Selamün aleyküm,evet aynen;Dualarımız içinde bulunduğumuz ruh halimiz Rüyalarımızı etkiliyor..
biliyorsunuz Çocuk sığınma ,koruma evimiz var;DüN kimsesiz bir Çocuğu evimize alıp sahip çıkalım dedik ,olmaz dediler!! bütceye kontenjana göre Çocuk alınıyor dediler...
yeni bir maddi kaynak, bulunmadan bir tane daha Çocuk alınamaz diye şart koydular...hak, hukuk ,kural yönetim böyle..neyse vicdanen çok rahatsız oldum,Çocuk engelli...
DüN gece yatmadan her akşam yatmadan rah. anneme yasin okuyup ardından da VÂKIA Sûresini okuduğum gibi okudum ve Rabbim ile dertleşleştim..
Gurbet ellerde ne anne, ne baba need kardeş var ki gidip dertleşeyim tek dert ortağım, Rabbim...
Yeni bir kaynak olmadan o Çocuğa sahip çıkamıyoruz, ne yapmalıyım ;doluya koysam almıyor...Boşa koysam dolmuyor...Yardım etmeyi samimi olarak istiyorum ama buna da imkanım yok...
Yusuf der ya HER kaynağın Sahibi Allah cc. O zaman ben de Dua ettim Rabbim bizim de RIZK,kaynağımız, vekilimiz, Sahibimiz olurmusun...?
Çünkü bir kul, derinden bir ah çekerek Rabbi’ne niyaz edince arş-ı ala titrermiş. Önemli olan arş-ı alayı titretecek kadar içten ,samimi,ve gönülden istememiz değilmi idi ben kendim için istemiyorum ki ,istemeye yüzüm yook hak da etmedim!ben Allah cc. için ne yaptım ki...?
ama bu engelli Çocuğa sahip çıkabilmem için bir gelir kaynağım oluk,oluk akan Nasip-RIZK çeşmesi, lazım .
neyse o ruh hali ile uyudum;Rüyam Hayr olsun
Rüyamda ölü olan biri (...) bana para veriyordu...
Rüyada ölünün para vermesi;
Hiş ummadığınız bir yerden rızka veya paraya sahip olmaya işaret etmektedir...
Bize sadece SABIR ,Dua ve Teslimiyet içinde beklemek kaldı.yeni bir gelişme olursa zaten buradan okursunuz...
köşe başında insanı bir derdin,bir elem ve sıkıntının beklediği şu asrımızda;
-siz hiç hüzünlü bir kuş gördünüzmü..?
-Ağlayan bir balık gördünüzmü...?
-Hiç somurtan bir gül gördünüzmü...?
Görmediniz neden biliyormusunuz..?Çünkü onlar ne ise O...Özlerinden kopmamışlar,asıllarından uzaklaşmamışlar ve Allah'a tamamıyle teslim olmuşlar,memnun ve mesrur yaşayıp gidiyorlar.
Bizde belaların insanlık üzerine yağmur gibi yağdığı şu dönemde kendimizi korumayı öğrenmeliyiz.Mevlana Hz.leri "Al atına ateş lazım,aşığa bela lazım" dese de,dalgalı denizde gemi yol almaz.Ruh halimzi ne kadar huzurlu ve dingin olursa manevi manada o kadar yol alırız.
Ruh halimzin derecesi..,Allah'a teslimiyetimiz ölçüsündedir...
Allah'a emanet olun selametle..