Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Dualarım neden kabul olmuyor?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Esss" data-source="post: 100696" data-attributes="member: 10915"><p>Selamün aleyküm kardeşim. Yaşadıklarını okurken yüreğim sızladı. Hepimizin sınavı başka başka. Okurken Mevlana'nın bazı sözleri aklıma geldi. Herşeyin üstüne üstüne gelip dayanamayacağın noktaya geldiğinde sakın vazgeçme işte orası kaderin değiştiği yerdir. Kardeşim sakın duam kabul olmadı deme!!! Bilemezsiniz ki ne zaman kabul olacağını. Sen Rabbim'izden Allah ın yolunda bir aile istemişsin. İlerde annenin nasıl biri olacağını bilemezsin. Belkide hidayete erenlerden olacak. Yada belki Rabbim karşına hayırlı bir eş çıkaracak ve sen hayalini kurduğun aileye kavuşacaksın. Tevekkül kardeşim... Teslimiyet gerek. Sen Rabbine güven ummadığın anda çiçek açar umutlar...</p><p> </p><p>Ayrıca kardeşim bir ayette başınıza gelen her musibet kendi elleri izle yaptıklarımız yüzündendir buna rağmen Allah bir çoğunu affeder buyuruyor. Nefis penceresinden değil de gönül penceresinden bakmak lazım. Acaba nerde yanlış yapıyorum diye düşünmeli... Varsa yanlışlık görüp düzeltmeli insan yoksa sonuçları daha acı olabiliyor. Bazen anlamıyor insan yaptığı hataları. Ufak gibi görünen hatalar bazen büyük sonuçlar oluşturabiliyor. Çünkü o hatalar farkedilmediği için yada göze küçük geldiği için önemsenmiyor. Sonuç acı ve elem verici olabiliyor. </p><p> </p><p>Dünya imtihan dünyası be kardeşim. Sabır gerek. Sabır öyle bir şeydir ki; bitti dersin bitmez, dayanamacam bu kez bitti dersin yine bitmez, ha bitti, ha bitecek derken birde bakmışsın derler bitmiş. Önce kayıt sonra ikram kardeşim! Sen yeter ki ALLAH rızası için sabret. Sen yeter ki Allah'a güven ve gönlünü Allah sevgisiyle doldur. Huzur o sevgide çünkü.</p><p></p><p>Kardeşim İslamiyetin kaidelerine, gerektirdiklerine, kur'an ilmine yöneldikçe herşeyi daha çok anlamlandıracaksın. Hepimizin hataları var. Hepimizin sınavı başka. Bende sıkıntılar içinde boğuluyorum kardeşim. Ama ne zaman çaresizliğe düşsem aklıma şu söz geliyor: Üzülme! Kaybettiğini herşey başka bir suretle geri döner. Her nasip vaktine esirdir... Sonra bu da geçer ya Hu deyip Rabbimin merhametine sığınıyorum. Umutsuzluk müslümana yakışmaz kardeşim. Bizim inancımıza, inandığımız kitaba ters. Herşeye gücü yeten, kudret, hikmet, lütuf sahibi Rabbimiz ümitsizliğe düşmememiz gerektiği konusunda ayetlerinde belirtiyor. Peygamber efendimiz (s.a.v) ise hadislerinde belirtiyor. Bütün dualar kabul olur kul umut kesmedikçe... Sakın olmadı deme vakti var de... Biliyorum dertler ardarda gelirken zor ama unutma ki her güzel şey zor imtihanlardan sonra gelir. Sabır, dua, namaz, zikir, kur'anı ilmi, tefekkür ve tevekkül bunlarla inşallah herşey daha hayırlı olacak kardeşim. Şeytan vesvese verir kalbin pusulan olursa yaşadıklarındaki hikmeti görürsün kardeşim. Önce kahır, sonra ikram...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Esss, post: 100696, member: 10915"] Selamün aleyküm kardeşim. Yaşadıklarını okurken yüreğim sızladı. Hepimizin sınavı başka başka. Okurken Mevlana'nın bazı sözleri aklıma geldi. Herşeyin üstüne üstüne gelip dayanamayacağın noktaya geldiğinde sakın vazgeçme işte orası kaderin değiştiği yerdir. Kardeşim sakın duam kabul olmadı deme!!! Bilemezsiniz ki ne zaman kabul olacağını. Sen Rabbim'izden Allah ın yolunda bir aile istemişsin. İlerde annenin nasıl biri olacağını bilemezsin. Belkide hidayete erenlerden olacak. Yada belki Rabbim karşına hayırlı bir eş çıkaracak ve sen hayalini kurduğun aileye kavuşacaksın. Tevekkül kardeşim... Teslimiyet gerek. Sen Rabbine güven ummadığın anda çiçek açar umutlar... Ayrıca kardeşim bir ayette başınıza gelen her musibet kendi elleri izle yaptıklarımız yüzündendir buna rağmen Allah bir çoğunu affeder buyuruyor. Nefis penceresinden değil de gönül penceresinden bakmak lazım. Acaba nerde yanlış yapıyorum diye düşünmeli... Varsa yanlışlık görüp düzeltmeli insan yoksa sonuçları daha acı olabiliyor. Bazen anlamıyor insan yaptığı hataları. Ufak gibi görünen hatalar bazen büyük sonuçlar oluşturabiliyor. Çünkü o hatalar farkedilmediği için yada göze küçük geldiği için önemsenmiyor. Sonuç acı ve elem verici olabiliyor. Dünya imtihan dünyası be kardeşim. Sabır gerek. Sabır öyle bir şeydir ki; bitti dersin bitmez, dayanamacam bu kez bitti dersin yine bitmez, ha bitti, ha bitecek derken birde bakmışsın derler bitmiş. Önce kayıt sonra ikram kardeşim! Sen yeter ki ALLAH rızası için sabret. Sen yeter ki Allah'a güven ve gönlünü Allah sevgisiyle doldur. Huzur o sevgide çünkü. Kardeşim İslamiyetin kaidelerine, gerektirdiklerine, kur'an ilmine yöneldikçe herşeyi daha çok anlamlandıracaksın. Hepimizin hataları var. Hepimizin sınavı başka. Bende sıkıntılar içinde boğuluyorum kardeşim. Ama ne zaman çaresizliğe düşsem aklıma şu söz geliyor: Üzülme! Kaybettiğini herşey başka bir suretle geri döner. Her nasip vaktine esirdir... Sonra bu da geçer ya Hu deyip Rabbimin merhametine sığınıyorum. Umutsuzluk müslümana yakışmaz kardeşim. Bizim inancımıza, inandığımız kitaba ters. Herşeye gücü yeten, kudret, hikmet, lütuf sahibi Rabbimiz ümitsizliğe düşmememiz gerektiği konusunda ayetlerinde belirtiyor. Peygamber efendimiz (s.a.v) ise hadislerinde belirtiyor. Bütün dualar kabul olur kul umut kesmedikçe... Sakın olmadı deme vakti var de... Biliyorum dertler ardarda gelirken zor ama unutma ki her güzel şey zor imtihanlardan sonra gelir. Sabır, dua, namaz, zikir, kur'anı ilmi, tefekkür ve tevekkül bunlarla inşallah herşey daha hayırlı olacak kardeşim. Şeytan vesvese verir kalbin pusulan olursa yaşadıklarındaki hikmeti görürsün kardeşim. Önce kahır, sonra ikram... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Dualarım neden kabul olmuyor?
Alt