaracak!! yalnız olaylara isyan ve şeytanı sevindirecek hareketlerle devam edersen sonucun yine karanlık!

İşin özü şu; bazen hayatta sana çelme takacak olayları da, insanları da gönül gözün sana gösterir! sen Allahın sana verdiği Akıl nimetini hiçe sayma, aklınla hareket et bazen bak nasıl düzene giriyor hayatın!

Bazen akıl, bazen kalbin doğru yolu gösterir kardeşim, önemli olan neyi nerede kullanacağını iyi bilmek!

Şu anda seni bu bunalımlı ruh halinden çıkaracak tek yol; hem Allaha sığınmak, hem de Akıl nimetine!
Kalbinle, hislerinle hareket etmeye, kendine acıyıp; ben şundan mahrumum, bundan yoksunum diye kendi ruh halini temelli karartacağına sahip olduklarınla ilgilen! emin ol o zaman girecek hayatın yoluna ....

İmanın büyük olduğu gibi, İMTİHANIN DA BÜYÜK!
O sevdiği kullarına AĞIR İMTİHAN verir!...

Sakın şeytanın imanını zayıflatmasına, yok etmesine izin verme!
Akıllı ol, şeytanın oyununa gelme!
Ne olursa olsun sen Allah tan ümit kesme!

Ümitsizlik Kafirlerin huyudur!
Sen müslümansın Elhamdülillah!

Rabbim hiç bir şeyi gereksiz ve öylesine yaratmadı!

Başına gelen hiç bir şey ondan habersiz değil, hepsini o biliyor!

Ve şunu da unutma; Rabbin seni çok seyiyor.......

Miki22

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Ab ı hayat ablacim Allah razi olsun ilgilenip vakit ayirdigin icin. Ahirette hersey verilecek biliyorum ama insan bu dunyada da biseyler bekliyor. Bu dunyanin da zulum gecmesini insan kaldiramiyor, yani en azindan ben ahirette hersey var sabredersem diyemiyorum. Yok, çünkü gercekten tukendim burada utancimdan yazmadığım da bir cok sey var. Benim imtihanim 2 yasindan beri boyle o yuzden ben artik ahirete alacagım karşılığını diyemiyorum, gercekten tukendim artik, canıma kiymayi cok sık düşünür oldum sabir demek kolay ama kaldiramiyorum ablacim.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Allah senden de razı olsun kardeşim..

Tabi ki ben senin yazdığın kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum bu durumdan kat kat fazla şeyler yaşamıs olabilirsin ama benim sana dediğim, bardağın dolu tarafından bakmaya çalış!
Ben de 27 yaşındayım ama benim de kendime AĞIR gelen imtihanlarım oldu, belki seninki kadar ağır değildi ama senin dediğin gibi kaldıramıyordum!

Bir gün umutsuz umutsuz dolaşırken karşıma bu site çıktı ve buradan çok şeyler öğrendim, okudum, anlamaya çalıştım, her zaman kendimden daha kötü tecrübesi olan zor durumda kalan insanları düşündüm ve halime şükretmeyi öğrendim!

Şunu unutma kardeşim,
Dışarıdan herkesin hayatı çok güzel, toz pembe gelebilir bu hayatlar seni yanıltmasın, inan bana senin durumda olmak için bile çok çare arayan vardır!
Sen şimdi düşün; anladığım kadarıyla ciddi bir sağlık problemin yok, kendi kendine yetebilen, kendi ayakları üzerinde durabilen bir insansın! kimse olmasın yanında fark etmez! ALLAHIMIZ VAR BİZİM!!

Bugün yanında olsalar bile insanlar, emin ol seninle işi bittiğinde yine kaybolacaklar!

İçi boş, kuru kalabalık olacağına, yalnız ama kendine yetebilen Allahla dost olabilen bir yalnızlık en iyisidir!

Ben oldum olası kalabalık yerleri, ortamları sevmem! oraya girince içime bir rehavet çöker, boş, dünyevi şeyler konuşulan yerlerden de haz etmem!
İçinde İslamın geçtiği konulara kulak kabartırım, bu benim kendi düşüncem sadece, sana bir görüş olması açısından örnek veriyorum...

İntihar konusuna gelince;
İlk olarak şunu düşün, sen bu güne kadar yaşadıklarınla Allah katında bir ecirle karşılanacaksın! çünki yaşanan her sıkıntı, zorluk tahammül edildiği, isyan edilmediği müddetçe güzel bir karşılıkla son bulacaktır!

İnsan kendisi yaratanını bildiği müddetçe neden çaresiz kaldığında sızlanıp, kendini öldürme psikolojisine geliyor ki?!
O zaman nerede kaldı benim imanım değil mi.?

Demek ki bu benimle Allah ve imanım arasında olan bir şey değil diye düşünmeli insan!
Araya fitne sokan, benim aklımı, gönlümü bulandırmaya çalışan kötü niyetli varlıklar var! ((şeytan!))
Öteden beri bize bir numaralı düşmandır kendisi!

Uyanık ol kardeşim!
Gönlün her isyan etmeye kalktığında!
Aklın her bulandığında!
Zihninde yersiz ve boş düşünceler belirdiğinde!
Uyanık ol!

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM... DE

LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM...

BU SÖZLER İNSANIN RUHUNA ŞİFA VERİR!
RUHUNU YENİDEN DİRİLTİR!
İÇİNDEKİ UMUTSUZ VE KARAMSAR DURUMDAN ÇEKER ALIR!!!

Yaklaş kardeşim her gün bir adım daha yaklaş ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH (C.C) INA....

Miki22

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Aynısını yillarca dusundugum icin tamamen gosterdigin yolu uyguladigim icin sabrım kalmadi ya! Simdi bana kizacak olan da vardır burda ama yalan soyleyemem, gercekten nasil olsa Allah var yalniz degilim ya da simdi sabredeyim ahirette hersey olacak dusuncesi aklima bile geldikce sinir basiyor, artik yillardir boyle yasamak gercekten basit degil abla, dediklerin tamamen dogru ona hasa itirazim yok ama ben artik boyle dusunmuyorum daha dogrusu kabullenemiyorum. Emin ol hayirli bir aile, es, anne baba neyse aile yani, yalnizliktan iyidir ama altini çiziyorum hayirli aile. Ben ailemi kaybettim cok yil oldu eminim ki bir yine hayirli bir insanla islami temel uzerine aile kurunca yillarin boslugu dolar ve bu kotu maneviyatin unutulduğu devirde mucadele eden bireyler yetistirmek Allah da bundan elbet hosnut olur ama nasip yok iste. Simdi daha once de bu konuyla ilgili fetvalar aldığım danistigim alimler oldu emin ol ki abla hepsi senin dediklerini soylediler, dogru olan bu cunku ama dedim ya yillardir ayni ilac artik tesir gostermiyor. Belki ben zayifim bu da olabilir yani ahiret, cennet, imtihan, mukafat yada iman gercekten artik bana derman olmuyor uzgunum ama durum bu. İnsan 2 yasindan beri eziyet cekerse 4 yasindayken bile sucsuz yere ailesi tarafindan odaya hapsedilip ac birakilirsa, hadi onlar gecti bitti ama hala yillardir hicbir sekilde hafiflemeyip izdirap daha da artinca ne iman ne baska sey yok iste kalmiyor. Dedim ya belki de ben zayifim ama sonuc bu, kaldiramiyorum insan bu dunyada saadet istiyor, bir yerden sonra demek ki kaldıramayacagim yukun fazlasini da yukluyormus ki ben tasiyamiyorum daha dusmedim sendeliyorum ama an meselesi duserim bir gun, iste o zaman anlarim ki ettigin dualar isyan noktasina yaklasinca Allah'im bitsin artik imanimdan oluyorum bir kapi ac desen bile bu dualar ne imtihanini bitiriyor ne baska seyi, sadece ahiret derecen artar, sabret sabretme kafana gore imtihanin bu, kaldir kaldirma sabredersen mukafat, edemezsen cezaya düştüğümde bundan emin olacağım. Neyse kafanizi agrittim ozur dilerim, cok doluyum yillardir. Saglicakla kalin.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Senin kafan karma karışık!
Ben sana son olarak şunu söylüyorum;
Sana göre bu dünyan karanlık ve umutsuz ve düzeleceğe de benzemiyor öyle mi?
Peki!
Diyelim ki kendini öldürdün!!!
O zaman ne olacak?
Hem dünyanı hem ahiretini KAYBEDECEKSİN

Şimdi sana soruyorum ...
DEĞER Mİ????

Seçim senin!....

Hayatının düzene girmesini istiyorsan bir Pencereden değil, bir çok pencereden bakacaksın!
Her olayda bir sebep vardır sen olayın içindeyken anlayamazsın anca olayın sonunda anlarsın ama mutlaka anlarsın, onun için olayın içindeyken anlamaya çalış sebebini!

Bardak ya doludur, ya boş!
Arada çatlak olanları da vardır, eğer sen doldurmak istedikçe dolmuyorsa bardak demek ki bardağın içinin çatlamasına yol açan engellerin var!
Önce kendindeki eksikleri farket!

Şu da var, insan nasıl bakarsa öyle görür!
Bakış açını değiştir, başka pencereden bak hayatına!
Belki de dualarının kabul olmayacağına inanmadığın, devamlı kendi hayatına karamsar baktığın için hayatın düzene girmiyor!!
Yıllarca kendi hayatını olumsuz gören insanın herhalde karşısına olumlu şeyler çıkmaz!
İlk önce iman, sonra umut olacak bir müslüman da!!
Ne olursa olsun, ne durumda olursa olsun!

Ya İMAN
Ya HÜSRAN
Üçüncüsü YOK!!!

Miki22

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Hem dunyani hem ahiretini kaybedeceksin.... Peki yaa sagol zaten dunyan bitmis oyle olursa otekide gider guzel moral oldun...yazmayacaktim ama icim icimi kemirdi

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Kardeşim, güzellikle söyledim bana sebepleri sıraladın ben de biraz daha gerçekçi yaklaştım ve dobra dobra söylemek zorunda kaldım..
Seni üzmek değil niyetim, yazdıklarımı o şekilde okuma daha anlamaya çalışarak okursan ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın!
Kusuruma bakma, ben seni üzmek için moralini bozmak için söylemiyorum...
iyi akşamlar...

Miki22

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Gercekten haklisin, merak etme hersey duzelcek bir bakıcan hopp Allah vermis, vermediysede eziyet senin icin hayirlidir diye polyanacilik oynayanlardan degilsin kader sabit, secim senin, simdi duzgunce dusundum cok haklisin sana da iyi aksamlar insaAllah herkes senin gibi olur.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
((Bakara suresi 256. ayet)
Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır. O halde kim tâğutu reddedip Allah'a inanırsa, kopmayan sağlam kulpa yapışmıştır. Allah işitir ve bilir.

Dilerim Allah tan İnşallah hayırlı insanlar, hayırlı bir eş çıkarsın karşına, gün gelir sen de mutlu olursun! ha unutma bu sözlerim pollyannacılık falan değil, aksine yaşadım gördüm!
Kendimi pollyannacılık la avutmam! tam tersine gerçeklerle yüzleşmeyi seçerim her zaman ! kendimi kandırmayı da, başkasını kandırmayı da hiç sevmem!
Neyse o! ya beyazdır ya siyah ortası yoktur bir işin!

İnşallah Rabbimin rahmeti merhameti seninle olsun, kapılarını açsın sana, yeni umutlar, özlemini çektiğin yuvayı nasip etsin sana, emin ol sana dua edicem, içimden geldi...

Allaha emanet ol...

Miki22

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Allah bin kere razi olsun ne derdin var bilmiyorum ama emin ol bende senin icin dua etcem Allah her durumda yardimcin olsun diye

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Amin kardeşim,
İnşallah hakkımızda hayırlı, yüzümüzü güldüren şeyler olur...

Kelebek83

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm MİKİ22 kardeşim. Hikayeni okudum çok üzüldüm. Allah’ımdan dilerim senin bile inanamayacağın kadar güzel bir dünya hayatın olur. Rabbim seni en en en en güzel nimetlerle nimetlendirsin. INSALLAH .Sana dua edicem.Ahiretinide kazananlardan eylesin. Sakın ama sakın umutsuzluğa kapılma.

Miki22

Kurallara Uymadı
Üyemiz
InsaAllah kelebek83 cumlemiz icin olur dileklerin zorun zoru var sabirda tukeniyor bazen yarin muhakkak bulundugum ildeki muftuluge gidip danisacagim

Esss

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim. Yaşadıklarını okurken yüreğim sızladı. Hepimizin sınavı başka başka. Okurken Mevlana'nın bazı sözleri aklıma geldi. Herşeyin üstüne üstüne gelip dayanamayacağın noktaya geldiğinde sakın vazgeçme işte orası kaderin değiştiği yerdir. Kardeşim sakın duam kabul olmadı deme!!! Bilemezsiniz ki ne zaman kabul olacağını. Sen Rabbim'izden Allah ın yolunda bir aile istemişsin. İlerde annenin nasıl biri olacağını bilemezsin. Belkide hidayete erenlerden olacak. Yada belki Rabbim karşına hayırlı bir eş çıkaracak ve sen hayalini kurduğun aileye kavuşacaksın. Tevekkül kardeşim... Teslimiyet gerek. Sen Rabbine güven ummadığın anda çiçek açar umutlar...

Ayrıca kardeşim bir ayette başınıza gelen her musibet kendi elleri izle yaptıklarımız yüzündendir buna rağmen Allah bir çoğunu affeder buyuruyor. Nefis penceresinden değil de gönül penceresinden bakmak lazım. Acaba nerde yanlış yapıyorum diye düşünmeli... Varsa yanlışlık görüp düzeltmeli insan yoksa sonuçları daha acı olabiliyor. Bazen anlamıyor insan yaptığı hataları. Ufak gibi görünen hatalar bazen büyük sonuçlar oluşturabiliyor. Çünkü o hatalar farkedilmediği için yada göze küçük geldiği için önemsenmiyor. Sonuç acı ve elem verici olabiliyor.

Dünya imtihan dünyası be kardeşim. Sabır gerek. Sabır öyle bir şeydir ki; bitti dersin bitmez, dayanamacam bu kez bitti dersin yine bitmez, ha bitti, ha bitecek derken birde bakmışsın derler bitmiş. Önce kayıt sonra ikram kardeşim! Sen yeter ki ALLAH rızası için sabret. Sen yeter ki Allah'a güven ve gönlünü Allah sevgisiyle doldur. Huzur o sevgide çünkü.

Kardeşim İslamiyetin kaidelerine, gerektirdiklerine, kur'an ilmine yöneldikçe herşeyi daha çok anlamlandıracaksın. Hepimizin hataları var. Hepimizin sınavı başka. Bende sıkıntılar içinde boğuluyorum kardeşim. Ama ne zaman çaresizliğe düşsem aklıma şu söz geliyor: Üzülme! Kaybettiğini herşey başka bir suretle geri döner. Her nasip vaktine esirdir... Sonra bu da geçer ya Hu deyip Rabbimin merhametine sığınıyorum. Umutsuzluk müslümana yakışmaz kardeşim. Bizim inancımıza, inandığımız kitaba ters. Herşeye gücü yeten, kudret, hikmet, lütuf sahibi Rabbimiz ümitsizliğe düşmememiz gerektiği konusunda ayetlerinde belirtiyor. Peygamber efendimiz (s.a.v) ise hadislerinde belirtiyor. Bütün dualar kabul olur kul umut kesmedikçe... Sakın olmadı deme vakti var de... Biliyorum dertler ardarda gelirken zor ama unutma ki her güzel şey zor imtihanlardan sonra gelir. Sabır, dua, namaz, zikir, kur'anı ilmi, tefekkür ve tevekkül bunlarla inşallah herşey daha hayırlı olacak kardeşim. Şeytan vesvese verir kalbin pusulan olursa yaşadıklarındaki hikmeti görürsün kardeşim. Önce kahır, sonra ikram...

Miki22

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Esss kardesim vakit ayırıp yorum yaptığın icin sagol lakin Mevlana'nin dedigi noktaya kac kere geldim sayisini hatirlamiyorum ama hicbir sey degismedi. Aslında ben sunu anladim sen ne duanla ne baska seyle imtihanina müdahale edemiyorsun, o yükü kaldir yahut kaldirma senin bileceğin is, zararli sen cikarsin. Senin ettigin dualar, yalvarislarin ahiretini yukseltir burda yine bisey yok ben ilahiyat fakultesine kayit oldum 2.senem namazlarimi surekli kilarim etmedigim dua da kalmadi yillardir ama senin bu dunyadaki imtihanin gercekten belli, sadece tavrin sonucu etkiler yuku tasiyamaman degil. Kaldıramayacağı yuku vermez diyor ayette lakin al iste ben kaldiramiyorum. Kurani hasa yalanlamiyorum ama o ayet beni cok dusunduruyor, ben yillardir dua etmeme ragmen birsey degismeyip daha da beter olduysa, sabrin tasana kadar geldiyse haa yine sabredemezsen zarari sana kafana göre olursa ben suphe duyarim, artik gercekten deist olmaya başladım. Simdi iki soru arastiriyorum, bir insanin ettigi dua hayirli olsa bile sirf imtihan olsun diye verilir mi, ikincisi sabredemeyecegini Allah bilse bile o imtihan ona verilir mi. Bu sorulara 50 cevap aldiysam hepsi birbirinden farkli, derler ya sahte hoca adami dinden eder diye.

Esss

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Miki22 kardeşim, bunları sana söylemek kolay dedin belki içinden ama emin ol değildi. Zor bir sınavdan bende geçiyorum. Sıkıntıdayım... Kendimi bildim bileli hep maddi sıkıntı yaşadık. İflas, acı, elem... Benim annem engelli. Engelli bir birey demek, hasta bir bebek demek kardeşim. Hiç büyümeyen bir bebek. 27 yaşındayım ama oniki yıldır evin sorumluluğu üzerimde. Okul bir taraftan, ev bir taraftan... Birde bunun üzerine inandığım güvendiğim adamın nişan yapacakken ortada bırakması eklendi. Hemde onca seneye, onca emeğe rağmen... Nasip dedim. Yüreğim titrerken, onun vefasızlığı karşılık sustum. Ya baki, entel baki... Hz. Yusuf dizisini izliyorum şimdi kardeş. Gidişatta bir yanlışlık, bir düzelme yoksa, birde kalbine bak kardeşim orda eksik olan ne. Bişeyleri görmenin istiyor Rabbim belkide. Hz. Yakup un Hz. Yusuf u bekleyişin biliyorsun demi kardeşim. Peki neden onca sene bekledi. Hikmet neydi. Yada Hz. Yusuf neden babasının yanından ayrıldı. Allah ın iradesi başka şekilde tecelli ediyor. Kardeşim sıratta gibisin. Bir ucu isyan, bir ucu kurtuluş... Sadece hissettiklerimi yazdım. Ben ne ilahiyat okuyorum, ne de hocayım. Nacizane islamiyeti öğrenmek için uğraşan bir kulum. Dilerim Rabbim kalbine ferahlık, hayatına da güzellikler versin kardeşim.

esra.

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum mıkı22 MaşâAllah kardeşlerime çok güzel soyletmıs Allah nasıl, seni konuşturdu ise Onları da konuşturmuş. Ben aynı şeyleri söylemeyeceğim, anlattıklarından kendimi hatırladım ve Rabbımın Beni kabz ettiği hallerde yaşadığım Rabbe yakınlık Allah aşkı huzur sevgi muhabbet ilm ve yakınlığı şimdi yaşadığım Hz süleyman zengınlıgınde arar oldum. Herşey bir imtihan neden neden ben diye sormaktan, nasıl nasıl başarabilirim diye sormaya başla ve asla ve asla duam kabul olmadı deme. Allah seni görüyor, Allah sana yakın, Allah seni seviyor seviyor ki Rabbim sevdiği kullarını sınarmıs elhamdülillah, haline halin ne güzel hal sabrın ne büyüktür :( saraylarda yaşayıp ibadet ıcınde olan yalnızlardan haberin var mı onlar bu dünyada birde ahirette de 500 yıl hesap verip cennetlik ıseler öyle cennete gidecekler Ey kardeşim sen Rabbımden isterken ahiret istemişsin ki dünyada kabz halin bitmemiş istemesini öğreten Rabbime hamd olsun :) dua kardeşlerimizi cogaltsın inşaAllah, Rabbim sıkıntılarına ınsırah, ferahlık versin BEDî ismi ıle derecelerini yukseltsın, seni salih veli kullarından eylesin inşaAllah. Nacizane bişiler tavsiye edicem, öncelikle anne babaya hürmet itaat, anacıgın yıllardır neler çekmiş kendi nefsi için birşeyler yapıyor ise sana o cekyatı dahı bırakmazdı annene de ışık nefer olabilirsin, sende çıkışı bulabilirsin. Allahın izni ınayetı ile öncelikle namazı kılman zaten farz, namaz kılıyorum başıma neden bunlar geliyor demen hem şirk hemde günah. Rabbim seni yarattı sana nimetler verdi el, göz, iman, akıl verdi sen namaz kılıyorum neden duam kabul olmuyor diyorsun halbuki Allah senin namaz kılmanla ne yücelir nede eksilir, namazı kılmak Allaha karşı bir borcun ve görevin sen bunu karşılık bekleyerek değil Rabbımın rızasını kazanmak Onun cc emir ve yasaklarına uymak için yapmalısın artı çevrende dalga geçen kısıler var gormezmısın ne bedbaht haldeler imansızlık hastalığından gözlerindeki perdelerden şeytanın oyuncağı olmuşlar. Allah muhafaza ki sen onlardan değilsin inşaAllah sen Onlara örnek ol ve Elif gibi dimdik ol ve deki Allahü Ekber Allah'a dayanırım ve Allaha güvenirim kır şu zincirleri ve Allaha tam tevekkul et. Ey mıkı22 Allah seni sevıyor ve bırakmadı bıraksa idi ne bu siteyi bulabilir ne namaz kılabilir nede tefekkür edebilirdın elhamdülillah düşündüren Rabbımıze, elhamdülillah imanı veren Rabbımıze yazacak daha çok şey varda önce silkelen mıkı22 yalnız değilsin.

Üst Alt